Što je vama bilo najfinije jesti kod vaših baka? 
Sada je: 06 kol 2026, 21:10.
Što je vama bilo najfinije jesti kod vaših baka? 
mrava je napisao/la:Što je vama bilo najfinije jesti kod vaših baka?
i moj nedostignuti uzor.
(kupovini biskvit i dolčela kreme za tortu
ali majstor je za ukrasiti i kamuflirati kemiju
)

i odlično je pravila hladetinu, odlično!!!

- od neutralno/slanih prutića s kimlom do kremastih torti
), a deda najbolje jabuke na svijetu peče i tople sendviče (neke s narezanom mortadelom, sirom, umućenim jajima i kaparima, na tostu namazanom putrom, zapečeno)
baka rano umrla pa se nisu baš jadne stigle pokazati u najboljem svjetlu, mislim ono što bismo pamtili.
A torte im je radila u najmanjoj rajnglici koju je imala pa su to bile malecke tortice koje su malim curama bile bas super.

, tikve(dubleke, mađarice) iz rerne šporeta na drva i puckokice
(to je onaj sitni krumpir kaj se prebere pa se kuha pajcekima u velikom veš loncu) eh, to bih ja lijepo sjela na kućni prag, lonac ispred sebe i najela se tog najfinijeg krumpira
aaaaa sad mi miriši i gladna sam. ostaci krumpira za pajceke su mi i dan danas vidljivi na pojedinim dijelovima tijela
dobro, i sarmu....zapravo, kiselo zelje kod bake joj je favorit jer je domaće i ukiseljeno na tradicionalni način. štrudle i pite od jabuka su isto omiljene.....zapravo, kad pogledam dosta skromni jelovnik u odnosu na moje okuse djetinjstva
. To mi je dandanas najdraža večera
. I kozji sir pečen na šećeru za desert
. A ono što me uvijek podsjeti na nju su tikvice na lešo 
- zelenu salatu pofurenu sa vrucom mascu
.
tu salatu je radila i moja zagorska baka. ali ja to nikad nisam mogla jesi
i danas mi je to odvratno....ne znam zakaj ali sve te sastojke mogu pojedinačno....ali zajedno 

), palačinke i kakao šnite.
Teško mi je izdvoijiti neke. posebno su mi drage one stvari koje nikad nisam uspjela ja usvojiti, barem ne tako dobro ili koje su po mom viđenju prekomplicirane da bi ih uopće išla raditi
) i nije tako vrsno kuharica, ali je bila odlična u polpetama, knedlima i sl.
Post 21,6
) i nije tako vrsno kuharica, ali je bila odlična u polpetama, knedlima i sl.
Post 21,6Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.