Sada je: 18 tra 2026, 15:09.

Ljetne mame i bebe (1. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Ljetne mame i bebe (1. dio)

PostPostao/la Diami » 04 sij 2016, 01:03

Za sve trudnice s terminom poroda od 1.7.2016. do 30.9.2016.

Welcome!
Gabi18 24.06.2016.
olja2206 07.07.2016.dečko
Mrvica2403 12.07.2016.cura
fancy20.07.2016.dečko
latica 27.07.2016.cura
svenegali 31.07.2016.cura
pandora 21.8.2016.
Diami
ne stignem sanjati

Re: Ljetne mame i bebe (1. dio)

PostPostao/la fancy » 12 sij 2016, 01:08

Tu sam :-)
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mrvica2403 » 19 sij 2016, 13:47

I ja.. Termin 12.07 :luv
27.12.2005.-mali anđeo
01.11.2006.još jedan anđeo

slika
20.06.2016 napokon stigla dugica, naša sreća najveća :luv
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 22 sij 2016, 17:34

Meni oko 20. :)
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la latica » 22 sij 2016, 17:39

oooo kako vam se veselim cure :joy

evo i ja se prijavljujem, oko 27.7. termin ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la latica » 28 sij 2016, 13:57

nitko se novi ne javlja, ali dat ćemo im još vremena.

mogle bi se mi malo upoznat do tad? evo ja ću prva.
meni je ovo treća trudnoća, malo nas je iznenadila s obzirom da smo se taman počeli ozbiljnije razmišljat o tećoj bebi i evo odjednom beba stiže ;)
imamo dečka od 6,5 i curu od 2,5. Dečko je rođen taman kad nam treći član treba stići tako da mi je sve poznato u vezi ljetnih beba :lol nekim se stvarim veselim, a nekima i ne - recimo opet će nam se ljetovanje smrdat, ali hej, pa nek je to najgore :lol

evo ja polako ulazim u drugo tromjesječje. trudnoća je za sad super. radim, sve ide ko i inače, mučnine nisam imala i tako. trebala bi sad otići izvadit krv za krvnu sliku i ne znam još šta mi je sve napisala, ali to je uglavnom to. kontorla za 2 tjedna od danas.

toliko od mene u ovom javljanju :mrgreen
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la ana1990 » 29 sij 2016, 22:45

Pozdrav drage ljetnice! Evo da vam se i ja pridruzim.. ovo mi je druga trudnoca i trenutno smo na 16+5. Termin mi je 11.07. Nadam se da ce ova tema malo ozivjeti i da ce se javiti jos novih trudnica :)
slika

slika
ana1990
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mrvica2403 » 30 sij 2016, 11:27

Meni je ovo četvrta trudnoća, međutim o onome štoje bilo prije neću govoriti sve se vidi u potpisu . Ovaj put se nadamo najboljem, trudnoća je strogo kontrolirana, stalno sam na pregledima kod dva ginekologa paralelno. Termin mi je 12.07, bodem se heparinom svaki dan i polako guramo. Zasad je sve stvarno super, radila sam kombinirani probir i mini anomaly scan. 19.02 idem na anomaly scan tada ću biti trudna 19 +4tt. Mučnine sam imala, na sreću nisu bile strašne i sad su već iza mene. Dosada dobila 2,5kg (16+5tt) kako vi stojite po tom pitanju? Imala sam u urinokulturi e.coli, ali to sam brzo riješila. Doktor mi je prošli put rekao da nam stiže curica, vidjet ćemo hoće li to potvrditi ,iako nam je spol najmanje bitan.
Nadam se ugodnom druženju s vama :hug
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ana1990 » 30 sij 2016, 13:12

Mrvice, zao mi je sto si sve to prosla prije ali vjerujem da ce sa ovom trudnocom sve biti u redu i da ces dobiti svoju curicu.
Mi jos ne znamo spol iako ja imam neki osjecaj da je opet deckic ali nadam se da cu saznati iduci tjedan na pregledu. Bitno mi je da je sa bebicom sve ok, a spol me zanima vise zbog toga da se mogu poceti pripremati sa opremom i odjecom.. nekako mi vrijeme brzo leti i bojim se da necu sve stici nabaviti na vrijeme. Kako vi napredujete sa kupovinom stvari? Jeste vec pocele nabavljati ili cekate zadnje tromjesecje?
Mrvice ja sam isto dobila 2 kg do sada, imala sam mucnine ali nisam povracala.
slika

slika
ana1990
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la latica » 31 sij 2016, 10:36

