Sada je: 18 tra 2026, 12:49.

Generacija 2014. - 3. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2014. - 3. dio

PostPostao/la Liv Tyler » 21 sij 2016, 20:08

Moja lose spava danom, samim time losije jede. Kad smo uspostavili neki red spavanja jer on pali samo kad je tata doma, onda se i jelo popravilo. Al mm ima go samo 3 tjedna godisnje i to bi bilo to sto se svega tice.
Poslove po doma odradjujem po hitnosti i koliko stignem, ostalov rijeme mi je sve posveceno djeci. Rado bi da je mm barem popodne i predvecer doma da uskoci ali takav mu je posao. Smeta me svasta ali trenutno je ovako. Valjda ce biti bolje jad malo budu veci. I ukljuceniji u poslove.

Inace smo doma svi prehladjeni. Nista od cjepljenja. :ajme
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la suncica77 » 22 sij 2016, 11:13

Joj nemojte o čišćenju tu sam slaba
Loše sam volje kad nije sve uredno, ne mogu si pomoći

Čitanje , blago vama kad imate i za to vremena

Ja ne znam sta je mom djetetu , osim sto loše spava preko dana , nista, jedino u kolicima vani , spava užasno loše i po noći
Budi se Non stop i place , dam cicu , cje pusti za 5 min opet place
Kontam da je ne boli sta
Ne znam vise , kad ce kraj tome , kad će Počet spavat vise :(
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MALA2006 » 22 sij 2016, 11:41

suncica77 je napisao/la:
Ja ne znam sta je mom djetetu , osim sto loše spava preko dana , nista, jedino u kolicima vani , spava užasno loše i po noći
Budi se Non stop i place , dam cicu , cje pusti za 5 min opet place
Kontam da je ne boli sta
Ne znam vise , kad ce kraj tome , kad će Počet spavat vise :(

Ovak je bilo i kod nas, sve dok pred mjesec dana nismo silom prilika prekinuli dojenje, Preporodili smo se svi, a ona spava ko top sa jednim buđenjem po noći :nesvist
Kažu da prekid dojenja ne mora nužno značiti da će dijete početi spavati, ali ona više nije znala spavati bez cice u ustima, a koliko je ustvari od tog nacicavanja efektivno dojila, o tom po tom.
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la Liv Tyler » 22 sij 2016, 12:19

Moja B bolje zaspe i spava kad mm ode s njom. Kad idem ja, ona samo vidi i trazi cicu.
Evo danas sam je podojila na sjedeci i spremila u krevet, izasla van i zatvorila sobu, bez puno odugovlacenja. Ostala je bez problema i zaspala.
Ne znaci da ce tako biti svaki put, posebno kad bude imala skok ili bide bolesna ali idem dan po dan. Njoj ocito ne pase moja blizina ker se boji da cu otici i onda stalno trza. A ja stvarno odem kad ona zaspe jer imam sto raditi. Mm zaspe skupa s njom i tu je ona opustena jer on ostane.
Tako da cu viditi dalje kako ce ici.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 22 sij 2016, 12:26

I kod mene super otkako nisam u sobi s njim. Budi se 2-3x. Meni je to super.
Nama je bilo koma i kad su zubi rastu
Sad ima sve pa je ok.

Još nismo hodači.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la morena » 22 sij 2016, 13:16

Mislite da ima šanse da ga preselim u sobu k starijem bratu? Ako bi prilagodba trajala par dana, to bi mogli preživjeti, ali ako se bude duže bunio, žao mi je inkomodirati J.

