Sada je: 26 kol 2026, 00:54.

Teretana - vežbe za žene

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Teretana - vežbe za žene

PostPostao/la she » 08 lis 2015, 13:18

Pokušavam da pratim koja od vas kako vežba ali na žalost ne nalazim sebe u vašim organizacijama.

Kući vežbati mi je misaona imenica. Mislim, imam ja želje, može se naći i vremena ali nekako nikad ne mogu isterati do kraja već počnem i stanem već nakon 15-tak minuta. Što i ne bi bilo toliko strašno kada bih sutradan pokušala opet. Ali neki odbrambeni mehanizam u mojoj glavi u potpunosti obriše prethodni dan i ja zaboravim na to da sam ikada imala želju i plan za vežbanje. Setim se eventualno kad se posvađam sa garderoberom

Svojevremeno sam išla na grupne fitnes treninge. No, grupa se raspala, instruktorica se počela baviti nekim drugim uzrastima a naći kvalitetnu grupu u mom gradu je izgleda ravno nuli. Počnu ambiciozno u 9'om i zatvore grupu do 12'og jer nema zainteresovanih

Mm ide u teretanu. Jako je lepo opremljena ali, na žalost, nema prisutnog trenera. Posećuju je uglavnom već gotovi sportisti koji se sklone od lošeg vremena i znaju šta rade i kako rade. MM nije sportista a nije ni nešto puno željan da radi išta sem grudi i ramena.

Ukratko, dođem tamo i jedino što umem raditi je kardio (traka, steper, bicikl) i poneku vežbu za noge/stomak/ruke. Mogu i na strunjaču, na loptu, uzeti bučice ali to imam i kući :dunno . Trebaju mi instrukcije za neki kružni trening ili barem neki uopšteni plan kako i šta raditi. Mogu ja nastaviti i ovako, bolje i to nego sedeti kući i ravnati guzove ispred TV-a, ali bih volela da mi neka od vas iskusnijih barem da neku smernicu kako dati na kvalitetu jednom treningu u teretani a ne da se svakog drugog dana vrtim po teretani i biram sprave nasumično
Mother of twins. Running on caffeine & a prayer
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Teretana - vežbe za žene

PostPostao/la Potica » 08 lis 2015, 14:52

Došla sam te samo pozdravit i pitat di nestade ženo? :kiss

she je napisao/la:Trebaju mi instrukcije za neki kružni trening ili barem neki uopšteni plan kako i šta raditi.

pred par godina sam išla na kružni trening i to mi je super :dada ali da to mora složiti netko tko zna :dada a da probaš užicati nekog od tih sportaša (trenera po mogućnosti nekog) da ti složi neki program i pokaže prvi put šta i koliko vježbati.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la she » 08 lis 2015, 21:11

:kiss

Ja da imam koga užicati ne bih mlatila vas :lol
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 09 lis 2015, 10:40

She - vođa teretane odnosno neka odgovorna osoba tamo trebala bi biti sposobna predstaviti ti sve sprave i sastaviti za tebe odgovarajući program vježbi. Ovako napamet ne možemo govoriti jer ne poznajemo ni sprave ni ono što tebi treba. Poguglaj "fitness tutorial for women" ili nešto slično, imaš puno stvari na netu i youtubu.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la JiA » 09 lis 2015, 11:42

she, ima nas ovdje koje vjezbamo u teretani, i to ne kardio.
moj savjet... ako imas, odi s nekom prijateljicom koja ce ti pokazati sto i kako, a programa imas hrpu na internetu ili u aplikacijama.
ja nikakve koristi nisam imala od osoba koje u teretani kao rade svoj posao. oni su pokazivali rad na spravama, ali npr. ne sa utezima.
opcenito, mislim da je jos puno predrasuda o zenama u teretani, pa cak i od samih zaposlenika teretana. bar iz mog iskustva.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la ivana7997 » 09 lis 2015, 11:51

meni je sin slozio program, ali na netu ima stvarno svega. pitat cu ga par linkova pa ti stavim
ivana7997
Abundija

PostPostao/la she » 09 lis 2015, 13:54

Hvala :buket

Probala sam da potražim na netu i mogu se naći zanimljive vežbice. Ono za šta moram malo više kopati je plan vežbanja i to je upravo ono zbog čega sam i postavila temu. Svesna sam ja da je najbolje da mi to neko napravi onako uživo, nakon neke probe izdržljivosti, razgovora o ciljevima i razlozima za vežbanje, načinu ishrane, zdravstvenom statusu. Ali niko ti to neće odraditi ako mu nije posao. Ili ako nisi neka mrak riba koja ne dolazi na trening sa mužem pod ruku :lol

Ja vežbe na spravama znam raditi. Ako ne znam gledam kako drugi rade. Na svakoj uostalom postoji nalepnica for dummies koja pokazuje način izvedbe i grupu mišića na koju se deluje. Znam i vežbe na strunjači/parteru, znam pravilno raditi iskorake, čučnjeve, propadanja, tegiće, loptu, trbušnjake...

Ono što ne znam je kako ih rasporediti pa da rezultati budu prisutni, a ne da na kraju teretanu odbacim kao neučinkovito gubljenje vremena jer su rezultati izostali.

Ništa, probaću se podsetiti kako smo na fitnesu organizovali vreme pa da tako za početak radim i u teretani. Možda u međuvremenu nađem neku koja ima zaposlenog trenera
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 09 lis 2015, 14:26

She imam doma svoj plan pa ti napišem više kad stignem. Najprije rastezanje, zatim zagrijavanje, pa vježbe na spravama i vježbe s utezima, na kraju opet rastezanje. Važno je da opterećenje (broj kg na spravi) nije preveliko a da imaš dovoljan broj ponavljanja.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la TanjaMT » 09 lis 2015, 14:44

Jesi probala sa nekim aplikacijama, Fitness Budy, Fitocracy...?
Na ovom dolje linku ima i plan po tjednima, sa slikama i brojem ponavljanja. Isprintas si fino i ozezi ;)

http://www.bodybuilding.com/fun/womans_ ... _bible.htm
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la ivana7997 » 09 lis 2015, 14:59

aplikacija, da da

kaze moj filip da je weightplan dobra, a i ove tanjine isto. ne trebas izmisljati, sve aplikcija servira ;)
ivana7997
Abundija

PostPostao/la she » 09 lis 2015, 15:00

Super! Hvala :joy
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži