Sada je: 27 srp 2026, 21:04.

Proljetne mame i bebe (2. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Proljetne mame i bebe (2. dio)

PostPostao/la Buba » 24 vel 2016, 13:48

Lilki , baš kako kaže Kitty, vježbanje borilačkih vještina prestaje kad ne budu imali mjesta, onda kreće prava borba :lol
nadam se da će malecka brzo ozdraviti :luv

I moja se vrti non stop. Mene su jučer stavili na ctg (jučer punih 28 tt) i kaže sestra da ustvari nema smisla, ali kako je treća i rizična trudnoća samo da vide kakva je situacija. Uglavnom, sestra ju je stalno lovila po trbuhu :hahaha I kaže mi da stisnem kad osjetim pokret (ja sam skroooooz zaboravila sve o pregledima u trudnoći :oops: ) i ja stisnem, a ona mi na kraju kaže da sam ja stisnula negdje oko 40% od pokreta koje je zabilježio aparat. :luv I rekla je da kreću sa redovitim ctg-ovima negdje oko 33,34 tt.

Kitty vibramo pozitivu :kiss

Izgleda da će moja po veličini (opet) biti rekorderka :lol

mlada mama ajd nek si i ti dobila koju kilu, zašto bi ti bila mršavija od nas :p :lol :kiss
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kittyilevin » 24 vel 2016, 15:43

ma ne, curke, nema kod mene razloga za brigu, mislim da je sve OK - osim što sam psihički već stvarno na rubu, dosta mi je mirovanja + ovog kvazimirovanja. mislim da otud i mučnine... vidjet ćemo sutra. :) hvala, cure, na brizi! :luv da, s prvorođenom sam imala preeklampsiju na samom kraju (došla sam na porod s nevjerojatno visokim tlakom i ogromnom količinom proteina u mokraći) - sve je bilo dobro na koncu. ali imamo u obitelji izgubljenu bebu baš u 32. tjednu zbog preeklampsije, pa moram paziti.

lilki, idem sutra na pregled, pa ću pitati za ctg. s prvorođenom sam bila u bolnici od 29. do 35., znam da su radili jednom pred kraj, ali nisam sigurna da je to bilo u sklopu redivitih kontrola - mislim da je to bilo zato što sam bila kod njih na patologiji.

a kako su oni kod tebe uopće skužili lošu fetalnu dinamiku? kako se to procjenjuje? UZV-om prvo?

:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 25 vel 2016, 09:55

kitty kod mene sam ja skužila to za fetalnu dinamiku, jer je nije bilo uopće, dva dana, taman oko Uskrsa..mislim da sam napisala u nekom od prijašnjih postova...od pre aaktivne bebe do 2 dana totalnog mirovanja, znači ni trzaj..kad onda nisam umrla od straha onda neću nikad.

e da..nije li da se u zadnjem tromjesečju nerijetko javljaju simptomi s početka trudnoće..tipa mučnine, konstipacija, vrtoglavice i te gluposti? ono..možda ti je "samo" to..i javi se nakon pregleda obavezno!!!!!

vodila sam M jučer kod pedijatra, mi u ordinaciju a on jadan s gipsom do ramena. pitam ga ja, da šta je radia, kaže, vjerovali ili ne, ali pao sam. slomia lakat prije dva dana i doša radit. Pita on Miu da zašto mu je došla, kaže ona, bezveze, malo da vidim kako ste..čovik se zadavia od smija. ona je tako neobično dite, voli ić po doktorima, pit ljekove, vadi krv iz vene bez drame,kupila sam joj onaj Plivit C tabletice, popije jednu i onda traži još :ajme jel smijem još koju. znala je tako izvadit neki sirup iz frižidera, joj mamice, nešto me grlo boli, mislim da mi treba sirup..jesus dijete :hahaha :hahaha

rekla mi je jutros, mamice, ne mogu izdržati više dok se izvadi moj braco.kad ideš opet kod onog doktora za bebu, hoćeš ga pitati da ti izvadi bracu.ja ne mogu čekati više :luv :le

btw. kupila sam novi baby madrac u emmezeti jučer, 220kn :mrgreen onaj od 16cm , takav isti i M ima..i odličan je
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 25 vel 2016, 13:34

lilki, M. ti je super :le

zaboravih pitati za CTG... i, da, pisala si da nisi osjetila M. neko vrijeme, mislila sam da su skontali preko uZV-a da je pasivnija.

evo me s pregleda. beba je super - 1940 g, okrenula se glavicom prema dolje :luv pregled za dva tjedna, UZV vjerojatno samo prije poroda. jao, približavamo se i tome! :shock

no ja sam izgleda pokupila onu želučanu virozu od prvorođene - jučer popodne nisam prestajala povraćati (a ono što nisam povraćala zadržala sam isključivo uz snagu volje :whew). na wc-u sam svako malo (nije mi meka stolica), smijem popiti maksimalno dva gutljala ili pojesti dva griza - inače kreće povraćanje. mjerila sam tlak danas u bolnici, školski je (da je preeklampsija, bio bi visok). viroza prvorođene :oops:
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lucy25 » 25 vel 2016, 20:21

Pozz curke...ne stignem vas pratiti kak ste aktivne :)

Ja sam jučer umrla od straha, a i danas još ne mogu doći k sebi.
Kasno navečer sam otišla sam na wc i baš sam imala nekakav čudan osjećaj dole pa sam se malo potapkala s papirom prije mokrenja. Bome sam imala kaj vidjeti - ispao mi je sluzni čep :strah Tolko me prestravio taj prizor i baš sam se jako uznemirila. Sva sam problijedila i počela se tresti ko šiba. Sutra sam punih 35 tjedana i uopće mi se ne sviđa ideja prijevremenog poroda. Odmah sam nazvala ginekološki odjel gdje su mi rekli da se idući dan javim u ambulantu i da ne mora značit da će porod odmah krenuti tj. može se tako još 10-14 dana dogurati, a kolko čitam po netu i do samog termina. Svejedno, strašno sam se šokirala jer sam cure rodila u terminu i nije mi ni na kraj pameti bilo da bi ovaj put beba mogla uraniti.

Danas ujutro sam obavila pregled i hvala Bogu sve je ok. Otvorena sam i dalje za prst, a cerviks se počeo pomalo skraćivati. Doktor veli da se unutarnje ušće još uvijek dosta čvrsto i dobro drži pa sam malo mirnija. Obavila sam i CTG i 4D uzv...bebica je super živahna, svi organi su zdravi, uspjeli smo mu vidjeti i lice, ali samo iz profila jer se skrivao :luv Težina mu je procjenjena na 3 kg što je iznad prosjeka i ako uspijemo dogurati do termina, vrlo vjerojatno bude i blizu 4 kg :) Utješio me da će sve biti u redu i ako se rodi s 35 tjedana, ali ja bi ipak radije da dođemo do kraja. Jedino me muči jer je još uvijek na zadak i nekak imam osjećaj da će tak i ostati. Bojim se vaginalnog poroda na zadak, a carskog se užasavam još više :znoj
Sad samo molim Boga da izguramo čim duže u komadu i da se bebolinac uspije okrenuti na glavicu.

EDIT: danas ujutro mi je ispao još jedan komadić čepa :ajme

Kaj ima novog kod vas?
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 25 vel 2016, 21:35

Lucy, nemaš što brinuti.
Sa 35 tjedana beba je sposobna za život izvan maternice i ne očekuju se nikakvi problemi.
Samo mirno, sve jo ok.
Što se okretanja tiče još je moguće, no nije baš često da se tako kasno okrenu.
Možda će ti ponuditi vanjski okret pa razmisli i tome ako do tog dođe želiš li to ili ne.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la lilkillaink » 25 vel 2016, 22:22

kitty super za pregled.i bebica će bit taman :) drzim ti fige da viroza brzo prođe!!! jesu ti spominjali šta skidanje serklaža?

lucy pa ti si manje više gotova :mrgreen još tjedan dana i moš' kako oš' .bebica je skroz ok sa težinom, mislim sve i da se rodi ranije od predviđenog da neće bit drame nikakve...

