Sada je: 30 tra 2026, 03:50.

vježbanje kod kuće (3. dio.) - čavrljanje

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: vježbanje kod kuće (3. dio.) - čavrljanje

PostPostao/la morena » 28 lip 2016, 08:27

nevenera je napisao/la:21 days je nakon malo vina, extreme nakon rakije a chisel nakon gajbe pive

:hahaha
Kad smo kod toga, meni je jučer gajba pive služila kao steper (umjesto bencha) :hahaha Taman visina.

Chisel Cardio, day 8
Cardio trening s utezima, traje oko 40 min. Svaka vježba traje 1 min, kratka pauza, pa slijedeća vježba. Ima 8 vježbi, rade se dvije runde (znači u drugoj rundi se ponovi svih 8). Sviđa mi se Dumbbell swing, to je kao ono što rade s girjom, samo je ona koristila uteg. To još nisam radila do sad.

Uključeno je cijelo tijelo, noge, ruke, leđa, core... i pošteno se oznojiš i zadišeš. Zaključila sam da mi se sviđa ovo ponavljanje rundi. Prvu rundu se još možda upoznaješ/prisjećaš pokreta, paziš na formu, taman zagriješ i počneš umarati sve mišićne skupine... A onda kad to sve ponoviš još jednom, punom snagom jer su ti pokreti poznati, taman si ih radio par min prije, imam osjećaj da je TO TO, ono što prži kalorije, kad izvlačiš zadnje atome da daš sve od sebe :p
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la nevenera » 28 lip 2016, 13:52

meni je to s girjom baš zanimljivo
ali me sve strah ozljede
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Mala Bornica » 28 lip 2016, 13:56

s girjom sam radila jednom s trenerom u teretani. davno, ne sjecam se ni koliko je bila teska. i super su bile vjezbe, nije mi ostalo u sjecanju da je bilo komplicirano ni tehnicki zahtjevno. ali nisam pogledala filmice pa ne znam kakve su tu vjezbe.

jucer sam odmarala, trebalo mi je...
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 28 lip 2016, 14:21

babe obične!

rječite!

alkosice (pive rakije...)

pa dobro kaj mi NI JEDNA od vas nije mola reći da je Shaun T LUD i da T25 NEMA ODMORA
halooo
tutututu

jedino morena radi recnzije
vi sam pijete i bildate

uglavnom jako je dobar trener jer ubaci tu i tam seriju za smirenje hart bita ali ono... maslim stvarrno
crkla sam
crkla
cardio alpha T25

uglavnom, bit će interesantno vidjeti promjene na tijelu nakon ovog tretmana jer j potpuno drugačiji pristup od autum

već mi sad fali njen leg day, barre legs i lower fix, obožavala sam to

a šta ću odradit ću alfu
a možda onda i sve i betu i gamu jer beta je core al sve je stojeći

jako me križa bole, ana se ponekad budi po noći, vrućina i glad ,valjda a ima 9 kg i više i kako nemamo mjesta između kinderbeta i kreveta dižem je bunovna iz čudnih položaja

jučer sam završila 2 turu 21 fixa
jedva dirty 30 odradila, jedva
i to je valjda danak sunce, more, slabo spavanje, rad na kompu, vrućine - sve skupa - nisam ličila na sebe jučer

dakle počela T25 FOCUS
veselo je :nesvist :nesvist :zub :znoj

AUUUUUTUMNNNN!!
21 days fix jeprogram za život, uz povećanje težina i modifikacije teže /lakše moš non stop to vježbati
Falit će mi
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la nevenera » 28 lip 2016, 14:28

T25 ti je kraći i žešći
Ali opet lakši od max out ili insanity ili asylum
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 28 lip 2016, 14:28

Ruthless je još kraći ali je Shaun bolji trener
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la morena » 28 lip 2016, 14:39

