Sada je: 28 srp 2026, 11:17.

Zimske mame i bebe (3. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Zimske mame i bebe (3. dio)

PostPostao/la marijask » 29 pro 2015, 14:14

Meni pak ispadne 48 dana od termina po onome što mi je rekla zadnji puta, vjerojatno se zeznula, vidjeti ću sada kada idem kod nje za 10 dana.
Da li u HZZO moramo odnijeti doznake prije nego počne ili ima vremena do kraja mj kao što je na bolovanju?
Jer ona meni na zadnjem pregledu kaže da imamo vremena, a idem kod nje nakon 9.1 kada mi kao porodiljni počinje?

Ja sam isto ujutro skuhala ručak, ali J uvijek jede kada se probudi, on tako već mj jer sam skužila da mu je prije 12 prerano, a tada ide spavati, pa mu onda napravim smootie, a ruča kada se probudi!

Sada odmaram pa ću napraviti kiflice, nisam ih radila već dugo, jer nam dolaze mm-ov bratić i cura njegova!
Baš je lijepo kada smo svi doma zajedno, jedino će nam sljedeći tjedan biti šok kada nam tata ode na stražu, nema ga onda od uto do uto, već me sada panika hvata lagana, jer mi je sve teže biti dugo na nogama, a s mojim Jakovom nema mira ni sekunde osim kada spava!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 29 pro 2015, 14:21

Mislim da moze do kraja mjeseca jer je isplata ionako u idućem mjesecu koliko se sjecam 16-18-og...
Moj L jede 2 puta, u podne pojede puno jer smo obicno u movingu ujutro pa ogladni. To mi je ok jer ce tak jesti i u vrticu iduce godine. Pojede i oko 16h opet rucak plus obicno sira vrhnja i jos neki takav dodatak tipa voce. Oko 17h obicno žica puding ili tak nekaj i vecera u 19h. Jede cesto, aktivan je jako i mali mrsavac je.
Joj kiflice, mogla bi ih i ja uskoro raditi, isto nisam dugo.
Meni sutra dolazi kuma s malenom i muzem kaj zivi u Munchenu pa se veselim jako! Druga kuma kaj zivi u Londonu mi stize s obitelji iza Nove Godine. Obozavam ovo vrijeme kada se vidimo sa svim dragim ljudima :srca
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 29 pro 2015, 15:36

Evo malo novih info iz HZZO-a, muž nosio doznake, pitao je kako to ide kada bi ja bila na porodiljnom 10mj, a on 4mj, rekla mu je žena tamo da bi i on imao 2660kn bez obzira koliko ima inače plaću, ali da pričekamo malo s time jer postoji velika mogućnost da bi mi mame koje radimo svih godinu dana porodiljnog mogle imati svoj prosjek plaće, znači ne 2660kn zadnjih 6mj!
To bi bilo super!

I moj J jede cijeli dan, svaka 2-3h, ali to su pravi obroci, količine skoro kao ja, pa je isto mršavac, jer je 100/h :mrgreen
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 30 pro 2015, 18:30

Ja ne mislim da će naša nova Vlada odlučiti tak brzo, ili uopće kada se već spominje, da rodilje svih godine dana imaju punu plaću.
To su bili trikovi pred sam kraj mandata. I opet će to spomenuti kada će im mandat biti pri kraju. Ne misle oni na nas, nemojmo se zanositi time. :nokti
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijask » 30 pro 2015, 18:57

Znam ja sve to, samo sam pozitivna, možda malo pozitivne energije u njihovom smjeru :lol
Možda nam to pomogne kada već oni neće!

I onda se čude što nema više malih hrvata...

Radite nešto fino za papati za Novu godinu? Mm i ja razmišljamo kome bi se mogli uvaliti za ručak :nata nešto mi se ne kuha
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 30 pro 2015, 22:12

Danas ujutro sam bila na pregledu u Vinogradskoj za štitnjaču. Kaze moja endokrinologica da je granična no da nema frke jer sam pred kraj trudnoce i da se vidimo za 4 mjeseca. Bila sam u firmi posjetiti ekipu i uzeti poklon za L kaj je jos ostao od priredbe za Sv. Nikolu kad smo bili u bolnici. Bas mi je bilo lijepo vidjeti ih, popili kavu, cula sve vijesti. Popodne su nam dosli frendovi na druzenje, L plesao i pjevao - sad su mu totalna fora Zagrebački mališani. Mm otisao na cugu s deckima, L spava, a ja se izvalila pred telku.
Sutra smo doma, navratiti ce bratic i sestricna od L kaj su kuca do nas. Mm radi klopu :yess Raditi ce rebrica koja prefino radi, vec se pacaju nekoliko dana, pole sa špekom i rizoto od bundeve. Kolača imamo jos tonu.