ja ni ne znam kako izgleda sluzni čep..kod mene je sve ekspodiralo od puta..okupala sam pola stana i zgrade...pretpostavljam da je nešto gusto i sluzavo i icky :nata
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 25 vel 2016, 23:39

Lucy, drzi se! Kao sto su curke već rekle, beba je sada već totalno spremna da se rodi. Ne brini - da i sutra rodis, tjedan je odlican :-) lilki, nista mi nisu govorili oko savova - i inace je uzv pregled totalno rutinski, sve vaznije stvari i dogovori su tijekom pregleda u trudnickoj ambulanti (za 2 tj.kod mene).
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kittyilevin » 26 vel 2016, 09:30

jutro! nadam se da je noć bila mirna! kod mene se smirila viroza, fala svemiru.

eh, da, i ja pitam - zajedno s lilki - ne bi li nam trebali negdje pred kraj trudnoće raditi cervikalne briseve?
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mlada mama19 » 26 vel 2016, 10:19

Samo kratki pozdrav, ludi tjedan na poslu, jedva čekam da završi današnji dan da odem na zasluženi vikend, a mogla bi i koji shoping nabacit :mrgreen
jučer mi stigao jastuk za nošenje, premedeno nešto :luv

Vidim ovdje sve ispadaju čepovi, bebe po 2-3 kg, đizs kako jeto vrijeme proletilo :strah

Kitty drago mi je da si bolje :kiss

gibam
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 26 vel 2016, 12:05

ćao cure..iza mene je katastrofalna noć. bolovi, kontrakcije, nesanica...pa sam se još unervozila, pa mi se srce uzlupalo od svega..tuširala se u 5 ujutro da mi popusti bol..na kraju sam popila normabel od 2mg.i sve me pustilo i opustilo se.
maloprije sam se probudila tek.
ovako mi se događalo i sa prvorođenom, znala san cvilit cilu noć od bolova, i onda idući dan kao da se ništa nije dogodilo :ajme :ajme za poludit

kitty ajde.nek te pustilo..iscrpljujuće su te viroze, još pogotovo u visokoj trudnoći..iš iš boleštine i viroze. šta se cervikalniih tiče, ako sam dobro zapamtila, mislim da je moj gin spominja neki 35.tt , al to mi nekako kasno :dunno ionako mislim da neću dočekat termin, ako ih napravi tada, tjedan dana se čekaju nalazi, i ako i bude nešto, knap je za antibiotik..šta ja znam, samo razmišljam na glas :mrgreen

glupa kiša danas :lebdi :lebdi
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 26 vel 2016, 12:31

lilki, kakve su ti te kontrakcije? znaš i sama kako trudovi izgledaju - mislim, ja imam kontrakcije non-stop, ali nisu bolne... zabrinulo bi me da su bolne. što smo ono rekli - kada si bila na pregledu i kada ideš ponovno?
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lucy25 » 26 vel 2016, 12:33

Hvala vam curke na utješnim riječima :kiss
Ma svjesna sam i sama da su to već sigurni tjedni, ali baš me zatekla ova nepredviđena situacija. Nekak mi je sve prebrzo došlo i nisam baš spremna za raniji porod. Pogotovo, jer do jučer nisam još ništa počela pripremati za bebicu i rodilište. No, zato sam danas u turbo pogonu, polako si pakujem stvari za rodilište, a budući da su mi rekli nek čim više mirujem i odmaram, poslala sam mamu u šoping po najosnovnije :mrgreen Očito mi je sve to trebalo da se malo zdrmam i pokrenem jer bi poznavajući svoju komatoznu organizaciju sve išla pakovat u zadnji čas. :ajme

Inače, jučer navečer i danas ujutro i dalje mi povremeno ispadaju komadići sluzi. Malo me zna i zašarafit u križima ko neki lagani trudići, ali ništ konkretno. Uglavnom, mogu još tjednima ovako, a mogu rodit već sutra tak da me ta neizvjesnost malo psihički ubija. :nesvist Jučer mi je dok. rekla da plodne vode ima dovoljno i da bebač ima još dosta mjesta za okrenut se u pravi položaj, a trbuh je još dosta visoko tak da možda ipak neće to baš tak brzo.

