Sada je: 18 tra 2026, 12:48.

Generacija 2012. - 4. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2012. - 4. dio

PostPostao/la Liv Tyler » 02 stu 2015, 10:54

Putnice pa moze kartica za ebanking. Otvoris devizni racun u stranoj valuti koju zelis i s njom placas i ebay i sve vani sto ti treba. Ja najvesce koristim stranice i ebay s UK pa mi stoga trebaju funte ili euri. Svaka valuta ti je za jedan racun, ne mozes koristiti jedan za sve. Ali prilikom kupnje u transakciji se sve automatski preracunava. Paypal racun moras isto otvoriti jer puno njih ga joristi kao siguran nacin transakcija, posebno ako nemas kreditnih kartica. Kad ye jednom registriras na njega, placanje ti ide samo klikanjem, ne trebas ponovno unositi podatke. Osim cifre, naravno.

Ja izgubi pin za svoju, a vrijedi mi jos godinu dana tako da ne znam sto cu napraviti. Jer neke trgovine nemaju paypal nego neki drugi sustav, a on mi trazi uporabu tokena kojeg bez pina kartice ne mogu koristiti.

Inace u vrtic stigao novi tapet s tematikom i bas mi se svidja. Nije onaj klasicni s cestom nego ima farme zivotinja i raznorazne objekte po sebi. M je vec potala hocemo li ga njoj kupiti. :lol
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 02 stu 2015, 21:22

putnice- nemaš frke za kupovinu iz vani. liv sve lipo objasnila

meni je damjan danas napravio zid. ja prezadovoljna.
dala sam mu mobitel. prvi put. bilo mu je zanimljivo. teškom mukom smo mobitel (moj) stavili spavati :hahaha

skupila sam materijale za adventski za djecu. moram još uzeti neke stvari. ove godine ću radit novo
bit će kao i inače teški kič :hahaha
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 04 stu 2015, 01:28

mi smi sad nedavno kupili taj tepih sa cestom i životinjama, mislim da se zove farma. i gleda P te svoje youtube gluposti i pokazuje on, to ćeš mi kupit-klinac se igra na tepihu sa cestom...kažem ja njemu pa imaš to...al ovaj ima i prugu :lol
počeo je tako dok gleda te neke druge stvari mimo crtanih govorit da mu kupimo al srećom u trgovini za sada dobro prolazimo. uglavnom voli dobit lizaljku i bombone.

erina je napisao/la:
Iva15 je napisao/la:nije da sam baš sretna kad su te radionice, jer svi oko mene nešto lijepo stvaraju a ja baš i nisam neka umjetnička duša

Pliz ne gledaj to tako, smisao radionica je u tome da provedete kvalitetno vrijeme s djecom i pri tome se dobro zabavite, taj proces je jako bitan a ne rezultati! ;)

naše radionice su uglavnom samo za roditelje, tipo za svetog nikilu im dođemo izradit čizmicu/kutiju, di će im stavit poklon, za maškare im izrađujemo maske, ova jesenja radionica je kao iznimka, da na radiinici budu i djeca....stim da sam si ja razmisljala dali je za djecu ili nije jer na obavjesti to nisu napisale a pred 2 godine su bila i djeca. muž zaboravio pitat, ja na kraju došla bez malog ali kad sam vidila da su i djeca sam išla po njega. ali dosta smo i kasnili jer je muž kasno došao sa posla a radionica počela dok je još i vrtić trajao. al dobro, malo smo se zabavili.
sad je doma, promuko mu glas, pa izbila temperatura, pa sad krenuo kašalj. al sad je već kao ok.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nevenera » 04 stu 2015, 22:16

kako ste cure?

tina sam "zaposlila" cijelo popodne time što je radio vlastite sličice na temu spužva boba
damjan je slikao.
voli žutu boju i boju senfa. druge boje ne postoje :hahaha

bacila sam se na istraživanje i skupljanje materijala za izradu nekih stvari za damjana
a kod mene dvije lijeve :ajme :gace

u ysk ima popust pa idem sutra dečkima uzet poplune.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la erina » 04 stu 2015, 22:45