Ja se isto ne nadam previse tim predizbornim obećanjima. Iako bilo bi predobro da bi bilo istinito!
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 30 pro 2015, 22:30

Kod nas slabo ostalo kolača, moja dva Pere ždere sve pojeli, J inače ne jede toliko slatkog, ali sada mu nisam htjela braniti, neće valjda gledati sve ostale kako jedu!

Danas sam radila grašak na varivo, pojeli smo ga kao da je kaviar, jučer juha s puno povrća, baš mi odgovara takvo nešto nakon one teške hrane!

Nekako mi postaje sve teže ovih dana, dosta odmaram, jer teže dišem i umaram se, danas su me dosta kontrakcije lovile pa sam dosta i ležala, onda su popustile!
Nisam navikla na toliko ljenčarenja, ali dobro mi je došlo :dada
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 30 pro 2015, 22:47

Ja sam se zapuhala danas do 2. kata u Vinogradskoj ko da sam se popela na Mt. Everest :lol
Picim i dalje ful no ujutro me bas ledja bole. Kontrakcije osjetim tu i tamo.
Sutra ja radim ujutro grašak varivo s noklicama L za rucak. Danas sam radila brzopotezni rizoto plus drmnula 1 sarmu ;)
Odlučila sam iduci tjedan polako krenuti slagati torbu za bolnicu da sam mirna po tom pitanju.
Moram jos oprati plahtice za kinderbet, nabaviti novi madrac i srediti kolica, dugo nisu bila u upotrebi. Imam Peg Perego Book od L koja su mi bila zakon no kasnije sam uzela McLaren jer su lakša...
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 31 pro 2015, 10:41

I mi imamo Peg Perego kolica, obožavam ih, i ja ih moram oprati!
Robicu ću kada se mm vrati sa straže, ići ću kupiti sve što mi treba, pa složiti torbu kao i prošli puta pa neka stoji!

Danas ću bolognese za ručak i cikla za salatu, jede mi se to od jučer!
Vagala sam se baš maloprije, u 10 dana uz svu ovu papicu sam dobila 1kg, što je ok, čak sam očekivala i više :mrgreen
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 31 pro 2015, 11:22

Mi smo jučer obavili kontrolicu.
Gospon ima 2033g. :luv
Pokazivao mi je ličeko, ajme, predivan je. :joy
Sve je super, ja zatvorena, kontrola za 3 tjedna.
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la adry » 31 pro 2015, 11:24

Uf mi moramo kupiti kolica. Imam Lenina od prije 5 god ali su jako loša i još roze a sad nam trebaju za dečka. Ja ću sa pripremama početi krajem siječnja, još mi je rano.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Maruška » 31 pro 2015, 16:35

Mi smo na dar dobili Abc design Cobru i jako sam zadovoljna njima.
Imamo i košaru i jaje isportski dio.
Ta su nam se kolica svidjela jer imaju dolje ogromnu košaru u koju mogu peseka ugurati. :hahaha
I plava su. :dada
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijask » 01 sij 2016, 18:33

Cure sretna vam Nova! :rodj

Nadam se da ste se svi lijepo proveli i dobro dočekale ovu godinu u kojoj ćemo roditi svoje male ljubavi! :kiss
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 01 sij 2016, 22:37

Sreeetna Nova curke!! :joy
Ovo mi je fakat bio jedan od mirnijih dočeka ikad. Klopa, ležanje pred telkom, zaspala oko 23h :lol pa me mm samo probudio u ponoc, dao pusu i prebacila se u spavaću. L je bio budan do 21:15h kaj je njemu tulum, gledali smo vatromete kroz prozor, plesali i stalno je govorio sretna Nova Godina :luv
Ova godina ce nam svima biti posebna s nasim bebicama :srca
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la adry » 01 sij 2016, 23:04

Sretna Nova cure. Mi smo isto imali opuštenu večer, mm i ja imali filmski maraton, pogledali 3 filma zaredom. Pokušali gledati vatromet ali se iz našeg stana niš nije vidjelo.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 04 sij 2016, 14:47