Ovo je bila vježba, samo s utegom, ali isti pokret. Mislila sam da ću osjećati veće opterećenje na donji dio leđa, ali nije. Glavni dio posla odrade noge, a leđa i ruke se taman fino zagriju. Mislim da ova vježba nije tehnički tako zahtjevna, možda ima i kompliciranijih. A bome nije lako mahati s utegom cijelu minutu, prvo sam mislila da mi 5 kg prelako za tu vježbu, ali do kraja minute mi je bilo drago da nije teži :p
https://www.youtube.com/watch?v=OopKTfLiz48
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la Ana2010 » 28 lip 2016, 15:51

Bornice, hvala na osvrtu na chalean extreme.
Pcelice, i ja sam taj cardio iz T25 odradila neki dan umjesto cardio treninga iz svog programa. Napisala sam vec da sam crkla. Mislile smo valjda da znas da nema predaha kod njega u ovom programu. Cula sam u nekom njegovom reklamnom spotu: You can rest when you go to bed. :lol
Ali pazi s krizoboljom, drzi se :hug.
Ja sam danas odradila cardio 2. Sutra rest day pa prekosutra prelazim na 9. tj. Body revolution. Ima da krepam ;).
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 28 lip 2016, 21:34

Prekinuo me nikša pa sam dovršila sama uz papir
Bulk chest
Odoh se bacit pod tuš
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Mala Bornica » 28 lip 2016, 23:09

Sad sam zavrsila push2 i core (piyo).

Core sam prvi put radila, ima dobrih stajacih trbusnjaka :dada .

Sat vremena sve skupa a nisam se previse oznojila. Svejedno dobri treninzi.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la morena » 29 lip 2016, 09:27

Ja nastavljam s H&C.
Max Hammer strenght.
Oko 40 min, 20 različitih vježbi. Vježbe su takve da se jednu minutu radi određena skupina mišića, bez opterećenja, koliko god ponavljanja možeš napraviti u toj minuti. Sljedeća vježba pogađa istu skupinu mišića, ali radi se 8 ponavljanja pod maksimalnim opterećenjem (utegom) s kojim možeš raditi. Npr. rade se sklekovi jednu minutu, a onda se radi bench press s utezima. Ili čučnjevi bez opterećenja 1 min, pa 8 čučnjeva s utezima na ramenima.
Jedino moram priznati da nisam baš koristila "maksimalnu težinu". Mislila sam staviti teže diskove na uteg, ali sam odustala zato jer ruke/ramena ne mogu raditi s tolikom težinom. Noge bi mogla, ali onda moram mijenjati diskove, a to mi se nije dalo :hahaha Tako da sam vježbe za noge radila 1min sa laganim utezima (3kg), a onda 8 ponavljanja s 5 kg. Mislim da je bilo učinkovito. Danas me fino zateže. Sve.
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la nevenera » 29 lip 2016, 09:32

ja sam konačno iskopala chalene extreme a da mi radi
imala sam neke greške, pradavna snimka
zaboravila sam bila kako mi se sve što radi čini sporo :lol
budem to probala iskombinirati nakon body beasta možda
još ne znam što bi
najradije H&C

hammer je odličan
ni meni se ne da mijenjat težine pa još koristim stare utege od 3 i 5 kg :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Mala Bornica » 29 lip 2016, 09:44

mene moj piyo malo zeza jer glas kasni (ili zuri, neznam :lol) za slikom, pa mi bude nezgodno kad je neki novi pokret podu na rasporedu, slusam i radim pa kad dignem pogled da vidim da li sam ok, oni budu u sasvim drugoj pozi :roll
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la morena » 29 lip 2016, 11:19

Mala Bornica je napisao/la:mene moj piyo malo zeza jer glas kasni (ili zuri, neznam :lol) za slikom, pa mi bude nezgodno kad je neki novi pokret podu na rasporedu, slusam i radim pa kad dignem pogled da vidim da li sam ok, oni budu u sasvim drugoj pozi :roll

