Sada je: 18 tra 2026, 16:50.

Ljetne mame i bebe (1. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (1. dio)

PostPostao/la latica » 29 ožu 2016, 09:43

ja o porodu još ne razmišljam, ali za sada ako se i sjetim, optimistična sam. nadam se da će bit ko drugi, ne bi si mogla bolje poželit :lol mene više brine kak ću sve organizirat poslije poroda, kak že moja velika cura to sve odradit s bebom i ka ću ja opet noćima dojit i općenito to dojenje odradit... to me sve nekako više brine nego sam porod.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la svenegali » 29 ožu 2016, 14:29

Pa i meni kao prvorotkinji porod nije bio "strašan".
Ali zahvaljujući nemarnosti doktora ostao mi je komadić posteljice koji me dotjerao do sepse.
Super mi je išlo dojenje, ali kad sam završila na antibioticima, presušila sam preko noći.
Kolike sam dane i noći ronila suze jer nisam mogla dojiti.
Ovaj put sam se čvrsto postavila po tom pitanju.
Ako će ići super, ako ne, neću se više ubijati.

Moja curka je još uvijek jako mirna, premirna..
Ni na boku, ni po noći, ni kad pojedem slatko...sve to bude jako samozatajno i nježno, gotovo neosjetljivo :(
Sad me već hvata neka neuroza jel sve ok.
Išla bi svaki dan na uzv.

Moram se ozbiljno prihvatiti kupovine za bebu.
Još nemam ništa osim par bodija i čarapica :nokti
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 30 ožu 2016, 18:15

Uf vidim ovdje se vidim naveliko priča o porodu, ja nastojim o tome ne razmišljati samo guram dan po dan, kad se približi onda ću o tome misliti. Danas bila na pregledu, sve super beba lijepo napreduje, zatvorena skroz, posteljica se podiže i više nije onako nisko. Baš sam happy, u petak idem na 4D privatno da mi bebicu malo detaljnije pogledaju, a i ja je jedva čekam vidjeti :luv
idući tjedan moram ponoviti urinokulturu zbog one e coli što sam imala.
svenegali vjerujem da te brine mirna beba, ali sigurno je samo mirno dijete i bit će ti super kad se rodi. Ja mislim da bebe već u trbuhu pokazuju karakter. Moja skače skoro non stop, evo i sad vam maše, stvarno je sve više aktivna. Bit će veselo kad se rodi ako nastavi ovim tempom.
Događa li se vama možda da povraćate, meni se ponekad dogodi da poslije obroka mi bude loše i moram povratiti?
27.12.2005.-mali anđeo
01.11.2006.još jedan anđeo

slika
20.06.2016 napokon stigla dugica, naša sreća najveća :luv
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 31 ožu 2016, 09:44

mrvice drago mi je da sve sve super s bebicom!!
kamo ideš na 4D?

ja nemam problema sa žgaravicom i time, barem ne još. mene muči to što i dalje malo teže dišem na nos. valjda je ta sluznica otekla od trudnoće i onako kad dišem, čujem se da dišem, ako me kužite i noću mi nekad bude teško disat, iako mi nos nije začepljen niti šmrcam. uz to slabo osjetim mirise, što mi je isto baš nekako krivo. ali dobro, to su sve sitnice, to će proći.

svenegali, bit ćeš sigurno kasnije vesela ako bude birnija beba, ne brini se :luv

moja cura bome stalno lupa i to do mjere da se sad nekad izvana vidi kad lupi, ako nemam majicu preko i ako ležim.
meni vrijeme jako leti, već je 23. tjedan ,a ja nisam počela ni s prenatalnom stimulacijom. radila sam to s oboje u trudnoći, negdje od 16 tjedna, onako polako i pomalo, glazba ujutro i navečer, sa sinom sam radila i puno više, lupkanja i tako, on je na to super reagirao. našla sam knjigu sad neki dan na polici,a li nikako da malo stignem prolstat i podsjetit se :ajme a CD-e sam naravno izgubila, nevjerojatno i sad si moram nešto snimit, a nikako da uhvatim vremena sredit to.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 31 ožu 2016, 12:29

latica ja zbog svih problema koje sam imala na preporuku svog ginekologa idem paralelno kod prof. Podobnika , on mi sve detaljno pregleda na 3D/4D pa budem mirnija. A gdje si kupila tu knjigu i cd-ove? Zvuči mi baš zanimljivo
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 31 ožu 2016, 12:30

Mrvica2403, to su lijepe vijesti :joy
Javi nam kako je prošao 4D

Pa ja se nadam da će tako biti kad se rodi, samo da mi se to ne vrati jer sad lijepo spavam :kima

Ja inače imam problem s povraćanjem ( i sad kad sam bila bolesna nije išlo, a trebalo je ), tako mi bude muka, ali nema šanse da to odradim.
Mene muči što se brzo zapušem, ono nakon 10 min hodanja dišem ko maratonac...i s vremena na vrijeme žgaravica koju sad uspješno "liječim" nekim bombočićima s đumbirom.
Inače da nemam trbuha koji me podsjeća, ne bi ni znala da sam trudna :nokti