Cure kak ste?
Mi uzivamo u zimskim radostima, L obozava snijeg pa smo puno vani i uzivamo!
Jos 2 tjedna pa cu odahnuti jer sam u terminu :luv Inace sam ok, picim 100 na sat i jedino kaj trbuh raste. Navecer osjetim cesto kontrakcije no smire se kad odmorim. Iduci tjedan idem u trudničku ambulantu u Vinogradsku...
Dosle su mi moje kume s klincima kaj žive u Munchenu i Londonu pa uzivamo u druzenjima. Idem malo odmoriti jos dok L spava, popodne opet van na snijeg... :xmaslaugh
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la jopica » 04 sij 2016, 22:47

Curke moje sretna vam nova!!!!
Da se i ja napokon javim u ovoj godini.novu smo dočekali kod susjeda,ne pitajte me sam do koliko smo bili.bilo je odlično i do jutra se oduzilo.pa imali goste u petak pa u sub,ned.više mi je svih dost.hoću malo mir.kak je pao jučer snijeg tu kod nas u ulici se skupimo svi ,kuha se vino i čaj klinci se sanjkaju.baš lijep običaj kojeg nema svud.pa neko donese poderane gaće kiflice i sl.danas sam oprala drugu rundu robice još imam tetra pelene i još jednu robice i ja gotova.sam speglat i super bu.danas sam dobila proljev jer je snijeg pado ko lud a ralice ni za lijek a mi na bregu odsječeni od svijeta :(.molim se bogu da snijega nebude kad idem rodit i iz bolnice doma a obožavam snijeg inače.22.1 imam prvi pregled na sv duhu ufff to je već tu,nekak nisam spremna za porod,neznam kaj mi je .frendica mi rodila na samu novu godinu prvo,curku i to za 4h brza je za poludit al baš mi je drago da se ni namučila ko ja s prvim 24h
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la adry » 07 sij 2016, 14:47

Evo i mene, jučer došla iz Petrove. Sve ok. Mališa ima 1140, meni je malecki al dobro glavno da je sve u redu. Sljedeća kontrola 3.2.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 07 sij 2016, 21:56

Hej curke pa gdje ste,kako ste.ja u pripremama.laganini svu robicu oprala i SAD moram sve popeglati do slj vikenda jer je mom mišu 15.1 3ročkas i cijeli vikend imamo goste.u sub su nam tu prijatelji i kumovi a nedjelju familija.uzivamo vani na snijegu ,jučer se sanjkao sa struk m,strinom,tatom i sestričnom ja sam danas s njim Snješka radila.kod nas snjega ima 26cm jako puno.mi tri baš uzivamo doma svi skupa.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 07 sij 2016, 22:26

Eto mene, J i ja sami od uto, tata nam opet na straži, ali onda je 10-ak dana doma, pa ću sve pripremiti i kupiti što nam još treba!
Sljedeći tjedan idem na pregled bebinog srčeka na Rebro, malo me frka što će mi reći, sva sreća imam puno posla preko dana s J, puno smo vani na snijegu, pa ne stignem razmišljati o tome!

Tjedan nakon toga idem na profil, nadam se zadnji! U ned sam si ga sama radila, sve je bilo ok!
Jedva čekam uzv, već ju dugo nisam vidjela, zanima me i koliko je teška, trbuh mi je dosta narastao u zadnje vrijeme, sva sreća samo trbuh :mrgreen
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 07 sij 2016, 22:33

I kod nas puno snijega, skroz uzivamo!! L obozava snijeg, sanjkamo se, grudamo, radimo snjeska...s njim sam ponovno otkrila zimske radosti. Svaki dan imamo goste, mm me zeza da sam opet ko s L pred kraj trudnoce si nakrcala dane da se stignem vidjeti sa svima prije nego rodim iako kad sam rodila smo imali takav zivot i dalje :lol
U ponedjeljak sam na prvom pregledu u trudnickoj ambulanti u Vinogradskoj plus na akupunkturi tam kod jedne anesteziologice. Tak sam isla i sa L. Akupunktura je za omeksavanje cerviksa i brze otvaranje kad porod krene. I fakat je bilo super. Sad jel imalo utjecaja, ne znam :) No popijem kavu s ekipom tamo i barem ih vecinu znam.
Cini mi se da smo odlucili da ce se princeza zvati Tena :luv
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 07 sij 2016, 23:36

Sunčeko koja anesteziologica?
Pa ja za to uopće nisam čula, a radim tamo, još bolje prijateljica mi radi u anesteziji! :lol

Mi smo prvih mj dana uživali u samoći, baš nam je pasalo da nam nitko ne dolazi, mm je bio doma s nama mj dana, a tako bi trebao i ovaj puta, pozitivna strana tate na terenu je što ima nešto slobodnih dana, a to što je pirotehničar i riskira život svaki dan je to što ima dosta godišnjeg...ali isto smo se nastavili družiti s ljudima isto kao prije, samo u neko drugo doba dana :lol
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 08 sij 2016, 09:27

