Sada je: 18 tra 2026, 15:12.

Zimske mame i bebe (4. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Zimske mame i bebe (4. dio)

PostPostao/la Diami » 26 sij 2016, 13:20

Nastavljamo... :dada

adry Filip 20.01.2016.
jopica Stjepan 05.02.2016.
Maruška dečko 09.02.2016.
sunceko29 Tena 16.02.2016.
marijask Dunja 20.02.2016.
Diami
ne stignem sanjati

Re: Zimske mame i bebe (4. dio)

PostPostao/la adry » 26 sij 2016, 13:32

Evo ja se prijavljujem.
Mislim da je dan takav i mene glava boli i rana od carskog.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 26 sij 2016, 13:44

jopice, porod ne može ništa zaustaviti, a kamoli magnezij.
Ako ti pomaže da se bolje osjećaš popij ga slobodno.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la jopica » 26 sij 2016, 13:58

Tako i bude.jer sjecam se da sam ga u prvoj trudnoci pila dokraja jer su mi noge trnule kao i sad
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 26 sij 2016, 14:11

Mene glava ne boli, to je kod mene rijetkost, ali sam kao da me netko pregazio, J spava već 1h, pa mu se idem pridružiti da i ja odspavam malo, ručak sam napravila, mm dolazi doma danas, pa ću pospremati kasnije

Sada odoh u carstvo snova :mah
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 26 sij 2016, 19:42

Ja sam jucer bila na pregledu u Vinogradskoj, situacija nepromijenjena. Na prvom ctg-u mala bila prezivahna tak da sam trebala ponoviti ctg. Praktički cijeli dan bila tamo. S L mi je ctg uvijek bio ok odmah tak da mi nije bilo bas svejedno... Plus kaj sam prvi ctg bila u predradjaoni jer im je bila pregrozna guzva. Svačega sam se naslusala obzirom da su boksovi soba do :ajme
Danas napravila rano ujutro bolognese i bili smo dugo u parku, sunce, toplo, milijun klinaca, L je bas uzivao. Naklopao se kad smo dosli doma i zaspao ekspresno... dosla nam moja sestricna na rucak i igranje. Pričuvala ga dok sam se ja nasla s frendicom na kavi. Njih dvoje uzivali, a i ja malo ;)
adry ljubimo vas puno! Filip je predivno ime :srca
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la adry » 26 sij 2016, 19:46

Kod nas mali napredak, dobio je koji gram a meni kao kuća, i sam kakio i sad redovito piški. Radili su mu uzv srca i mozka i sve je ok.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 26 sij 2016, 20:29

sunčeko bila je ludnica i u petak kada sam ja bila, strašno nešto, sve puno, još nekoliko njih hoda po hodniku, neke još po sobama, a u sub ujutro samo moja cimerica

adry :joy
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 26 sij 2016, 22:03

adry :joy :joy :luv
marijask e fakat užasna guzva! U boksovima se zene mijenjale ko na traci. Po hodnicima puno njih cekaju pregled, uzv, ctg..
L zaspao, malecka ima tulum u trbuhu, mm otisao na cugu s deckima, kauč je moj :)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 26 sij 2016, 22:47

J nikako zaspati, mm je s njim, ne da mi da ja pomognem, sa mnom zaspi za 20min, s njim za 2h :lebdi

I ja na kauču, koliko sam danas spavala, mislim da ja neću tako skoro u krevet! :ajme

Malo čitam o porodu, rodilištima, njezi mame i bebe nakon poroda, da se podsjetim...
I moja damica aktivna, upravo je guzu izbacila van, pa ju mazim :srca
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jopica » 27 sij 2016, 13:06

