Sada je: 26 srp 2026, 16:26.

Ljetne mame i bebe (1. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (1. dio)

PostPostao/la Mrvica2403 » 02 ožu 2016, 17:47

Mene moja zna nekad lupati skroz nisko da me zaboli, preksinoć nisam mogla zaspati koliko me lupkala na nezgodno mjesto...
27.12.2005.-mali anđeo
01.11.2006.još jedan anđeo

slika
20.06.2016 napokon stigla dugica, naša sreća najveća :luv
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 02 ožu 2016, 22:31

Mrvice, sve do 30. tjedna posteljica se može sasvim podići.
Tek nakon toga govori se o previji ili previji marginalis.
Dakle, nema brige nikakve.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Mrvica2403 » 02 ožu 2016, 22:35

IINA je napisao/la:Mrvice, sve do 30. tjedna posteljica se može sasvim podići.
Tek nakon toga govori se o previji ili previji marginalis.
Dakle, nema brige nikakve.

Puno hvala na informaciji, sad mi je nekako lakše :kiss
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 03 ožu 2016, 13:02

evo nemam sifilis ni hepatitis :lol

mene ništa ne bole ti udarci, ali to je još mala bebica, sve je to nježno i lagano. za kasnije ćemo vidjet, braco i seka su imali dobar zalet kod nekih udaraca :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 04 ožu 2016, 14:53

Meni isto bude čudno da me već zna tako opaliti da me zaboli, pitam se što će biti kasnije ;) aline ma veze bolje da ona često lupka, ja sam mirnija kad je osjetim da se javlja :luv
kod nas kiša non stop, stvarno je dosadno vrijeme, jedva čekam proljeće i sunce.... Kako ste mi vi? Muče li vas neke trudničke tegobe?
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 05 ožu 2016, 17:25

Danas je malo zasjalo sunce, pa smo živnuli. Inače stalno kišurina i hladno, baš lupa na depru:(
Dobila sam neku alergijsku reakciju po trbuhu i dekolteu. Nekako mi se čini da mi škodi mlijeko.
Sve češće me muči žgaravica..
Mala i dalje se sramežljivo javlja, ali ju osjetim, posebice kad pojedem nešto slatko:)
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ana1990 » 07 ožu 2016, 08:26

Pozdrav drage ljetnice.
Kako ste? Citam vas redovito ali nemam bas vremena pisati jer sam vecinu dana na poslu.
Ja sam imala nekih problema sa bubrezima i sada cekam nalaz urinokulture da vidimo sto cemo dalje. Nadam se da ce sve biti ok jer ne bih htjela piti antibiotike.

Prosli tjedan sam bila na Merkuru na uzv i sa bebom je sve super, cekamo curicu Leonu :le

Ima neka pregled mozda ovaj tjedan? Ja sam narucena u srijedu i jedva cekam ponovno vidjeti svoju curku :)
slika

slika
ana1990
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la latica » 07 ožu 2016, 09:53

dakle već su imena počela padat! Leona :luv jel vi druge imate ime? mislim, koje znate spol
ana, ljepo te malo čuti :luv

ja se najviše s posla i javim. zato što sam sama u uredu i stalno nešto ili pišem ili čitam za posao i jednostavno imam otvoren mib i onda samo škicnem koju minutu - to mi je mentalna pauza :lol

moram se naručit ovaj tjedan za pregled. misila sam i djecu vodit, ali neću moći iskombinirat. imam milijun stvari za obavit, posebno jer u petak idemo za Zg i sljedeći tjedan idem na poslovni put, a kako se to uvijek složi, sve padne na taj zadnji tjedan - roditlejski i testiranje za predškolu, neki rođendani i sl.

mi smo imali predivan vikend, bili su moji u gostima, nećak mali, ma ludilo totalno, kako kaže moja cura: puna kuća gostija :lol

svenegali, nadam se da će se alergija i žgaravica smirit :hug
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la svenegali » 07 ožu 2016, 10:39

Dobro nam došla ana1990 :srca

Ja se isto uglavnom javim s posla..
Na poslu još nekako virnem na internet, doma ne stižem nikako...stalno nešto...

Eh...po svojoj prilici naša curka će se zvati Nina, manje vjerojatno Anja.

