Sada je: 30 srp 2026, 18:39.

reklamacija - pošta

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

reklamacija - pošta

PostPostao/la Buhtlica » 06 stu 2015, 14:22

bijesna sam kao ris. :gaah
Z sad odlazi u školu, otvori ulazna vrata od kuće, a kad ono na tepihu za brisanje cipela stoji kuverta od min financija. na tepihu!!! ne u sandučiću, nitko nije zvonio, nisam dobila žutu cedulju, ne! stoji na podu. mogao ju je otpuhati vjetar i nikad je ne bih ni vidjela.
možda ni ne bih bila toliko bijesna da mi se lani nije skoro dogodila ovrha iz vjerojatno istog razloga. prijavila sam uredno porez i čekala njihovo rješenje, čekala, čekala... nije nikad došlo, ja sam na to i zaboravila i naravno nisam platila ništa jer čekam rješenje i ne znam koliko točno trebam platiti. kad odjednom, eto ti rješenja za ovrhu. ubačeno u sandučić (a trebalo bi mi se predati na ruke jer je preporučeno). zovem poreznu, prolazim muke isusove, peripetije raznorazne kako bih spriječila naplatu kazne i nekakvih troškova... doznam u poreznoj da su oni dvaput slali rješenje i da je prvi put bilo vraćeno, a drugi je put navodno dostavljeno. nikad nisam dobila ni žutu cedulju, ni rješenje, ništa. katastrofa!!!
kome se mogu požaliti? jer mi je sad stvarno prekipjelo. u našu poštu? neku centralu?
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

Re: reklamacija - pošta

PostPostao/la TanjaMT » 06 stu 2015, 14:30

Mislim da se mozes zaliti Ministarstvu magle i paucine, to sto opisujes je redovita pojava kod mojih svekija. Npr da su im poziv za sudsku raspravu dostavljali u sanducic, a ne osobno i sl. Poziv nadleznoj sluzbi u posti nije donio apslutno nista.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la latica » 06 stu 2015, 15:03

e svašta!
bitno da mene naš poštar, dok sam bila na porodiljnom, svaki put gnjavi da nije siguran jel bi mi dao da za muža potpišem ili da mu ipak ostavi žuti papirić da sam pokupi u pošti?! valjda ne vjeruje da sam mu ja žena :mrgreen

on topic - nazovi poštu i žali se pa makar to značilo da će dotičnog poštara naribat!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la leptir422 » 06 stu 2015, 15:18

Ako ti se da gnjaviti - odi u taj poštanski ured i traži knjigu po kojoj si ti zaprimila poštu.
Potom traži od njih da fotokopiraju tvoj potpis kod primanja. Potom zatraži razgovor sa ravnateljem pošte i objasni da poštar falsificira tvoj potpis i gledaj reakciju i što će ti reći.
Ukoliko ne pokaže ni znaka isprike ni išta slično - daj si volje i javi se društvu za zaštitu potrošača i traži razgovor ili savjet sa besplatnim odvjetnikom te ih tuži.
Ja se trenutno sudim sa T-comom jer su moj OIB dodijelili nekoj drugoj pretplatnici koja ima isto ime i prezime iz mjesta koje ne mogu ni zapamtiti kako se zove. Pa je meni došao prijedlog za ovrhu na 10.000,00 kn!!!! Jer se ovršuje moj OIB.
Trenutno sam ja tužena stranka, ali sam tražila od njih da mi daju snimku razgovora jer sam kao telefonom ugovorila sve to i tražim potpis po kojem je zaprimljen mobitel po dogovoru.
Isto tako sam dokazala da moje prebivalište nije nikad bilo na toj adresi.
Kad odsudimo to - nadam se da će sudac biti dovoljno pametan da presudi u moju korist da ne moram ja unajmljivati privatnog detektiva i slati njega da im slika tu moju imenjakinju koja živi na toj adresi - pripremam se ići u protutužbu T-comu za sve troškove i materijalne i psihičke koje su mi prouzrokovali nepažnjom svojih operatera.
I iskreno - nije me briga ni da taj operater dobije otkaz.
Ja sam zbog njih 10 dana prije poroda morala trčati u Petrinjsku po potvrdu prebivališta i nasekirala se strašno. :hug
Dijete koje sam dobila brakom P - 2007 + rođeno D - 2014
leptir422
ne patim od forme

PostPostao/la Buhtlica » 06 stu 2015, 16:43

ah, otprilike sam si tako nekako i mislila (kad sam se malo smirila) da bi to moglo tu tako funkcionirati. :roll
mislim da ću nazvati poštu i malo popričati s njima. možda urodi plodom. a ako se ovo ponovi, e onda će me tek čuti.

leptir - ovo tvoje je zona sumraka. :strah držim fige da se to što prije riješi.
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la malamaja » 06 stu 2015, 18:39

odi u poštu i reklamiraj. osobno. nemoj telefonom. to je fakat njihova pogreška.
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la nevenera » 06 stu 2015, 19:55

Idi osobno. Ništa telefonski
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mrs. eastwood » 06 stu 2015, 21:38

a kome osobno? koja je razlika gospođe na šalteru i one na telefonu?
Pisani prigovor se može poslati, negdje mora biti adresa za to istaknuta.

