Sada je: 28 srp 2026, 23:44.

Ljetne mame i bebe (2. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (2. dio)

PostPostao/la svenegali » 19 svi 2016, 11:09

Sin u školi, muž na poslu, vani kiša i hladnjikavo, što ću nego švrljati na kompu:)
Meni je baš jako počeo rasti trbuh, pa mi isto prolazi misao ne ginu mi strije.
Latice, znaš da se i meni píje radler, al ono pere me savjest.
Ali ako možeš ti, pa neće valjda meni nešto biti:)
I slatkači mi se jedu..
Al nisu to ono želje da umirem za tim i da ne mogu bez toga..
Motaju mi se po glavi s vremena na vrijeme:)
Uglavnom su i meni noći nekako neprospavane. Nije u pitanju beba, ona je stvarno mirna, ali ne mogu se nikako namjestiti. Bole me kukovi, budim se, pa se vrtim i tako.
No zato poslije ručka samo obamrem na kauču pred tv.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 19 svi 2016, 11:33

Ja jedem jagode u neogranicenim kolicinama :hahaha Sinoc umjesto vecere stukla 2 kg, naravno da mi je kasnije bilo muka, no ne znam stati. Rekla sam muzu da ubuduce kupuje manje :hahaha
Za umetke za grudnjake sam kasno vidjela da sivalice platnenih pelena imaju i pamucne, a ja vec kupila paket jednokratnih. Koristicu ih prvih dana, dok ne potrosim, pa uzeti pamucne za kasnije, nadam se dugom stazu dojenja :)
Sinoc je u skoli za trudnice bila dr ginekolog iz bolnice, tj. porodilista. Kao mrtav konj. Prosto pozelim da idem negdje drugo da se porodim :lebdi Covjek kad cuje njenu pricu, pomisli da ide u hotel sa 5 zvjezdica,a samo kad se prisjetim stanja od prije sest godina dodje mi da placem, tada nisu imali ni posteljinu za promjeniti, a nisu dali da ponesemo svoje. Nadam se da je sad bar malo bolje. Moja dr radi tu, pa sam mislila da je pitam da dodje kad se budem poradjala, cisto mislim da bi mi bilo mnogo lakse da je tu neko ko mi prati trudnocu od pocetka, zna sve o D.i njenim dijagnozama, i zna koliko me strah kako ce sve to skupa proci i hoce li sve biti kako treba. No, ona je od prije par dana postala nacelnica klinike, i bojim se da ce biti frka i za obicni pregled da je uhvatim, a o porodu da ne pricam :dunno :gaah
Kod nas se opet smrklo, kisa samo sto nije, tako da mi se ne izlazi iz kuce...Jos dva dana posla i napokon da malo predahenm :yess
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la latica » 19 svi 2016, 11:51

ma šta bi ti bilo od čaše radlera ;)
baš sam nedavno naletila na neko istraživanje da povremena čaša vina ili piva čak i u najranijoj trudnoći ne šteti plodu, ali naravno redovita konzumacija itekako šteti.
ja sam prije nego što sam saznala da sam trudna bila u Francuskoj, poslom i popila sam svaku večer čašu vina uz večeru, srećom sam bila premorena pa nisam mogla više popit da se ne onesvijestim. ali to je bio taman kad su bili oni teroristički napadi na Pariz, dakle kad je mene onakvu premorenu, ne znam di sam, u noći nazvala moja luda sestra i rekla da je u zemlji opsadno stanje, da su aerodromi zatvoreni i da di sam ja :strah ta razina stresa dok se drugi dan navečer nisam preko Pariza vratila doma, e to me kad samkasnije vrtila film zapravo zabrinulo. ali eto, tek sam kasnije saznala da sam trudna i taj rani dio je valjda prošao ok, tak da, neće mi onda ni čaša radlera sad naštetit :lol

fancy, uzmi si odmah sad pamučne umetke za grudnjak ako planiraš koristit ih, jer ove jednokratne ćeš jako brzo potrošit, možda već i u bolnici pa da imaš ove spremne ;)
nadam se da ćeš uspjeti uhvatiti svoju dr za porod :luv

kod nas sunce, ništa žene pakirajte i u Slavoniju selite :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la svenegali » 19 svi 2016, 12:19