Ja sam slijedeći tjedan aktivna, u pon idem na uzv anomaly scan, a u sri na redoviti pregled...
Već sam pomalo nestrpljiva :nokti

Malo sam sama sebe testirala i stvarno ako popijem čisto mlijeko, osipam se, pa sam ga izbacila, pijem rižino..
Žgaravica me hoće kad navečer legnem, ali koliko čitam, ništa neuobičajena trudnička tegoba za ovo doba.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivanche4 » 07 ožu 2016, 12:14

Mislim da ću vam se i ja ovdje pridružiti, zasad mi je termin 28.09.,
iako još nije siguran datum obzirom da sam imala gin.operaciju u prosincu pa dr.procjenjuje po beti s početka i uzv nalazima.
'04 '06 '08 '11 '16
ivanche4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 07 ožu 2016, 13:23

ivanche dobrodošla :buket
mi smo na sljedećem pregledu tek krajem mjeseca, o imenima smo nešto pričali ali ima još puno vremena tako da nismo ništa odlučili iako se stalno vrtimo oko imena Rita jer se ja molim sv. Riti, ali vidjeti ćemo.. svenegali sviđaju mi se oba imena, naročito Nina :luv
I mene povremeno muči žgaravica ali nije strašno, veći problem su mi hemoroidi iako mi kantariovo ulje pomaže
anna1990 baš sam se pitala gdje di nestala, drago mi je da nas pratiš
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 07 ožu 2016, 13:24

Ivanche dobrodošla.
Tvoj termin je jesenski pa stoga ćemo otvoriti novu temu. Nećeš dugo biti sama sigurna sam.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Mrvica2403 » 09 ožu 2016, 09:33

Ljetnice kako ste provele naš dan? ;)
Ja evo uživam u jutarnjoj kavici, pijete li vi kavu? Meni je prva tri mjeseca jako smetala, ali sad mi baš paše ova prva jutarnja, poslije je u danu više ne pijem. Jučer mi se trbuh 2 puta malo stegnuo kao lagana kontrakcija, jesu li vama počele? Ja sam se odmah prepala, ali valjda to nije ništa jer se inače dobro osjećam . Moja cura je dosta aktivna i to mi je super, ali ponekad me udara skroz nisko kao da mi po cerviksu lupka pa onda moram stalno trčati u wc i tako jedno vrijeme dok se ne okrene.
Jučer sam prvi put povraćala zbog žgaravice, malo sam bila pretjerala na ručku, a poslije sam malo legla i sve mi se vratilo jedva do wc - a stigla :ajme
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 09 ožu 2016, 09:57

hej cure, evo i mene!

malo kasnim ali sretan vam dan žena želim i uz to da vam kažem kako mi je dr jučer rekla da će nam se izgleda pridružit još jedna mala ženica :le

dakle, ja sam jučer bila na pregledu, i baš sam se veselila jer me cijelu prethodnu noć sve nešto bolilo i stezalo, pa sam se malo prepala. beba je super, sve odgovara mjerama i što ona kaže - sve što se treba vidjet se vidi i funkcionira - bubrezi, želudac, srce, mali mozak, moždane komore, dijafragma, plodna voda, pupkovina itd. posteljica je straga. pogledala me vaginalno zbog tih stezanja, kaže da sam zatvorena i još vaginalnim ultrazvukom - sve je Ok. nego moram malo smanjit trčanje, ali to sami sama skužila. ipak nije za mene da hodam okolo s djecom baš tri sata u komadu :ajme tako da sam jučer malo više popodne odmarala i počela pit magnezij i danas me više ništa ne steže. na put smijem, to su dva kraća leta i sve je OK. baš sam bila happy nakon pregleda :srca
ali otići ću još prije Uskrsa na 3D u zg, da provjerimo taj spol i da možda koju fotku snimimo :p sad su naravno već počeli prijedlozi s imenima, točno sam se toga bojala da će tako bit :lol seka bi samo Elsa ili Ana (pogađate da voli Frozen), braco i ja bi da bude Magda, ali tata je žestoko protiv, meni se sviđa i Julia, jer i rodit će se u srpnju, ali dobro, to su tek prve borbe, rat tek slijedi :lol

inače, eto da ne povjerujem da sam se do nedavno žalila da je ne osjetim jer sad toliko divljački lupa da to nije normalno. i to gotovo stalno lupa - valjda da nadoknadi ;)

ivanche, dobrodošla, piši s nama dok se ne otvori novi part ;) jel to tebi 5.beba? ma bravo!!!!

mrvice, za žgaravicu znam da je dobro bademe jesti ili mrkvu naribanu, tako se sjećam da je naša prva dadilja govorila jer je imala problema s tim. i jesti pomalo ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la ivanche4 » 09 ožu 2016, 13:20

Hvala na dobrodošlici :)

Pisat ću ovdje dok ne dođe još koja nova. Termin mi je mijenjala već tri puta, tako da tko zna koji će na kraju voditi kao službeni.
A obzirom da sam već sad uloživa vjerojatno ću na kraju roditi u nekom ljetnom terminu. Moram smanjiti tempo, ali i dalje radim jer na poslu više mirujem nego doma.

