Sada je: 18 tra 2026, 16:55.

Zimske mame i bebe (3. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Zimske mame i bebe (3. dio)

PostPostao/la marijask » 09 sij 2016, 14:01

Znači bris rade u bolnici?
Ja sam to skroz zaboravila od prošlog puta, baš sam planirala pitati svoju dr u uto što je s brisevima, jer su me na jednom od boravka u bolnici zbog profila pitali jesam obavila briseve! :dunno a to je bilo dosta rano u trudnoći

Sunčeko super za nalaz!
Danas vam je dan za bebice, baš lijepo! Uživajte!

Moj frajer spava, ja dovršavam ručak, rižoto s piletinom! Jutros nam je bio moj tata, pa je izašao malo s njim van, a ja iskoristila to vrijeme da se razletim po kući s usisavačem, operem suđe itd jer mi je žao to raditi dok je on sa mnom, radije se igramo!
Popodne će nam doći sveki, svaki dan netko, da ipak ne gleda samo mene, da zna kako mislim da bi mi rekao "mama ideš mi na živce već" :mrgreen
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marijask » 09 sij 2016, 14:10

I da potaknuta vama otišla sam u potkrovlje, izvadila kutije s robicom, dekicama, tetrama i pripremila što sve treba oprati, znači vi ste oprale i do 68, pametno, budem i ja tako! Da sam mirna par mj!

Kako ćete riješiti sa autosjedalicama?
Obje iza ili veći iza s vama, a jaje naprijed... vidim da neki i tako, ali mene je toga malo strah, a opet ako su oboje iza nešto sumnjam da ću ja stati s njima i kako da onda vidim bebicu kada je okrenuta suprotno od mene?
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 09 sij 2016, 23:00

marijask Yap, ovaj za streptokok rade u bolnici, barem sam tak u prvoj trudnoci. Ne znam na koje briseve mislis?
Kaj se tice autosjedalica, voziti ce se oboje iza. Ak ce biti frka na pocetku gurati cu se ja izmedju njih no mislim da ce se brzo naviknuti njih dvoje solo. L ionako kad se vozi zabavlja sve nas pa ce tak i sestru :le
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la adry » 09 sij 2016, 23:03

I ja planiram oboje iza u sjedalicama pa ćemo vidjeti kako ide. Lena je već velika pa može paziti a kad nas dvoje budemo sami u autu i vožnji onda ću vidjeti.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 11 sij 2016, 10:29

jutro,kako ste.ja evo tužna evo danas moj sinko otišao u vrtić nakon 3tj i muž opet počeo raditi nakon 10dana,baš smo se nauživali svi tri skupa doma.
sad nabrzinu popijem kavicu i primam se pegle,imam lijepa 3 kupa za peglat al srećom to brzo ide.za ivana sam sve peglala naopačke,luđakinja.do četvrtka moram bit gotova jer u čet moram kolače peć za vikend,u petak ide i vadit krv u klaićevu i u vrtić slaviti ročkas.moram paketiće složiti,voće im kupiti jer kod nas ni smrznute torte ne prolaze a i ovo im je 100 put bolje i zdravije,imat če 3torte za vikend.za papat čemo raditi srneći gulaš i peku,a u nedjelju neznam što bi.sad kad ročkas prođe sljedi nam maljanje i postavljanje još jednog radijatora i sve je za bebicu spremno.e da moram još madrac kupit za kimbicu.
muči me kako čemo svi iza stat jer ja nisam baš mršavica,a kak bu to s dvije as :strah :ajme
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 11 sij 2016, 22:49

Obavila prvi pregled u Vinogradskoj, sve je ok, omeksana sam i uloziva za vrsak prsta :) , kaze ginic da je to super, da slobodno picim i dalje obzirom da jos tjedan dana i prakticki sam u terminu. Uzv ce mi raditi iduci put. Obavila i prvu akupunkturu.
Cijelo jutro L i ja bili u parku, bas smo se nauzivali. Iako ovo vrijeme je suludo, 16 stupnjeva danas, a 1.mjesec...
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la jopica » 12 sij 2016, 11:02

