Sada je: 18 tra 2026, 13:05.

Generacija 2012. - 3. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2012. - 3. dio

PostPostao/la nevenera » 27 kol 2015, 10:55

ja sam vodila damjana kad je bilo s tinom, bilo je ok vrijeme, u kolica il maramu il sling. ali je meni vrtić na 10 minuta pješke
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 27 kol 2015, 12:52

Super za sisanje i kakanje. Nemam sto drugo dodati.

A za adaptaciju vidi kako ce on reagirati, pitajte ga bi li htio malo u vrtic ili bi gtio jos koji dan ostati doma. Nemoj mu govoriti da oni svi jos ostaju doma.
A ako lijepo vrijeme potraje, slobodno vas dvoje mozete i u marami po njega.

Mene upravo zvali iz vrtica da dodjem potpisati ugovor sljedeci tjedan, a i zbog oduzenih radova tamo, vrtic im pocinje kao i skola, sedmog.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la putnica » 27 kol 2015, 13:14

Neve - i meni je otprilike na toj udljenosti vrtic.

Liv - naravno da cu vidjet s njim, ali procjenjujem prema tome sto je u kaslice obozavao ici, a one zadnje dane, kad je skuzio da N ne izadje (kao inace) prije njega u skolu sr poceo bas buniti za odlazak.

A 7.9. ce M imat ipak vec 19 dana...
Vidjet cemo putem.
Dan po dan.
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la putnica » 27 kol 2015, 13:16

E, da - neve
Mislim da sam ti zaboravila zahvalit na linku na baby handling. Dobro sam se prisjetila tocno svega
Hvala! :srca.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 27 kol 2015, 21:05

putnice :kiss

potpisan je ugovor s vrtićem za damjana 6.30-12.30 za 500 kn. svekar će morat po njega kad radim jer ja neću stić.

danas se damjan šišao. ok je prošlo. nije mi frizer naplatio :luv
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la snowwhite » 27 kol 2015, 21:29

putnice dobro došli kući :kiss
ne sumnjam da ćete se ubrzo organizirati.

neve super za vrtić :5

ja već ejdva čekam 1.9. izludili me ovaj tjedan :p
danas sam nas tek raspakirala. sva sreća da je Vigo kod mojih cijeli tjedan. Uživa kraljevski mada ni ovoj drugoj dvojici nije loše s bakom cijelo jutro. Maleni ju mota oko malog prsta, pa bi se nosio, pa ne bi u kolica, pa ne bi u taj park, jeo bi ovo jeo bi ono. ne bi spavao tu, ne bi tamo, ne bi uopće... :lebdi sva sreća naučio je da s roditeljima ne može tako a baka ako se da nek joj je sa srećom.

I mi smo jučder biloi do frizera, ja to na kratko s mašinicom srežem. kad su mi lijepi i s kosom i bez :srca :mrgreen
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la crna ofca » 27 kol 2015, 22:44

Glupi wifi :gaah napišem kilometarski post i onda on podivlja.

Putnice :hug cure su sve rekle pa da se ne ponavljam. Skicnula sam fotke na ljetnicama i M je presladak :le

M je jos sutra cuva baka tak da mi je ova tvoja prica snow s najmladjim poznata. Svaki put kad ju ostavim u glavi mi zasviraju Jinxi svoj hit Idem tamo gdje je sve po mom :lol S adaptacijom krece od utorka i to mm odradjuje jer nema šanse dobit godišnji na početku školske godine :whew Danas sam isla do straog vrtica po pa papire i do novog potpisat ugovor. Kratki opis bi bio gdje si bio? Nigdje. Što si radio? ništa. Ubi me ta njihova neorganiziranost. Tak da sutra sve ispočetka :roll
Svaki dan padaju nove narudžbe za precjenjene điđe s Elzom. Jucer su bile tenisice, danas slape. Čekam što će sutra smislit :lebdi
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la Liv Tyler » 27 kol 2015, 23:48

Super za vrtic neve.

Snow kuzim te totalno.