Pozdrav lijepe moje!!
Ja sinoc i nocas bila super,mg me spasio.i lijepse sam spavala.lagano čistim od maljanja ovo kaj mogu,pod ce muz dok dode s posla.jedva cekam da to sve sredimo.jos sam danas oprala torbu od kolica i zastor ja velim ili ti baldehin za kimbicu.speglam robicu za bebeka za izlazak,moje spremno.jos mi muz jucer svratio u muller po grudnjake jer utorkom ima popust na diners 10% i to sam sinoc odma oprala i spremila 1 u torbu.spremila ivanu ruksak da ima kod bake robe dok mene nema.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 28 sij 2016, 13:27

Ja sam bris i zadnji pregled kod dr obavila, nalaz mi je u ponedjeljak! Dr se zabrinula kada je vidjela nalaz ehokardiografa, pa kada sam joj rekla da me je prof utješio kada je rekao da on vjeruje da će proći u prvih par mj života, začudila se jer je inače o njemu samo čula da je bezosjećajan!

Mm i ja smo dogovorili generalku kuće za vikend, uhvatilo me čišćenje i šetanje po zraku, kaže mi mama da se gnjezdim :lol

Kakve ste sa strijama i kožom općenito?
Meni koža nikada nije bila ljepša, u prvoj trudnoći sam bila kao tinejđerica, lice puno prištića, godinu dana nakon poroda, situacija još gora, ali u ovoj trudnoći, čudo, bez ijedne točkice, oduševljena sam što hodam po svijetu bez trunke pudera!
Strija još nemam, u prvoj sam dobila par, sve po guzi, niti jednu po trbuhu! :yess
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 29 sij 2016, 09:41

Da kucnem u drvo za sada jos nemam strija, nisam ih dobila ni sa L. Ten mi je ok sada, na pocetku trudnoce bio koma. Jedino mi se ko s L na obrazu pojavila pigmentacijska mrlja koja je tada nestala nakon poroda pa se nadam da ce tako i sada.
Imam sarmu tak da danas samo napravim pire, picimo skoro van nas troje :le L sve cesce pita kada cu roditi, da bi on vidio seku :srca Danas jos moram spremiti robicu za izlazak iz bolnice.
Sutra ujutro vodim L frizeru da ga malo podsisa. Danas predvecer idemo s frendovima u setnju i na neku klopicu. Sutra nam jedni frendovi dolaze na rucak, mm zadužen za klopu ;)

Stalno me šarafe kontrakcije, prepone me rasturaju tak da se nadam da se nekaj desava, pregled u ponedjeljak.
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la jopica » 29 sij 2016, 16:15

Pozdrav curke moje eto i mene.jutros bila na pregledu i veli doktorica da sam za 4 prsta otvorena da jel bi željela ostat reko ak mogu jos izdurat ja bi doma.veli d da to jos moze nekoliko dana potrajat.ctg je odličan,a na uzv sam skoro pala u nesvjest,tlak mi je poceo padat unutra je bilo jako vruce a ja inace na leđima nemrem ležati a stol krevet ili što vec je ravan ko daska i toliko mi se vrtilo da sam molila da širom otvore prozor i jako su ljubazne bile i prozor otvorile vode donjele,prekinula je pregled dok nisam k sebi dosls.ugl mališa ima oko 3600 po uzv sam ja trudna 39+2 ,dok sam dosla do trudničke ambulante bilo mi je malo bolje,tlak mi je bio 100/70.kad je dr rekla koliko sam otvorena ulovila me panika,strah,plakalo mi se uzas,i jos nisam nis bolje i bas se bojim
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 29 sij 2016, 16:33

Sinoc sam imala ko dva truda i smirilo se,leđa me muce.gđica ne toliko.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la adry » 29 sij 2016, 18:07

