Sada je: 28 srp 2026, 00:03.

Ljetne mame i bebe (2. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (2. dio)

PostPostao/la Mary5 » 23 svi 2016, 18:25

Kod nas ovih dana vruce, danas neki vjetar zahladilo kao.
Ja sam sebi morala uzet tajica, i kupila sam si neke tunike pa kombiniram. I mi cemo imati pir u 8mj, kad cu biti ko nasukani kit, morat cu si uzet neku komotnu malo svecaniju haljinu i to je to. Glupo je sad kupovat previse toga za sebe, jer svaka kad rodi, ode dosta kg. Ja sam se u prvoj trudnoci udebljala oko 20nesto kg, al cim sam njega rodila vagala sam se i bilo je -15kg tako da ono.
Mi imamo dosta toga, 5/6 rucnika sa kapuljacom, komodu, krevetic, kolica smo uzeli neki dan, odjece imamo, al sam narucila jos neke majicice i hlacice u broju 68, za malo kasnije da imamo. Imam jos kupit kozmetiku za bebu, pelene, i pripremit sebi stvari za rodiliste. Kupit cu si 1pak chicovih ulozaka, one su mi se pokazale najbolje kad sam malog rodila, skupe jesu 1paket-ima oko 30kom ulozaka dode oko 70kn al one su ogromne i nemas onaj strah da ce otici negdje sa strane, kupit si mrezaste boxerice u apoteci, neku mast za bradavice, izdajalicu sam kupila aventovu, i to je to. Zbilja nemam vise sta i to me zivcira, jer bi ja sad kupovala ahhaha al nemam sta osim tih stvari za sebe i bebu za rodiliste.
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mrvica2403 » 23 svi 2016, 19:36

I ja imam aventovu izdajalicu, chicove uloške, jednokratne bokserice, grudnjake za dojenje, jastučiće za grudnjak, steznike i spavaćice a za bebu samo komodu i ručnike za kupanje.... A kad vidim da sam s tjednima ispred vas , onda mi postane jasno da kaskam. Ipak sad samo razmišljam o pregledu u zgb u petak, tada planiram kupiti krevetić i opremu za njega, kolica će kupiti moji a onda idući tjedan idem kupovati sve ostalo za mene i bebicu, prvo moram svratiti do frendice koja će mi proslijediti dosta toga od svoje cure za početak a onda ću vidjeti što mi još treba. Sastavila sam popis i stalno nešto dodajem na njega, sve mi se kao čini daleko a zapravo je tako blizu...inače sam ziheraš i volim imati sve na vrijeme i pod kontrolom, ali obzirom na prijašnja iskustva nisam se imala hrabrosti ranije pripremati tako da će me na kraju uhvatiti panika ali nema veze stići ću ja to, valjda :dunno
27.12.2005.-mali anđeo
01.11.2006.još jedan anđeo

slika
20.06.2016 napokon stigla dugica, naša sreća najveća :luv
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 23 svi 2016, 20:12

Ajme, pa vi ste se stvarno opremile, sad me uhvatila panika..
A gdje kupite te chicco uloške?
Možda glupo pitanje, ali zašto unaprijed kupujete izdajalice?
Jel to baš uvijek treba?
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 23 svi 2016, 20:24

Chicco uloške imaš u mullera, a izdajalicu ja imam jer sam je kupila prošli put kako mi je moja curica bila na neonatologiji da se mogu izdajati i nositi joj mlijeko, pa sam je sad pripremila ako zatreba. Čak je ne planiram nositi u bolnicu nego ako zatreba reći ću mm-u da mi je donese.
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mary5 » 23 svi 2016, 20:29

Chiccove uloske ja kupim u baby centru.
Imala sam i koristila izdajalicu sa sinom, posudila i nije mi vracena.
Jednokratne mrezaste boxerice su mi se pokazale dosta bolje u odnosu na jednokratne gacice. Bolje drze i nemas straha da ce ti "izletit" ulozak za vrijeme spavanja nocu.
A nisu skupe, u apoteci 1pak 5kom-tad je bilo oko 15kn koliko me pamcenje sluzi.
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 23 svi 2016, 21:30