Crna kopiraj je prije nego podaljes kad je tako duga, spasit ce te zivaca. :nata
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 28 kol 2015, 11:19

o snow i ja te kužim :lebdi

danas sam sama s dečkima. mm radi do 19. mogli bi na plažu ali mi se nikako ne da. mislila sam možda do mullera jer nemam ništa za školu
ja prof nit penkale nit išta :hahaha :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 28 kol 2015, 13:09

Uf, ja sam ko neka babaroga jer ja stalno pokušavam držat red...odlazak na spavanje i tako to, a kod none je naravno sve po njegovo, bio neki dan tamo, pitam kad je spavao...od 14-17, a super, znači da će meni bit budan do 23 :faca
Danas opet išo tamo, i ostat će spavat. Nek si uživa još tih par dana ferija. Kažem ja njemu jutros ma ko će meni falit? A on govori ja, ali nona će me dovest kući....u smislu, ne brini :luv
I mi smo naručeni za šišanje u ponedjeljak. Počeo se ljutit kad ga ne razumijem šta priča al puno riječi govori onako samo na pol. Neki dan igramo se leti leti u autu i govori on eja a ja šta ti je to? Eja...i kao tata me razumije....i kad smo došli doma pokazuje on meni igračku-autobus, mi kažemo korjera pa eto to je eja, do neki dan bila koko :kima
Vidjela jučer u moru one plivalice :) imali ih neki stranci, meni to izgleda neudobno, al vjerojatno nije ;)
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la crna ofca » 28 kol 2015, 16:04

nevenera je napisao/la:o snow i ja te kužim :lebdi

danas sam sama s dečkima.

:klanja
Ja sam od onih razmaženih koje imaju hrpu rodbine za uskočit. :nokti
nevenera je napisao/la:mislila sam možda do mullera jer nemam ništa za školu
ja prof nit penkale nit išta :hahaha :ajme

Možeš do mene u nabavku. Mm tvrdi da ne postoji olovka, kemijska, nalivpero ili teka koju ne posjedujem :hahaha A pernice su mi fetiš.

Iva, ova moja je od šećera i smeta joj krivo namještena čarapa, pa kad se ona nije bunila vjerujem da su udobne.

Odnjela papire u vrtić, al ugovor nisam potpisala jer nije bilo osobe zadužene za nas :whew i s adaptacijom krećemo tek od četvrtka jer su se jučer svi upisali prije nas. :roll
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la erina » 28 kol 2015, 20:17

Haj cure, evo i nas konačno!

Putnice prvo da ti čestitam od srca :joy :luv
Ds je pretpostavljam down, jel? Čitajući te stekla sam dojam da ste iz jednog jednostavnog razloga dobili baš M, a to je vaše veliko srce spremno primiti svu ljubav koju će vam on dati :hug

Ana sada tvoje sitno odbrojavamo, zar ne ;)

Vidim da ste svi naveliko u pripremama za vrtić, želim vam što bezbolnije prve dane i lakše adaptacije. :hug
Mi smo još u negiranju početka školske godine :mrgreen

Ja sam odradila pak svoje pripreme vrtića ovaj tjedan i uživam u zadnjim danima godišnjeg, brzo li prolaze!

Za vikend smo bili do zg-a, uspjeli smo stisnuti u dan i pol sve što smo planirali, i uživali s prijateljima, i obišli sve, krepali al sa zadovoljstvom! Cure su uživale, al ono baš :luv

Krenula sam sa S privatno na vježbice, ne znam jesam spominjala, žalila mi se na bolove u vratnoj kralježnici, a ona glavu nekako naprijed drži (možda i genetski s mm-ove strane) pa radimo na tome sada da izbjegnemo veće probleme kasnije. :zub
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la putnica » 28 kol 2015, 23:45

O, nisam ni skuzila da sam ovdje koristila samo kraticu.
Da, erina, mislila sam na Down sindrom.
Hvala na cestitkama.

Da, sada bi nam Ana trebala biti pri kraju svog iscekivanja. :luv

Necu nista reci osim - ah, te bake!
A moji su sve ove dane bili s bakom i prvenstveno msekom jer je mm dosta radio. I hvala Bogu na tome jer im je bilo aktivno i sigurno su lakse podnijeli ovih 9 dana sto me nije bilo.

Ali kaze mi prijateljica, pogotovo prekjucer kad je još bila i juzina, da su nesto izazivali - kao da im je falilo da ih netko disciplinira.
Ali - eto mene nazad! ;)

E, da vidite A kako se raspametio zbog brata?
Kao prvo - moj povratak je prihvatio bas kao i dok me nije bilo: jednostavno mi je dosao i sjeo na mene i naslonio se na mene (a gledao je nesto stoto). Onako, potpuno mirno.
A i bracu je prihvatio mirno i postepeno.
Prvo je pitao Di je M?
I kad smo mu rekli da je u sobi nije dalje reagirao.
Kad je sljedeci put pitao za Marina samo sam ga pitala hoce li ga ic vidit sada ili kad se probudi. - Kad se probudi!
I opet nista.
Onda je netko malo kasnije isao u sobu pa smo i A i ja, na njegovu zelju isli virnut M. Samo je pogledao i otisao nesto vidjet na drugi kraj sobe i aamo.bi se osvrnuo i bacio pogled na M.
Sljedece je ppceo svih za ruku vodit da vide M. Pa je poceo mazit lancunic pored njega :luv
A tek kad se probudio!!
Montirao je stolicu pored moje i svako malo je ljubio M.
Jutros su se nauzivali jer M bio budan od 6:30-9
Malo ljubljenja, zajednico mijenje pelene, fotografiranje.
Ne zn jesu li vise uzivali oni ili M.

