Kući vežbati mi je misaona imenica. Mislim, imam ja želje, može se naći i vremena ali nekako nikad ne mogu isterati do kraja već počnem i stanem već nakon 15-tak minuta. Što i ne bi bilo toliko strašno kada bih sutradan pokušala opet. Ali neki odbrambeni mehanizam u mojoj glavi u potpunosti obriše prethodni dan i ja zaboravim na to da sam ikada imala želju i plan za vežbanje. Setim se eventualno kad se posvađam sa garderoberom
Svojevremeno sam išla na grupne fitnes treninge. No, grupa se raspala, instruktorica se počela baviti nekim drugim uzrastima a naći kvalitetnu grupu u mom gradu je izgleda ravno nuli. Počnu ambiciozno u 9'om i zatvore grupu do 12'og jer nema zainteresovanih
Mm ide u teretanu. Jako je lepo opremljena ali, na žalost, nema prisutnog trenera. Posećuju je uglavnom već gotovi sportisti koji se sklone od lošeg vremena i znaju šta rade i kako rade. MM nije sportista a nije ni nešto puno željan da radi išta sem grudi i ramena.
Ukratko, dođem tamo i jedino što umem raditi je kardio (traka, steper, bicikl) i poneku vežbu za noge/stomak/ruke. Mogu i na strunjaču, na loptu, uzeti bučice ali to imam i kući
. Trebaju mi instrukcije za neki kružni trening ili barem neki uopšteni plan kako i šta raditi. Mogu ja nastaviti i ovako, bolje i to nego sedeti kući i ravnati guzove ispred TV-a, ali bih volela da mi neka od vas iskusnijih barem da neku smernicu kako dati na kvalitetu jednom treningu u teretani a ne da se svakog drugog dana vrtim po teretani i biram sprave nasumično

ali da to mora složiti netko tko zna