Iva, nisam skuzila da su vam radionice samo za roditelje :ajme Žao mi je da je to bila iznimka, trebalo bi biti pravilo :/

Nevenera što mu izrađuješ? Jeste dobili kakve naputke što i kako raditi s njim i na čemu?
I kakav zid je to napravio, nisam skužila :oops:

Bravo za inicijativu za adventski, meni to nekako još daleko a zapravo je jako blizu :ajme

S i N opet šmrkave :gaah

S me danas oduševila, od plastelina je napravila curicu, do najsitnijih detalja kao što su obrazi, prsti na nogama, špangica itd, ma predivno nešto koliko se unijela u to bila :srca
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la nevenera » 04 stu 2015, 22:57

napravio je zid od legića. običan zid
ali prvi put nije kula. nego zid

nitko nije ništa pametno rekao
pa sam si zgugala i dobila dosta savjeta od cura s foruma.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 05 stu 2015, 10:00

vidim da ste me nagradili sa podnickom :faca Cinjenica je da volim bit organizirana, al kad vidim kako ste vi organizirane skuzim da ja bas i nisam :mrgreen
erina je napisao/la:Iva, nisam skuzila da su vam radionice samo za roditelje :ajme Žao mi je da je to bila iznimka, trebalo bi biti pravilo :/

ma da, mi i u jaslicarskoj grupi imamo te radionice, a kolko sam skuzila jaslice bas i nemaju radionice, al nama je to u biti mjesana grupa, ima puno velikih do 4 godine pa onda tete rade skoro sve kao vrticka grupa. mislim da cei do godine bit u toj manjoj grupi jer ih je puno starijih od njega a nece bit toliko slobodnih mjesta za prebacivanje u vecu grupu. A nema veze, racunam da ce mu doc i brat u tu grupu pa neka ga pazi ;)
nevenera je napisao/la:
tina sam "zaposlila" cijelo popodne time što je radio vlastite sličice na temu spužva boba
damjan je slikao.

super je to kad stvaraju
nevenera je napisao/la:u ysk ima popust pa idem sutra dečkima uzet poplune.

I ja sam im tamo uzela poplune, makar oni stalno imaju nesto na akciji, na kraju mi se cini da su im sve to redovne cijene samo uvijek napisu kao da je neka akcija :conf

Docepala se laptopa pa sam stigla malo i komentirat ali evo manji vec zoveeee :znoj
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nevenera » 05 stu 2015, 21:34

ovo je 950g poplun, 135x200 za 150 kn.
za njih dvojicu 300 kn.
po meni super :yess

evo slika kravatice i leptirki (te još neke extra stvari)- moram se pohvaliti :luv
slika
u skladu s tim sam danas trajni lak napravila u bojama duge, svaki lak svoje boje. da vidim koje boje pašu uz ovo :hahaha

išla u kupovinu materijala i sitnica za ono što bi radila i moram reć da je sve skupo. ne znam kako se ikome to isplati raditi sve sam :zub
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 05 stu 2015, 23:00

nevenera je napisao/la:ovo je 950g poplun, 135x200 za 150 kn.
za njih dvojicu 300 kn.
po meni super :yess

Moji su bili 200 kn na akciji al ne znam gramazu. Al super su, ja isto zadovoljna ;)

te kravate su ti za proslavu rodjendana?
Ja dobijem nesto robe od prijateljice izmedju ostalog i kosulje i skuzila sam da mu nikad ne stavljam kosulje, to nekako nije moj stil, radje mu stavim majicu.

Putnice procitala sam blog. Super je :luv Imas dara i za pisanje :srca
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la erina » 05 stu 2015, 23:45

Iva15 je napisao/la:I ja sam im tamo uzela poplune, makar oni stalno imaju nesto na akciji, na kraju mi se cini da su im sve to redovne cijene samo uvijek napisu kao da je neka akcija

Isto se i ja mislim sa svakim katalogom koji stigne na kućnu adresu :lol
Treba i meni za S poplun pa bi mogla se zaletiti, za N smo isto tamo uzeli neki od dva dijela pa kombiniramo po potrebi, super nam je!

