Sada je: 05 kol 2026, 17:20.

Generacija 2009. - 5. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Generacija 2009. - 5. dio

PostPostao/la latica » 11 lis 2015, 22:05

Nastavljamo generacijo, a još uvijek vrijedi i ovo:

Prijavite sebe i svoje klince, ukratko se predstavite i čavrljanje može početi :zivili

Ljepotice i zvijeri (zima 2008./2009.)
proljeće 2009
Ljetni Etiketići (ljeto 2009.)
SMJEHULJCI (jesen 2009)
Oštrozubići (zima 2009./2010
______________________________________________________________________________________________

2009.

Tin (nevenera)
Leon (tanjabb)
Ivona (Sreca najveca)
Dalibor (gaga0305)
Jakov (Liv Tyler)
Mato (latica)
Roko (enabacko)
Jelena (ana2010)
Toma (MaminMacak)
Filip (Kolberg)
djevojčica K (kalea)
slika Moja 3M
latica
Bigul

Re: Generacija 2009. - 5. dio

PostPostao/la latica » 11 lis 2015, 22:11

da se malo i javim!

sreco, užiiiiivajteeee, zavidim totalno. najviše na tome što putujete zajedno!!!
neve, ja ne vjerujem da on nosi 36, pa to je moj broj :shock
liv, uživajte u maženju!
gaga, bravo za zadaće!

mi smo od četvrtka bili na selu i uživali u jesenskim radovima i društvu obitelji. skupljali smo orahe, brali kruške, jabuke, grožđe, paradajz, papriku, kuhali pinđur, pekli kruh u krušoj peći, pizze, lazanje, štrudle sa svim i svačim, pekli rakiju, eto, cijele dane na zraku dok nije kiša počela, onda smo sinoć išli doma.
danas smo šetali po kiši s kišobranima, imali goste, pravili njoke od bundeve i granolu za dane kad je mama na putu ;)

m se po običaju brine kako će oni bez mene, valjda mi dijete čita misli :lol ali danas se satima igrao s tatom legićima, sastavljali su neki brod po svom, a on to obožava tako da je uživao i opustio se da će on i tata moći zajedno. a seka je faktor la uzurpadora :lol ne da im mira, a neće s njima slagat jer nije još za to, pa trči oko njih, skače im po tome, gnjavi, dosađuje i tak, šta da im ja radim!
antibiotik i dalje pije, ali Ok je, dobro ga podnosi i lijepo jede i tako. sad se nauživao na selu, naradio se, ali ono stvarno naradio, ma veliki moj dječak :luv
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Sreca najveca » 12 lis 2015, 13:52

Latice, baš divno zvuči taj vaš seoski vikend. Super za klince, brojne ne baš svakidašnje aktivnosti i sam boravak na svježem zraku. A i za vas odrasle prirodni ispušni ventil. Odlično!

Mi se vratili jučer. Bilo kratko, ali slatko. Jednostavno obožavam te city tripove - to je baš po mom guštu, par dana u nekoj europskoj metropoli.
Ne smijem reći da već nešto novo škicam ;)

Ivoni danas krenulo plivanje. Baš me zanimaju dojmovi. Dva tjedna traje.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la nevenera » 12 lis 2015, 19:44

i ja bi na selo. onako, nešto rustikalno.

spremam se za ZG. mm ide ali je dogovorio noćnu. moram bit u zadru do 18. minirao mi pokušaj da idemo igdje osim na pregled :roll

tin je počeo u dućanu kupovati od svog novca neki kroasan koji ima neke žetone. brzo je shvatio vrijednost novca :lol

Sreca najveca je napisao/la:Ivoni danas krenulo plivanje. Baš me zanimaju dojmovi. Dva tjedna traje.