Ja sam danas oprala to sto je mm kupio i otisla sa D. u kupovinu,sto nije bilo bas najpametnije. Obe smo lipsale,a oona bi sve za brata birala,pa je bas bilo veselo...Kupile smo mu garderobicu za izlazak iz bolnice,par krpica za kasnije,nesto tetra pelena,a ja sam uzela jos jednu spavacicu,papuce,ogrtac,grudnjake,za kasnije,kad izadjem iz bolnice...Mislim da je to to i da sad ti sve samo trebam oprati i spakovati :-) Fale mi samo jednokratne pelene i par sitnica iz za pupak. D.je morala dobiti loptu i helanke :znoj Nista joj treba,ali je vec krenula da kuka kako sve ide bratu,a njoj nista,pa sam joj uzela da ne skici vise :hahaha
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 23 svi 2016, 21:34

Danas sam odradila zadnji dan na poslu. Jedva sam cekala,jer sam vec osjetila da fizicki ne mogu da izdrzim.taj tempo,no steglo me i malo sam zasuzila. Ipak su to.djecica,vezala sam se i pola dana razmisljam kakva ce im biti nova uciteljica...Nisam normalna :lebdi
Seka ce spavati kod mene par dana dok se mm ne vrati,za svaki slucaj,ako se nesto dogodi...Sveki je sprat ispod,no.kraj nje bih mogla da otegnem dok bi mi pomogla :hahaha :lebdi :ajme
Vrijeme je bas tesko,sparno ibjedva se vucem...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 24 svi 2016, 08:03

Hvala cure, to su korisne informacije.
Poučena svojim iskustvom razmišljam bili unaprijed kupovala izdajalicu.
Uostalom to može kupiti i muž:)
Ja ne radim s djecom, pa zasuzim kad mi se netko s posla javi, mogu misliti kako je onda tebi "ostaviti svoje pačiće"...
Vidjela sam na proljetnicama:) još je jedna ostala za roditi i onda cure počinju naša odbrojavanja. Ono pričam o tome, ali kao da nije to još za ozbač doprlo do mene.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 24 svi 2016, 08:42

svenegali i ja sam to vidjela, stvarno brojimo sitno a ja najsitnije već me lagano hvata panika :zub , a opet s druge strane jedva čekam svoju princezu :luv
Već se polako počinjem osjećati ko nasukani kit, treba mi vremena za okrenuti se u krevetu, za dići se, a uspušem se pri samoj pomisli na hodanje :hahaha
Moja cura lupka dok ležim baš dosta jako ponekad, a kad sjedim ili hodam više osjećam kao guranje kao da joj je usko unutra.
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 24 svi 2016, 08:49

do mene i nije još došlo, prebrzo mi to sve prolazi :lol

što se tiče izdajalice, ja sam nosila svoju ručnu malu u bolnicu jer sam imala uvučene bradavice i onda bi mi par puta dok povućem s izdajalicom to pomoglo da beba poslije lakše primi dojku i to me spasilo. jer s prvim sam dojila s nekim šeširićima i to nikako nije išlo i nije na kraju ni dojio. a i meni mlijeko sporo nadolazi pa sam ja mirnija ako mi je izdajalica blizu pa ako beba dulje spava ja malo pumpam da nešto krene. sestre bi mi je oprale i sterilizirale i opet sam je imal akraj sebe za nuždu.

fancy :hug mogu milsit kak ti je kad se sjetiš klinaca.

ja ću sljedeći tjedan obavit kupovinu - moram popis napravit. taman taj tjedan radim, ali ne cijeli dan i onda stignem nešto obavit dok klince pokupim, takav mi je plan. nadam se da će tako i bit. ja kad se uhvatim svega, riješim to za dan-dva. samo mi je još rano prati robu za bebu, jel nije? imam još dva mjeseca do termina.