Ja još ove godine nisam jela
jagode:(
Valjda ću uspjeti maznuti koju mjericu..hehe
Opako se vi spremate.
Ja za sebe ali ništa nisam pribavila.
Nekako stalno imam osjećaj da imam vremena.
Meni je pao kamen sa srca da sam uspjela više manje sve pribaviti za bebu, ja ću već nekako.
Veseli me činjenica da ovaj put idem roditi u bolnicu u kojoj smo rođeni i muž i ja. Nemam nikakvu vezu, pa kako bude..
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 19 svi 2016, 12:43

Lijepo ste se vi raspisale, pa dok vas pohvatam ;) i kod nas kiša ovo vrijeme me nervira kao da će zima a ne ljeto, jedva čekam da zasja sunce i tako ostane. Ja evo uspijela sama otkinuti nokte na nogama, uz malo akrobacija ali uspijela sam :yess
Jao jagode, redovito ih tamanim. Kum ima svoje pa mi donosi domaće , mirišu i tako su slatke....divota, a stric mi donio brdo domaćih trešanja tako da obično ne znam što bi prije pa jedem malo jedno malo drugo i naravno poslije me zaboli trbuh.
Noći su i kod mene obično loše prospavane, noćas sam bolje spavala ali inače nikako...a ova moja skakutalica stalno lupka kad god se probudim osjetim je. Sinoć zagrlim muža, koliko je udarala u njega, cijeli se raspekmezio kako ga lupa.
Inače trbuh mi je dosta visoko pa mi je najgore sjediti za stolom, jer dok jedem ona me nogicama udara pa se ne mogu nagnuti na tanjur, a pupak je iskočio i sad je u ravnini s ostalom kožom i rastegnut.
Ja nikako da krenem kupovati sve što mi treba, stalno sastavljam spisak ali se nikako pomaknuti s mjesta. Planirali smo danas ići gledati krevetić, jer u našem malom gradu nema toliko izbora ali da bacimo oko što ima pa ćemo idući tjedan kad budemo išli u zgb na pregled vjerovatno tamo u kupnju.
Mm je sinoć dobio ideju da kupimo kantu za pelene, ja ne znam baš treba li nam to ,ali on uporan kao stan je mali on bi to kupio, iako imamo terasu ispred pa možemo bacati vani u smeće. Imate li vi to?
27.12.2005.-mali anđeo
01.11.2006.još jedan anđeo

slika
20.06.2016 napokon stigla dugica, naša sreća najveća :luv
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 19 svi 2016, 14:00

Fino, sad ste me zapalile i za radler i za jagode, a i trešnje mi nisu mrske:)
Ništa vidim ja da će muž danas u kupovinu i nek bude sretan da nije ciča zima...hehe
Moja curka sad se fino javlja, osjetim je, ali ništa bolno i jako, po noći valjda spava:)
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mary5 » 20 svi 2016, 02:59

Pozdrav svima.
Evo da vam se pridruzimo i nas dvoje. :D
Termin 19.8
Druga trudnoca. Bila sam tu na forumu prije 3god. Imam sina Gabriel. I sad nam dolazi jos jedan braco. :)
Nadam se ugodnom druzenju sa vama. :)
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 20 svi 2016, 08:46

Dobrodošla Mary5!
Vidim ne spavaš baš, a;)
Jučer smo muž i ja otišli na trudnički tečaj u dz.
Ajme koja bruka..em smo bar 10 god stariji od svih, em jedino mi čekamo drugo dijete.
Sam tečaj je očekivano bio predvidiv. Sirota patronažna je tiho čitala sa slajdova, a ni na jedno pitanje nije znala odgovor:(
Danas će biti njoj valjda bliža tema, njega novorođenčeta, pa to možda bude štogod korisnije.
Za pohvalu je da je skoro sa svakom trudnicom bio partner, što upućuje da su današnji muškarci sve ranije uključeni u trudnoću, porod, brigu za bebu.
Tri sata sjedenja, ubila su me, vratili hemić na početak muke..
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 20 svi 2016, 08:54

Mary5 dobrodošla :buket
Kako sam se noćas naspavala, napokon sad tek doručkujem ovo mi je trebalo :joy iako sinoć me leđa bolila nikako se namjestiti u krevetu, ali kad sam se smjestila do 6 se nisam budila, onda u wc i do 8 i po :dada
svenegali koliko dana traje taj tečaj?
Kod nas opet grozno vrijeme jutros, oblačno, puše kiša samo što ne krene padati baš bljak....
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 20 svi 2016, 09:09