Mrvice :hug i ja vjerujem da će sve biti u redu s trudnoćom i da cura stiže kako i treba :luv mi ćemo ti samo pozitivne vibre slati i to puno pozitivnih vibrica!!

ana, dobro došla i ovdje i na forum općenito :buket
tvoj stariji isto kreće u školu ove jeseni?

mi sa stvarima stojimo tako da bi beba mogla maltene odmah stići jer je sve tu negdje :lol treba svu robicu pregledat, pronać, preprat i složit, ali većinu imamo za početak, kolica će nam taman prijatelji vratit, sjedalicu isto, taman su nam vratili babygym, viber i takve stvari, krevetić je spreman jer smo nedavno sređivali dječju sobu pa smo ovim starijima riješili nove krevete i to je to. e da, tummy tub nam moraju isto vratit. jedino me čeka nabava pelena jer sam platnene od ovih dvoje sve podijelila ljetos :ajme pedici sam neki dan rekla da nam stiže još jedan član :lol

ne znam koliko sam kila dobila, ja inače imam premalo pa sam u obje trudnoće do sada dobila po 13-14kg i kako došlo, tako otišlo. ali s curom sam ostala trudna s 48 kg, tako da mi je trebalo stvarno tih 14 kg. mislim da sam sad na 52 na zadnjoj kontroli bila.

ja nisam radila kombinirani. nuhalni nabor je OK, vidi se nosna kost i meni je to bilo dovoljno. ja imam evo 37 godina od ovog tjedna i rezultat bi bio nužno "loš", ne želim se živcirat. vjerujem da će sve biti OK ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 31 sij 2016, 11:55

latice ja sam radila kombinirani jer je u prvoj trudnoći bio sy Turner uz još neke dodatne komplikacije, pa iako je nuhalni nabor 1,2 i nosna kost vidljiva ipak sam zbog preporuke ginekologa to napravila. Kod mene je takav slučaj da mi rade sve što treba i ne treba a ja se tako i osjećam sigurnije.
Ovih dana sam osjetila i prve pokrete, kao leptirići :srca tako da sam sad sve više 'svjesna' trudnoće.
Jedva čekam idući pregled da vidim svoju bebicu, najradije bi stalno bila prikopčana na uzv :luv
što se kila tiče, jsam inače normalne tjelesne težine tako da se ne opterećujem s tim previše, ipak nastojim jesti kuhano i što zdravije zbog bebe. Pijete li vitamine? Meni je ginekolog prvo propisao folacin prije trudnoće i prva 3mj, sad mi je rekao da uzimam centravit prenatal vitamine +omega 3
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 31 sij 2016, 12:14

Mrvica2403 je napisao/la:
Ovih dana sam osjetila i prve pokrete, kao leptirići :srca tako da sam sad sve više 'svjesna' trudnoće.

jao predivno :srca jedva čekam to razdoblje :luv

ja gotovo da i nisam svjesna trudnoće, ali znam da će se i to promijeniti uskoro. pijem isto taj centravit, iako sam sad prestala dok ne izvadim krv da vidim stanje bez toga, a nikako da to odem odradit. moram prvo po uputnicu i tako, a gužva mi je na poslu, malo sam bila i prehlađena, a sad mi je izgleda stariji bolestan pa ne znam kad ću to obavit :ajme

jel idete na vježbanje za trudnice? meni je to bilo super prva dva puta, ali sad nikako da krenem jer su vježbe u 17 sati, ja dok završim s poslom i pokupim djecu iz vrtića, nema šanse da stignem ... a to mi je recimo bilo super baš vrijeme za mene i bebu u trbuhu, posebno ona neka meditacija za opuštanje na kraju :srca
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la ana1990 » 31 sij 2016, 18:03

Ja jedva cekam da bebu osjetim onako pravo i onda cu biti mirna pa necu cekati uzv ovako sva u strahu.. mislim da sam je osjetila vec ali nisam sigurna da li su crijeva ili je stvarno beba :p

O vjezbanju u zadnje vrijeme puno citam ali nisam se jos odlucila da se prikljucim nekoj grupi.. Problem je isto posao ali idem od srijede na bolovanje pa cu imati i viska vremena. Onda cu sigurno pogledati sto se nudi tu u kvartu. za sada samo puno hodam i skacem po parkicu sa malim :)
slika

slika
ana1990
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ana1990 » 01 vel 2016, 22:17

