Sada je: 18 tra 2026, 16:52.

Zimske mame i bebe (4. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Zimske mame i bebe (4. dio)

PostPostao/la Maruška » 16 vel 2016, 08:07

Bravo, sunčeko!
Čestitam!!! :joy
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijask » 16 vel 2016, 08:42

Sunčeko čestitam!!!!!!! :rodj :joy
To je stvarno bilo brzo!

Sada se mazite i uživajte!

Još sam samo ja ostala, što mi je smiješno jer sam na mojim prvim zimskicama ja rodila prva :mrgreen
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la adry » 16 vel 2016, 10:02

Sunceko čestitam ♡♥♡
Super za lak i dobar porod. Živjela Tena
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 16 vel 2016, 10:15

Bravoooo suncekooo,bravooo Tena!!!
Stvarno bolje nije moglo,cestitam ti mama!!!
Nadam se da je proslo bez rezanja i bez pucanja.
Uživajte i mazite se i pazite :* <3
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 16 vel 2016, 13:59

Imam 2 savica tak da praktički vec sjedim danas. Adrenalin me jos puca i toliko sam sretna sto je sve proslo kak je proslo! Cure na odjelu me zezaju da sam od onih kaj su ušle u legendu :lol ... Tena spava, ja isto odmaram...pocela je cicati, skuzila mamina cura brzo cicku :le
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 16 vel 2016, 22:23

Divno Sunčeko!!! :luv

Kod mene još ništa, sve po starom, osim što su danas stezanja u trbuhu sve sličnija menstrualnim bolovima koja se šire u prepone, ali jako nepravilna, moram vam priznati da mi je sada već dosta, bole me stidne kosti, bole me kukovi dok ležim pa ne mogu spavati, a umorna sam, žgaravicu imam što god da pojedem, na wc-u sam non stop, što zbog male, što zbog velike nužde...

Još ova kiša koja ne prestaje ne pomaže, pa da se barem mogu šetati, biti vani s J, ali ne mogu jer ga moramo paziti zbog bronhitisa kojem je sklon, pa samo kratko izađemo da udahnemo zraka!

Ne obazirite se, morala sam se ispucati, sutra ujutro ću već biti bolje volje :ajme :gaah
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la adry » 16 vel 2016, 22:39

drži se marija :hug

Filip danas 2000 :joy
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 16 vel 2016, 22:47

Sunceko tocno znam kako se osjecas.ja kad sam rodila dok sam na hodniku cekala da me otpeljaju u sobu sam se toliko smijala da su me i doktorice,babice i anesteziolog gledali jesam li ok :D tu noc nisam ni zaspat mogla koliko sam bila presretna kako se nakraju odvio sam porod imala sam filing da sanjam.
Uzivaj u trenutku koji je jednostavno savrsen.kak je sin odreagirao??
Marijask sam se ti ispucaj draga,vjerujem da ti vec sve ide na zivce i ond neko veli da je to blazeno stanje je mos mislit a zadnjih mj dana doslovno krepavas od boli i umora al ono najintenzivnije.razumije. te skroz.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 16 vel 2016, 22:49

Adry jos malo i gibate kuci.evo jos jedna frendica ranije rodila u petrovoj e sad dal ce malisa odma bit prebacen na rebro nA operaciju onih crijeva sto su mu virkala van.ili ce bit malo u inkubatoru jer ima 2kg
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 17 vel 2016, 14:52

Bravo za Filipa, 2 okrugle kilice, baš sam sretna zbog vas!!! :rodj

Kako ste danas mamice? Bebani papaju? Spavaju?

Ja sam danas super, bila na tržnici, po dućanima, kupila "špeceraj" kao da će 3.svjetski rat :lol
Da mi dečki nisu gladni dok mame nema, a i da imamo svega u kući da prvih dana ne moramo nikuda!
Mesnu štrucu i kelj imamo za ručak!
Danas nema kiše pa smo cijelo dopodne bili vani! :joy

Jesu vaši tateki proslavili što su ONI dobro odradili posao? :lol
Ja sam svome rekla da ne pretjeruje kao što je bilo s Jakovom, bilo je 60-ak ljudi :ajme samo najuže
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jopica » 17 vel 2016, 16:07