Da, vrijeme nam leti..začas ćemo se početi nizati ;)
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 31 ožu 2016, 12:37

mrvice samo ti idi dodatno na kontrole, nek te fino pogledaju. ja sam bila u petak prošli tjedan kod njih gore isto na 4D, ali ja idem kod druge doktorice, ne kod profesora. kod nje sam išla i ranije tih par puta što bi otišla pred kraj trudnoće pa sam i sad tako.
iako, moram priznat da sam malo zaboravila koje imaju cijene, moja doktorica tu je neusporedivo povoljnija, Ok, nema možda baš tako dobar aparat, ali isto sve lijepo odradi. zato ja nisam nikad kod njih vodila cijelu trudnoću, nego bi išla jednom na pola i onda nakon 36. tjedna, dakle pred porod da me oni prate do kraja i na CTG.
pretpostavljam da nećeš ići kod njih rodit ako je trudnoća pomalo rizična?

kod nas je vruće, dakle nevjerojatno da ću to napisat, ali vruće za poludit :lol išla sam na poštu i nešto obavit i prošetala 10-ak minuta po gradu, a vani krcato ljudima, šetaju mame s kolicima, kavice se piju, jaoooo, da mi je sad malo uživat po vani. a ništa, natrag na arbeit, doći će i moje vrijeme ;) :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 31 ožu 2016, 13:11

Jao i ja se brzo zapušem, jučer sam išla na pregled pa nosila doznake na hzzo i na posao, pa u ljekarnu. Došla doma umorna ko pas, još me i sunce zamantalo, jedva dočekala kauč. Vagala se jučer +6,3kg kaže ginekolog da je to super samo da sad moram paziti da tako nastavim, da su ovi naredni tjedni najpodložniji ubrzanom debljanju. A što se tiče mirne bebe od mm-a sestra kad je bila trudna drugi put redovito je išla na hitnu zbog premirne bebe, nabavila i baby watcher, cijelu trudnoću strepila i na kraju rodila curicu koja sad ima 2g i dijete je za poželjeti, kao mala beba je super spavala nije plakala ni kad se probudi, stvarno savršeno i sad je baš mirna.
latica a kod koje doktorice ideš kad ideš kod njih? Mene su zvali da je profesor bolestan i da će me primiti dr. Gebauer ako je to u redu, ja sam rekla da može, jesi možda ti nekad bila kod nje?
Ne znam još za porod, ali moj ginekolog mi je spominjao da bi me pred kraj smjestio u bolnicu, pa ću malo detaljnije s njim o tome razgovarati na idućem pregledu
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 31 ožu 2016, 13:19

Mrvica2403, riječi ti se pozlatile da i moja curka bude takva kad se rodi :srca

Ja sam sad pod pauzom išla do placa, da nemam tako dobre temelje bogme bi me vjetar otpuhnuo..hehe...

Ja sam totalno ljetni tip i meni nikad ne može biti prevruće, ne volim hladnoću.
Sad u ovim sunčanim danima uživam!

Ja još mjesec i nešto sitno, pa odo na GO i porodiljno, tako da ću nadam i više uživati u ovom lijepom vremenu.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 31 ožu 2016, 13:36

mrvice kod nje sam ti ja išla, meni je ona super, jako je ljubazna i draga, onak normalna, a istovremeno i stručna. ne brini se, u dobrim si rukama ;)
za porod mislim da je bolje da si u bolnici, jer oni nemaju baš sve što ima bolnica, pa znam da se kod nekih trudnoća preporuča da idu u bolnicu koja ima sve odjele, ne zam kak da objasnim...
iako znam i žene koje su imale recimo preklampsiju pa su se tamo kontrolirale i rodile, vidjet ćeš, imaš još vremena :luv

svenegali, svi ćemo ti zavidit kad rodiš milo dijete :lol moji su oboje u trbuhu ludovali, a nastavili i vani, jaaako su oboje kativni. sve mi se čini da i treće ide njihovim stopama...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la svenegali » 31 ožu 2016, 14:54

Jesam li dobro shvatila, vas dvije idete kod Podobnika samo na pregled odnosno uzv?
Ni jedna neće roditi kod njega?
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 31 ožu 2016, 14:58

obrnuto, barem kod mene, ja ne idem na preglede, samo pred kraj trudnoće, dakle nakon 36. tjedna jer ću rodit tamo pa idem kod njih na zadnje preglede i CTG. ali ne vodim trudnoću kod njih. to mi je predaleko i preskupo za to. išla sam sad samo jednom na 4D ultrazvuk i da se javim za ljeto za rodilište ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 31 ožu 2016, 16:51