Poslala sam ti pp ;)
Mm je privatnik tak da nazalost on o godisnjem i slobodnim danima moze samo sanjati. Koliko radi toliko zaradi. Kad sam rodila L odmah je isao raditi no dolazio doma vec oko 13h. Meni je mama bila prvih tjedan dana. Dobra strana takvog posla je da si sam organizira dan pa mi cesto dodje ranije doma i puno pomogne.
Sutra idemo u Babinje kumovima i bas se veselimo upoznati malenog frajera :luv
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 08 sij 2016, 14:25

Kako onda organizirate odlazak na more ili neki odmor?
Ajde ako dođe do 13h to je ok, to dođe dok se okreneš!
Naši su svi blizu, moja mama radi smjene pa je dosta doma, tako da će ona dolaziti po potrebi!

Već u 5mj ostajemo sami nas troje na 5tjedana, tata ode u Split :strah pa će bake na go i biti s nama!

Jeste razmišljale kako će izgleda šetnje s njima? Moj se već dugo ne vozi u kolicima, tako da ona za dvoje nemaju smisla, kao dobra ideja mi se čini beba u marami/nosiljci, a ja trčim za J, druge opcije nemam :lol
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 08 sij 2016, 14:41

On spoji petak ili ponedjeljak ovisno o poslu, odveze nas, pokupi nas, dodje kad moze... Po ljeti uspije organizirati si tjedan dana u komadu. Ostalo vrijeme je obicno sestricna s nama.

Ja iduci tjedan idem kupiti board za kolica http://neonato.hr/dodaci/nastavak-za-starije-dijete
Sve moje frendice ga imaju i super im je. Stariji kad je umoran stane na dasku i jos uz to ima feeling da on vozi kolica.
Uz to cu uzeti i maramu za malenu pa cemo kombinirati i tako.
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 08 sij 2016, 15:01

A mene dvije cure s generacijskog od J kažu da im je daska propala investicija pa sam to bila prekrižila! :dunno
Ali njemu bi se moglo svidjeti...

Ja ću maramu posuditi, idem po nju sljedeći tjedan, da malo proučim, a inače imam nosiljku još od J koja nam je s njim super poslužila, nosio se u njoj do nedavno! Sada više neće!

E da Sunčeko Tena je divan izbor, bio je jedan od naših favorita! :le
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la adry » 08 sij 2016, 15:06

Meni će mama doći na par dana, mada i mm planira uzeti go.
Ja imam mei tai, kupila sam ga za Lenu i bio mi jd super.
Mi se još nismo dog oko imena. Razmišljali smo neki dan da svako napiše po dva imena i stavimo u šešir i neka Lena izvuče :-D
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 08 sij 2016, 15:13

Pozdrav,evo ja u pranju i peglanju robice imam je jako puno,sve skup je bilo 5masina od tog su 2 bijelog tetra pelene i baš bijela robica.ja sam oprala sve do broja 68 pa sam mirna dulje vrijeme.iza fešte za Ivanov ročkas ćemo pomaljat sobu jer nas vlaga muči i stavit još jedan radijator jer nam je preslabi sad ovaj .mi odlučili za ime da bu Stjepan i kad moj muž kaže štef kosa mi se zdiže na glavi
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 08 sij 2016, 22:49

Ja imam babybjorn nosiljku i super mi je bila s L no sada cu probati odmah od pocetka s boba wrap maramom.
Mi smo jako puno vani, a frendice mi kazu da cesto krenu stariji kenjkati da ih noge bole kad vide juniore kak se voze u kolicima pa da im je daska spas. Ako ne lako je prodam ;)

Ja sam isto oprala tonu robice do veličine 68. Jos iduci tjedan mm ide po jos robice kod jos jedne moje frendice pa kad to operem i popeglam sam skroz mirna.
marijask drago mi je da ti se svidja nas izbor imena :le
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la sunceko29 » 08 sij 2016, 23:24

I da, dobila nalaz s Transfuzijske medicine koji je ok :joy
U ponedjeljak ce mi na pregledu u Vinogradskoj uzeti i onaj bris za streptokok...mm mi danas pokupio uputnice kod mog ginica za preglede u bolnici i bris.
Sutra ujutro idem prvo na babinje kod kolegice s curkama s posla, a popodne idemo na babinje kumovima.
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.