Ej,gnjezdiš se ti.ja uopce nemam filing da sam rodila,sve mi je to nekako drukcije sad.kod nas kisa tek sad stalA e pa ovo je deprimirajuce,fujj.
Dal je moguce kad be a uzme biogaju da potajne rad crijeva da moj sin od njih dobije grceve sat i pol nakon sto ih je popio.i jucer i prekjucer je tako bilo a u razlicito vrijeme smo mu dali??danas necu dat pa da vidim kaj bu.
Marijask moj je profesto u 2dana,narucio je 6 plAta u konzumu narezaka po 80,90kn su.kupili majoneze ,krastavaca,ajvara.nakraju se slabo pojelo.pola a pola smo stavili u škrinju i sad kad buju prigledi ih sam izvadim.to su za 8-10osoba plate.kod nas je bilo sveskup 20-ak ljudi pol ih ni doslo.inace bi bilo oko 40.ko ih šiša,netreba nikog molit da dođe.
Ovi koji su dosli su ionak uvijek uz nas i s nama.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 17 vel 2016, 16:09

Mi imamo lazanje od jucer.popodne nam dolaze m krsni kumovi gledat stjepana pa smo izvadili platu za njih i napravila sam čudo od jednog jajeta
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 17 vel 2016, 17:25

Jopica kod vas ne čekaju mj dana da dođu u babinje? Kod nas da...i skroz mi je to ok! :mrgreen

Ja sam Jakovu davala Biogaiu oko 19h svaki dan, jer su grčevi kretali oko 20h, negdje sam pročitala da je najbolje dati 1h prije nego krenu, pa ako kreću svaki dan u isto vrijeme, možeš znati kada dati!
Nama su jako pomogle jer su nakon 5 dana takvog davanja grčevi popustili, a nakon još 5 su skroz nestali!
Plus što sam ga masirala po trbuščiću s bademovim uljem, baš sam našla određene pokrete koji potjeraju zrak van!

sunčeko jeste dobro cure? Kada ćete doma?
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marijask » 17 vel 2016, 17:29

Eh da, jesu vas zaboljeli kada jajnici u trudnoći?

Mene danas prvi puta, prvo lijevi jako, baš oštra bol, pustila nakon par min, par sati kasnije i desni, samo slabije i sada ih osjetim tu i tamo, onako pomalo...
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 17 vel 2016, 20:31

Ok smo, Tena je danas cijeli dan na cicki, mlijeko krenulo, skuzila ona brzo foru. Najvjerojatnije sutra idemo doma, znat cemo sigurno sutra ujutro na viziti.
marijask mene je pikalo tak dan prije mog gela u ponoc. Ja sam zadnja radjala na mojim proljetnicama koje su me sve čekale s tim da sam L prenijela 8 dana...samo polako, tvoja curka ce uskoro :le
Kaj se babinja tice nama su najbliži frendovi i najbliža rodbina dosli i prije mjesec dana, a pravilo za sve ostale je bilo ne prije mjesec dana i ja sam ovisno o tome kako sam se osjećala koji dan gledala tko i kada ce doci...
Biogayu sam L davala predvecer i da kucnem u drvo nije imao kolike. Duboko se nadam da ce ih i Tena izbjeći...
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la jopica » 17 vel 2016, 22:41

Ovo nisu grcevi.danas mu nisam dala evo pajki i nis mu nije.mozda su mu prejake.ivanu su isto brzo proradile i vise nije bilo grceva.sutra cu mu dat ujutro pa me bas zanima sto ce bit.
Kod nas se neki drze tog pravila a neki ne.sad mi ne smeta al kad sam ivAna rodila i sivana i rezana pa nisam mogla ni sjedit a nisam znala ko sta ni sad neznam rec da nezelim posjete.ovo nam je bio drugi prigled u 2tj sad nije takva navala i guzva i ok mi je.al s i je bilo malo nezgodno.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 17 vel 2016, 22:45

Da jednom mjesecno bi me 1jajnik ko bocnuo par uta i pustio.ja sam si to slozila u glavi da bi to bio jedan ciklus da nisam trudna
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 18 vel 2016, 07:45

