Sada je: 18 tra 2026, 16:01.

Generacija 2009. - 7. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2009. - 7. dio

PostPostao/la latica » 22 tra 2016, 08:57

nisi ti liv gotovanka, nego sam ja glupa :ajme
nisam mislila da moram to i rezat, mislila sam samo polijepim i sasatavim. ja sam se doduše malo kasno javila jer ona ide na neki put pa sve mora ranije poslat ako sam je dobro shvatila, zato nisam ništa posebno pitala oko sastavljanja, ali stvarno nisam kontala da moram i rezuckat, to mi je najgore, sad ću je ići pitat...
i da - super su ti posebno pakirani slatkišići d ane moraš baš rukama dirat otvorene bombone, to mi je zakon :zivili
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la latica » 22 tra 2016, 09:30

zamisli sad foru, ja pitam da mi ipak sastavi, kaže ona slučajno je sinoć presavila našu tortu jer je mislila da je ona sastavlja tako da je pola posla napravila :lol tako da ćemo ipak uspjet dogovorit se ;) ali čisto za info, stigne izrezano, samo se presavije i zalijepi.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Ana2010 » 22 tra 2016, 11:01

pozdrav!

koliko koštaju te korte od kartona koje kupujete?
mi smijemo u vrtić donijeti pravu, slastičarsku tortu (domaću ne) pa tako i radim u zadnje vrijeme. u jaslice sam im nosila neke relativno zdrave slatkise) iz dm-a.

moji danas u vrtiću imaju neke sportske igre, baš me zanima kako će to proći i kakvi će biti dojmovi.
mislim da nisam spomenula da J ide na vrtićku olimpijadu u Delnice u svibnju. ne znam kako je to organizirano, vjerojatno po regijama Hrvatske. imali su i za to neka testiranja - tko je bio najbolji u trčanju, skokovima, bacanju loptice i sl., ide u toj disciplini. J je izabrana za nogometnu ekipu :lol. ne znam po kojem su to kriteriju birali jer nisu igrali nogomet. nit ga ona inače igra :ajme, kao ni većina tih curica. imat će 10-ak treninga do olimpijade, valjda će nešto naučit. čudi me što imaju tu disciplinu, valjda da ne ispadne diskriminirajuće - da cure ne mogu igrati nogomet. kaže mi jedna teta da cure iz sportskih vrtića super igraju. lani su cure iz našeg vrtića bile predzadnje. drago mi je da ide, samo di baš nogomet. ali veselimo se svi tom događaju. navijat ćemo i zabaviti se svi :).

J danas oko 13 h ima sistematski. mm će doći ranije s posla i preuzeti najmlađeg, a ja ću nju pokupiti u vrtiću i otići s njom. dosad je sve on obavljao (testiranje u školi, zubara, krv + urin), a ovo bih ipak ja išla.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 22 tra 2016, 11:19

ana- imaš tu sve info i slike http://tortaodpapira.com/
Cijena 1 šnite je 5Kn, dok cijena slaganja iznosi 1Kn po šniti.
Na primjer, cijena potpuno personalizirane torte na 2 kata od 18 šnita iznosi 90Kn (18kom x 5Kn). Cijena takve složene torte iznosi 108Kn (18kom x 6Kn).
Dostava se vrši putem Tisak paketa, a cijena dostave je 10kn, odnosno 25kn za složene torte.

tin je jutros vadio krv. bio je odličan
malo smo kasnili u vrtić ali je ok prošlo
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 22 tra 2016, 11:20

tin je izašao je u novinama, bio je na nekom dječjem natjecanju. ne znam naravno detalje jer mi je mm sve prepričao ali donese mi novine
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 22 tra 2016, 14:07

Latice znam da ona izreze kriske pa ih se doma slaze ali nije mi bila neka razlika u cijeni pa sam ja ipak pozeljela skroz gotovu. :dada
E i znam da ide na put inace ni nasa ne bi stigla jer sam je kasno narucila, ovako nas stavila pod hitnu narudzbu. Tako mi je odmah rekla.
Nadam se da ce stici do sljedeceg petka da je mozemo napuniti na vrijeme.

Neve super za T. Sto kazu u clanku?