moja pak cura lupa i vrti se kad navečer legnem da je to show - sinoć je mm gledao i umirao od smijeha, to doslovno pola trbuha ode u jednu stranu, pa drugu, tu neko ispupčenje, tu rupa, stvarno komično izlgleda :lol sinoć me tako glava bolila, ona donji dio uz vrat, valjda od te promjene vremena i niskog tlaka, da sam se morala dić iz kreveta i popit jedan Lupocet a on me malo izmasirao! pa smo tako malo ležali i gledali kako moj trbuh skače :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la fancy » 24 svi 2016, 10:06

I ja virnem na proljetnice,i onda me lagano panika uhvati :lol Danas mi stizu platnene pelene,narucila sal sest za pocetak,neka mi Bog pomogne da se snadjem sa tim cudom :hahaha
Dr mi.jevrekla na zadnjoj kontroli da se spakujem kad dodjem do 33.nedjelje,pa sam ja to ozbiljno.shvatila i posla se pakovati. Jos malo pa cu u 34. :lebdi a tadavje vec za iscekivati,jel'?
D.zeli da se gospodin zove Milos,i ne odustaje od imena,a ja nesto nisam odusevljena...I sta sad!? Natezati se sa njom,ili joj ugoditi :lebdi
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 25 svi 2016, 08:53

Evo jutros pribavila i AS.
Sad još madrac za kinderbet i tričarije tipa pelene, kremica za guzu i za curku je sve spremno.
Valjda sad ja dolazim na red:)
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 25 svi 2016, 09:01

super svenegali, sve sjeda na svoje mjesto!

ja sam se noćas opet probudila u 4, to mi je sad već treći put u zadnjih par tjedana i onda jednostavno ne mogu zaspat. ne znam šta me probudi jer ne moram ni na wc ni ništa, ali probudim se i budna sam ko ćuk :ajme i naravnod ok zaspem, tamans e moram u 6.30 dić, ko zombi sam :ajme

mi smo isto u raspravama oko imena!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 25 svi 2016, 13:12

latice i meni se u zadnje vrijeme često događa da se probudim i onda više ne mogu zaspati, nikako se namjestiti, pa me uhvati nervoza...
svenegali ti super napreduješ sa pripremama, ja planiram kupiti krevetić i sve što je za njega potrebno do kraja tjedna, a onda idući tjedan u nabavku pelena, maramica i sličnih sitnica. Trebam li za madrac od krevetića kupovati nepropusnu podlogu ili to tek kasnije? Planirate li vi bebu iz rodilišta iznositi u AS ili u košari?
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 25 svi 2016, 14:50

Počela sam sa svih strana dobivati, pa se odjednom nakupilo:)
Vi ste zato sebe već skoro sve opremile.
Ha isto nisam baš pametna po tom pitanju. Po ovim brošurama koje sam dobila na tečaju, savjetuju i preporučuju AS.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mary5 » 25 svi 2016, 21:57

Ja sam kupila odmah nepropusnu navlaku, nju ti je dobro odmah stavljati ispod plahtice,jer ti oni bljuckaju pa ono. Da ne ode na madrac.
Sto se tice u cem ih iznjeti?! Po pravilima bi bilo u as, al ja nisam mogla zamisliti tako malu bebu svu savijenu u tome, pa smo mi u kosari, i naravno ja sAm sjedila iza.
Sad ipak biti ja mislim drugacije, jer kad stavis od G. As i od bebe kosaru mama ne moze sjediti iza. Pojma nemam uopce kako ce to sve funkcionirati, s obzirom da su sad 2as il nebitno kosara.
Ja sam G. Dala ime, sad je red na tatu a vecinom svi imaju neka svoja cudnovata imena, nas ce najvjerovatnije bit Petar, ja nisam odusevljena Al bolje i to nego Nikola ili Boris hahahaha uzas.
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mary5 » 26 svi 2016, 07:16

Jutro, evo opet mene. Muci me nespAvanjee :(
Sinoc zaspala u 01:30h probudila se jutros u 06:00h. :(
Umjesto da spavam, odmAram, kad mi Bog daje priliku, kad dode beba nema spAvanja. Al sve kontrA. :( jel i vas muci nesanica?
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 26 svi 2016, 08:21

