Prvo da napomenem da je plac u gradu, da je ravan, prva linija do ceste, svi priključci su tik do placa. Snijega ima 3-4 mjeseca u godini, s tim da nije sve vrijeme visok. Tu planiramo da boravimo po nekoliko dana zimi i ljeti, tu i tamo vikendima, tako da ne bi ulagali velike pare kao kad bi smo tu stalno živjeli (a i nemamo baš nešto mnogo). Osim toga, apsolutno nemamo ni vremena da visimo na gradilištu mjesecima, nadgledamo, ugovaramo, sinhronizujemo.... Zato su u igri opcije montažne kuće ili brvnare.
A sad ono oko čega se dvoumimo. Dok smo o svemu tome samo maštali, uvijek smo zamišljali brvnaru. Sad kad je došlo vrijeme da razmišljamo o praktičnoj strani, trajnosti, održavanju, izolaciji, vlagi, isušivanju građe.......... mnogo nam je bliža opcija montažne kuće. Čitajući komentare po internetu, montažna stabilno stoji kao bolja opcija. Radili bi smo jednu od onih tipskih iz Ivanjice, površine oko 80m2. Ipak, još uvijek nismo čvrsto odlučili a imamo još nekoliko mjeseci da se smislimo.
Voljela bih da čujem vaše mišljenje, a posebno ako neko već živi u takvoj kući ili ima takvu vikendicu. Prednosti, mane.....

šalim se - nemam pojma o brvnarama

) frendovi imaju drvenu vikendicu na Kupi a jedni poznanici žive u takvoj drvenoj kući u okolici Zagreba i jedni i drugi su zaljubljeni u svoje kuće i ne bi ih mijenjali. Kažu da održavanje nije ništa veće ni teže od obične kuće, jedino redovito premazivanje traži vrijeme i novce nema fasade pa je to kao kompenzacija.
dugo sam maštala o tome da ju totalno obnovim ali sad sam sve bliže ideji da ju srušim i napravim novu koja na žalost ne bi mogla biti tako građena jer za to nemam novaca a i nisam sigurna da bi itko više to i znao izgraditi. Ali ta kuća je fantastična po ljeti jer je hladna, po zimi jer je topla, kad dođemo nema onog ustajalog mirisa prazne kuće jer kuća diše, a dišu i pauci i ostale živine koje ju vole. 
to je i meni najveca najveca zelja u zivotu. Planiram za penziju tako nešto imati, ali sam planirala malo veće od brvnare
tako da se u penziji mogu baviti najmom, skijoringom, skijanjem i skijaškim trčanjem