Moji su danas oboljezili dan planeta zemlje piknikom i sadjenjem cvijeca po vrtickom dvoristu.
I vatrogasci su im dosli tako da nisu stali s aktivnostima. Jucer su mi bili presmjesni kod odabira sadnica jer se nisu mogli odluciti sto bi si uzeli. Najradje sve. :hahaha
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la gaga0305 » 22 tra 2016, 19:54

Neve sta kazu u novinama?
Mi danas uzivali na vikendici pod sumom. Bas nam je bilo divno. Mm rostiljao, ja kosila a decki se ljuljali i igrali loptom.
Malo se otisli odmoriti od jucerasnjeg slavlja velikog broja 7 :luv Zadovoljan je skroz poklonom, koja je to sreca bila kad je vidio torbu.
Dobili smo jucer termin za sistematski 9.5., treba ponjeti iskaznice, oib, potvrdu od zubara i papire o obavljenim op ili bolestima. Sad moram traziti otpusno pismo, negdje sam ga zagubila :ajme
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la latica » 23 tra 2016, 19:30

molim lijepo neve da se javiš - prvo šta je bilo u novinama, a drugo šta ti je bilo s nogom?
liv, baš divno za sadnju cvijeća!!! naši su kaširali balon pa bojali planetu. seka je sinoć pred spavanja još vikala:danas je dan pvaneta zemje!!! danas je dan pvaneta zemlje! - sve samo da ne zaspe :lol onda misliš kak spava, a ona vikne: zapjevajmo svi :hahaha
gaga super za proslavu i da se slavljeniku sviđa torba!!!

mi smo jučer popodne išli na selo i djeca su bila PRESRETNA! ja nažalost baš i ne - kopirat ću sa trudnoće da ne pišem dva puta. uglavnom, sutra idemo po njih, a možda i mm ode sam:
jučer sam ranije otišla s posla jer me sve nešto stezalo oko trbuha, nisam nikako bila dobro, navečer mi je kad smo došli na selo bilo OK, ali ne do kraja. noću sam se budila 2 puta, stezalo me u donjem dijelu leđa, pa trbuha, sve onako široko i bez pravih stiskanja, ali pritisak je tu. pa mi se podriguje, pa moram na WC, pa sve nešto i tako se nastavilo jutros. jako sam se prepala. i nisam znala šta da radim, pa sam na kraju išla u OS u bolnicu. onako, nisam imala drugih simptoma, ali ja do sada nisam nikad imala bolove u leđima i stvarno me bilo frka. uglavnom, napravili su mi CTG i nema trudova. onda sam duuugo čekala jer im je bila gužva na odjelu pa me na kraju dr pogledala i kaže da sam i dalje zatvorena i da se sve čini OK. u biti sam vrh prsta otvorena, ali to je za 3. trudnoću normalno, ja sam gotovo cijelu drugu trudnoću bila toliko otvorena i došla tako u rodilište. bitno da je gore sve čvrsto i zatvoreno, nema nikakve sukrvice i sl. ultrazvuk je isto ok. mene cijelo vrijeme tješilo to što sam stalno osjetila da se beba miče i udara pošteno, što nije bilo drugih simptoma, ali plakalo mi se stalno - gledam djecu koja su ostala na selu, brinem se, pa mi se plače svako malo, umorna sam jer sam loše spavala, grozan neki osjećaj... iskreno, baš sam se uplašila, ono odjednom sve nešto bolucka i onda kad ono po noći kreneš mislit o raznim mogućnostima :ajme

uglavnom, nisam dobila ni nikakvu terapiju, samo da pratim stanje i mirujem više. i cura se od utorka okrenula za 180 stupnjeva, tako da je možda i to bilo jučer i sinoć u tijeku. i boli me u guzici povremeno ishijatikus, to me i jučer bolilo na momente, a kaže mi poslije jedna frendica da je to nju isto tako od toga znalo bolit ili tako direktno u guzici ili cijeli donji dio trbuha ili leđa, isto se bila uplašila da se nije počela otvarat, ali sve je bilo od toga.
eto sad sam se izjadala, uglavnom, definitivno usporavam ritam pod hitno. više ležat, manje trčat, pa ćemo vidjet, malo sam se zamislila, nije moj ritam normalan za treću trudnoću na pragu trećeg tromjesječja, moram sama sebe zakočit... a mala udara samo tako :lol :luv
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 23 tra 2016, 20:13

Sad lagano latice :hug jel piješ magnezij? Mene svašta nešto stezalo. Imala sam dugo bh kontrakcije. :hug