Mary5 dobrodošla :joy
ti si bila ljetnica 2013? ne znam jesli li kasnije upratila, ali generacijski su se kasnije spojili u godišta, tako da nam se možeš pridružiti sa velikim dečkom i na generaciji 2013:
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=49&t=79148&start=180

svenegali, šta se brineš zbog publike na tečaju, budite ponosni što ste se odlučili na još jednu bebu i uživajte u tome :luv
kod nas u bolnici uvijek bude takva dobna slika jer je tečaj uvjet da partner može biti prisutan na porodu, a kod kasnijih poroda možeš koristit istu potvrdu, tako da idu uvijek oba partnera i to oni koji imaju prvo dijete ;) ne znači da kasnije neće imat oš djece i da nema "starijih" roditelja :dada
nadam se da će hemići opet biti bolje :hug

mrvica, ja sam isto snioć zaspala u 9.30 i do 6.30 ujutro se nisam valjda ni mrdnula :lol a i danas je peeetak, odmah mi je bolje. vani je sunčano, samo da tako i ostane jer popodne idemo na mali izlet i fiš u Baranju ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la svenegali » 20 svi 2016, 11:21

Ma ono baš smo se nas dvoje nasmijali cjelokupnoj situaciji.
Tečaj traje 2 dana po 3 sata, od toga 1 h ima ginekolog predavanje.
Mi smo se najviše odlučili za to jer smo sve zaboravili oko hendlanja s bebom.
Kod nas je danas za čudo sunce, ali puše vjetar. Ićí ću se svakako poslije prošetati, moram iskoristiti ovo vrijeme.
Hvataju li vas one kontrakcije?
Nisam sigurna jel su to one ili me beba ritne.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 20 svi 2016, 12:44

svenegali meni znaju biti kontrakcije nekad ih nemam cijeli dan a nekad po nekoliko dnevno. Trbuh se stvrdne i bude neugodan osjećaj, drži oko pola minute i prođe. Ako me uhvati u hodu osjećaj je kao da moram odmah ići mokriti . Zna mi se dogoditi kad je beba jako aktivna pa vjerovatno pokrene kontrakciju. Doktorica mi je rekla da su one normalne dok ne izazivaju otvaranje, ne bole baš i dok nisu u pravilnim intervalima i kad ih osjetim da legnem na lijevi bok malo dok se smire.
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mary5 » 20 svi 2016, 13:48

Hvala svima na dobrodoslici.
Napisala sam vam maloprije kilometarski post i nece mi poslat. :( neznam zasto, kaze da je doslo do greske.
Da se ukratko predstavim, Marina 23god, zivim blizu Vodica. Kao sto sam vec rekla, imam sina od 3god, Gabriel.
U prvoj trudnoci svakakvi problemi, na kraju sve ok. Sad nesto slicno prolazimo. I tako nikad mira nemam. Uvijek nesto. Al eto jel vama sve ok? Mjere?
Mi imamo prosirene pijelone, prosirene bubrege.
Lijevi nam dostaa uvecan, 2,9cm desni 1,2cm
Slicno nam je bilo i braci starijem, al na kraju nikakvih problema s bubrezima hB.
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 20 svi 2016, 20:58

Ja ne idem svaki mjesec na uzv, ali do sad je bilo sve ok.
Držim fige da ti ni ova beba neće imati problema.
Evo mi smo završili tečaj i dobili potvrdu za rodilište:)
Ima nekih stvari koje su me smetale, posebice jer se radi o mladim nadobudnim mamama, ali dobro prešutjela sam. Saznala sam par noviteta u njezi novorođenčeta u odnosu kako smo mi prije hendlali bebu.
Pitala sam za oblekicu s obzirom na ljeto. Kažu da beba prvih mjesec dana nema razvijen centar za regulaciju topline, tako da mora imati duge rukave, čarapice i kapicu, posebno kad se okupa.
I tako..sad sam spremna krenutí u opremanje sebe za bolnicu:)
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mary5 » 21 svi 2016, 09:52

