Sada je: 11 ruj 2026, 21:58.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

kod nekih žena čak može smanjiti produkcija malo - iz svog iskustva mislim daj e to kod mene bio slučaj u početku. Kad sam smanjila na 2 do 2,5h po dojci bilo je bolje. Ne mora biti kod vas slučaj, al čisto da imaš info.

Imamo kontrolu tek krajem mjeseca ali cini mi se da je s 3 mjeseca dosegla prosjecnu tezinu odgovarajucu svojoj porodjajnoj tezini 

U periodu od 4. dana života do kraja 1. tjedna, beba bi trebala postepeno povećavati broj pokakanih pelena, te bi od 1. do 6. tjedna života trebala imati barem 3-4 stolice dnevno. Mnoge bebe će se pokakati odmah poslije ili čak tijekom svakog podoja. Ako beba mlađa od 6 tjedana, tijekom 24 sata nema barem 3 pokakane pelene, to može biti znak da ne prima dovoljno zadnjeg, hranjivijeg mlijeka te bi bilo dobro provjeriti dobitak na težini, a ako je on premalen, vidjeti zašto dojenje ne funkcionira kako treba. Većina isključivo dojenih beba nakon 6. tjedna od rođenja naglo promijene broj pokakanih pelena: neke kakaju i više puta dnevno, neke jednom dnevno, a neke svaka tri dana ili čak i rjeđe. Kod nekih beba će proći i po dva tjedna dana bez stolice. Ovo stanje je normalno tako dugo dok beba dobro napreduje u težini, općenito izgleda dobro, a stolica koja se naknadno pojavi je uobičajene konzistencije i boje. Nikakvi postupci za nasilno stimuliranje pražnjenja crijeva nisu poželjni.

može bit da se to samo od sebe promijenilo jer sad sa 4 i pol mjeseca zna proći i po tjedan dana da se ne pokaka...
probaj ju što duže držati na istoj ciki da ti navuče dovoljno mlijeka za čitav podoj... neće to odmah, ali bildajte kroz sljedećih par dana, s vremenom ćeš joj moći dati samo jednu cc... tako će ti se i bradavice više odmarati i neće te tako jako boliti

hvala vam

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.