jutro cure,
sunceko29
pa super su vijesti,ja imam prvi pregled sljedeći petak u bolnici i baš sam nervozna zbog tog.kada ideš opet?ja sam prije 3tj bila smekšana i rekla je dr da je to super.ja sam stalno u strahu u koje če me vrijeme uloviti trudovi i dal čemo stić otpeljat I kod koje bake,dal čemo stić pomaljat sobu za bebicu jer prije nismo mogli,imam 100 upitnika u glavi.još moram do wg po grudnjake u muller i po robicu za miša mog za izlazak iz rodilišta.inače ova južina me ubija tlak me muči ,sam odjednom me pokosi fujj.
sunceko29
kakva je to akupunktura,to isto u bolnici obavljaš
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la adry » 12 sij 2016, 11:46

Meni su zadnja dva dana bili katastrofa. Ned na pon nisam uopće spavala, valjda južina a i bebač je bio u akciji ili su i meni krenule BH. Više nisam sigurna.
Ja sam si kupila jedan grudnjak u Intersparu, da vidim kakav je. Cijena bila 70 kn i kad sam došla na blagajnu on samo 20 kn, baš sam bila iznenađena.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 12 sij 2016, 14:33

adry za dojenje je grudnjak ili? Koji šok da je tamo nešto takvo 20kn, to je ono kada slučajno naletiš!

I ja obavila pregled kod svoje dr i službeno zatvorila bolovanje od danas, zatvorena sam, sve je ok, sljedeći pregled je za 2tj kada će mi napraviti briseve!

Sada još samo taj pregled na Rebru da dobro prođe, što je bliže, to me je više strah!

Mi ćemo u Ikeu Jakovu po novi veliki krevetić, tako da seka naslijedi njegov kimbać!
Mm je sada 10 dana doma pa ćemo to vrijeme iskoristiti da sve namjestimo, hB zidove smo na jesen pokrečili tako da se s time ne moramo zamarati!

U čemu vi budete u rodilištu? Obavezno spavaćice? Inače ja ih ne volim nositi, pa mi se ne da kupovati, samo za tih par dana, a imam samo jednu pristojnu, pa sam mislila kombinirati nju i pidžamu!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 12 sij 2016, 14:43

jopica da, akupunkturu isto obavljam u bolnici. Ja sam fakat lezerna ovaj puta, kao imam vremena pa sve laganini :hahaha Najbitnije je da je L super prihvatio svoju sobu i svoj noci krevet. Svima prica kako je kindac za seku. I prihvatio je ime Tena :le
I da, napravili mi bris za streptokoke jucer, nalaz za tjedan dana.
marijask ni ja ne nosim spavacice, zadnji put ih kupila 3 u Nami s gumbima naprijed za dojenje tak da danas ih upravo perem da napokon slozim torbu za rodiliste.
Ujutro rano sam napravila varivo grasak s noklicama tak da smo L i ja bili dugo vani u parku na suncu. Bas uzivancija! Rucali nas dvoje, zaspao i ja malo legla odmoriti...
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la adry » 12 sij 2016, 14:54

Da da, grudnjak za dojenje. Meni je i 70 kn bilo ok pa sam ostala šokirana jer je bio tako jeftin.
Ja sam kombinirala spavaćice i pidžame jer su u Petrovoj zahtjevali da ujutro tijekom vizite bude spavaćica. I ja ih uopće ne volim, imam osjećaj da mi se podignu do vrata.
Ja imam još jednu kontrolu pa će me onda primiti bar 2 tjedna prije termina.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 12 sij 2016, 20:25

Ja sam našla jednu fora u h&m-u, na njihovoj stranici, zapravo je kao duga i široka majica pa ću vidjeti kakva je u živo, čini mi se da za dojenje nije baš, ali da imam za vizitu, za ostatak dana lako obučem pidžamu!

adry baš sam popodne bila u Sparu ali nisam našla grudnjak :basnecu :mrgreen

Nama se tata vratio pa smo cijelo popodne lunjali i uživali, baš volim taj osjećaj kada nam dođe kući, sreći nema kraja!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jopica » 13 sij 2016, 11:44