Meni kava isto smeta, ovo je prvi put da mi u trudnoći smeta, inače sam uvijek bez problema pila.

latica je, peta je.
'04 '06 '08 '11 '16
ivanche4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 09 ožu 2016, 14:40

samo da se ubacim i pozdravim ivanche4 moju generacijsku ljetnicu :luv čestitke na petoj bebici :kiss :kiss
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la olja2208 » 09 ožu 2016, 15:10

ivanche4, i ja ti zelim dobrodoslicu i cestitam na 5. bebici! :srca
i ja cekam 5. ! :zivili :) ;)
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la ivanche4 » 09 ožu 2016, 15:43

olja2208 :zivili

lillka :luv

Mislim da ću imati više vremena za pisanje i čavrljanje nego prije ako ću se držati usporenog tempa.
'04 '06 '08 '11 '16
ivanche4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la svenegali » 09 ožu 2016, 16:51

Isto popijem samo ujutro malo kave s rižinim mlijekom bez šećera i to je to, tijekom dana više ne.
Vidim bit će curetaka na ljetnicama :srca
I lijepa se imena javljaju!
Imam jako puno ženskih imena koje bi uzela u obzir, kod mene je isto muž izbirljiv.
Sin je za Ninu i po njemu to je to:)

Žgaravica me muči uglavnom kad legnem, pa mi se ne žvaču bademi ili nešto slično..jednostavno izduram...

Moja se i dalje sramežljivo javlja, nikakvi jaki udarci...
Jače ju osjetim ako pojedem nešto slatko, bit će pravo žensko...

Magenzij ja pijem skoro pa otpočetka, tako da možda zato hvala Bogu nemam kontrakcija..

U iščekivanju sam pon i uzv, sad se već nismo "družile" 2 mjeseca :nokti
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 09 ožu 2016, 18:35

Ja isto pijem magnezij svaki dan već neko vrijeme, počela sam zbog probave a znam da je dobar i za kontrakcije. U prošloj trudnoći sam ih imala puno i već dosta rano mi počele na kraju porod u 34tt, unatoč mirovanju i tabletama, tako da sam se jučer baš prepala iako sam osjetila stvarno lagano. Danas sam hdB super, više mi se nije to događalo, nadam se da će tako ostati iako realno znam da je normalno imati tu i tamo koju kontrakciju. I mene žgaravica muči kad legnem iako nije uvijek ovisi što sam jela. Što se jela tiče jedem normalno, ništa pretjerano čak možda samo malo više nego prije trudnoće, ali na vagi stalno rast sad sam na skoro +6 :ajme meni se to čini puno a možda o nije :dunno ma uostalom baš me briga samo da mi beba bude dobro :luv
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 10 ožu 2016, 16:09

Mrvica2403, i ja te pratim s kilama u stopu :zivili
Pazim puno više nego u prvoj trudnoći, ali lijepe kile i ono baš se sad već fino vidi trbuh.
Opet će me u sri na pregledu i vaganju naribati :ajme
Primjećujem da se jako zapuhujem kad hodam, pa čak i kratke dionice.
Jel to odraz nedostatka željeza?
Mislim malo jesam anemična, ali pijem željezo dodatno, pa sad nisam sigurna u čemu je štos.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 11 ožu 2016, 09:54

svenegali meni ništa ne govore na pregledu, zadnji pregled mi je bio sa 19+4tt i tad sam bila na +4. Prekjučer se vagala 65,9 a jutros na tašte 65,3 ipak mi je mrvicu lakše zbog ovih 0,6kg :hahaha kako si ti startala s kilima? Ja 60kg na 170cm..
i ja se baš zapušem prilikom hodanja naročito ako odradim par skalina, a nemam problema sa željezom :dunno baš me zanima što će biti kasnije kad se već sad zapušem tako
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 11 ožu 2016, 10:21

ja mislim da to bebe rastu pa je malo veći pritisak na organe i pluća gore pa se zato zadišete, odnosno zadišemo. ja imam ured na visokom drugom katu, svaki dan dva puta gore -dolje i isto sam skužila da se zapušem pomalo.

umorna sam ko pas. zadnjih dana se probudim ujutro oko 5-5.30 i ne mogu zaspat. i onda sam do kraja dana jednostavno koma jer ne stignem odmorit. a i na poslu mi je ovo baš naporan tjedan, sve se nekako složilo, a sve mi s ečini da su ihormoni tu. samo bi sjel ai plakala :ajme

Ja imam 54.5 kg, otprilike sam dobila kilu mjesečno, dakle s nekih 50 sam krenula valjda, nisam se vagala. imam 167 cm. ali ja sam uvijek bila jako mršava, to je tako. sa svakim sam djetetom dobila po 13-14 kg i poslije je sve otišlo polako.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la ivanche4 » 11 ožu 2016, 10:34

I meni sa desi da ostanem bez zraka dok nešto radim. Ponekad imam osjećaj kao da se utapam jer ne mogu udahnuti koliko mi treba. Isto mislim da je pritisak, jer pijem dosta željeza zbog anemije.