škola plivanja?
super im bude. a inhaliranje u bazenu je zakon :yess
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 12 lis 2015, 22:21

je, lijepo je na selu. nevjerojatno koliko tamo budemo vani, čak i kad je vrijeme ružno, i koliko uvijek ima posla i koliko moja djeca to vole. baš uživamo uvijek!

sreco, super za dobar provod!
neve, ašta je tm uhvatilo?

ja sutra popodne odoh na put. ako sam današnji dan preživjela, valjda ću i sljedeće :lol nemogući su bili, a ja sam si puno toga zadala, otišla sam dva puta u sobu plakat da se smirim koliko me ova mala izludila :ajme
printala sam si neke materijale, kako sam cijeli prošli tjedan bila doma, a na kraju i vikend jer ih nisam mogla ostavit kad je seka bila malo bolesna, nisam se pripremila ni blizu kako sam htjela. danas sam išla printat da vidim u kojem sam hotelu :ajme i uz sve to, kako imam mobitel u mreži s MM-om preko firme, a oni mijenjaju mrežu, naravno da će prijelaz biti taman dok sam ja na putu, a moj mobitel je kodiran za tele 2 i ne stignem ga otkodirat. i danas mi je mm kupio novi mobitel, ali naravno, ovi vrište, a ja prebacujem karticu - ne znam nijednu lozinku za išta što imam na mobu, kontakti mi nisu kopirani, došlo mi je da vrištim :lebdi
bit će bolje sutra :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 13 lis 2015, 04:51

Mm ne voli putovati
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Sreca najveca » 13 lis 2015, 10:04

Latice, probaj se malo opustiti. Ok, znam da ljudi nisu isti, ali nije dobra tolika napetost i briga. Djeci neće doslovno ništa faliti, to znaš i sama. Ti sad u prvi plan stavi svoj posao i put i posveti se sebi.

Plivanje je prošlo odlično, prskali su se i igrali loptama. Imaju dva trenera, jedan od njih se zove Tin :)

Neve, sretan put danas i da obavite sve kako treba :kiss
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la latica » 14 lis 2015, 07:59

Jó napot kívánok!

neve kako je prošlo jučer?

hvala cure na utješnim riječima. previše si zadam i sve mora bit pod mojom kontrolim i onda pucam. jučer me mm zvao da ne vjeruje da sam pidžame i donji veš složila djeci u kupaonu za kupanje, da on ne traži prije spavanja, ah kako me slabo zna :hahaha

lijepo smo se oprostili klinci i ja jučer, bez suza, ali bilo im je teško, a meni tek. iši smo prijepodne u knjižnicu, u šetnju i u Mac i onda došli doma i sveki došla po mene. pilići moji :srca

ja sam si sinoć kad sam malo pročitala nešto za danas, napunila kadu i uživala u miru i tišinu :lebdi ima da malo nadođem ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Sreca najveca » 14 lis 2015, 10:11

Vidiš da sve ide kako treba. I tako neka i ostane.

Mi jučer izrađivali plakat o Berlinu za vrtić. Stavili njezine slike ispred najvažnijih znamenitosti, a ona je onda ispod pisala što to je.
Danas joj je prvi sat njemačkog.
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la latica » 14 lis 2015, 16:10

ajme srećo genijalno mi je to s plakatom!

cure, ja sam danas imala popodne par sati slobodno, a imam tako i sutra, dakle nisam baš od 9 do 9 kako sam mislila - onakva nenormalna sam krivo nešto skužila u rasporedu sastanaka :ajme :lol tako da sam se malo prošetala po gradu, kupila poklone i sad idem nazad. ah, sve me strah ako se još malo opustim da će proradit Murphyjev zakon :hahaha
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Liv Tyler » 14 lis 2015, 20:26

Mi krenusnmo svrtićem opet I nbolje jer nas kiša baš izluđuje.

J odlučio vratit se na stari trening, u sportsku akademiju. Mislim da sam i ja zadovoljnija s tim nego s nogometom. Dida, naravno, van sebe, ne može vjerovati.

Danas je višak energije ispucao na najstarijoj sestri. :gaah
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 15 lis 2015, 11:36

Sreca najveca je napisao/la:Mi jučer izrađivali plakat o Berlinu za vrtić.

odlično!
super ideja!

latica je napisao/la:neve kako je prošlo jučer?

nije jučer ali evo, čekala sam malo da mi se dojmovi slegnu.
dijagnoza je postavljena, poremećaj iz spektra autizma.

nisam mislila niti pretpostavljala. mislila sam da je nešto deseto, koncentracija il što već. no eto, što je tu je.
pošto smo već dulje u obradi i on već ide godinu i pol kod logopeda te 6-7-8 mj kod defektologa situacija je dobra
pohvaljena je moja inicijativa i trud da se rano krene s svime jer sad, uz dijagnozu je bitno da se čim prije krenulo sa svime.
oduševljeni su s tim kad se skinuo iz pelena, komunikacijom i tome slično.kasni u nekim stvarima, što sam znala i prije ali je u globalu dobar.