Inače, više ne vičemo prije spavanja :lebdi Ili je faza prošla (vjerojatno), ali otkrila sam način na koji želi ostati u svom krevetiću: samo stavim plišanog Mickey Mausa na jastuk :hahaha Nakon što odbije ići u svoj krevet, samo podsjetim "Ali Nani (tako zove Mickeya) te čeka, spava mu se, treba ga pokriti i uspavati" i D. odmah ode u krevetić, zagrli Nanija i legne s njim da ih pokrijem (inače ga nisam smjela niti pokriti dok ne zaspi, a sad sam ga uvjerila da je Naniju hladno i treba deku). Malo se "porazgovaraju" i čovjek zaspi :shock Samo da to sad potraje :mrgreen Sad još "samo" da riješimo buđenja noću :p
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la SonjaV » 22 sij 2016, 13:32

Probali smo varijantu da je tata odvede.
Ode radosno s njime, on ispriča priču, malo joj i pjeva ali kad joj se prispava traži mene i ako ne dođem ubrzo počne plač i dreka...i nema šanse da stane.
Probali smo i da ignoriram to plakanje alli toliko se zapleče, počne se zagrcavati pa je i par puta povratila tu slinu i suze, što li već.
Tata pokušava na sve načine je zabaviti ali ne ide.
Probala sam i ostavljanje u njenom krevetiću pa da uđem i smirim je svakih toliko (stojim ispred vrata) ali zakorači na prečku i jednom je pala na pod :( , tako da me toga strah i to smo odbacili.
Kad je ostavim u velikom krevetu, naravno onda se spusti i igra tako da ne vidim kako da je odviknem od uspavljivanj bez mene...a to trajeeee. :roll
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la suncica77 » 22 sij 2016, 13:55

Jel imaju vaša djeca limfne cvorice ?
Ja napipala 2 na glavi
Dr jedan ispod pazuha i jedan na preponi
Umrla sam od straha :(
Zbog toga jos ne spavam jer se bojim , svasta mi prolazi kroz glavu
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zara01 » 22 sij 2016, 15:47

Suncica ima moja 2na glavi u ravnini uske recimo.Ima i sekina -mlada od moje 6mj.Dok su do velicine zrna graska ok je.
Spavanje-spava kad se uspava-a to traaaaje.I spava s nama i uspavljuje se da lezi netko pokraj nje.
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la suncica77 » 22 sij 2016, 16:17

Da tako nekako 3prsta od uha , sa obe strane , veličina manjeg graška
Otkrila dok dojim , mazila je po kosi i napipala
Od čega je to i kad ce proći ,
Za mj dana idemo na kontrolu da vidimo jel raste
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 22 sij 2016, 17:15

Limfni čvorići u dječjoj dobi mogu ostati povećani mjesecima nakon neke viroze.
Ne treba se previše oko toga uzrujavati, osim ako naočigled rastu.
Postoji i nasljedni faktor. Moja srednja ima povećani čvor na vratu od uvijek, a isti takav ima joj tata, već četrdeset i kusur godina. Pa ako imaš nekog u obitelji tko je sklon tome, može biti i to.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la suncica77 » 22 sij 2016, 20:16

Bolesna nije bila vec godinu dana
Da li može biti od nicanja zubi?
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la morena » 22 sij 2016, 21:49

Puno djece ti ima izražene limfne čvoriće. I moj isto, uvijek ih mogu napipati, makar nije bolestan. Kad je bolestan, onda se povećaju, ali nikad ne "nestanu" skroz. I stariji je to imao dok je bio manji, sad mu ih više ne mogu napipati. I neki dan me susjeda pitala zbog svoje curke, isto što i ti tu pitaš, pa smo zaključile da je to normalno kod djece. Pitaj pedijatricu, ali vjerojatno ti je sve ok.
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la mrs. eastwood » 22 sij 2016, 23:28

moja mlađa ima isto izražene. kod starije nisam nikada to primijetila, ni kad bi bila bolesna. Pedijatrica naša uvijek pipka iza uha i u tom području i nikad nije ništa komentirala. ja nisam pitala, jer isto mislim da nije značajno ovako umjereno kako opisujemo.

apropo čitanja i vremena koje posvećujemo sebi - tu mislim da ne treba štedjeti. Mene čitanje opušta, posebno ovakve literature, tako da čitam i s nogu ako treba.
a kućanske poslove... e tu si priuštim pomoć, svako 15-20 dana nam teta dođe generalno počistiti kupaonicu, podove, a u međuvremenu klapa sve nekako.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la zara01 » 23 sij 2016, 00:51