A što se kg tiče :ajme već sam na +4, iako uvijek dobijem jako puno jer obično pothranjena uđem u trudnoću, a i dosta vode mi se nakuplja.
'04 '06 '08 '11 '16
ivanche4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la svenegali » 11 ožu 2016, 12:10

Ajme s kakvim ja mršavicama imam posla :plavusa
Ja sam krenula sa 70, visoka 172..
Daleko od mršavice, ima me svugdje:)
No otkad sam trudna, samo rastem, a jedem puno bolje i puno manje nego kad nisam :kima

Da, čitala sam da se potiskuju organi, između ostalog i pluća, pa zato ostajemo "bez daha ".
Evo ja sam danas točno na pol puta...hehe....pa kako će tek biti..posebice u ljeto, kad počne vrućine...

Žemske koje radite, dok kad mislite biti na poslu?
Ja se pakiram oko početka 5 mjeseca.
Uzet ću si cijeli GO za ovu godinu i 45 dana prije poroda otvaram porodiljno...
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 11 ožu 2016, 12:19

ja planiram početkom 6. na porodiljni, tako nekako onih 45 dana prije poroda. godišnji čuvam za kasnije, stari i novi za sljedeće ljeto da budem s klincima na moru i da lijepo onda sljedeće jeseni krene navikavanje na dadilju ;) koju će isto trebat nać, ali dobro, to je briga za koju još imam vremena :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la svenegali » 11 ožu 2016, 13:44

Pa super, ako tako možeš pospajati.
Mi moramo Go potrošiti do načelno 3 mjeseca naredne godine ( ostaviti nešto sitno do 6 mj. )
Tako da ja moram potrošiti cijeli GO za ovu godinu, jer se slijedeće vraćam tek u 9 mjesecu.
Ali dobro, vjerujem da će mi dobro doći da tih zadnjih 3 mjeseca u miru se spremam za bebu i za porod,
da se odmaram, a i trbuh će mi vjerojatno biti oveći, pa će mi biti i teško sjediti 8 sati u uredu.
S obzirom na svoje godine
nisam do sada imala dana bolovanja, sve uredno odrađujem, tako da sam valjda "zaslužila" otići ranije...hehe
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 14 ožu 2016, 10:06

Currreee :mah
kako ste provele vikend? Meni proletio na brzinu, subota shoping svašta sam nešto kupila već se pripremam za proljeće a nigdje mu naznake. Već me povremeno zabole noge kada malo duže stojim, vjerojatno vene... Jučer ručak, a popodne lagana šetnja i kavica s prijateljima, to mi je baš trebalo da malo izađem iz kuće. Ali zato sinoć pritisak u dnu trbuha, tako da danas odmaram. Jedva čekam pregled, ali načekati ću se tek 30.03, a u Zagreb idem 01.04, to mi se sad čini baš daleko, sreća u međuvremenu je Uskrs pa će mi vjerojatno vrijeme prije proći.
Mažete li se vi protiv strija s ičim? Ja povremeno s bademovim uljem i kupila neku kremu u dm-u za strije u trudnoći ali moram priznati da nisam baš jako redovna u mazanju.
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivanche4 » 14 ožu 2016, 11:28

Mene opet malo stezalo pa se trudim mirovati čim više.
I ja ću na cijeli godišnji prije onog obaveznog porodiljnog, ako me prije ne hospitaliziraju. A od trećeg djeteta nam je ostalo još 5.5 mjeseci porodiljnog pa se nadam da će mm to iskoristiti barem djelomično.
U biti puno više mirujem na poslu nego doma tako da mi nije nikakav problem raditi.

Tako imam neki loš predosjećaj kojeg se ne mogu nikako riješiti, nikad mi se to nije dogodilo dosad :dunno
'04 '06 '08 '11 '16
ivanche4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la svenegali » 14 ožu 2016, 11:33

ivanche4, što te muči, osjećaj zbog stezanja ili nešto drugo?

Ja danas idem na uzv, anomaly scan, ne mogu dočekati :srca
U srijedu na redovnu kontrolu i to je onda to za neko vrijeme.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.