Jutros mi se sin probudio sa čudnim osipom po tijelu, išli kod pedijatrice i kaže ona vjerojatno je nešto prolazno, ali obzirom na dijelove tijela gdje se osip pojavio, moguće da je šarlah. Ja sam trenutno 26tt, i strah me je da ja ne pokupim. Kaže pedijatrica da nije ništa opasno ako ja ne dobijem, a čak i da dobijem u ovom stadiju trudnoće da ne može naškoditi bebici.
Malo me ulovila panika, zvat ću svog gin., ali dok ga ne dobijem, (i u konačnici dok ne vidim što je s malim točno) ima li tko iskustva sa šarlahom i trudnoćom?

šarlah zvuči strašno, ali što barbi kaže to je upala grla s osipom. moj sin ga je dobio kad je mala bila 2 tjedna. meni su se noge odsjekle kad sam čula, a na kraju on nije ni znao da je bolestan, popio antibiotik i gotovo. mala nije ni dobila. ni itko drugi od nas. navodno jako mala djeca i odrasli rijetko dobiju šarlah, tako da ne brini. a sve i da dobiješ, popit ćeš antibiotik i to je to!

No,pedijatrica rece da nije nista strasno i da nema opasnosti za bebu i trudnocu. Naravno,odmah sam zvala gin.i ona se slaze,tako da nam ostaje samo da preguramo deset dana izolacije