lilki, je u pravu si...tak nekak izgleda čep, ko neki ružni ljigavi puž, uglavnom je smeđe boje, a u njemu može biti i tragova krvi...kod mene nema ni kapi krvi, nego stalno imam žućkasto smeđi iscjedak, a svako malo mi ispadne malo poveći grumen tog čuda. Čitala sam da su neke žene pisale da je njima bio veličine dlana pa sad zbilja ne znam kolko toga količinski uopće ima unutra :dunno

kitty, meni je sa 33 tjedna radila bris na BHS pa vjerojatno će onda i tebi na idućem pregledu :)

mlada mama, je strašno brzo je proletjelo i ja bi drage volje još malo uživala u ovom zadnjem mjesecu. Nadam se da i hoću i da se maleni ipak neće požuriti :)
Zadnja izmjena: Lucy25; 26 vel 2016, 12:51; ukupno mijenjano 1 put/a.
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Buba » 26 vel 2016, 12:48

Bok cure!
Vidim ovdje svašta nešto novoga, uglavnom već se pomalo broji sitno! :joy

Lucy razumijem tvoju paniku, ali kako su ure rekle, to su već sigurni tjedni pa i da bude sad, nema brige. Tim više što je bebica velika.... :luv
Meni je sluzavi čep otišao dan prije poroda (u prvoj trudnoći) ali tu noć su me ulovili trudovi i znala sam da je krenulo.. doduše, to je bilo na sam termin i dr mi je na pregledu to sigurno izazvao jer je čačkao po meni prestrašno....

Lilki super ti je M. :luv A njeno ime nam je trenutno u užem izboru ;)

Kitty nadam se da viroza jenjava :hug Super za pregled! :joy

Ja isto mislim da bi trebali vaditi briseve.... i sad me to sjetilo da mi ništa dr nije rekao za bris koji mi je vađen kad sam išla na hitnu. To me izluđuje kad ih na sve moraš podsjećati.
Jučer sam md poslala po doznake i uputnice kod moje gin., i da stvar bude bolja, ja napisala na papir što on mora reći i pitati, no on se uopće nije potrudio pročitati taj papir već ga je dao dr. A u potpisu sam napisala "pusa" :hahaha Mislim da će se ova čudom čuditi :hahaha
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lilkillaink » 26 vel 2016, 13:44

Lucy25 je napisao/la:Čitala sam da su neke žene pisale da je njima bio veličine dlana pa sad zbilja ne znam kolko toga količinski uopće ima unutra :dunno

baš san tila pitat, pa kol'ko toga ima za ispast? :lol
apropos organizacije, tu sam kraljica :nata ide mi to.do sada je sve kako sam zamislila, i nadam se kroz 3.mj završit sve, i onda 4.daj šta daš, nema teorije da mrdnem guzicom :hahaha moram ić uplatit u rodilište da mm može sa mnom.a imaju neko retardirano vrime u koje se može doć..tipa samo sat vremena dnevno za to..najradije bi M vodila sa sobom u rađaonu, onda djeluje ko analgetik, anestetik i sve živo.ona bi mi još najviše olakšala sve :hahaha

kitty iskreno, nisam se nimalo zabrinila, samo san bila na rubu plača jer sam bila stvarno premorena a nisam mogla zaspat od svega. kako bi se okrenila na koju stranu, osjetim kako se pravi kvrga na stomaku i zateže, i onda popusti..samo tako na jednom mistu, nije cili stomak, a leđa su me bolila gore di su zadnja rebra..u biti se prsni koš širi, sve i smeta. i onda još ovaj mali unutra, osjetim da se okreće kako se i ja okrećem, i ko da me namjerno zahebava.odguruje se, bocka,boksa :ajme :ajme
pregled mi je 10.3., na zadnjem je sve bilo super!!