Ovo se i meni događa. Sad sve što izlazi bude u .mkv formatu, a ovi programi koje imam instalirano za gledanje videa očito imaju problema s čitanjem novih formata... Zapravo na laptopu bude ok jer muž poinstalira sve novo što može, a ovi programi koji se mogu instalirati na tv malo kasne za novom tehnologijom...
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 29 lip 2016, 14:31

kaj neve nisi još odradila H&C?
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 29 lip 2016, 14:33

prvi dan otkad vježbam da se ne veselim vježbi
fali mi autumn
strah me ovog t25 kao da me tijelo od toga svrbi ,baš mi je nja nja

leđa sve gore i gore
sumnjam na dijastazu opet da mi se pomakla prst pa i leđa popustila jer ne radim više kontrakcije i headliftove
ne stižem sve

ili noćno dizanje, nemam pojma
boli me
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 29 lip 2016, 18:20

mislim da me i viroza hvata. ne budem danas vježbala, nema dijela tijela koji me ne boli
osjećam se otrovano ugljikohidratima
baš su zlo

najbolje mi paše taj paleo opušteni lchf, u kojem možeš ubaciti i grahorice ponekad ali samo da nema krušnih proizvoda
no jela sam dva dana unazad kekse i cheeasecake (polu dozvoljen recept) i naravno...
mislim da me toliko loše puknu ti ugh da se odmah sva nadmem, umorim, crkavam i evo sad virozu od kćeri sam pobrala

zlo zlo su ugh

čak sam počela gledati 21 fix tip prehrane isto ima malo ugh
a moguće je onu količinu ugh (riža ili slično) - žuti kontejner zamijeniti voćem (ljubičasti) da bi bilo bliže paleu npr
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la nevenera » 29 lip 2016, 22:13

body beast bulk legs
Digla sam težinu na 9 kg-za neke vježbe. Za neke je najveća ostala 8 (squat npr)
Mislim da je to bila greška kod stiff leg deadlift jer osjećam donji dio leđa
Nešto sam krivo radila. Ili previše težine ili loša forma. Kako sam tu vježbu radila često mislim da je do težine. Ne do forme. Možda griješim.
Bilo kako bilo, saznat ćemo sutra.
Skoro 600 kcal. Dobro dođe. Danas sinu roćkas. Jela beethoven i čudo od čokolade.

Shaun ti ne paše pčelica
Meni isto nije paSao
Aj se prebaci na nešto drugo ako te motivacija pusti
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la morena » 30 lip 2016, 07:57

Pčelice, možda si iscrpljena. Tj., meni čini da jesi. Vjerojatno ti se više toga poklopilo odjednom. Uzmi pauzu. Ako sam dobro popratila, tjedan dana si negdje, onda se vraćaš? Ja bi možda uzela i tjedan dana pauze, ili barem ne bi radila Shaun T-ja. Meni je on fenomenalan, ali iskreno, ne bih to radila po ovim vrućinama. Jednostavno ne mogu zamisliti da pratim njegov tempo, a vani 35 stupnjeva... Možda jednom tjedno, ali svaki dan... ne.

Neve i Masha, imam pitanje u vezi Hammer and Chisel. Da li se isplati raditi one treninge iz Deluxe verzije? Ja sam skinula tu Deluxe verziju, i sad imam par treninga dodatnih, i mogu neke od redovnih zamijeniti njima. Chisel Leg i Hammer Leg mi je super, to ću svakako ubaciti negdje, ali gledala sam recimo Max Hammer strenght (redovno) i Hammer build up (deluxe). I Max Hammer mi djeluje puno bolji od ovog iz deluxe verzije, pa sam ga i odradila. Sad ne znam za ove ostale. A isti trening se baš ne ponavlja tako često da jedan tjedan radim redovno, drugi deluxe...