A ja idem kod njega na preglede zbog prijašnjih problema koji su se mogli vidjeti i u trudnoći ali nitko nažalost nije gledao kako treba a i on ima dobre aparate. I meni je baš daleko i skupo, ali pokušavam ne misliti o tome. Za porod još ne znam, ali veća je vjerojatnost da ću u bolnicu.
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 01 tra 2016, 07:51

latice, jel prvi put ideš kod njega roditi ili već imaš iskustvo s privatnim rodilištem?
Znači ako se odlučiš tamo roditi dovoljno je jednom otići na pregled i uzv kod njih i "predbilježiti se" okvirno za porod?
Evo sad sam znatiželjna :p
Hoćeš li onda 7 mjesec kod nekog biti u Zagrebu ili kad krenu trudovi krećeš od doma k njima?
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 01 tra 2016, 09:31

ja sam rodila i prethodna prva dva puta tamo. ja ne živim u Zg, mi imamo jednu bolnicu i prije mog prvog poroda moja bliska prijateljica je uz silne veze imala jedno grozno iskustvo, baš zbog osoblja. uz to i činjenicu da sam ja mimoza po svim parametrima mene bilo strah tu ići i ja sam se odlučila za njih. zaista nisam požalila. meni su roditelji tamo blizu pa mi je bilo i praktično jer sam zadnjih tjedana bila kod mame i malo uživala.
drugi put sam išla jer više nisam dvojila da je to dobar izbor :lol a treći put idem isto jer mi je lakše tamo s klincima da mi ih mama pripazi jer je na godišnjem, puno se sigurnije ja osobno tamo osjećam iako nije prava bolnica, a i sad čujem da je u našoj bolnici prilično opsadno stanje nakon onog slučaja u Vinkovcima pa se žene javljaju za porod kod nas.
tak da ja nikad nisam s trudovima letila autoputom, iako znam žene koje jesu :lol

ne moraš voditi trudnoću kod njih, bitno je da se pred kraj javiš gore da te prate i da se upoznaju s trudnoćom kroz zadnjih par pregleda, ideš k njima na CTG što bi inače išla u bolnicu u kojoj planiraš rodit i kad krenu trudovi samo dođeš. iako tvoj liječnik ne bude na porodu, to jedino ako se pogodi da je takvo dežurstvo, ali oni su svi dobri, jednostavno imaju vremena posvetit ti se maksimalno, imaju uvjete za to i to je u biti dobitna kombinacija. ništa posebno, a onda opet nekad tako puno :zivili
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la svenegali » 01 tra 2016, 12:43

Ma meni je to mrak!
Stvarno sve kažu da si tamo žena, majka, kraljica.
Da trebaš doslovce samo četkicu za zube :plavusa

Mislim prvo sam dijete rodila u Petrovoj i u svu žnoru eto skoro odapela.
Inače pripadam Merkuru, pa se eto psihički pripremam da me tamo mesare.

Mene muči samo financijska strana toga...
S obzirom da nemam ništa, ništa za ovu bebu, moramo doslovce kupovati sve, pa mi je 20 000 kn eto puno dati za sebe da odradim to ko čovjek...
Ali pozitivno sam ljubomorna na svaku koja tamo ode roditi.
Ipak imaš neko dostojanstvo, nisi broj, ne vrijeđa te se, ne moraš nositi wc papir i tome sl.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 01 tra 2016, 19:28

Evo cure moje da se ja javim, na kraju nisam došla do Zagreba. Čim smo krenuli pokvarilo nam se auto, zvala i prebacili mi termin za ponedjeljak u 18h a na autu će biti cca 4000 kuna kvar :ajme sreća pa nismo daleko stigli i uspijeli se vratiti u meštra koji nam je prijatelj pa nas ubacio preko reda i neće nas oderati..
kako nas je krenulo nema šanse da uspijemo platiti porod u Podobnika, ali što je tu je sad je najbitnije da beba bude dobro
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 02 tra 2016, 09:24

Juhu,cure...:-) Raspisale ste se...Kod nas ima samo jedno privatno porodiliste,1500 eura,tako da ne dolazi u obzir. Svasta nam treba za ovu bebu,kolica,dusek,garderobica i.milion sitnica jos. U pregovorima smo oko kredita,pa mi.nije bas do placanja. Mada,bilo lijepo...:-( nas je divno,spremamo se na izlet ;-) Uzivajte u vikendu.
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 02 tra 2016, 11:11

A joj Mrvice2403, baš mi je žao što ne samo da vam se pokvario auto što iziskuje dodatni trošak, nego što niste stigli do Zagreba i 4D:(
No bit će prilike, bitno da ste ti i beba dobro.
Glede moje mirnice...
Noćas me uhvatio tako gadan grč u listu noge da sam se rasplakala od muke, nikako da mi opusti, pola noći prohodala. Onda kad je popustilo nikako ne mogu na lijevi bok, ubije me kuk.
Ujutro smo se tome smijali.
Neku beba cijelu noć lupa da ne može spavati, a mene stare kosti:)
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 02 tra 2016, 19:13

Cuti,kada mi budemo kukale da nam djeca divljaju,ti ces da uzivas i hvalis se kako siki i hrce ;-)
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 03 tra 2016, 15:40

Otvaram vam novi dio...viewtopic.php?f=35&t=79269
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.