Jutro curke! Jucer navecer je imala bilirubin 189 no s onim aparaticem (ne iz krvi) pa je cijelu noc bila na suncanju, nosili mi je na papanje. Uzeli joj krv i nadam se da ipak idemo doma. Znati cu sve na viziti. Dr navecer mi rekla da si poslozim da ipak jos ostanemo jedan dan pa ako bude ok da budem sretna, a ako ipak jos ostanemo da se ne razocaram...
Cicka ko velika, mlijeko mi super krenulo! Izgubila je jako malo na kilazi (3100g) i vec je jucer dobila 20g tak da su zadovoljni s tim! :)
marijask ima novosti kod tebe, petak 19.2. se blizi ;)
adry kako ste nam vi? Drzim fige da skoro idete doma!!! :kiss
jopica glavno da polako kuzis kaj mu i kada pase! Pusa Stjepanu od nas!
maruska kako ste vi? :kiss
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la adry » 18 vel 2016, 10:35

Mi dobro, jučer je imao 2060. Stavljali su ga dva puta i na cicu ali nije baš bio zainteresiran tj povuče 5-10 puta pa se umori i zaspe. Još je malecki.
Jučer popodne je dolazio kardiolog sa rebra pa jedva čekam vizitu danas da čujem vijesti. Sva strepim
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 18 vel 2016, 12:47

Ej cure toliko sam u brigi da ce mi glava raspuknut se.moj mis je pao za 90g .otpusno je bilo 3180g a sad je 3090g.isti scenarij ko sa I.to nam je bilo prvo vaganje od bolnice.ostavila mi je vagu .jeo je u 9 i najeo se ko vuk i sad mi je rekla 15do 11 da ga stavim na cicu i izvazem nakon tog.normalno da nije bas htjeo papat sto sam i ocekivala.sad se i ukako a pojeo je kao 20ml.moram se izdojit da vidimo koliko ce bit i kak ce to pojest.kao mozda se ne podudaraju vage tj bolnicke i njena.pa cemo pratit po njenoj.nadam se da necu morat prolazit isti scenarij,uzasno se bojim icim je otisla rasplakala sam se od jada
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Maruška » 18 vel 2016, 14:22

Jopice, zašto se uzrujavaš? :hug
Pa moj je u bolnici izgubio 10% težine. Od 3090 došao na 2800. I nitko nije radio frku i paniku nego su ga nakon cicanja odnijeli na još malo dohrane.
I iz bolnice je izašao s 2880g, ne znam koliko točno ima sad.
Ali ako papa preko dana i noći pa trebao bi i napredovati. :dada

A što se jajnika tiče, koliko je meni moj gin objašnjavao, oni su neaktivni u trudnoći i ako boli tzv. jajnik, ustvari boli u predjelu jajnika i to ligamenti koji drže maternicu.
Može boljeti i zbog urinarne infekcije isto. :dunno
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 18 vel 2016, 15:20

jopice, to se tako ne radi.
Svaka vaga je drugačije. Dakle ne možeš uspoređivat težinu iz bolnice sa ovom od sad.
Potrebno je dva vaganja na istoj vazi, recino u razmaku od tjedan dana pa onda dobiješ neku realniju sliku.
Znači bez uzrujavanja i zanemari podatak iz bolnice...
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la jopica » 18 vel 2016, 15:39

Mi smo rođeni sa 3440 izašli iz bolnice sa 3180 a danas nakon 2tj kojih sutra puni on ima 3090g.
Sad sam iz cike koju sam mu ponudila prvo izdojila kojih 30ml i cico je aktivno 15min.kasnije cu izdojit iz jedne cice najvise koliko ce ic da vidimo koliko ce cca pojest u jednom obroku .
Ja sam u brigi zbog slucaja od prvog sina kad smo nakon 3tj natezanja s kilazom zadzani u vinogradskoj na 10 dana i zbog ešerihije i tad mu je utvrdeno da mu nadbubrezna zljezda ne radi dobro eto bojim se istog scenarija,bas se bojim.a da cica cica.ok nekad idspavA po 4h a ne 3.a kao dojite na zahtjev a onda ga sad moram budit do pon svaka 2h
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 18 vel 2016, 15:46

IINA je napisao/la:jopice, to se tako ne radi.
Svaka vaga je drugačije. Dakle ne možeš uspoređivat težinu iz bolnice sa ovom od sad.
Potrebno je dva vaganja na istoj vazi, recino u razmaku od tjedan dana pa onda dobiješ neku realniju sliku.
Znači bez uzrujavanja i zanemari podatak iz bolnice...