Latica i Mrvica isto muku muče s nesanicom..čini mi se.
Ja ne, ali me po noći zna probuditi bolovi u kukovima i da prostite plinovi.
Jučer su kod nas bili od sina prijatelji,a ja sam pored svog tog meteža, dernjave zaspala ko beba:)
E da se pohvalim kupila sam si dva grudnjaka za dojenje. Eto krenula i sebe opremati.
Dolazi lijepo vrijeme, pa tako i otvorene cipele, natikače.
E sad nama su na tečaju rekli da ne lakiramo nokte. Kako vi stojite s time?
Da, ja sam isto na mukama u čemu izvesti bebu. Muka mi je da ju pigam u jajetu as, a opet košaru ne mogu zavezati u autu:(
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 26 svi 2016, 09:12

Svenegali,ispade ti na.kraju najopremljenija :)
Sinoc sam spakovala torbu za bolnicu. Ni ja nisam pametna za iznosenje iz bolnice,AS mi je sigurnija,ali mi se cini neudobna tako maloj bebi :roll
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mrvica2403 » 26 svi 2016, 10:07

mary i mene muči nesanica, ne mogu reći da je svaku noć ali često mi se događa da se probudim i ne mogu zaspati, pa idem u wc , pa se ne mogu namjestiti :ajme

Primjetila sam da mi malo ujutro natiču prsti na rukama, još sad kad krenu vrućine... Baš se nešto mislim jadne one žene koje imaju roditi u 9. i 10.mj pa cijelo ljeto moraju izgurati s velikim trbuhom, ja i ovako pušem nakon svake aktivnosti duže od 5min, ko nasukani kit se osjećam.

svenegali ja isto jedva čekam natikače jer mi se već postaje problem i obuti. Neću lakirati nokte do poroda, znam da su moju frendicu napali iako je imala prozirni lak kad je došla rađati, a pogotovo ako budem išla na carski ne smijem imati nalakirane nokte.
Dobiti ću kolica 3u1 od mojih pa ću dok budem u bolnici vidjeti u čemu ću iznijeti bebu, meni se isto ta as čini neudobna ali je sigurnija....baš nisam pametna
Danas krećemo na put, sutra pregled u zgb jedva čekam....a onda idemo u kupnju krevetića :srca stvarno kad pogledam ticker ne mogu vjerovati, još je tako malo ostalo
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 26 svi 2016, 10:37

Znači ipak ništa od lakiranja noktiju:(
A tak mi bezveze, bezlično izgledaju stopala u natikačama.
Danas je nekakav shopping day u West gate-u, pa razmišljam bili otišla, bit će nekakvi popusti.
Da, vrijeme nam se posmiče..
Ma da ja sam već u onoj fazi kad jedva čekam da rodim. Postaje mi sve teško i napor, ne znam kud bi od
trbuha i tome sl.
Javi nam Mrvice kako je prošlo na pregledu!
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 26 svi 2016, 11:42

Mrvice,javi kako je prosao pregled.
Meni.odavno naticu i ruke i.noge,samo jedne patike mogu normalno da obujem. Nokte odavno.ne lakiram,imala sam gel na njima godinama i bila mirna,no kada sam trebala u bolnicu sve sam skinula i od tada ih drzim.kratke i bez laka. Sve razmisljam,ako.slucajno zaglavim u bolnicu,bolje da izbjegnem da vicu na mene jos zbog toga :) Naredne sedmice idem na pedikir napokon,da mi malo dovede u red grozna stopala koja.ne.mogu da dohvatim :hahaha
Juce sam satima peglala robicu za malca,no jos.uvijek nemam pojma gdje da je.smjestim. D.spava u svom krevetu,sa nama u sobi,kada ubacimo krevetac nema.mjesta za ormaric,a njen je vec pretrpan. Nadali smo se da cemo naci stan do poroda i to rijesiti,no jos uvijek nista,pa cemo.morati nesto da smislimo dok se ne snadjemo. Na kraju mi je pegla krepala :nesvist :ajme Cekam da se mm vrati s puta,pa cemo vidjeti i za to sta cemo. Samo se redaju nove obavezne nabavke,taman pomislim da imam sve i tako nesto izleti...
Imate li kontrakcije? Ja cim krenem da radim nesto teze,stomak se stvrdne,jako neugodan osjecaj,jedva se dovucem do.kreveta i prolegnem dok ne.prodje. Seka ovih dana obavlja usisavanje i detaljno ciscenje,a ja trckaram oko nje i radim sta mogu... :whew
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 26 svi 2016, 13:02