Nevenera fora su kravatice, i super je što se dečki hoće srediti :dada

Ne znam što si nabavljala i što izrađuješ, nekako po reakciji pretpostavljam da su hoby sitnice u pitanju, jer one su bezobrazno skupe! :zub Improvizacija je meni postao prvi zakon kreative ;)

Iva15 je napisao/la:Putnice procitala sam blog. Super je Imas dara i za pisanje

:dada :luv
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la snowwhite » 06 stu 2015, 09:36

nije me bilo neko vrijeme.
imali smo smrtni slučaj u obitelji :( Daljnjoj muževoj no jako dragoj osobi koja nam je živjela u susjedstvu i jako smo je voljeli svi :luv
djeca su se prvi put susrela sa smrću jako bliske osobe. na kraju su to ok prihvatili. djeca ko djeca
ovaj najmlađi nije skužio još ništa ali kroz neko vrijeme kad kaže da idemo kod nje :place ne znam vidjet ćemo.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 06 stu 2015, 09:38

Moje saučešće snow :hug
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 06 stu 2015, 22:07

ja sam danas napravila sensory bottle, ilitiga time out bottle.
nije bio fasciniran njome :lol
napravila sam i mini pano. frendica mi dala svoj stari pa sam ga bojala i preko podloge stavila deblji papir u boji
trebam joj nalijepiti čičak na to da se mogu stvari čičkati :lol valjda će držati.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 08 stu 2015, 11:11

radila sam s dečkima garažu za autiće, od kutija. ok je ispalo. tinu je zanimljivo. damjanu čas je, čas nije.
općenito nije nešto oduševljem mojim radom :hahaha

slažem u glavi plan za nikšin roćkas (pod plan mislim ljudi i hrana)
nemam namjeru komplicirati
samo sam ovaj put rekla da ću pozvati sve koje želim, a gdje će isti stati, e o tome neću misliti :hahaha
možda babe i neke ljudi zvati dan kasnije. nemam pojma
što se hrane tiče, ja ću raditi samo lchf stvari tj ono što mogu jesti ja. :mrgreen

fotkam damjana za pano
printer je riknuo pa moram vidjeti kako ću isprinatati što trebam :znoj
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 09 stu 2015, 11:14

Neve za kakav pano ti treba fotka?

Ja sam počela pomalo skupljat sve te neke stvarčice šta mi trebaju za nešto izradit, i evo sad je pomalo došlo vrijeme da nešto i izrađujemo al uvijek mi još nešto fali :whew .
sad čekam da se mali probudi pa planiram u shoping, trebam malo vune a i jedan kolaž da si kupim.
uglavnom, tete u vrtiću stalno pozivaju roditelje ako je ko voljan doć ujutro pokazat im nešto, šta radiš, ispričat im priču...kao bila im jednom mama frizerka radit im frizure....i sad ja si misli sa čime bi ih ja mogla zabavit....sad dok sam doma, pa mi je palo na pamet da bi ih mogla pofotkat, jer im ne dolaze baš redovito da ih slikaju, od lani nemaju ni jednu fotku, onu zajedničku....mislim, neznam dal je to baš običaj da ih slikaju, ja mislila da barem jednom godišnje to odrade...
al kao da ne bude baš obično fotkanje, ja mislila izradit onako neke stvarčice ( tipo šta puno tih foto studia radi na maturalnim....na štapićima oni brkovi, usta....) ja našla neke dječje/novogodišnje uzorke....kape, leptir mašnu, naočale, nos....
sve sam to izradila, bila jako zadovoljna, jer ponavljam nisam baš neki talenat za te stvari...i onda sam htjela isprobat to sa mojim P, taman da mi on bude pojazatelj dal su oni mali za tako nešto ili ne....
nije baš htio surađivat....u smislu njega to podsjeća na lutke na štapovima i on se sa tim stavio iza kauča i htio radit predstavu :p tako da sad planiram da izradimo neke lutke za predstavu.
tetama nisam predložila to fotkanje....da vidim šta one kažu, dal bi im bilo zanimljivo. Možda ću pustit tu ideju za koju godinu, kad budu u starijoj grupi.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nevenera » 10 stu 2015, 10:57