Ja sam ih isto otkrila kad nije bila bolesna.Rekla mi je ped.da moze od prehlada,viroza,pa i nicanja zubi.Ne brigaj.Stariji ih isto nije imao.
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamMary » 23 sij 2016, 00:56

J. Je otkrio pastetu. Mm jeo i maleni hoce i u dreku. Uglavnom, sad moram domacu praviti jer nerado bih davala kupovnu.
Sad mislim da bih i ribu mogla zamaskirati u pastetu hehe. Samo mi recite koju (svjezu nemam gdje nabaviti osim kalifornijske pastrmke)

Moj nema nikakve cvorice, nit je kad imao.
22.6.2014. J.
mamMary
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Liv Tyler » 23 sij 2016, 09:42

Ti cvorici su reakcija tijela na nesto. Vecina ih ima. I vecinom ne slute na nista opasno.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 23 sij 2016, 21:21

Nemam pojma za čvorove. Nisam to nikad gledala

Nikša se počeo penjati. Popeo se na stolić. I nakon 20x pao i ravno na bradu i to na kut. Mislila sam da je probilo kožu ali nije. Ok je.
Makla sam stolić.
Jučer smo stavili zaštite na ladice. Ljut je ko pas :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mamMary » 23 sij 2016, 23:35

Mi imamo zastitu na frizideru jer je J.znao otvoriti i ostaviti otvoreno. Uglavnom, vrlo je brzo naucio na koji princip radi zastita pa i sad otvori friz., ali i zatvori i namjesti zastitu.
Ladice ne dira otkako je shvatio da ga mogu ozlijediti ili uhvati za rucku kad hoce zatvoriti.
22.6.2014. J.
mamMary
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 24 sij 2016, 04:29

Mi imamo frižider od 1.85m i zaštita je pri vrhu pa ga nitko ne može otvorite.
U ladici je neka kao poluga unutra. Mora se prstom gurnuti unutra do kraja da se otvori ladica. Za sad to ne može. Otvori 1 cm ali nije skužio polugu
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mrs. eastwood » 24 sij 2016, 08:31

mi smo na najdonjim ladicama u kuhinji skinuli ručke, to jest nismo ih još stavili. Ladice koje su im dostupne su dosadne - u njima su kuhinjske krpe i neke kuhače. Također i u boravku prva dvoja vratašaca su "njihova" ostalo ne diraju :dunno

Frižider joj je zanimljiv. onda stane ispred njega i doziva tko će joj ga otvoriti. ako je prilika otvorim joj pa ženska razgledava. ne bih da stvori odmah u ranoj dobi čežnju za frižiderom :lol
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 24 sij 2016, 12:18

mrs. eastwood je napisao/la:ne bih da stvori odmah u ranoj dobi čežnju za frižiderom :lol
:hahaha

ja sam se evo tek digla.
damjan ima bronhitis pa se bavim njime. nikša nije sretan. :p
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mamMary » 25 sij 2016, 07:36

Kod nas uzasna noc. Prvo jedva zaspao pa milijun budjenja pa ustajanje u 6 na posao. Bljak
22.6.2014. J.
mamMary
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la morena » 25 sij 2016, 09:30

mamMary je napisao/la:Kod nas uzasna noc. Prvo jedva zaspao pa milijun budjenja pa ustajanje u 6 na posao. Bljak

Ako te tješi, ni kod nas nije bilo puno bolje...