Adry trebala si se vratit po jos koji,ja bi ih uzela vise odma.mada ja sam prezadovoljna ovima iz mullerA.sad cu ic iza 20-og kad mi prođe obračun na dinersu jer utorkom muller ima popust na diners 10%i tako tamo vec dugo kupujem njihov omeksivač.onda cu sve taj dan rjesit.kaj se spavacica tice,imam dvije svoje al cu posuditi jos 3 od kume,iskuham ih i posluzit ce.glupo mi je to kupovat jer ih nevolim nositi
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 13 sij 2016, 11:46

Kad sam ivana rodila koristila sam bolničke spavačice,pa se nadam da cu i sad moc
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 13 sij 2016, 14:25

Meni danas tocno mj dana do termina po mom ginekologu
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 13 sij 2016, 16:47

opasno se mi sve bližimo susretu sa svojim bebicama, sve smo blizu po terminu, manje više, biti će uskoro ovdje prometno! :joy

Evo ja sam danas oprala jednu mašinu robice, sinoć dok sam razvrstavala uhvatili me moji ludi hormoni, pa sam plakala kao kišna godina, kada sam našla odjelce u kojem je J izašao iz rodilišta, tako je malo, a kada ga sada gledam, tako velik, ne mogu vjerovati!

Jučer sam si kupila nekoliko paketa uložaka, vlažne maramice, mrežaste gaće, neke sitnice za bebu...
Jutros sam bila na tržnici, obožavam tamo ići, uvijek je puna ljudi, svašta finoga za kupiti!

Malo kasnije će nam doći prijatelji, pa pečem gibanicu ili orehnjaču, moji dečki su vani, voze se na traktoru, onom dječjem :mrgreen
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 13 sij 2016, 17:01

Bok, cure! Vidim da ste se raspisale. :)
Htjela sam vas pitati koliko su vam bebice velike?
Meni je zadnja kontrola bila na 33+3tt, prije točno dva tjedna i malac je imao ravno 2kg.
Malo manji za svoje tjedne. :dunno Odgovarao je za točno 32+0tt.
I sada to mene ludu brine. Uvijek čitam kako pred kraj bebe odskaču od tjedana, ali u plus, a ovaj moj micko je majušan.
Za tjedan dana, 20.1. imam opet kontrolu i nadam se da dobro napreduje.
Ginekolog mi ništa nije govorio, samo da je sve super i da je bejbi izvrsno.

Ugl, nakon te kontrole krećem u TA, moram onaj bris obaviti.
Meni je sutra točno mjesec dana do termina. Ne znam jel mi blizu ili daleko sve to. :ajme
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la adry » 13 sij 2016, 17:16

Maruška to je super. Mi smo u 29-om imali 1140 a to je tek malo, mada su rekli da je sve ok. Ipak sam jaknd zabrinuta i također ludim al što ću. Imam još 2 mj ispred sebe pa se nadam da bu dogurali do 2,5 kg.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Maruška » 13 sij 2016, 17:27

Ma i tada je bio na nekoj nižoj granici. Na 29+2tt imao je 1300g.
Ha dobro, bit će to male bebe, ne moraju svi gorostase rađati.
Navikla sam da se rađaju bebe s 4 kile i preko 50cm.
Takva je bila muževa nećakinja pa sada svi očekuju da i ja Hulka rodim.
Ali ne vidim razloga za to kada ja, kada imam normalnu kilažu jel, nisam velika žena, prosječne sam građe, a i muž je normalan, prosječan, samo visok.
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la adry » 13 sij 2016, 17:35

Pa jeste, meni je Lena imala 2660 kad se rodila a ni mi nismo bili bolji, mm bio palčić, rođen sa 7 mj a ja imala 2800 pa me sve to tješi. Glavno da sinak bude zdrav.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 13 sij 2016, 22:08

Ja nemam pojma kolika je sada, dugo ju već nisu mjerili, budu sljedeći tjedan, ali kada su gledali zadnji puta, nije bila ni veća ni manja, odgovaralo je tjednima tako da mi je to ok...po meni još jedan od dokaza da je moja dg dijabetesa prenapuhana jer su inače u tom slučaju bebice veće dosta...moja frendica rodila sineka 4500kg, a cijelu trudnoću bila na dijeti, jedva išta jela!

adry kako ti izdržavaš na toj prehrani?
Meni je to premalo kalorija, jednu večer mi je bilo slabo, izmjerila sam si šečer, a on 2,7, kada sam pojela nešto slatko odmah druga priča...iako kod nas je druga priča, ti si već naviknuta, ali trudnoća je opet drugo stanje!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la adry » 13 sij 2016, 22:24

Pa jesam navikla ali je i meni sad malo. Stalno bi jela, zato sam se i udebljala 14 kg. Loše je to da ako hoću više jesti dam si više inzulina.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 13 sij 2016, 23:49

A dobro ti i miruješ, zato si toliko dobila, ne bi da se krećeš normalno...otići će to kada rodiš!