i drago mi je sad što nisam čekala ovo il ono.
mm nije dobro prihvatio situaciju. ali bude. treba vremena

reakcije okoline su kako kod koga. od ljudi
kod nekih je savjet da ne govorimo nikome, a drugi savjetuju kako da to "rješimo". :roll ali znam da su svi dobronamjerni

došle su patike koje sam uzela tinu
jedne (dunlop) su br 36 - realno su 35.5 i sad ih može nositi. visoke bijele i kožne, uski model. odlične su
druge (lee cooper) su ala visoke starke, br 37 ali su mu isto dobre, jer su uske.
treće (dunlop), su crne, i br 37. one su mu broj prevelike. tako da će njih kasnije nositi.
ukratko, jako jako zadovoljna ulovom.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 16 lis 2015, 15:16

neve super za obuću!
a za ovo drugo samo još jedan :hug

ja čekam svekije da me pokupe. iši su nekim drugim putem i naravno izgubili se i ja sad ludim čekajući jer jedva čekam da dođem kući klincima. svi ih hvale i govore mi da su predobri i da ne kuže šta ja dramim inače :lol neka, drago mi je da je tako. u nedjelju idem dalje, bit će mi jaaaako teško opet ih ostavit, ali opet mi je lakše kad znam da im je super i kad me nema!
i tak, prvi put u životu sjedim u kafiću i radim, baš mi je fora, a uvijek sam mislila da je to isfuravanje :lol
samo da ovi više dođu!!!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 16 lis 2015, 19:20

sutra stiže flexa
sveki je rekla da će i oni participirati u tome.
naručeno je prije 2 mj, plaćeno u cijelosti (poklon moje mame za dečke). ne kužim kakvo sad vražje participiranje :whew

mm ide u noćnu, dolazi u 8 ujutro.
valjda neće nitko ukrast ništa iz ulaza dok se to ne dotegli gore. možda neće odmah u 8 ujutro doći
dostava je do 13. jave pol sata ranije. dovoze do ulaza samo.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la gaga0305 » 17 lis 2015, 14:54

neve :hug
latice uzivaj s klincima :dada

Moj uziva u predskoli, ali mi kaze da ima jedna grupica decki koja svaki put uzmu nekoga drugoga na pik pa im se rugaju. Tako da je neki dan dosao malo pokisnut, kako je bio red na njemu da mu se rugaju. :( A s druge strane je ponosan na sebe sto se nije obazirao na njih, i sto je naucio svoju prvu pjesmicu pa sad recitira po cijele dane. Dodao je i jos jednu na repertoar. Dosad nije pokazivao interes za to, vise je volio ubacit cd sa djecjim pjesmama i pjevati s njima.

Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la nevenera » 17 lis 2015, 19:23

grozno je kad se tako skupi ekipa i maltretira druge. :(

došla flexa, sastavljanje trajalo satima :lol
tin je presretan.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 18 lis 2015, 14:22

pozdrav!
nisam vam se ni javila još na ovom dijelu :oops:.
nevenera je napisao/la:grozno je kad se tako skupi ekipa i maltretira druge. :(
potpis :(
gaga0305 je napisao/la:latice uzivaj s klincima :dada
potpis i na ovo!
neve, :hug i ovdje.
srećo, super za Berlin :). što kaže na njemački, kako je prošao prvi sat?
pitala si (čini mi se) radim li ja s J njem sad kad pauziramo. ne, mada sam planirala, ali nikako da to dođe na red :oops:. ne mogu još procijenit miješa li joj se njem s engl, ali kad je pitam što su radili na engl, sama spominje i kako se to kaže na njem, ako zna...

sad joj fale obje gornje jedinice, baš mi je slatka i smiješna :).

moji su kod svekrve na ručku (svi osim mene i najmlađeg)...
:mah svima!
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 19 lis 2015, 20:45

došla nam je flexa do grla :zub
tin se popne gore pa izaziva damjana. :lebdi
danas ujutro ga provocira. scene radi. :roll
popodne smo radili neke stvari skupa, i inače radimo ali sam se sad extra posvetila njemu. sve je bilo super tih 2h no nakon toga opet sve po starom. :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 19 lis 2015, 21:23

joj neve ne znam jel bi se smijala ili plakala na flexu :lol :hug

cure pozdrav sa sjevera ;) slabo mi pišete!