A opet su bez pro blema otisli bez mene na kupanje.

Sve u svemu - A je presretan i ne staje ljubit. Samo mu je krivo sto M puno spava pa ga ne moze bas stalno ljubit.
Odusevljen!
moj kromosom ljubavi

putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 29 kol 2015, 09:01

putnice odlično
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 29 kol 2015, 21:22

damjan je danas bio prvi put u kinu. skeptična sam bila jako. ali prošlo je dosta dobro. zadnjih 5 min se naljutio jer je bacio kokice pa sam rekla da ne smije. onda se ustao, bacio naočale na sjedalo i rekao da ide doma. :ajme
osim toga sve ok. komentirao crtić (mune) i općenito jeo kokice i bio zadovoljan.
naočale nije skidao.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la putnica » 30 kol 2015, 14:08

A jutros je A imao jedan napad grintanja. Koliko se god inace s njim sve moze razgovorom rijesit i razjasnit jutros je bas bio "gluh" na svako objasnjenje. Kao da mu se trebalo malo izgrintat (valjda i za sve promjene i uzbudjenja u zadnjih 10 dana).
Kasnije se opet vratio u normalu.
moj kromosom ljubavi

putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la erina » 30 kol 2015, 16:05

putnica je napisao/la:Sve u svemu - A je presretan i ne staje ljubit. Samo mu je krivo sto M puno spava pa ga ne moze bas stalno ljubit.

:le
Divan je!
Grintanje je normalna reakcija na cijelu situaciju, biće toga još vjerojatno, ja uvijek kažem bolje da i te skupljene emocije izađu van pa da nastavimo po starom nego da oni to skupljaju u sebi ;)

Nevenera super za kino!

Mi doma, seka išla s rodicama na kupanje. Ja sam ovaj mjesec dobila mengu ranije (što je kod mene prava rijetkost) pa da eto u vrijeme ovog godišnjeg odradim i dvaput mengu, i to naravno u dva toplotna udara kad je najljepše a mi ne možemo na more :gaah

Baš mi je žao jer nismo se nauživali mora kojiko smo mogli al što je tu je.
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la nevenera » 30 kol 2015, 16:36

ja sam gotova s morem. ne da mi se više potezati sve s četvrtog kata u auto a kako idem na posao svaki dan morala bih sve svaki dan i vraćat iz auta nazad u stan
mm ide s dečkima jer nose samo ručnik a ja i nikša smo doma.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Beppa Joseph » 30 kol 2015, 17:00

Evo i mene malo da probam ponovo uhvatiti ritam s vama.

Do sad su stalno bili neki gosti, evo baš mi je mama otišla, i sa svima nam je bilo lijepo.

Kad smo kod mora, kod nas je Marta već zasićena moremm a ja bih išla :lol

To je mali hedonist, u zadnje vrijeme svima govori da nas voli, ali vrhunac mi je bio kad smo ležali u ležaljci na plaži (onoj visećoj između drveća, u kafiću) i ona je jela sladoled. Na odlasku je poljubila ležaljku i rekla, volim te, lijepo mi je bilo opet ću ti doć. :lol

putnice, super je Andro s bracom

neve, ovaj tvoj nikša je pravi momak, baš sam se iznenadila :luv

iva, i kod nas je tako s nerazumijevanjem, ali onda se trudi ubaciti pantomimu :lol

ofco, sjetila si me s precijenjenim điđama da je Marta dobila one tenisice s puno šljokica koje još i svijetle, ajme kiča, a sad još kad i mi uđemo u taj crtić đir kad krene u vrtić :ajme
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Liv Tyler » 30 kol 2015, 21:34

Mi smo isto bili u kinu i M je zaspala zadnji pola sata crtica. :hahaha
Bas mi je bila smojesna i slatka ali kako je legla preko moje torbe i naslonila se na moje rame, nisam je uspjela poslikati jer kad sam se pomaknula ona se probudila.

