ima jedna dosta gadna začkoljica s tim zadnje upisanim i njegovim bodovima. Odnosno taj zadnje upisani vas vuče na krivi trag i prividno vam može dati dojam da su se djeca upisivala s manje bodova nego što jesu, a zapravo bi najbolja stvar bila da stave prosjek bodova svih upisanih, to bi vam više značilo i davalo bi vam bolji orjentir. Ovaj s najmanje bodova je bezveze jer je zadnji upisani jedini takav i nekako imaš dojam da je slučajno upao.
Tak da štono se u narodu kaže ne j... lep nego uporan tako vam je to i za upise. Može se desiti da dijete stvarno upadne ono

i ima smisla stavljati prave prioritete i njih se držati.
Prošle godine je meni osobno najgora stvar bila ta kaj se masa djece upisivala na temelju rješenja prije nego su upisi za redovne počeli, hrpa djece je imala dodatni bod, a većina tih "dobrih" škola je imala popunjenu kvotu od maksimalno mislim 6 učenika po individualnom programu. I onda kad to sve pozbrajaš onda se počneš nervirati jer su smanjeni razredi i smanjena je upisna kvota za redovne.
To malo depresije i nerviranja da vam na vrijeme serviram
I nerviralo me to provjeravanje di je plasirana i kako. Mislim nerviralo me jer je ona to stalno gledala. Ja sam se uspjela isključiti od tog stalnog provjeravanja ali ona nije

Budite dobre pa mi objasnite bodovanje sportskih uspjeha koje su očito opet uveli.
Jasno mi je da se boduje timski ili individualni uspjeh na državnoj razini, ali nije mi jasno za koju školsku godinu?
Sportski razredi upisuju na temelju svoje neke računice koja u obzir uzima koliko je ukupno djece u tom sportu, koliko djece ima u klubu, kakve je uspjehe dijete u tom sportu ostvarilo
Složena matematička formula ali je upisana u vodiču za upise pa možeš otprilike kalkulirati
Druga kategorija su tzv školska natjecanja. Za njih se bodovi daju za postignute rezultate od 5-8. razreda i dobivaš puno bodova na osnovu plasmana ali za redovni program (od 1 do 4 boda možeš dobiti). Takvih je recimo bilo dosta prošle godine pa prvi ovdje pa natjecanje ondje. A ja sam posebno osjetljiva na te bodove pa mi se vjerojatno pričinjavalo da ih ima i više nego kaj ih je stvarno takvih bilo

I ti sportski su ti se uvijek bodovali i vazda će. Samo je prije bilo da bodove dobivaš i za HOO kategorizaciju a sada to više ne može.