Uf jopice, samo polako ♡♥ i opušteno.
Ja sam danas prvi put primila svog sina i držala ga na koži. Kakav divan trenutak, nakon 10 dana. Bebe napreduje, malo su mu povećali količinu mog mlijeka, sad je na 6 ml pa idemo polako.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 29 sij 2016, 21:34

adry :joy
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la sunceko29 » 29 sij 2016, 22:17

adry :joy :joy :le :hug
jopica opala, super se ti otvaraš! Fina kilaža i sve, javljaj novosti, mogla bi ti brzo ;)
Mi smo uzivali u lijepom danu, oko 17h mm i ja se zaletili kratko do grada naći se s frendovima dok je L bio kod bake i dede. Dosli doma, vecera, kupanac, micek spava, a mi poceli gledati tekmu :hrvatska
Mm se zezao danas da ga decki nagovaraju da idu na tekmu. Samo sam ga pogledala i rekla "nema mrdanja, maksimum ti je do birtije u kvartu" :hahaha
Moja curka se jako mrda :le Danas sam pitala L sto hoce da mu seka donese kad se rodi i dodje s mamom iz bolnice - naručio si frajer veliki autić zvan monster truck koji su mu totalna spica :lol I danas cijeli dan pita kad ce seka doci, hahaha
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la jopica » 30 sij 2016, 14:05

Pozz ma nebum ja jos,nis meni jos nije.osim kaj me moj sinko tak boksa da ni normalno.jos mi danas majstor radijator slaze u sobi i moram veceras ic vidjet jednu novu malu bebicu i sutra da sve namjestimo u sobi i od pon mogu hehehe.adry <3 <3
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 30 sij 2016, 20:54

adry :joy :rodj

jopica onda držim fige da još malo izdržiš!

Mene od jučer peru kontrakcije, od sinoć do sada se javljaju svako malo, zanima me jesu možda što napravile, nadam se da nisu još
Sutra ću po nalaz od brisa, neka bude dobar!

Volim subote kada nam je tata doma, pa su dečki vani, ja malo po kući pospremim i skuham, pa mm i ja pijemo kavu popodne dok naš miš spava, pa opet van...sutra ćemo u šetnju nas troje da se malo razgibam!
Danas me je tlak mučio, malo sam se prepala jer je jedno vrijeme bio 130/90, ali se kasnije smirio!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jopica » 31 sij 2016, 14:40

Pozdrav ,kako ste.ja ok malo vise odmaram danas,sinko boksa.jucer isli vidjet malu bebicu koja je tak sitna da ju se nisam usudila ni primiti.a frendica kaj joj je termin 2dana prije mog jutros rodila nakon 30h od puknuca vodenjaka,slabo se otvarala.i zadnjih 15 sati pod dripom i 4doze epiduralne,veli da je strgana ko pas.a to vjerujem jer ja sam s ivanom nakon 24sata bila ko da me vlak zgazio.ja mislim da kod mene jos nis.a nekak jos nisam spremna,sve mi je prebrzo došlo.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 31 sij 2016, 23:09

Imali smo bas lijepi vikend - u subotu ujutro vodila L na sisanje, premedeni je :le Dosli nam frendovi na rucak, izbrbljali se, nasmijali. Danas cijeli dan kod mojih, odmorila sam se..

Sutra imam pregled, zanima me jel ima novosti... Ja si priželjkujem porod ko s L, skroz pozitivno iskustvo...
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 01 vel 2016, 14:04

I ja ću ovaj tjedan na pregled, isto me zanima jel se što promjenilo ili sam i dalje za vršak otvorena, što je jednako tome da nisam :mrgreen

Ja si želim normalan i ne predug porod :lebdi ali kod mene ne vrijedi ono drugorotka pa će kraće!
Najviše od svega želim da porod krene prirodno, doma s mojim dečkima, da ne moram prije toga čamiti u bolnici nekoliko dana kako to ide s dijabetesom! Da mogu poljubiti svoga Jakova, istuširati se, srediti i polako krenuti prema bolnici sa mužem!
Da mi ne daju drip i buše vodenjak da bi krenulo, samo da krene samo, to mi je najveća želja!