A ja i moje stopalo
Večeras sam odvježbala. Sjedeće. Budem vidjela da li mi smeta. Nema opterećenja ali tko zna jesam li slučajno i nesvjesno stezala tetive
Ravnatelj ne može naći zamjenu. A meni raspored lud i težak pa nitko neće :gaah
3 tjedna a kraj škole :gaah
Bar 10 dana mi rekli da mirujem pa ćemo vidjet
Kao prvo mm išao kositi :whew pa svekar donio nećakinju jer nas se uželila
Pa eto meni mirovanja. Sama s 4 djece :whew
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 24 tra 2016, 18:17

pozdrav!

latice, žao mi je što i to prošla, mogu misliti kako si se prestrašila :hug. glavno da je sve ok, ali svakako uspori, za svaki slučaj.

latica je napisao/la:gaga super za proslavu i da se slavljeniku sviđa torba!!!
potpis!

nevenera je napisao/la:ana- imaš tu sve info i slike http://tortaodpapira.com/
hvala :)!

nevenera je napisao/la:Bar 10 dana mi rekli da mirujem pa ćemo vidjet
Kao prvo mm išao kositi :whew pa svekar donio nećakinju jer nas se uželila
Pa eto meni mirovanja. Sama s 4 djece :whew
:hug

J je u petak bila na sistematskom. sve ok osim što se užasno sramila i sestre i doktora. mislim, nije me to iznenadilo, ali stvarno se jako srami. na svako pitanje bi jedva izustila odgovor ili pak ne bi ni odgovorila :ajme. napravila bi što bi joj rekli, ali kad ona mora nešto izgovoriti, jedva ili nikako :/.

danas smo doma, vrijeme je nikakvo, oblačno + kiša povremeno + vjetar. svi smo nekako uspavani, ali baš nam je lijepo nekako doma :luv. radili smo za ručak neku ful pojednostavljenu varijantu bureka sa sirom, a i kruh sa slaninom i sirom u unutrašnjosti pa su djeca pomagala i uživala. D i J su se čak malo i vani igrali. i ne svađaju se jako danas :yess.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 24 tra 2016, 20:15

Jel inače takva sramežljivost kad su nepoznati?

Zvao me ravnatelj. Nije našao nikoga
Čak je zvao onu koja me mijenjala za rodiljni i s kojom dam jako nezadovoljna bila. Ali nije ni ona slobodna
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 24 tra 2016, 20:31

Neve, da, cak i kad poznate dugo ne vidi :(.
A cijepljenje odradila bez problema.
I sto ce sad s tvojim satima?!
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 24 tra 2016, 20:44

Pokušat će naći nekog na biro
Ali aj mu objasni da sutra ide u jedno selo- 1, 2 i 3 razred kombinacija. Od toga drugaš je prilagođen
Za vrijeme odmora ide u drugo selo gdje ima -1,2 i 4 r. Od toga je jedna četvrtašica pp
Onda za vrijeme petog sata ideš u glavnu školu gdje imaš 6r talij i 8 r talijanski. I to je moj ponedjeljak :drink
Ako je netko bez iskustva ima da se prvo izgubi a onda poludi :drink
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Sreca najveca » 25 tra 2016, 09:47

Neve, oprosti, nisam upratila. Negdje si krivo stala? Držim fige za što brži oporavak. Nemoj pretjerivati s vježbanjem.

Ana, moja starija je jako sramežljivo dijete. Dan danas odgovara samo kad mora. U poznatom društvu nije tako strašno, tu će čak sama započeti razgovor, ali u formalnim situacijama je još uvijek jako rezervirana. S vremenom je nešto bolje, starija je pa je i svjesnija toga da mora, ali točno se vidi kako je unutarnja borba jaka.

Mm oslobodio desnu ruku pa je puno lakše. Ne može još sve s njom, ali dosta toga ipak sad može sam.

Ivona je danas krenula na koturaljkanje i tenis na dva tjedna, a 9.5. idu u Grad mladih. Uzbuđenje samo takvo :)
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la latica » 25 tra 2016, 11:40

ana, moj sin je sramežljiv, ali on je nula kakva sam ja bilau njegovoj dobi. promijeni se to s vremenom. imaš lijepih knjiga na tu temu od Maje MAmule i Petra Zarevskog: Pobijedite sramežljivost i djecu cijepite protiv nje, ali u biti to je dio nečijeg stila reagiranja i treba vremena da se promijeni :hug

neve, ti imaš stvarno strašan raspored, strašan :ajme nadam se da će ti ubrzo nać zamjenu :hug nisi rekla što je Tin bio u novinama!!!

