Obzirom da još nije objavljen u NN - nacrt pravilnika
i
tekst na T-portalu obzirom da je onaj na Jutarnjem totalno bedast i bez ikakvog smisla
Mislim da Pravilnik ima smisla i da je ok I naravno da jedva cekam primjenu samo me par stvari totalno nerviraju:
1. nosenje oruzja u skolu je teži prekrsaj i kaznjava se opomenom pred isključenje (svrstano je u istu kategoriju kao krađa tuđe stvari ili krivotvorenje ispričnica
2. samo ako učenik odluči izvaditi oružje i zaprijetiti nekome, onda ga se isključuje iz škole
3. prepisivanje se kaznjava jednako kao i konzumacija droge ili kao tučnjava, ali manje nego npr krivotvorenje ispričnice
Žao mi je da nisam vidjela kad je bila rasprava. Voljela bih da sam čitala raspravu i prvi prijedlog. Više nego očito je da su u davanju prijedloga sudjelovali samo profesori.
Osnovnoškolarca se naravno ne može isključiti iz škole nego ga se premiješta u drugu školu po sistemu muko moja prijeđi na drugoga. Navodno kao i u tom premještaju se uključuju stručne službe itd. Valjda ko i inače kod nas

- neposredni povod je bio da je prijestupnik iščupao wc dasku u školi i zviznuo ju kroz prozor. Tome je prethodio incident u kojem ga je nastavnik fizički obuzdavao - korijeni cijele priče su bili u razorenoj obitelji i alkoholizmu doma. Juul pozvan kao stručnjak je dao savjet radi kojeg je skoro i on sam (kao i klinac) bio izbačen iz zbornice 
svasta.
- hoću reći: nijedno nije poželjno ponašanje

i onda fino sa tumačenjem ravnatelju koji bit trebal po tom radit, a ne po svom internom pravilniku, valda se zna kae čemu nadređeno
pa bu razrednik imal pokriven taj dio. oriđiđi puj pečat. moram to probat. nemrem ju svaki mjesec ak se strefi usred tjedna gonjat giniću po ispričnicu