Drugo, čak znam slučaj sa suda kada je sudac presudio u korist tužene jer je sudski poziv (ili tužbu, sad ne znam) od poštara preuzeo njen nezakoniti suprug.

Ja bih se žalila min. financija. Oni su ti koji su ti to trebali uručiti osobno. Pa neka oni ganjaju poštara ili kurira koji ti je to ofrelje bacio. :dunno
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la snowwhite » 06 stu 2015, 23:45

mislim da možeš otići u svoju poštu i tražiti nekog odgovornog. Mora postojati osoba koja nadgleda sve poštare i rad cijelog poštanskog ureda
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Mrđi » 07 stu 2015, 10:29

Da trazis glavnog u svom poštanskom uredu. Ja sam zbog jednog paketa (otvarali ga u postii) pisala mail . Kad sam dobila odgovor na dnu je bio kontakt na koji sam nazvala glavnu u mojoj posti i sve smo rijesili.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la malamaja » 08 stu 2015, 00:19

nema pošiljatelj ništa s time. pošta je dužna dostaviti pošiljku prema njihovim zahtjevima. tebi je u interesu da ti pravilno dostave...ja sam slala poštu s povratnicom mif, koja mi se nije vratila...onda je teta na pošti provjerila gdje je pošiljka, pa smo slali požurnicu...sve lijepo na papiru i potpisano od pošte, s tragom i pismenim dokazom.
ja bih uvijek otišla osobno...
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la Buhtlica » 11 stu 2015, 10:37

zvala sam poštu (nikako nisam stigla otići, a zanimalo me što će reći). baš ništa nisam riješila, samo sam se iznervirala. poštar tvrdi (neki novi tip) da je stavio pismo u sandučić. :shock a pismo je onda valjda samo izašlo iz sandučića, odskakutalo do tepiha i tamo se udobno smjestilo. svašta. rekla sam im što mislim o tome i to je to. vidjet ćemo hoće li sada pisamca ipak završavati tamo gdje trebaju.
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † Volvo » 11 stu 2015, 11:06

Pismeni prigovor ima težinu. U njemu treba navesti da se očekuje odgovor u zakonskom roku. Telefonski i osobno a bez traga su nažalost za mačku o rep okačiti nekad :roll
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la ivana7997 » 11 stu 2015, 11:13

mi smo na poslu imali gadnu frku jer nas nije bilo u uredu dva dana za vrijeme natjecaja, i postar je navodno dostavio dvije prijave za koje je sam potpisao primitak, bez pecata. mi ih nikad nismo ni vidjeli. kad su objavljeni rezultati natjecaja, prijavitelji skuzili da njih nema nigdje, ni na odbijenima ni na odabranima. i digli frku.

isli smo u postu, trazili kontrolora, pisali, prijetili i mi i posiljatelji. kontrolor je osobno dolazio k nama u ured, sastavljali se zapisnici, izjave kojekakve, prijave, opomene...
posiljke nikad nisu nadjene, a postar je dobio otkaz. sad imamo novoga koji je jako oprezan. a broj mobitela kontrolora imam u dzepu stalno.

vjerujem da je to malo ozbiljnije kad je riječ o tvrtki, za dostave na kucne adrese su malo lezerniji. no bunila bih se svejedno.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la lastavica » 11 stu 2015, 15:35

Buhtlica, ako sam dobro shvatila , na kraju je to bilo obično pismo bez dodatne potvrde o primitku ?
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la † Volvo » 11 stu 2015, 16:11

Porezno rješenje (bar meni) dolazi preporučeno. A meni je samo obavijest o vraćenom preplaćenom porezu, dakle ja ništa ne trebam, onda sigurno ono koje zahtijeva odgovor i uplatu treba doći isto najmanje preporučeno.

Preporučeno znači da se uručuje i očekuje potpis :dunno Potpis ne bi smio biti ničiji osim onog na kog je naslovljeno. Npr. mm-u dok sam trudna bila u bolnici ne bi dali takvo što podići za mene pa smo prethodno napravili u pošti punomoć :roll koja btw je vrijedila do kraja kalendarske godine isključivo, Dakle, prilično rigorozno.
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Buhtlica » 11 stu 2015, 16:51

to nije porezno rješenje, nego pismo od min financija, odnosno uplatnice za mirovinsko. kažu u pošti da nije poslano preporučeno, ali svejedno mi ne treba ležati na podu. :lol

edit: slučaj s poreznim rješenjem koje nisam nikad dobila dogodio se lani.
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.