ja sam se jučer naputovala, ono baš pošteno. bilo je problema sa letovima i tak, ali ja sam bila i umorna i iskreno, jako tužna što sam opet klince ostavila. bilo nam je super taj jedan dan što smo bili skupa, mazili se, uživali, bili na rođendanu, ma super. jako im je godilo što me nije bilo par dana, iskreno - toliko sitnih pozitivnih promjena u odnosima, ma super.
ali mi je onda bilo baš teško opet otići i to na 7 dana...
i tak.
mm se nešto sad razbolio, izgleda da je neku virozu pokupio i sad me samo brine da i djeca ne pokupe :ajme

ma neće valjda, bit će sve OK!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 19 lis 2015, 21:40

smijat se naravno :lol što drugo
tin je drama queen :nesvist
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la gaga0305 » 20 lis 2015, 09:47

Neve :grli. Dali isto tako voli izazivati Tonija, to jos i izdrzim,ali mi je najgore kad ga nagovori na nesto opasnije. On se neusudi, onda mu bude krivo kad bude i on u kazni.
Latice :mah uzivaj i napuni baterije
Klima mu se gornja jedinica, tako da je sada u sedmom nebu. Cak ga i on sam klima da sto prije ispadne da bi dosla zubic vila :)
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la nevenera » 20 lis 2015, 20:10

danas smo opet dobro uspjeli odvesti-dovesti svih s vježbi i treninga
jupi je :yess

igrali smo tin i ja crnog petra jučer i danas i začudo - dobila sam ga
inače dobro mu idu društvene igre a ako mi i ne idu, onda vara :ajme
no sad sam ga dobila. 3x. čudo jedno :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 20 lis 2015, 22:49

Uh, nema me danima.

Neve D je naš bez obzira na dijagnoze. Tu smo za vas. :luv

Latice ti po kafićima, ha. :lol Kad su te svekiji pokupili na kraju?

Mi imali danas dane kruha u vrtiću tako da smo jučer kasno prabili male kruščiće jer smo se kasno vratili iz grada. I baš me satralo jer ni oni nisu htjeli ići spavati dok svenije bilo gotovo. A oči im krvave, samo što ne zaspu na nogama. :ajme
Popodne imali dječji rođendan i sad hdB spavaju, a ja odličila malo pisati. Dani mi lete i baš mi je žao što nemam više vremena svaki dan s nečin vam napisati.

Kod nas okrenilo na buru, nadam se suncu koji dan i da malo odemo na zrak jer domaaa je ludnica.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la enabacko » 21 lis 2015, 19:53

Ja vas čitam ali ne stižem se javljati.
Neve tebi veliki :grligrli
Latice, opusti se i uživaj
Kod nas ništa novo, vrtić svakodnevno i oduševljen je ali kad ga pitam što rade u listićima ne želi mi ništa reći. Jučer su imali neku eko olimpijadu u gradu, išli su pješke do grada i nazad tako da je bio crknut. Naravno uz sve to mu buknula njegova alergija, teta se prepala i rekla mu "miško, nešto ti izlazi po licu" a on mrtvo hladno " nije to ništa, to je moja alergija i me trebaš zvati mamu".
Nije mogla izdržati, nazvala me i rekla da se šokirala kako mu je to buknulo ali još više s njegovom reakcijom i kako on to mirno podnosi, a posebno jer su ga djeca zadirkivala i smijala mu se ali on se nije isprovocirali, samo im je mirno rekao " to je alergija, nije ništa strašno, i povući će mi se".
Inače za Zagreb mi je brat dogovorio za početak 11 mjeseca, pa se nadam da ćemo biti bar malo pametniji.
Ena 31.10.2004.
Roko 20.06.2009.
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bellatrix » 21 lis 2015, 19:57

Evo i nas. Konačno.

Bila sam protekli mjesec u neviđenoj gužvi. Tata mi je bio operiran (dobro je) pa on i mama nisu ništa mogli sami obavljati.
Tako sam ja danima bila prisutna na dvije lokacije.
Više nisam znala gdje sam , koji je dan, kam idem danas ni gdje sam parkirala :lebdi
Sad je malo popustilo kak je on bolje, ali još uvijek sam malo ratrzana.

Vidim tu nema puno novosti jedino kod neve a nju sam već zagrlila :hug .
Srća i dalje putuje non stop ;) i maximalno uživa.

latice, nisam skužila gdje si ti ( bila?)
Sory, popraviti ću se.