buba ja čim sam saznala za nju da je ONA, odma je bila Mia :le nema kraćenja, neće se pogrešno izgovarat, kratko, jasno i jednostavno..a sad će bit Mia i Toni..tako lipo ide zajedno :luv
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lucy25 » 26 vel 2016, 14:46

buba, zato sam se i uspaničila jer je i meni u prvoj trudnoći čep ispao ujutro, a već navečer pukao vodenjak. Velim, najviše me muči jer je beba na zadak i uopće ne znam na koji način će ovaj porod završiti. Jako si priželjkujem vaginalni da može i mužek biti sa mnom, a carskog se bojim strašno jer nikad u životu nisam bila na operaciji i fakat se užasavam svega što ide uz to :strah

lilki, očito ima te sluzi za jednu dobru lopatu unutra :hahaha ...evo već 3 dana mi izlazi na mahove. Svaka čast za dobru organizaciju...ja sam stvarno grozna kaj se toga tiče i sama sebi ne mogu objasniti zašto sve volim radit u zadnji čas...fali mi adrenalinaaaaaa valjda :mrgreen Bedasta sam, znam :ajme

Eh da, moram reći da sam ovu noć prvi puta otkad sam trudna išla samo jednom piškit, što je stvarno začuđujuće. A za usporedbu, prošlu noć sam išla oko 10-tak puta, očito od pretrpljenog straha...trudnoća se zbilja s razlogom zove drugo stanje :)
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 26 vel 2016, 15:20

lucy da sam barem tako revna u školi bila :hahaha :nata
ja sam imala više operacija, šta manjih šta većih, šivanja milion :D , 2x iščašeno rame, napuknutih rebara, ma ono. primjerak samo takav, al od same pomisli na carski me oblije znoj...ali, nije da se sada porodi na zadak manje bez veče drame odrađuju, i nije li da se u 36tt može ići na okretanje bebe? ako se do tada ne okrene.. moja sestra je bila okrenuta na zadak do kraja, i okrenila se kad je mama išla rodit, znači taj dan.
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 26 vel 2016, 15:25

lucy, sve će biti OK - samo polako sada koliko možeš. stvarno može proći jako dugo od ispadanja čepa do poroda. a ako sada i krene - stvarno nije nikakav problem. carski - ma, čuj, puno žena bi odmah potpisalo za carski, ne brini a beba se ionako začas može okrenuti na glavicu, ne brini, sigurna sam da će sve biti OK :hug

Mia i Toni su super imena. oba :srca

ja sam danas oprala bebine stvari (odnosno, veš mašina je oprala), ostala je još jedna mašina; sljedeći tjedan će je opeglati moja teta čistilica (kod mene, eto, uz dvije žive sestre i jednu majku robicu pegla teta čistilica :angry). danas stigla jedna pošiljka - za mene zaštita za dojenje (koju sam naručila samo zbog divnog, divnog dezena na točkice, inače mi nije bed dojiti bilo gdje) + jastuk za nošenje za bebu. pogledajte divne stvari na ovom linku - od tamo sam narucivala: http://www.atelierlela.hr

još moram po kadicu kod frendice. no sve je spremno. :lebdi
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kittyilevin » 27 vel 2016, 21:24

lilki, prvorođena izgleda ima varičele. ja preboljela. any advice?
sorry, cure, na uzurpaciji teme. nadam se da ste OK. lucy, još u jednom komadu?
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 27 vel 2016, 21:50