Iva15 je napisao/la:Neve za kakav pano ti treba fotka?

dnevne aktivnosti. ono buđenje, oblačenje, doručak, vrtić.....

danas sam napravila kućicu za životinje iz mullera, od kantica za jogurt
dvije lijeve.... al ajde
slika

sinoć je imao temp, neku hoću neću oko 37.5
ostavila sma ih s sveki jer sam imala ŽSV i vratila se doma a sveki mu je dala sirup
do sad nema ništa.
nešto jednokratno valjda
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la snowwhite » 11 stu 2015, 09:39

neve svaka čast za kreativnost.
sve manje radim takve stvari. nemam vremena nikako.

mi smo jučer s tomom odradili prvi posjet zubaru. na kraju je super ispalo. vidjela sam već prije da ima crnu tičkicu na zubu. poveli smo svu trojicu i prvo su starija dvojica pokazala zube. njima je sve ok. onda je došao maleni. malo mu je čudno bilo na stolici ali brzo se opustio. sve pregledao. otvorio usta. malo mu je špricala vodicu i s pumpicom usisavala. za prvi puta veli ona odlično. pitala ga bude li došao slijedeći put popraviti zubić veli da hoće. živi bili pa vidjeli.
idemo za 3 tjedna.

Zadnjih dana smo se intenzivno pripremali uz slikovnicu Dora ide zubaru i bome sve je uspoređivao sa slikovnicom i čini mi se da je baš pomogla. :zivili
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Iva15 » 11 stu 2015, 10:25

Super za zubara, morala bi i ja kupit jednu zubarsku slikovnicu. Kupila sam mu bila slikovnicu, moja prva tuta, za skidanje pelena, i čini mi se da mu je ona pomogla da mu se desi klik, bez problema smo to odradili.

Mi jučer napravili Shown the sheepa, 2 komada, kaže jutros da moramo još jednog za tatu ;) stavilla bi sliku al kako nisam odavno to radila teebalo bi mi sad brdo vremena da proučim kako :zub Kako su kraći dani, krenula sam i ja malo zabavljat sebe i njega sa tim radionicama ;)
nevenera je napisao/la:dnevne aktivnosti. ono buđenje, oblačenje, doručak, vrtić.....

aha, mislia sam nešto za vrtić.

P sve više priča, i priča puno "po domaću" sad je počeo govorit ČA je to? Fora mi je ;)
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la snowwhite » 11 stu 2015, 11:44

Iva15 je napisao/la:Mi jučer napravili Shown the sheepa, 2 komada, kaže jutros da moramo još jednog za tatu ;) stavilla bi sliku al kako nisam odavno to radila teebalo bi mi sad brdo vremena da proučim kako :zub

ajde daj da vidimo!! i daj nam upute kako se radi?
A sliku staviš negdje na web i lokaciju slike kopiraš u tekst poruke označiš i klikneš IMG iznad text boxa poruke.

Iva15 je napisao/la:P sve više priča, i priča puno "po domaću" sad je počeo govorit ČA je to? Fora mi je ;)

:luv
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Iva15 » 11 stu 2015, 12:07

znam da za sliku, al morala bi sad iskopat lozinku i prisjetit se di sam dizala sliku...al si me super sjetila da stavim link od kud sam kopirala :p
http://www.redtedart.com/2015/01/27/tp-roll-shaun-sheep-craft/
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2015, 15:14

Moderatorice predlažem otvaranje topika s aktivnostima za djecu koje same doma radimo
Ala ovo s ovcom plus komentar
Ja imam 3-4 stvari koje ja mogu linka ti
Mogu otvoriti i topik kad dođem doma
nevenera
idejni kreator MUD-a

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.