Moj ima dosta riječi koje zna, neke pravilno, neke u svojem obliku...po meni je to ok, iako ne spaja još po dvije riječi u rečenicu recimo. To je s nekih 15 mjeseci imao tu fazu kad je danima samo lovio nove riječi, kod njega to baš ide skokovito. Otad već mjesecima nema novih pokušaja. Naravno bakama i didama se uvije u svemu žuri, pa me tako mama pitala neki dan, dobro kad će on već počet normalno govorit

a troje djece je podigla...ne znam, njena djeca su ili bila neka ultra super po svemu, ili se ona ne sjeća, već sam to stoput zaključila

ono, mali mi ima godinu i pol, i zašto ne ide na tutu, kad će govorit... ahahaha..... već sam se ponadala, kad je napokon prohodao, da je sad to TO, da će prestat ispitivanja i forsiranja, ali neeee....valjda uvijek nešto nađu.
Nešto me zanima u vezi socijalnih vještina naših klinaca. Koliko bi oni sad u ovoj dobi zapravo ''trebali'' biti društveni, po pitanju svojih vršnjaka recimo? Moj baš ne voli drugu djecu. U vrtić ne ide dakle ni ne viđa ih baš, doma s nama odraslima, malih prijatelja nemamo... je li to problem? Bi li ga trebalo početi socijalizirati ili će to spontano kasnije doći? U parku recimo kad se druga djeca igraju po spravama, penju i tako, on čeka da se oni maknu, tek onda hoće on. Na vježbama kod fizijatra da ne spominjem, kako bude dosta mlađih beba koje plaču cijelo vrijeme, njega to prestravi i rasplače se i on (jako je mimozast po tom pitanju) i nema šanse da ga odvedemo u smjeru tog djeteta koje plače. Kad je na vježbama teta vježbalica ispunjavala s nama neku anketu vezanu za psihomotorni razvoj, onda je za psihološki dio napisala ''vrlo blago odstupanje'' jer je na jedno od 10 pitanja bio ''krivi'' odgovor (''da li se veseli drugoj djeci''). Treba li me to brinuti? Je li još rano za to da se 'mora' htjeti družiti? Može li to upućivati na nešto, ili može biti i nasljedno (recimo mama je lagano asocijalna ahahaha, šalim se nisam baš tako, ali volim svoj uski krug ljudi, dok je tata recimo žešći društvenjak), pa možda je to i do karaktera.
Btw. zna netko kako se Liv Tyler tako dugo ne javlja, baš mi čudno, prije je često pisala....?