kitty znaš šta.neću bit doktor, svako radi kako misli da je najbolje.po nekim novim metodama mame pribjegavaju ispiranjem u hipermanganu.al' meni je bezveze jer, mjehuri bi se trebali posušivat a ne namakat. pošto je M dobila petak večer, otišla sam u ljekarnu po nešto, teta mi je dala od A-derme neki sprej koji kao hladi, al ja kad bi joj ga stavila, sav sadržaj bi skliznia sa mjehurića.rijedak dosta i dugo mu treba da se osusi..ugl. u ponediljak sam zvala pedijatra i on mi je dao puder s anestezinom. odličan!! u našem slučaju 3. i 4. dan su bili najgori, izbilo ih je milijardu, temperature nije imala ali ja sam je stalno motala u deku da joj bude šta toplije da ih izbije šta više van. nema tuširanja, nema pranja kose, ja sam joj guzu i pikicu prala krpicama, malo bi ih natljala dječjim sapunom i tako bi je "oprala"..ona je to junački podnila..dvije noći je bilo malo nervozice, jednu od te dvije noći se upiškila u krevet. nebi trebala divljat po kući baš, varičele dosta oslabe imunitet, trpaj ju voćem i povrćem, cijeđenim sokovima.i kad prođu varičele ne bude dijete baš u full spremi. Kad je M opet krenila u vrtić, napomenila sam teti da je malo drži na uzici, srećom M je razumna i objasnila sam joj zašto da ne trči i ne divlja bar još neko vrijeme.

dobro je pregledavaj stalno, svako malo izbiju nove, uglavom krenu po tjemenu i glavi prvo, M ih je imala 16 na glavi :ajme imala je 3 dole u pikici, srećom te su se posušile nakon jednog mazanja

btw. zadnja krasta nam je otpala prije 5 dana :mrgreen :mrgreen

ti sad vidi..ovo je naše iskustvo.
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 27 vel 2016, 23:18

thanx, lilki :kiss

kod nje u grupi imaju i streptokok, nadam se da nije pokupila i to - u kombinaciji bi bilo gadno.

spava, imala kaganu temperaturu prije. vidjet ćemo sutra kakva je situacija. zasad sam kupila lexoderm gel i kremu. u pon. isto zovem pedicu. jao, koji finish ove ionako stresovite trudnoće - nadam se da to znači da će porod biti lagan i brz ;)
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 28 vel 2016, 21:47

Hm, kod kozica je, baš suprotno od llikinog posta, svakodnevna higijena kože izuzetno važna.
Tuširanje je obavezno. Mjehuri se neće namočiti od vode niti će se išta prije osušiti ako se dijete ne kupa. Razvoj mjehura je takav kakav je, traje dva do tri dana- najprije prištić, zatim tekućina koja ga ispunjava, pucanje i nastanak kraste/sušenje. Jedino što utječe na njih je grebanje prljavim rukama koje može izazvati sekundarnu infekciju kože.
Tretirati najbolje ničime. Ako je svrbež jako izražen, dati antihistaminik (fenistil kapi, claritine sirup i slično). Kozice treba tretirati samo ako se upale, al za to je potrebno posjetiti liječnika.
Hipermangan i nije loša opcija, pa ako išta rabiti onda njega. On također nema veze sa brzinom sušenja kozica, već služi kao blagi dezinfektor za kožu koja je na mjestima kozica "otvorena", nezaštićena i stoga podložna ulasku bakterija i infekciji.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la kittyilevin » 28 vel 2016, 22:40

thanx, IINA. imamo hipermangan - "tuširah" je jučer i danas u tome. strašno je svrbi, prošlu noć nije skoro ništa spavala, ovu isto nikako zaspati - a umorna je strašno... sutra zovem pedicu, baš je jako svrbi.
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 28 vel 2016, 22:43

Ako imaš koji sirup protiv alergija, daj joj. Biti će joj lakše.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Lucy25 » 29 vel 2016, 16:42

Evo me...još uvijek u komadu i za sad nema nikakvih naznaka da bi porod mogao početi.
Bebač je aktivan i nadam se da se bude okrenuo na glavicu jer je doktorica komentirala da se još nije spustio u zdjelicu, trbuh je još visoko, a plodne vode ima dovoljno da još može izvoditi akrobacije. Našla sam neke ful jednostavne vježbice koje bi mu trebale pomoći da se lakše okrene, a sad kolko budu uspješne, vidjet ćemo. Štetiti ne mogu, a bar ću znati da sam pokušala :)
Što se tiče vanjskog okreta, nisam sigurna da u našoj bolnici to prakticiraju, a iskreno ne znam dal bi pristala na to jer postoji mogućnost komplikacija. Na tečaju su nam rekli da zadak porađaju bez problema i da on više nije indikacija za carski, ali mene je ipak strah da nekaj ne pođe po krivu :(