Nace, njih troje starijih isli za vikend s babom na more, a ja ostala doma raskrcivati neke stvari. I nista se ne kuzi da sam radila. Najmladja je bila sa mnom, osim danas jer je isla s taticom u djir.

Eno ih sad svi izmoreni spavaju. A i ja bi mogla ubrzo
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 31 kol 2015, 11:42

Beppa Joseph je napisao/la:neve, ovaj tvoj nikša je pravi momak, baš sam se iznenadila :luv

pravi dečko. sad kako se diže na noge više kao da nije beba.
nespavanje nas muči. muči mene, njega tko zna :lol
spustili smo krevetić na razinu ispod najdonje. bilo me strah da nikša ne ispadne. na pola prsa mu je prečka došla. visok je valjda. ili je meni krevetić nizak čak i na najnižoj razini :dunno

sutra prvi dan vrtića. i još ja radim, kao i mm. a nikša ima i sistematski u 16.20. bit će zanimljivo.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 31 kol 2015, 13:52

Mi bili danas na potpisivanju ugovora za M. Jao kako sam bila sretna.
Zavirila sam slučajno u njenu buduću sobicu i oduševila se što tamo imaju kompletan namještaj iz ikee za igru, kuhinju, posuđe, stoličice i ormariće. :joy
Ona je oduševljena tim. Moram njoj i M do Božića isplanirati uzeti tu kuhinjicu nekako jer je pikiramo od kad smo je vidili.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Ana2010 » 31 kol 2015, 20:29

Pozdrav! Samo da prijavim da je nasa obitelj dobila novog clana - jucer nas je svojim dolaskom (12 dana prije termina po uzv) iznenadio Jakov ❤️! Oboje smo dobro. Sutra bismo trebali ici kuci braci i seki ❤️.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Liv Tyler » 31 kol 2015, 21:14

Cestitam ti i ovdje Ana, bas me obradovala ova vijestica. Pusa J. :kiss
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la erina » 31 kol 2015, 22:15

Ana pa to je bilo sitnije nego smo očekivali ;)
Čestitke od srca! :joy :srca
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la putnica » 01 ruj 2015, 00:18

Ajme, Ana - cestitke od srca!!
Nadam se da cete se sto prije izgrliti i izljubiti sa starijima.
:luv
moj kromosom ljubavi

putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la snowwhite » 01 ruj 2015, 07:56

Ana čestitke i dobordošlica malenom braci :buket

Krenuli smo u vrtić danas. Hrabro i oprezno.
Sredili su ga preko ljeta, dio novog namještaja, pofarbani zidovi, miriši na novo.
i opet naša stalna boljka... u 7 nema nikoga. nije mu to baš sjelo ali bila je njegova najdraža teta pa je prošlo ok. nova soba, nove igračke, prazno bez djece.
srednji je jedva dočekao iako ga je dočekao isti prizor. prvi je stigao no njemu nije ni malo smetalo :mrgreen

najstariji čeka slijedeći ponedjeljak i prvi dan škole :nokti

ajme meni...krenulo je
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Iva15 » 01 ruj 2015, 08:48

Ana čestitke i ovdje, bit ćemo zajedno na generacijskom 2015 te :kiss
I P krenuo u vrtić ali nije bio baš preoduševljen ujutro. Ali nagovorila sam ga kad sam mu rekla da će jest salame tamo :lol Kod nas su zatvorili neku terasu šta su imali i sada imaju ogromnu sobu za igranje, baš im je super, tako da mislim da će im svima taj prvi dan bit zanimljiv radi te nove sobe. Počeo me zvat mamica :shock

Ja sam se nekako naguštala mora, bili i subotu i nedjelju, kao za kraj, a jutros me muž pita dali idemo još danas, sutra, pa će kao bit kraj. Tako da možda odradimo još koji dan pa dosta za ovo ljeto.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Beppa Joseph » 01 ruj 2015, 10:42

Dobrodošao Jakove!!! Čestitam mamice :rodj :rodj :rodj

M. je upravo na privikavanju u vrtiću, pustila me kući pa za sat vremena idem po nju. Ja sam jako uzbuđena, ali pozitivno. Ona je jedva čekala polazak, ali je usput i tješila svoju bebu da će sve biti u redu. :lol
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Liv Tyler » 01 ruj 2015, 13:15

Super za vas koji ste krenuli u obaveze. Mi cekamo ponedjeljak.

Ako bude vrijeme kao jucer, iskoristit cemo plazu i more do zadnjeg.
Liv Tyler
idoiti popitu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.