Draga i ja sam to zakljucila kad je ona otišla .ona je rekla ako u pon nebu pomaka da idemo nasoj pedicki i krvna slika.ja se samo bojim scenarija od starijeg sina to me brine.pitala sam se vec pa zar sam toliki pehist da me dvaput kosi ista stvar.molim boga da sve krene svojim tokom da ovaj put stvarno bude sve uredu.
Evo nisam ga uspjela probudit pa sam ga samo spojilA i aktivno je ciko 15min
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la adry » 18 vel 2016, 17:27

Mi smo danas pokušali moje mlijeko na bočicu ali i to teško ide. Još se uči da jede i znam da treba vremena al sam nestrpljiva.
Kardilog je bio i ta rupica je tu pa je dr rekla da će morati na operaciju da to zatvore na što sam se ja rasplakala. Znala sam da se to može očekivati al je jako teško to čuti.
Težinom super napreduje, danas 2120.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 18 vel 2016, 20:59

adry normalno da si se rasplakala, plači koliko treba da to izađe iz tebe...smo ću ti reći, ako ti išta znači, da je moj nećak imao veliku srčanu manu, doslovno se rodio bez jedne polovice srca, bio na 2 operacije i sada s godinu i 4mj je veliki veseljak i vrag! Njegova mama kaže ako je s njim sve ok, onda će i nešto puno manje imati sretan završetak!

Vidi se da napreduje, da će biti jak dečko koji se zna izboriti za sebe, što je za njega jedna mala operacija!! :hug :srca

jopice mantram da nije ono što se prošli s Ivanom, ma ne može biti, pokušaj se u glavi dogovoriti sa sobom da se smiriš da ne bi tvoja nervoza prešla na njega pa da još zbog toga neće papati, a ti ćeš se tek onda izbezumiti!
I moj J je imao štrajk glađu, a bio je veliki cicoljubac, tko zna što se njima tako malima poremeti! ljubim vas oboje :kiss

sunčeko što su ti rekli na viziti? Jeste doma?
Da sutra je moj datum :mrgreen vidjeti ćemo, na pregled idem svakako, pa mi možda kažu da se nešto događa

Jajnici me još pikaju, ali rekla bi više da su to ligamenti, moguće od reza od carskog, pa kako se dolje sve rasteže i priprema...
a ako je i uroinfekcija, saznati ćemo sutra jer ću dobiti nalaze urinokulture!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 18 vel 2016, 21:17

adry, jopice u potpunosti potpisujem marijusk! Vasi decki su nasi zimski lavovi i sve ce biti ok! Znam da ste unezvjerene i da brinete sto je normalno. Kada postanemo mame onda je to tak. Najveca istina ikad je da nisam znala kaj je strah dok nisam postala mama.

Mi smo jos u bolnici, bilirubin i trombociti na granici no nije nista alarmantno. Ostajemo do sutra predostroznosti radi. Ona je predivna, cmacem je stalno :le Jedva cekam doci doma pa da smo kompletni :le :srca

marijask kad si sutra u Vinogradskoj? Da se mozda vidimo?
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la jopica » 18 vel 2016, 23:17

Joj cure moje stvarno neznas sto su brige dok nemas dijete.toliko stalno strepimo nad njima ko nad nikad nicim prije.
Smirila sam se kad su moji decki stigli popodne.al opet mi tu pa tam štrecne sto je i zasto nam se to dešava.
Adry zao mi je sto cete morat na operaciju,kud se ranije rodio jos i sad operacija.slatkiš mali,on je naš hrabri lavic.vjerujem da ti je bilo tesko i ja sam se danas posteno isplakAla.
Sunceko mi izasl iz bolnice bilirubin je bio 217,patronazna veli da je bitno da je bilo u opadNju i da su nas zato pustili.želim vam da sutra idete kuci svojim frajerima
Msrijask svu srecu ti zelim sutra na pregledu.maruska kako tvoj cicoljubac
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 19 vel 2016, 10:04

Sunceko evo putujem prema bolnici, idem prvo dolje na pregled, pa onda gore ako tako odluce!
Bebice idu doma kasnije koliko se sjecam pa se mozda uhvatimo ako me ostave!
Javim ti! :kiss
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 19 vel 2016, 12:01

marijask poslala ti PP!
Mi idemo dooooomaaaa!!!! :joy :joy
jopica samo pozitivno.. Znas da za cicanje stres nije dobar, neka on papa i napredovati ce! :hug :hug
adry kad je u planu operacija? Znam da strepiš i strah te no Filip je nas lavić!! :hug :kiss
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.