Ja sam isla u pocetku svaka 4tj, sad me narucuje svaka 2 ili 3tj. Mora pratit taj bubreg al ponovno mi je to bezveze, sta joj vrijedi gledat ga ako nemoze nist napravit ni ona ni ja ni netko treci. Ciste gluposti.
Na tecaj, cu mozda ici.
Pa da bez obzira sta se radaju u ljeto, meni je Gabi roden 24.6 ja sam ga oblacila mjesec tako nesto u dugi rukav majice, hlacice, carapice, nisam ga nikad oblacila kao sebe, njega uvijek za sloj vise. Kasnije kad je imao par mjeseci kako je bilo pakleno vruce, bio bi u bodiju i obavezno carapice. To uvijek moraju imati.
Ja vecinu imam od G. Imam jos kupit par majicica i hlacica, bocice sam nedavno kupila preko fejsa nuk set neki 99,90. Prejeftino, dodu jedna velika, jedna manja bocica, dvije dude i neka zvecka za tu cijenu. Pa u ducanu jedna bocica dode toliko skoro. Ako kog zanima dam ime stranice na fb pa nek si naruci. ;)
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mrvica2403 » 21 svi 2016, 10:00

Mary nadam se da će ti i sada biti kao prošli put, da na kraju bude sve u redu.
Ja idem paralelno kod dva ginekologa zbog prijašnjih problema. Izgleda da je ovaj put sve u redu, ipak ja ne vjerujem u ništa dok ne primim svoju curu u ruke.
Zvala me jučer prijateljica koja ima sina i dvije curice, rodila je u 3.mj da dođem jedan dan do nje jer mi ima hrpu toga za dati za početak što je njena cura sad već prerasla. Tako da ću ovih dana do nje da znam što još moram kupiti.
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 21 svi 2016, 10:22

Da tako je i napomenuto, prvih mjesec dana u dugim rukavima, čarapice obvezno, a onda se može nakon tog perioda ako je dovoljno toplo, laganije odijevati beba....
Neka smo i tu nedoumicu riješili :joy
Danas popodne idem u Ikeu da vidim madrace i neke sitnice tipa ručnika, trljačica i tome sl.
Tako da ja dolazim na red za opremu..hmmm...slijedeći tjedan :kima
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mary5 » 21 svi 2016, 14:05

Cek kako mi nece naci u trazilici prvi dio?
Kad su vam termini uopce?
Meni 19.8
I koliko ste tt?
Mi smo 27+2
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 21 svi 2016, 16:17

Termini su ti u svakom dijelu u prvom postu napisani.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Mary5 » 22 svi 2016, 11:52

Hvala Inna,
Preko mobitela idem na forum.
A i zaboravila sam. :)
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 22 svi 2016, 16:33

Jel uživate u ovom krasnom vremenu:)
Bila sam u Ikei..evo ne znam, ja s njom nikako nisam oduševljena.
Madraci za kindač su nikakvi i nemaju neki izbor.
Ajde kupila sam one ručnike s kapuljačom i to je dosta jeftinije nego drugdje, kupili smo pamučnu dekicu i vreću za spavanje.
U čemu ste vi sad odjevene?
Glupo mi je kupovati velike brojeve, a sve tunike i haljine su mi uske i zbog trbuha kratke:(
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 22 svi 2016, 22:21

I mm danas isao u Ikeu,kupio dvije posteljine,dva peskira sa kapuljacom,pamucnu dekicu,par siperaka i neke zveckice...Valjda ce po dva komada posteljine i peskira biti dovoljno za pocetak. Mislim da za malca ostaje jos roba za izlazak iz bolnice i kolica. Sebe cu sutra kompletirati :-)
Svenegali,ja nosim jedne trudnocke hlace i pamucne duze majice,trenerke,helanke za opistenu varijantu. Vikend ke bio bas topao,pa sam se nasla u cudu,samo.jedna haljina mi je normalne duzine. Ostatak vikenda kratke helanke i tunike u koje mogu stati :hahaha Kao plast sijena sam :hahaha Ne planiram nista vise za sebe kupovati,sad ce bebac,a te stvari svakako.necu nositi.kad ne budem trudna...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 22 svi 2016, 22:22

Novi drugarj,dobrodosli :buket Nadam se da ce vam biti lijepo druziti se sa nama ;)
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mrvica2403 » 23 svi 2016, 06:49

Iza mene još jedna neprospavana noć, nakon što sam dvije super spavala noćas grozno :ajme nikako se namjestiti, budila se non stop jedva dočekala jutro.
svenegali ja nosim trudničke tajice i na njih neku dužu trudničku ili ne trudničku majicu, imam jedne tanke proljetne trudničke hlače i jednu trudničku haljinu, imam i jednu haljinu koja nije trudnička ali je takvog kroja da mi je sad super.Prijateljica mi je dala i jedne trudničke kratke hlače tako da kad i ako baš ugrije imam i njih. Ne pada mi na pamet sad to kupovati, još malo i neće mi više trebati. Vidjela sam neki dan jedne super trudničke lanene hlače ali mi se ne baca novce sad na to radije kupim nešto za bebu.
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 23 svi 2016, 09:36