Ne znam kako vi, ali mene je umor počeo svladavati, ja mislim da je od ove južine, nekako dosta utječe na mene!
Mm radi do dosta kasno ili uopće ne dođe doma, jer nam auto još nije popravljen, tek smo jučer uspjeli doći do dijelova, pa sada treba dočekati da majstor sve složi! Naravno popravak je skup, nije manja šteta kako smo se nadali!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jopica » 01 vel 2016, 15:58

Pozdrav cure moje,kako ste mi.ja upravo izribala kimbač kaj smo dobili i to muz jos danas slozi i spremni smo skroz.jucer smo napokon spavali u svojoj frisko pomaljanjoj sobi,fino se sve izračilo i ne smrdi po boji,drugi kimbac bu bas naguran do kreveta naseg,a komoda mora u boravak,dobila sam onu spuzvu za nju di se beba presvlaci i bas je roze boje al kaj sad posluzit ce jer se stara raspala.
Ja sam danas mm rekla da ja mislim da nebu nis prije petka,al da buju u petku utvrdili da sam ziher se jos kaj otvorila i morala bum ostat pod mus jer mislim da se sinko previse boksa da bi jos iso van.znam da to ni skroz pravilo.
Ja se sam nadam da bu muz s menom na porodu,dacu stic dobit epiduralnu i da ce ivan bit u normalno vrijeme na sigurnombi naravno da ne traje sve dugo ko prvi put.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 01 vel 2016, 22:12

Danas na pregledu sve ok, ginic zadovoljan, 1 prst otvorena, ctg super. Kaze "sve znas" :)
Potpisujem marijask - htjela bi da krene prirodno doma ko s L, da se otusiram, spremim, izljubim mog L i smireno dodjem u bolnicu. Porod da bude sličan prvom...

Ja sam ok kaj se tice umora osim kontrakcija, stezanja i sličnih stvari. Sve mi je cisto, oprano, spremljeno. Jos imam za popeglati 2 masine vesa sutra.

Zezam se s frendicom čija mala slavi rockas u subotu u igraonici da budem u komadu do tada da se jos vidimo na rockasu i da onda mogu roditi. Ne znam za vas no ja jos ne mrem doci sebi kako mi je ova trudnoca proletila.

Di nam je maruska?

adry kako ste nam? :kiss
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 01 vel 2016, 22:40

I meni su kontrakcije prisutne svakodnevno, jedan period u danu znaju biti i dosta česte pa se smire, sada ih osjećam dosta jako, čak i bolno!

Ja sam toliko umorna da sam dopodne zaspala uz J dok je gledao crtic, trgnula sam se nakon nekoliko minuta i jedva izdržala da ne zaspim opet!

Idem svaki dan u šetnje po zraku, kod nas je blizu šuma, pa mm, J i ja uživamo, njih dvojica istražuju, a ja laganini i super se osjećam nakon toga, nadam se da će mi i to pomoći lakšem i bržem porodu!

Nalaz brisa je dobar, streptokok nemam, ovaj tjedan ću na kontrolu u Zg tj sada i svaka sljedeća je u bolnici, više ne idem kod svoje dr!

Ja se stalno čudim kako je moguće da sam već na kraju, pa kao da je jučer bio mamin 50.rođendan, a ja radila test, mm i J sa mnom čekali rezultat! Iako smo planirali, svejedno su mi se ruke tresle od uzbuđenja! :srca
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marijask » 01 vel 2016, 22:41

I ja sam se pitala gdje je maruška!! Ne javlja se već neko vrijeme!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 01 vel 2016, 22:48

marijask ne znam jel mi promaknulo, di ces roditi? Super za bris!
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 01 vel 2016, 23:34

U Vinogradskoj, tamo i idem uvijek na profile i na kontrole!
Ti isto ili?
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 02 vel 2016, 09:47

marijask je napisao/la:U Vinogradskoj, tamo i idem uvijek na profile i na kontrole!
Ti isto ili?

Yap, Vinogradska je meni super! Da su nam blize termini mozda bi se i srele :)

Idem zavrsiti rucak pa idemo van, sutra ce kisa pa da iskoristimo vrijeme!
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.