Što se nas tiće, Vita sad ima 6 godina, ali zbog gore navedene gužve, slaviti ćemo u 11 mj.

U subotu idemo na svadbu u Ivanić. Svi4
Inaće nemamo običaj vuči klince, jer oni niti ne vole ići, ali opet zbog gore navedenih razloga, moramo svi.

Valjda bu sve dobro prošlo.
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la latica » 21 lis 2015, 20:46

hej svima

ena super za frajera i to kak se dobro držao u vezi alergije ;)
neve, super mi je kak igrate društvene igre, mi slabo to igramo, ja nikad nisam bila oduševljena s tim, a i seka je veliki ometajući faktor
liv, super za male pekare! svekiji su kasnili po mene jer su se zagubili u Srbiji, a i nazad je bilo veselo jer smo se bojali da će Mađari zatvorit granicu, što i jesu ali par sati nakon što smo mi stigli doma ;)
Bella, nadam se da ćeš se odmorit malo sad. lijepo se provedite na svadbi!

ja sam u Estoniji, cijeli ovaj tjedan ;) prošli tjedan sam bila u Mađarskoj. a za nekih 3 tjedna idem u Francusku. sve poslom i sve sama, možda mm bude išao u Francusku samnom, vidjet ćemo. jako je nesretan što nije išao tu samnom, ali nema vremena zbog posla, a i ja sam tu baš zauzeta, navečer prošetam sat-dva po gradu, pojedem nešto s curama i to je to. danas sam prvi put vidjela grad po danu :lol

moji pilići su danas išli u vrtić. tatica je navodno u takvoj gužvi da ne može pustit dadilju da ih čuva, nego mu treba u firmi i tak je on njih spakirao i fiju. ja sam u pauzi za ručak zvala vrtić, kaže teta da je sve bilo OK. za seku sam se brinula, ne za njega.
krenuo je na gimnastiku i tata ga je uspio i na engleski odvest. ide sve svojim tokom, čak i kad ja nisam tamo :lol ne znam šta sam ja očekivala :lol :ajme
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Dallas » 21 lis 2015, 21:01

Ja sam se vec predstavila na jednoj drugoj temi ali eto da se pridruzim i ovdje na cavrljanje. Moja manja djevojcica Maria rodena 2008 u 10 mjesecu, znaci zima 2008, ima epilepsiju. Do svibnja 2014 bila je veselo dijete, pjevala je, pricala puno i brojala do 50, crtala. U svibnju 2014 imala je dva epilepticna napada u trajanju od 5 i 7 min. Koristi depakine i keppra; vise ne hoda (hodala je uz pomoć hodalice) , ne govori, vratila se na pelene.
Iako koristi najvecu dozu za njenu dob lijekova ona i dalje dnevno ima dosta kratkih trzajeva, traju po 2 do 6 sekundi. Hranimo je mi. Uglavno se ponasa ko dijete od godinu dana ali ne predajemo se. Trazimo i dalje izlaz iz epilepsije, pokisavamo je ponovno nauciti govoriti, idemo na plivanje a cekamo u redu i za terapijsko jahanje. Ja sam nastavila raditi a cuvamo je ja popodne i moja mama ujutro. Uglavnom zivimo i dalje normalno s novonastalimo okolnostima.
Dallas
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la latica » 21 lis 2015, 21:21

dallas dobrodošla!

pročitala sam tvoju priču na predstavljanju, jako mi je žao zbog tvoje djevojčice, ne mogu ni zamislit kako je nosit se s tako nečim i jako mi je drago čuti da ste vi pronašli način da se brinete o njoj i da i dalje normalno živite :hug
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 21 lis 2015, 22:33

dobrodošla dallas
kod koga ste? tko je vodi tj tko je nadležni dr u vašem slučaju? idete kod neuropedijatra ili ima neki specijalist?
super za terapijsko plivanje! nadam se da će i jahanje čim prije biti omogućeno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Dallas » 21 lis 2015, 23:05

Mi nemamo terapijsko plivanje ali ja je nastojim svako popodne voditi na bazen kantrida na plivanje ili plutanje u vodi, to je opusti. Dr. Antun Sasso je neuropedijatar a dr. Drinkovic je nasa obiteljska dr. opce prakse.
Dallas
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.