srećo, vjerujem da je ipak puno lakše kad mu je barem za nešto ruka "dostupna", super da se oporavlja!! i super za Ivonine aktivnost :joy

mi danas po starom. jučer su prvo išli klinci malo kod svekija, ja sam odmarala popodne, eto čuda da se dese :lol onda su došli doma, kažem ja njima da idemo malo prošetat, taman sunce malo izašlo, a M se htio igrat i nije mu se dalo, kaže on meni: a šta ti sad ideš šetat, jel ti nije rekla doktorica da moraš ležat :hahaha
ali jesam usporila od subote. prvi mi je korak da sve radim dvostruko sporije ;) jer ja inače ne hodam nego trčim, budala, šta reći. valjda me moralo dobro isprepadat da se saberem. bolje da je tako.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Sreca najveca » 25 tra 2016, 11:59

Bome, Latice, dobro ti je dijete reklo :p Znam da je teško usporiti ako si inače u turbo modusu, ali htjela, ne htjela, moraš. Za svoje i dobro male seke.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la nevenera » 25 tra 2016, 12:24

Srećo odlično za ruku. Kakvi su sad planovi? Što on sad mora proći?

Tin je bio nogometna zvijezda. Došli su do polufinala :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 25 tra 2016, 15:28

Ujme latice, dibro si se isprepadala. Odmah sam isla gledati ticket koji si tt. :znoj
Stvarno, uspori, odi na bolovanje, otkaci sve obaveze suvisne.

Sreco super za ruku tm. Ide na bolje. Najgore je proslo.

Ana moj J je slicnog ponasanja kad je s nekim nepoznatim u kontaktu. Uopce ne zeli odgovarati na razgovor ili postavljeno pitanje.
I jos taj strah od bijelih kuta.

Neve petljanac totalni. Kako si ti?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 26 tra 2016, 12:42

Ja sam u depri :lol

Bome je dosadno samo ležati :gace
Na televiziji nema ničeg
Čudo jedno

Tin danas ima rođendan u igraonici
Damjan ima logopeda

Mislim da je i hladno vani
Nisam bila ali mislim :hahaha
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 26 tra 2016, 13:22

srećo, super što je tm bolje. mogu misliti kako je bilo dok uopće nije mogao koristiti nijednu ruku :ajme. držite se :hug.

hvala na savjetima i dijeljenju iskustava u vezi sa sramežljivošću. i ja sam bila uvijek sramežljiva za neke stvari, a za druge pak ne :dunno. i danas bih radije da npr. mm obavi neke stvari, tako da kužim kako joj je i suosjećam s njom. baš bih mogla nabaviti neku od tih knjiga, latice.

Liv Tyler je napisao/la:I jos taj strah od bijelih kuta.
kod nje to nema veze s bijelim kutama, to je sa svima :ajme.

Sreca najveca je napisao/la:Bome, Latice, dobro ti je dijete reklo :p Znam da je teško usporiti ako si inače u turbo modusu, ali htjela, ne htjela, moraš. Za svoje i dobro male seke.
potpis! kako si, latice?

neve, :hug.
super za nogomet :).
J je jučer imala prvi trening - nogomet. imat će ukupno 9 puta prije vrtićke olimpijade - bolje išta, nego ništa. čak se malo zainteresirala, vidim da joj je bilo fora :).
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la latica » 26 tra 2016, 14:23

izgleda da svi igraju nogomet osim mog sina :lol

ja sam OK, u subotu sam cijelo poslijepodne ležala, neve potpisujem da je krajnje dosadno mirovat :lol poslala sam smsova i istelefonirala zaostatke kojekakve i nisam znala što bi sa sobom od dosade, a nisam se mogla koncentrirat na čitanje recimo, spasilo me na TV-u navečer na HBO je bio serijal Igre prijestolja :lol

inače, kod nas je danas fino toplo, ali je jutros bilo navodno 0 stupnjeva, nadam se da nam se korni neće smrznut.

ovih dana imam stalno neke terene dogovorene, puno sam truda uložila da to organiziram i teško mi je sve otkazat, malo me to umori, a jučer sam baš imala puno za odradit, ali sam zato danas dala studentima da mi nose kutiju s testovima do auta i fino poslije podne otišla doma malo leći da se ispružim. neke stvari mogu tako od doma odradit i to ću sad iskoristit da se ne bi dovela opet do toga da me nešto krene bolit ;) i otkazala sam recimo neka jednodnevna putovanja da ne sjedim cijeli dan u autu i na vijeću, nije mi to nužno, a jako me umori u ovoj fazi. i iskreno, sad ću vidjet što ću s putovanjem u Zadar, to mi je jedino krivo ako budemo morali odustat ...
mm je jučer došao nakon posla s nama doma :shock to ne pamtim. ja sam malo legla dok je on ogulio krumpir, ručali svi skupa, mi cure išle na engleski i poslije smo išle da ja te testove kopiram, mm navečer ispekao prefini omlet sa svime, sredio kuhinju, zato je danas odmah promjena vremena :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 26 tra 2016, 19:18