Ma da i meni je sad glupo kupovati za sebe, pa neće mi valjda sve ostati od kila:(
Ali recimo jučer mi je bilo vruće u tajicama, a tunike su mi sve uske, pa sam ko kobasica..hehe..
Ja isto imam za početak dva ručnikića, u hodu ću vidjeti jel mi još treba.
Jučer mi se javile curke s posla, raspekmezila sam se.
Baš sam u nekoj cendravoj fazi..nadam se da je prolazna.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 23 svi 2016, 10:38

ja zapravo čekam ljeto da se riješim i tajica i hlača i pređem na haljinice. imam ih nekoliko i imam jednu traper suknju trudničku što mi je frendica posudila i gore majice i to je to. stvarno nema smisla sad nešto kupovat. jedino sam kupila jednu haljinu za svatove jer idemo za nekih 3 tjedan u svatove, a to stvarno nisam imala šta obući...
a za poslije nemam pojma šta ću. baš sam ovaj vikend malo presložila ormar, ali nisam još ljetno izvadila. vakumirala sam sve uske suknje i majice zakopčane do grla koje neću moći nosit dok dojim i sad moram vidjet na što sam se svela.

meni je u Ikei najbolji taj tekstil za bebe, i namještaj za ono kad su malo veći, za bebe nemam ništa njihovo.

mi smo se za vikend lijepo i malo odmorili i nakuhali i dvorište sredili, malo ormare presložili i eto, svašta smo radilli. a bome je upeklo samo tako! sad za vikend, odnosno od četvrtka idemo na selo, pa ćemo i na izlet na Jankovac jedan dan i malo uživat. još sljedeći tjedan radim iako sam na godišnjem ali samo da završim neke stvari i onda odmor!!!! jedva čekam, dosta mi je stvarno svega, dekoncentrirana sam i bezvoljna, baš mi treba da mozak na druge stvari preusmjerim!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 23 svi 2016, 11:55

Meni došla seka par dana da se malo družimo :luv sad uhvatila čistiti sve generalno, mene je zaposlila da ležim a ona riba wc domestosom, lijepo je imati seku :le
Sinoć smo dokasno pričale, danas smo cijeli dan same jer mm radi danas cijeli dan pa ćemo popodne iskoristiti lijepo vrijeme za laganu šetnju i kavicu.
U četvrtak imamo u planu ići u nabavku krevetića, u petak mi je pregled u zgb jedva čekam da čujem kako moja cura napreduje. Još malo...danas punih 33tt :shock :dada
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 23 svi 2016, 12:34

Moje ljetne lepršave haljinice koje bi eventualno mogla odjenuti su inače do koljena, sad kad ju navučem, trbuh puno pokupi i one se skrate na pol bedra:)
Izgurat ću nekako, ionako većinu vremena sam doma, pa mogu u biti u bilo čemu.
Bogme nam se vrijeme posmiče.
Nećemo se ni snaći, već ćemo biti na odbrojavanju.
Stvarno moram prijeći s riječi na djela i početi kupovati sebi za bolnicu.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 23 svi 2016, 12:52

da, za čas će porodi doći na red, a ja kao planiram još toliko toga do tada :lol
u srijedu idem na pedikuru i pramenove, barem nešto da riješim :lol trbuh mi je ogroman, a mala i dalje udara samo tako. u subotu me dok sam hodala tako odvalila da sam se sagnula prema naprijed od bola, ko kad te netko šakom zvekne u trbuh (barem pretpostavljam da je tako nekako) :shock nije to uvijek tako, više se migolji i lupka, ali nekad me baš zvekne pošteno!
mi se nikako oko imena dogovorit!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la svenegali » 23 svi 2016, 16:44

Znači nisam jedina s ogromnim trbuhom:)
Ja ne znam ima li mjesta da se još širim, na krajnjim sam granicama prije nego se raspuknem.
Moja curka se konačno počela ono baš javljati, lupka, ali ništa jako da bi me baš zabolilo.
Meni se isto čini da imam hrpu toga za obaviti i pribaviti, a s druge strane imam lažni osjećaj da imam vremena.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.