Cure da li je koja imala problema sa secerom u t?
Ja sam danas dobila nalaze i glukoza mi je 5.5, a granica za trudnice je 5.1 ako sam dobro informirana.. Dobila sam 2 kg do sada i beba je normalne velicine, cak za dan, dva manja uvijek. Slatko ne jedem bas jer mi smeta i dobijem zgaravicu od cokolade. Sutra mi je pregled i sve me strah sto ce mi reci :(
slika

slika
ana1990
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 01 vel 2016, 22:58

Nije to tako jako povišeno.
Možda će te poslati će te na OGT pa odlučiti treba li ti dijeta ili ne.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Gabi18 » 01 vel 2016, 23:33

Vjerojatno OGT test i ako bude povišeno dijeta i možda radit profile u bolnici ali o tom po tom... nadam se da ti neće trebat informacije o tome ;)
Gabi18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la latica » 02 vel 2016, 11:34

I ana što kažu?
OGT će dati bolju sliku, ne brini se.

Ja još uvijek nisam krv izvadila, sad mi je stariji bolestan, a moram prvo po uputnice otići :ajme
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la ana1990 » 02 vel 2016, 15:23

A i ja se nadam da nece radit frku oko toga. Narucena sam danas u 18 pa cu javiti kasnije sto mi je rekla.
Latice, zao mi je zbog malenog.. mazite se i pazite pa ce brzo proci :kiss

Kako su ostale ljetnice danas? Ima li jos neka pregled ovaj tjedan?

Imam jos jedno pitanje ako se neka od vas kuzi u to.. radim 6 godina u istoj firmi na ugovor na odredeno (svaka 3 mjeseca mi ga produzuju), ako bih otvorila komplikacije danas, a ugovor mi istice 14.04. i nece mi ga produziti hocu kasnije na porodiljnom primati naknadu za nezaposlene ili imam pravo na punu placu tih prvih 6 mjeseci?
slika

slika
ana1990
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gabi18 » 02 vel 2016, 16:05

Mislim da primaš naknadu za nezaposlene do otvaranja porodiljnog,u tvom slučaju to je 45 dana prije termina jer ideš na porodiljni sa komplikacija i onda bi prvih 6 mjeseci trebala primat punu ako imaš 12 mjeseci neprekidno radnog staža (šta vidim da imaš :) ) ili čini mi se 18 mjeseci u protekle dvi godine.Ako nemaš onda ide 50% osnovice ,mislim da je to 1663 kn ili tako nešto. Nadam se da sam pomogla, ako neko zna bolje nek me slobodno ispravi :D
Gabi18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gabi18 » 02 vel 2016, 17:03

Tek sam sad skužila da se nisam ni predstavila.. Nova sam na forumu tako da mi treba malo vremena dok sve pohvatam. Termin mi je 24.06. ...prvo dijete,nestrpljivo ga iščekujem i umirem od straha hoće li sve bit dobro do kraja...
Gabi18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ana1990 » 02 vel 2016, 18:54

Gabi dobro dosla :buket
Ma bit ce sve ok, treba se samo opustiti i uzivati u trudnoci.
Meni je ovo druga ali sam isto preplasena i vise nego u prvoj :)

Sto se tice komplikacija, o njima odlucuje doktor, a ja se samo raspitujem da budem pripremljena ako do toga dode. Uglavnom, hvala na odgovoru.
slika

slika
ana1990
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gabi18 » 02 vel 2016, 22:57

Hvalaa :* , super mi je ovo kad imaš na jednom mjestu ekipicu super žena koje se međusobno bodre i savjetuju... Ja sam na komplikacijama od sredine prvog mjeseca, imala sam lagane kontrakcije pa me doktorica predostrožnosti radi poslala na bolovanje i sad molim boga da me zaobiđu idućih par mjeseci:)
Gabi18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ana1990 » 03 vel 2016, 09:14

Jutro zenske :kavica

Gabi u kojem si ti tjednu?
Ja sam bila na pregledu jucer i sa bebom je sve super :joy
Gledali smo je 20 min i pokusavali je namoliti da nam pokaze sto ima medu nogicama ali nema sanse. Kaze doktorica da su tako sramezljive samo curke. Vodila sam i starijeg sina pa je i on vidio bebu i bio je presretan pa preporucujem svima da ukljucite i stariju djecu u to, ne samo tate jer je nama bas bilo nekako posebno..
Sto se tice nalaza secera, sve je ok. Salje me na OGT ali ne vjeruje da je nesto jer sam u minusu 3 kg, a beba u dan odgovara tjednu u kojem smo sada.
Mene sada muci nalaz pape koji pokazuje CIN II. Da li ga je imala koja od vas mozda u trudnoci?
slika

slika
ana1990
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la latica » 03 vel 2016, 10:04

gabi dobrodošla i na temu i na forum :buket nadam se da ćemo se svi skupa lijepo družiti dugo dugo dugo ;)
kak si uopće skužila kontrakcije tako rano?