Došla Mi je zamjena
Dobila je sve. Mjesečni za ovaj i sljedeći mjesec, pripreme, ispite, materijale. ... kad sam štreber :zub
I opet mi kaže da ne zna kako će. :ajme
Imaš udžbenik, radnu i pripremu te materijal koji se u pripremi spominje. Samo mogu doć odraditi ja :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 27 tra 2016, 10:15

latice, samo ti laganini :hug.

neve, ja bih rekla - blago se zamjeni kad si ti sve pripremila, može bit presretna.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 27 tra 2016, 15:12

Ja kako radim u srijedu, u četvrtak već radim što treba za drugi tjedan. Još je kraj mjeseca pa sam i mjesečni sredila.
Ok mi je to dati i uputiti.
Jer ljudi dođu i ne dobiju ništa. Niti raspored. Nego princip, snađi se
To mi je grozno

Tin je jučer opet nacrtao čovječe
Pa mu je falila kocka
I onda je napravio i nju. Od lego kocke. Da svake strane je zalijepio papir i nacrtao točkice. Sve zalijepio selotejpom
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 28 tra 2016, 10:06

vidjela sam kocku, genijalna je!!

ja ne znam šta je s mojim klincima, sve su opet u nekoj plač fazi, svako popodne netko oplače ili pak zajedno :ajme

jučer sam morala "intervenirat" u vrtiću. večer prije se M rasplakao dok je spremao sobu, je bio i umoran, došli smo iz gostiju, da on ne bi bio sam, da ne bi da mi umremo, da ne bi da on umre, sve tako neki crnjaci, pa je na kraju dok smo razgovarali počeo pričat opet da ga taj jedan dečko iz vrtića zaza i da nek kažem tetama i nek kažem mami od toga dečka. najbolje mi je bilo kad mi je išao doslovno odglumit što ja moram sutra radit i kako se moram ponašat kad dođemo u vrtić.
kaže: dakle ja sam sad ti, dođem u vrtić i kažem: dobar dan, teta moj sin ima problem s jednim dječakom. onda ja kažem: s T. onda ti kažeš, da s T. i onda kažeš da on mene zeza i nekad mi se belji i ne da mi da idem na kompjuter. i kažeš da pričaju i s njegovom mamom i da ti daju njezin broj telefona ako je ti ne poznaš da je nazoveš. :lol
to mi je bilo toliko nekako divno kako je ona smislio doslovno u koracima šta ja trebam reći i napraviti.
rekla sam onda teti, iako je on do ujutro zaboravio. on se s tim dečkom igra normalno, ali je taj mali malo tako sklon zezanju drugih. rekla je teta da je dobro da sam im to rekla da će one malo više pripazit i tako.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 28 tra 2016, 10:56

Mogu reći da je ovo matino vrh. Em je dobro sve razmislio, em je ponudio rješenje. I to skroz ok rješenje

Meni je koma doma
Koma
Fali mi čak i čišćenje :lol

Nikša je jučer iščašio ruku. Ok je sad. Ali bome nikad nisam to doživjela
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 29 tra 2016, 20:47

Nikša je danas po 2 put iščašio rame pa sam ga nosala i morala na hitnu. Opet osjećam nogu
Stavila sam ga leći i samo nakon par minuta čula plač preko baby phonea
Ovaj put mu nije bilo bolje nakon jednog namještanja pa su morali opet. I onda smo i slikali
:nesvist
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 29 tra 2016, 21:51

Ajoj, jadan :place. Sigurno ga boli, a tek namjestanje :(.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 29 tra 2016, 21:58

Čim su namjestili sve 5. Do tad je boljelo sigurno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 30 tra 2016, 08:45

jao jadnik mali, pa kako je to uopće uspio?

kod nas sunce!!!! seka malo šmrca, nek samo ostane na tome, ručak gotov do pola, sad palačinke, ja poslala jedan rad u lekturu, idemo poslije malo do tržnice i u knjižnicu, popodne odmaramo! prava subota!!!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.