Ja sam isto na +14-12 ovosi koliko sam naotečena, ali se ne zamaram, godinu dana nakon prvog poroda sam bila na -8 u odnosu na kilažu kada sam zatrudnila, nešto je Jakov pojeo cicanjem, nešto je otišlo jer smo non stop nekuda lunjali, vjerujem da ćemo i sada tako!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jopica » 14 sij 2016, 11:29

Ja sam na zadnjem pregledu bila na +8 al meni je to puno s obzirom na zaostatak iz prve trudnoce.kad je u 11mj rađen zad ji uzv mališa je imal tu nsjvise 1500g imam neki osjecaj da bu ko i ivan oko 4kg.neznam zasto me lovi panika od poroda kad mi prvi nije bio traumatičan ni nis.nemogu se tog otarasiti ,bas mi bude koma.mali je aktivan,lupa 100na sat.nocas mi se I zbudio oko pol2 da bi pio mlijeko a ja iza tog nebi zaspala da si neznam kaj.srecom vise me ne bole onak jako kosti vec sam leđa tu i tamo.
Jucer muz bio u nabavi za ivanov ro kas u vrticu pa sam im pakiralA u celofan male poklončiće sok i torticu i tako x 18kom.kod njih nema grickalica vec samo voce tipa jabuka,kruška,banana,suhe brusnice i prirodni sok i to mi je ok.a paketice nose kući.robicu sam jucer svu završila,sve je speglano složeno u komodu.danas cu peci kolace za vikend jer sutra idemo s ivanom vadit krv u klaicevu a kad se vratim dok je on u vrticu moram si pocistiti.bit ce naporan ovaj vikend
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 15 sij 2016, 19:54

Prošao i taj pregled, ima zadebljanu stražnju stjenku i septum, a i tahikardiju, 172 otkucaja, koju kako sam pročitala, može biti izazvana mojom nervozom koje je danas bilo na pretek, jer u uto kod moje dr je nije bilo kada je ona sondom gledala!

Što se tiče tih zadebljanja kaže prof Malčić da bi ona trebala nestati u prvih par mj života i da dođemo na pregled nakon rođenja...

Sve mi je to na prvu bilo teško čuti, dok sam tamo ležala slabo mi je bilo, svašta prolazilo kroz glavu, ali onda sam se skulirala, ponovila si njegove riječi da nije ništa opasno i da bi trebalo sve proći nakon rođenja, kada sam izašla van i nazvala muža, malo sam se rasplakala, ali to mi je trebalo...sva sreća tata je bio sa mnom pa mi je i to pomoglo!

Čitam malo po netu o svemu, uglavnom svi ponavljaju što mi je prof rekao tako da se i tu tješim!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 17 sij 2016, 13:38

marijask :hug glavno da prodje nakon rodjenja! Vjerujem da si zabrinuta no sve ce biti ok...
Mm-u je umrla baka u ponedjeljak s kojom je bio jako vezan pa smo :( ...imala je 86 godina, naglo otisla i hb se nije mučila. No kada nekoga volimo rastanak je tezak, neovisno koliko godina imali...
Inace sam kupila sve za bolnicu, oprala spavaćice i ogrtač. Samo to jos moram sve sloziti u torbu, budem sutra. Sutra idem u Vinogradsku na akupunkturu, pregled mi je iduci ponedjeljak. Sutra sam 37tt i napokon mogu odahnuti!