ana, super za bebicu da je sve super i da je i braco išao s tobom. i moj je stariji kad sam bila trudna s drugim išao s nama par puta, sjećam se da se najeo bombona u čekaonici ko da nikad slatko nije vidio i da je sjedio pokraj mene na krevetu i pokušavao uzet doktorici ono od ultrazvuka :ajme ali on je bio onda nekih 3.5 godine, sad će to bit puno drugačije :luv
jel se on veseli? mogla bi bit cura kad se tako skriva, meni su tada rekli - da se ima šta vidjet da visi - vidjelo bi se :lol

ne znam ti za taj CIN II, šta ti je rekla doktorica?
jesi išla prije na OGT? meni to nije bilo strašno z apopit, zaista, više me ubijalo to čekanje tamo, ali sjećam se da su cure rekle da kome se to gadi popit da si ponese limun pa iscijedi pa daima okus ko slatka limunada.

i žao mi je da ti neće ugovor produžit, kako je uopće moguće da ti 6 godina produžuju po 3 mjeseca?

ja ću danas u pauzi skočit po uputnice, sve mi se čini da će moji ostat doma do kraja tjedna pa onda ako jedan dan ostanem ja s njimam mogla bi si doma naručit da dođu krv izvadit da ne idem tamo čekat u gužvu. klinci su mi doma danas s bivšom dadiljom od male, ona nam nekad uleti kad treba. ja sam im jutros ispekla burekiće za doručak i skuhala rižoto za ručak. uživaju doma, a jutros mi je tako teško bilo otić, ono kuća miriši, oni na kauču pod dekicama, glodaju bureke, piju kakao i čaj i gledaju Mašu ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Gabi18 » 03 vel 2016, 15:22

Dvadeset tjedana trudna po stvarima iako mi je po ulzrazvuku termin 18.06. i ginićka se ravna po njemu pa bi to znacilo da sam nesto vise trudna. Nisam skuzila kontrakcije jer zapravo i ne znam šta je to haha ,ali mi se u zadnje vrime jako često dešava da mi se stomak stvrdne a i često me prati menstrualna bol i to ne baš blaga, pa sam dobila preporuku da malo usporim jer kao to ne mora značit ništa, ali u njagorem slučaju može i uzrokovat skraćivanje cerviksa i prijevremeno otvaranje :(
Gabi18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ana1990 » 03 vel 2016, 21:24

latice, tako je i meni tesko otici na posao kada su decki doma. Pogotovo vikendom nakon rucka kada oni legnu, a ja se moram spremat jer radim popodne :(
Produzit ce mi ugovor u 4.mjesecu na jos 3 mjeseca pa cu ipak moci imati punu placu prvih 6 mjeseci. To je privatna firma i moze kako hoce. Nije mi posao naporan, sjedim nekih 8 sati dnevno, mogu ustati kada hocu, nemam nikoga iza glave da me nadgleda i tlaci pa ako sve bude ok radit cu do onih 45 dana prije termina.

Sto se nalaza tice, rekla je doktorica da bebi nista ne moze biti i da cemo ponoviti papu iduci mjesec pa onda odluciti sto dalje. Meni je bitno samo da ne utjece na trudnocu, a ovo ce se vec nekako rijesiti kasnije.

Kako su tvoji klinci? Jel ide na bolje?
Sto moras od krvi vaditi? Ja sam sve privatno napravila i platila sam 160 kn ali sam bila gotova za 2 min i nisam sjedila tamo sa ljudima koji su bolesni jer me bilo strah da ne pokupim nesto kad mi je imunitet ionako nikakav.

Gabiodmaraj sto vise mozes i sve ce biti dobro. Ti si doma na komplikacijama koliko sam zapamtila? Odmaraj samo, lezi sto vise na lijevu stranu, mazi busu i uzivaj ;)
Ja sam se u prvoj trudnoci pocela otvarati u 7 mjesecu t pa sam morala na inducirani u 42 tjednu jer mali nije htio nikako van :)

Ima li jos tko pregled ovaj tjedan?
slika

slika
ana1990
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gabi18 » 03 vel 2016, 21:54