kitty, kak je malena? nadam se da ide na bolje :hug Moje cure su isto preboljele kozice, ali ih srećom nije bilo puno i dosta brzo i bezbolno smo to preboljeli. Kupala sam ih u hipermanganu, a za svrbež smo koristili Poxclin pjenu
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 29 vel 2016, 17:38

thanx, IINA. danas nam dalo Rinolin sirup - dat ću joj večeras. noćas nije ništa spavala, odnosno zaspala je oko 4 i probudila se oko 6 :nesvist sada sam je malo uspavala, inače je skroz na adrenalinu i u biti uopće ne izgleda kao da je bolesna. meni je za svisnut'... :nesvist

lucy, drži se! :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kittyilevin » 01 ožu 2016, 17:22

gdje ste, curke? nadam se da ste sve redom OK... lucy, posebno ti... :hug

kod nas OK. prvorođena skroz dobro podnosi kozice, čak mislim da je najgore prošlo - noćas je spavala od 22 do 9 ujutro, bez buđenja. puna je energije, nema temperature, sve je OK. u vrtiću je show zbog streptokoka, sve živo dezinficiraju, tako da će malena do daljnjega biti doma.

meni je to što je doma super, ali i malo naporno, iskreno, non-stop se nešto krećem, malo me frčka oko cerviksa (ili mi je beba napokon počela jače pritiskati mjehur). ali tako bi bilo i da nije trudnoća rizična, s obzirom na tjedan trudnoće. velika sam si jako, baš sam si ogromna i teška. jedva čekam da rodim, iskreno... :srca
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lucy25 » 01 ožu 2016, 19:39

kitty, evo dobro sam...već sam i zaboravila da sam ostala bez čepa :mrgreen
Guram dan po dan, s tim da mi je strašno teško hodati i stajati, boli me zdjelica jako...jedva u kadu uđem da se istuširam i sve mi je već jako teško i naporno. Ipak se trudim da uživam u trudnoći jer sam strašno željela treću bebu i znam da će mi falit jako trudnički dani :le
Drago mi je da je kod vas krenulo na bolje s kozicama :drink

Eh da...ne znam kak vi, ali meni je postala nemoguća misija depilacija i rezanje noktiju na nogama :ajme
Trbuh mi je ogroman i nema šanse da se tolko sagnem i uspijem to napravit kak spada. Noge još nekak mogu obrijat, ali bikini zonu :bigno Sve mi je neugodno ići takva na preglede, al šta mogu. Ako imate kakav dobar savjet kaj se toga tiče, pišite :mrgreen
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 01 ožu 2016, 21:25

Lucy25 je napisao/la:Sve mi je neugodno ići takva na preglede, al šta mogu. Ako imate kakav dobar savjet kaj se toga tiče, pišite :mrgreen

partner, muž ili-tko-god-toliko-intiman to napravi? :mrgreen

meni nije trbuh još toliko velik, ali mi je teško - sve. ustajati, sjedati, ležati bi bilo OK da nema žgaravice :lebdi
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lucy25 » 02 ožu 2016, 10:10

morat ću onda muža zaposlit, nema mi druge :mrgreen
Ma kod mene je problem što mi uvijek nakon depilacije nakon dan dva iskoče sitni crveni prištići koji se vrlo brzo zagnoje što izgleda stvarno grozno i treba mi sigurno dobrih mjesec dana da to prođe :gaah

I mene žgaravica ubija, ali nije tolko strašno ko u prošloj trudnoći kad sam u snu znala udahnuti tu kiselinu i doslovno sam se gušeći budila jer nisam mogla doći do zraka...ajmeee dok se sjetim. Soda bikarbona + hladno mlijeko su mi bili spas, a kažu da je dobro grickati i bademe.

eh, da...danas ujutro mi je opet ispao dio sluznog čepa, a taman sam se malo pribrala i sad opet ispočetka :ajme
Strašno bi voljela dočekati puni termin kolko god mi je već teško nosit se sama sa sobom.
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.