Jucer je L ostao kod mojih popodne i na spavanju nocas. Uzivao jako, bas voli biti kod njih. Rijetko tak ostane no probali tak da kad budem u bolnici mozemo biti mirni, cuvat ce ga i moji i mm-ovi. Divljao s ujakom, igrao se s bakom i dedom. Mm i ja smo ujutro obavili shopping meni za bolnicu, kupili rozu plahticu za kindac i s prijateljima otisli na rucak, popili kavu. Razmišljali da mozda odemo u kino no bila sam preumorna i sigurno bi zaspala tak da smo uzivali na kauču ispred telke.
Ujutro otisli do mojih na kavu i pokupiti L. On sada zaspao, a ja idem zavrsiti rucak...

E da, dobila sam 12,5kg do sad, i zadovoljna! S L sam dobila 11kg, na porodu izgubila 8kg i sasusila se od dojenja i setnji. Nikad nisam bil mršavija. Koliko jedem vise sad mislila sam da je gora kilaža :lol
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la adry » 17 sij 2016, 15:44

Ja sam vam jučer ujutro završila na hitnoj. Petak, oko 3 ujutro me je probudio jak bol između grudi, oko želudca i nije nikako popuštalo. Prvo sam mislila da sam nešto pojela jer mi je bilo malo muka i čekala sam da povratim. Pošto nisam povratila niti je prolazilo otišla sam u Petrovu. Radili mi sve pretrage, bio mi tlak malo povišen. Onda su mislili da je srce ali nije. Uglavnom, dok sam bila tamo od 9-14.30 prošlo je. Otkrili su da imam urino infekt pa sam na antb. Kontrola u čet.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 19 sij 2016, 14:17

pozdrav curke,kako ste.ja se oporavljam od vikenda i fešti.bilo je jako veselo i sub i ned.umorna više nisam,sad se moram psihički pripremit za dasn d.sutra punim 37tj u petak je prva kontrola u bolnici.sva sam nekako napeta,samo se bojim da porod nebu dugo trajao i da uspijem dobiti epi i da i bude na sigurnom.moram dovršiti slaganje torbe kupiti još koji paket uložaka,složiti i oprati spavačice koje ču posuditi od kume jer ja to slabo nosim i glupo mi bacat novce

http://www.malenamoda.com/grudnjak-za-t ... -i-dojilje

adry
jesi bolje? :hug
sunceko29
moja najiskrenija sučut,uvijek me nečija smrt baci u bed :hug
marijask
vjerujem da ti nije svejedno i da te to sad muči,al misli pozitivno sve če biti dobro,ma mora biti.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 19 sij 2016, 14:48

adry kakvo je sada stanje?

sunčeko žao mi je zbog bake, uvijek nam je teško kada nas ostave dragi ljudi, bez obzira na njihove godine :hug

jopica i kod mene su počele psihičke pripreme, ja bi nekako još malo produžila ovu trudnoću, sve si mislim kako će to biti s njih dvoje! :ajme pogotovo kada muža nema doma po tjedan dana...

Sinoć mi je bilo slabo i mučno, izmjerim si guk, a ono 3,7, to je prenisko za 21h , ali kada ne mogu navečer puno pojesti jer onda do 1-2 u noći ne mogu od žgaravice zaspati, jer mi trenutno niti bademi više ne pomažu, a pojela sam ih na kile do sada!

U petak idem u bolnicu na zadnji profil i uzv, pa se veselim što ću vidjeti svoju princezu!

Ja sam si počela spremati ručkove u ledenicu da ne moram kuhati nakon poroda, sinoć sam radila ogruglice sa šljivama i njoke, pa sam ih danas samo skuhala, ali sam radila od 1.5kg krumpira pa je dosta ispalo, još ću jednom pa napraviti više njoka, za vikend sam napravila domaću tjesteninu i pospremila u posudu... Barem na početku, dok se ne oporavim, a sigurno će nam i naši donositi kao prvi puta!

Sve sam kupila za torbu osim te nesretne spavaćice, sada sam trebam spremiti sve i to je to, onda čekamo :nesvist
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la adry » 19 sij 2016, 14:53

Preksinoć mi je cijelu noć bilo loše, povratila sam ali je potrajalo dok me nije prošlo. Danas me je opet počelo boljeti i sjetim se da popijem lupocet i evo prošlo me je. U čet idem u TA pa ću vidjeti.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.