Meni se isto znaju javiti te kontrakcije..baš mi trbuh bude jako i bolno tvrd.
Ok, ne lakiram nokte:)
Mi preuređujemo tako da dobijemo još jednu sobu. No, kako će kinderbet biti sigurno 6 mj u našoj sobi ne žurimo previše. Više me muči hoćemo li uspijeti pofarbati cijelu kuću prije poroda.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 26 svi 2016, 13:17

I ja imam kontrakcije, ako malo viš radim ili se krećem , trbuh se stvrdne i moram leći. Zna mi se dogoditi i ako se cura malo više i jače mrda i udara. Onda legnem na lijevi bok i odmorim malo , popijem i jedan magnezij na dan.
Mi smo isto radili razmještaj u sobi da nam stane krevetić i komoda za robicu, jer nema previše mjesta u sobi
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 26 svi 2016, 23:23

Cure, nikako bebu voziti u autu bez AS. :bigno
Košara nije ništa bolja od držanja na rukama
Sve osim AS je jako, jako opasno, a i prekršaj uostalom.
Bebi nikako nije u AS neudobno. One su nagnute pod velikim kutom, tako da dijete praktički leži.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Mary5 » 26 svi 2016, 23:36

Imam i ja kontrakcije samo nisam znala sta su, do sad i nisam znala 100% jel od toga. Al sam sama primjetila da kad sam na nogama stalno i kad nesto radim da mi se to desava. Nisam imala ja to nista s malim pa sam se sad cudila. Mi imamo glupu kucu sa 3 kata, malca koji je stalno aktivan tocnije radi nerede svakakve, ja takva kakva sam, mora bit sve pod crtu, stalno brisukam, stalno cistim, 3 kupatila, 5soba, veliku dnevni boravak, hodnici, stubista ko u prici samo da odem gore dole dnevno umorim se, a dnevni na 1 katu a sobe i veliko kupatilo na drugom katu znaci neznam ni ja koliko puta odem gore-dole ili po nesto. Ili cistit, ili ves. Ludnica. Bas mi je dosta svega. Muski ko muski ne paze, ne sklanjaju za sobom, za malca je to prerano ali ga mislim odgojiti u tom smislu da bar za sobom skloni neke stvari. Tata je uzas, kao da imam dijete od 3godine i dijete od 27.
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mary5 » 26 svi 2016, 23:40

Inna hvala na savjetu. Ja cu onda u as, iznjeti bebu. Hvala puno, nisam imala pojma da je beba u kosari kao ka rukama, uvijek sam si mislila, unutar nje je, ja sam tu. Ako bi nesto bilo, ja sam tu da reagiram. Da mahinalno zadrzim kosaru da ne ode sa sjedista il sl. Al za ovo iskreno nisam znala. Hvala ti. <3
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 26 svi 2016, 23:47

:zivili
Na žalost sekunde su u pitanju...
Nitko ne bi stigao reagirati.
Samo u AS.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la fancy » 27 svi 2016, 14:21

Ja sam za D.pripremila AS,no nisu mi dali da je stavim u.nju pri izlasku iz bolnice :roll
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mrvica2403 » 27 svi 2016, 21:23

Cure evo nas s pregleda, sve je super , zatvorena, beba super napreduje ima oko 2600gr, protoci super, uzeo mi doktor bris na onaj streptokok i to je uglavnom to. Doktor prezadovoljan, a i ja :srca
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.