A zaštite na ladicama i frižideru nemamo... makar kad razmislim nakon nekoliko razbijenih zdjelica i tanjura, možda to nije loša ideja. Stariji nikad nije ništa razbio i nikakve zaštite nisu trebale, pa sam ja živjela u uvjerenju da se svu djecu može naučiti što smiju dirati, a što ne :lol

Do frižidera ne može (može do donjih vrata gdje je frizer za zamrzavanje, ali to su unutra ladice koje ne može otvoriti pa mu nije nešto napeto), ali voli kad ga dignem i pustim da gleda u frižider. Onda si izabere špek ili kisele krastavce. Ali zato otvara ormarić gdje su mi "zalihe", pa si izvadi sirovu tjesteninu i žvače ju (ili prosipa rižu po kuhinji) :ajme
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la Ivy » 25 sij 2016, 09:45

Ajme ladice, uvijek bitke vodim oko toga. Zaštite nemam i nije bio problem dok nije mogao dohvatiti najgornju u kojoj stoji pribor za jelo. Sad je otvori pa sve vadi a ja kad ga vidim s vilicom u rukama poludim jer on ne hoda već juri i odmah mi crni scenariji prolete. Tako da mu branim, on vrišti i tako u krug. No, moram ga pohvaliti da ju nakon par vrištavih svađi zadnjih dana baš i ne otvara. Element s loncima mu pustim pa ih on zaklapa i slaže. I ostavi mi tu i tamo koji podsjetnik tipa autić u kuhinjskim krpama, miš od kompa zaklopljen u loncu i tako :lol
I have a life and it only goes in one direction- forward.

slika
Ivy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 25 sij 2016, 15:42

Da to su čari hodanja koje ljudi jedva čekaju.
Ja ne. Al eto i mi hodamo i harači po svemu.
Veliki dio stvari završi u kanti za smeće pa sad prije nego bacim vračicu moram detaljno pregledati.
Danas mi je mob ubacila u zdjelicu sa vodom od pesa. Sad se suši i nadam se da ću ga uspjet reanimirati.
Kuhinjski ormari su mi najmanja briga. Nek vadi kaj može, opasne stvari su joj nedohvatljive.
Počela mi je javljat kakanje. Ne uvijek, al ako nema neke zanimacije onda obavezno kaže khakaB-)
I jako čisto govori hvala. No malo joj se pobrkalo pa sad i kad želi da joj nešto dam viče hvala, hvala.
Vagnula sam ju i okvirno je oko 11kila.
Visinu ću probat danas kad mm dođe. Baš me zanima.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la zara01 » 26 sij 2016, 01:44

Ina jel pere i ruke u zdjelici od pesa :roll ,to moja radi :roll ,zlicice izvlaci iz ladica ili iz svoje kuhinjice i onda grabi vodu i nosi pesu,malo i sebi uz put.Baca hranu iz zdjelice tj.nosi mu da jede.Suzivot psa i bebe :nesvist .
Mi smo veceras na ravnih 11kg :lol
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la morena » 26 sij 2016, 09:16

Nemamo psa, ali imamo wc školjku :hahaha Već neko vrijeme može dosegnuti kvake na vratima, pa kad nađe neku zanimljivu stvar, odnese ju u wc i baci. Dobro da ne može pustiti vodu, samo mi to fali :ajme Nova fora je i da odgura stolac u kuhinju do sudopera, pa "pere" suđe. Što je najbolje, pustim ga da to radi jer mi to garantira mir i po 20 minuta. Isto si uzme žlicu, pa pije/jede tu vodu koju natoči u sudoper. Što je OK kad se igra sa čistim zdjelicama koje mu dam, ali mi je bljak kad u tu vodu ubaci neko prljavo suđe koje dograbi :ajme
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la SonjaV » 26 sij 2016, 10:07

Imam zaštite na većini donjih ladica jer je obožavala vaditi hranu i bacati po kući.
Ovo što vadi suđe i neopasne stavri mi ne smeta jer se tako zabavi malo duže :dada

Inače sinoć je po novom "režimu" išla spavati oko 20.30 (nije spavala popodne) i probudila se u 5 jutros. Još sat vremena je po krevetu bila a onda se skupila, uzela medu i dolje u prizemlje krenula. Toliko joj je dovoljno sna :shock
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la IINA » 26 sij 2016, 10:10

Normalno da i sebe umače u zdjelu od pesa.
Donedavno sam držala vodu na povišenom, al sad kad hoda može do toga tak da se ne trudim.
Sebe smoči par put dnevno, a mrzi presvlačenje...
IINA
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.