Jesam, na komplikacijama sam. Za sada još ne moram strogo mirovat jer se dolje ništa ne događa ali moram usporit, pit magnezij .. Radila sam jučer urin, današnji nalaz nije baš dobar tako da sad radim urinokulturu pa ako se pokaže koja bakterija može biti da je ona uzrok kontrakcija. Ufff...baš sam u panici.. sljedeća kontrola mi je u utorak, veselim se svome pišonji.. :) A što se tiče posla i produživanja ugovora u potpunosti te razumim. Tako mi je i samoj, svaka tri mjeseca novi ugovor i tako već tri godine ..
Gabi18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la latica » 04 vel 2016, 11:54

ja sam upravo nazvala laboratorij, pa će mi sutra doći doma izvadit krv. ja idem kod privatne ginekologije koja mi prati trudnoću, ali onda kad nešto treba od pretraga, ona napiše šta i ja odem kod ove preko soc. - ona mi samo ispiše uputnice i gotovo. ovo s kućnim posjetima mi je super, iako su sad i to poskupili, 60 kn, ali Ok. tako sam i za djecu uvijek zvala, one kontrole željeza i sl., dođu doma, beba ni ne zna da ju je piknula i gotovo.
uopće ne znam šta sve treba odradit u nalazu, ništa ne kužim te švrljotine u trudničkoj, ali sestra je skužila jučer :lol
sljedeći tjedan ću se naručit za pregled ;)

ja sad već par noći ne spavam jer mjerim temperaturu starijem, a od sinoć je i mlađa u điru. neka viroza, jedan dan nema temperature uopće i onda opet skoči na 39 i ne pada, nikako i nikako... jako sam umorna sad već, baš sam koma, ne idem radit danas i sutra, ostajem s njima, samo da sad i mene ne čopi jer ne znam uopće čime bi ja skinula takvu temperaturu :ajme

sinoć ležim tako kraj njih, paničarim, onakva bunovna i držim ruku na trbuhu, časna riječ, ko dam sam osjetila da se neki pokreti osjete, ne onako konkretni ko što bude kasnije, ali onako - nije ni probava :le to me malo smirilo...

gabi ,nadam se da će bit dobro sve s urinom. ne smiješ uvin čaj pit, to znam, ali smiješ sve od brusnice i suhe brusnice jesti ;)

i žao mi je za te kratke ugovore na određeno cure :hug ja prvi puta od ove jeseni imam ugovor na neodređeno, ali moj raniji ugovor na određeno je bio takav da se za dulja bolovanja, uključujući porodiljne, produživao za cijelo trajanje bolovanja, tako da je to bilo OK. Ja sam radila uvijek do kraja, dakle 45 dana ranije sam otvorila porodiljni. nadam se da će i sad tako bit, dakle da će sve bit Ok. na poslu mi je OK, isto mogu prošetat malo, sama sam u uredu, pišem i radim svoje i to je to. u biti sam radila doslovno do poroda, samo ne više iz ureda. ali mene nitko ne mijenja, ja što napravim sebi napravim, pa mi je u interesu što dulje radit, jer kad beba dođe totalno poglupim i nisam u stanju dvije suvisle rečenice složit :ajme
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 04 vel 2016, 13:49

Ej curke, evo da vam se i ja malo javim... Meni je sljedeći pregled u utorak, jedva čekam da vidim bebicu. Ja sam na komplikacijama tako da sam potpuno posvećena trudnoći, ne moram još strogo mirovati nadam se da ni neću morati ovako mi vrijeme ipak brže prolazi. Voljela bi da mogu raditi, ali obzirom na moju situaciju ne smijem, a i posao mi nije baš idealan za trudnice. Ja sam isto imala bakteriju e.coli popila antibiotik, puno brusnice i prošlo je nadam se da se neće vraćati. Bebica se tu i tamo javi, vjerojatno će to biti sve češće, ja bi najradije da stalno kucka osjećaj je presavršen :luv
Ima puno tih viroza svakakvih, čuvajte se da se ne zarazite, mene je baš strah da nešto ne pokupim
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Gabi18 » 04 vel 2016, 17:59

Bok cure, evo urin odnešen i sad čekam ponedjeljak i nalaz. Više sam luda od svega, stalno neke nove komplikacije. Pitam se kad ću se više moć opustit i uživat u trudnoći. Prvo mi je ginićka napravila frku oko mačke u stanu, pa sam morala radit TORCH test, pa onda kontrakcije ,pa sad i taj urin... da ne govorim da su svi oko mene bolesni i samo čekam kad će i mene nešto zakačit. Latice nadam se da će te viroza preskočit a u slučaju da ti ipak zatreba nešto za temperaturu mislim da trudnice smiju pit sve ljekove na bazi paracetamola ,tako su mi barem rekli. Mrvice jeli te nešto bolilo kad si imala eserihiju ili si slučajno otkrila?
Gabi18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.