Uglavnom, jučer Chisel Agility.
Zgodno zamišljeno, ali ako je to Agility trening, moglo je biti i malo zahtjevnijih pokreta. Uglavnom se baziralo na promjeni smjera kretanja "po naredbi" (Autumn). Skokovi u čučnju lijevo desno, naprijed natrag, vježbe s dosta kretanja, malo mi je falilo mjesta po sobi, ona kaže skoči udesno, a desno mi je zid :lol Ali umoriš se, a čučnjevi mi ubiju noge. Sad mi je jako smetalo što zvuk kasni za slikom :hahaha Jer slušam nju i krećem se kako ona kaže, a bacim pogled na ekran i oni u sasvim drugu stranu idu... pa me zbunjivalo :p
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 30 lip 2016, 09:13

cure izgleda da je ta viroza od kćeri
jučer nismo ni na more išli popodne
mm je imao mučnine i krvario mu nos prekjučer a kćeri jutros (viroza je to)
iako nitko osim nje nije imao temp ipak nam je organizam iscrpljen

i mene zeza format filmova, npr ručno sam mijenajla ekstenziju od Shaun T da ga mogu na tvu vježbati
ali H&C unatoč ručnoj promjeni ekstenzije u mp4 format nije htio raditi

morena, može biti da je shaun t loš izbor, ali bojim se da ako prestanem na 10 dn vježbati da ću brzo opet pokleknuti
jučer nisam radila (ionak obi bio 7 ili 8 dn ,a već mi tijelo samo od sebe traži odmor jedan dan

nastavit ću
a uzimam u zg kd mame i 21 fix ionako tamo planiram uzeti utege

meni je na deluxe verziji u chiselu super butt hammer il tak neš chisel. uglavnom meni se uvijek čini dobro imati više toga
da izmijeniš ponekad

morena daj još piši kako ti se sviđa h&c
kolko dugo već sad ukupno vježbaš od doma
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Masha » 30 lip 2016, 09:28

Morena, ja sam dosad isla po programu. Vidi kako ti pasu delux vjezbe pa ih ubaci kad ti se nesto ne da kod osnovnog programa ili ti se delux cini bolji. Tako sam ja kod 21 day. Npr danas je rest day ali cu ja odraditi barem ovaj 15min glute chisel.
Inace, super mi je ujutro vjezbati kad radim popodne. Nakon jutarnje smjene budem smlavljena pa mi se nista ne da.

Ja sam jucer crkla nakon agilitya. Ja i skakanje dva pojma :ajme

Podigla sam kod hammera u nekim vjezbama utege na 7.8kg (izvagala :lol ) i super mi je tako. Odmah fina upala, osjetim da sam nesto radila. Plan mi je kupiti jos 2 sipkice jer mi je tlaka ovo navidavanje usred treninga.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Ana2010 » 30 lip 2016, 10:27

Pozdrav!
Ja spojim laptop kabelom na tv. Nisam bi proucavala mogu li kako drugacije...
Pcelice, nek ti bar viroza prodje... Kako su ti kriza? Mene od najmanje boli ili napetosti u donjem dijelu ledja uhvati panika jer me jednom fuuuul ukocilo. Danima se nisam mogla pomaknuti.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la morena » 30 lip 2016, 12:43

Masha je napisao/la:Podigla sam kod hammera u nekim vjezbama utege na 7.8kg (izvagala :lol ) i super mi je tako. Odmah fina upala, osjetim da sam nesto radila. Plan mi je kupiti jos 2 sipkice jer mi je tlaka ovo navidavanje usred treninga.

Uuuu, to je super, meni je za ruke 5 kg max, i to mi je preteško za neke vježbe. Ali kad se rade noge bi mogla teže... isto me muči to navidavanje, tako da su i meni u planu još dvije šipke, diskove imam, to mi bude uteg od 7,5 kg, taman za noge.

A vidjet ću još za taj deluxe, zasad idem po programu, ove 15 min leg iz deluxe verzije su mi odlične, a za ostalo ću vidjeti... možda slijedeći put kad se treninzi počnu ponavljati ubacim predviđenu deluxe zamjenu...
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la nevenera » 30 lip 2016, 13:48

Ja sam radila isključivo delux
Hammer legs. Kao u beast legs mi je odličan trening za noge
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 30 lip 2016, 18:17

danas smo bolje
svi
budem danas opet autumn
u zg ću ponjeti traku i peglati po poznatome (21 fix)
kupit utege i bučice i zatim nastaviti sa hammerom
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la nevenera » 30 lip 2016, 21:33

body beast bulk arms
36 min. 260 kcal
Većinom se radi curls i triceps extensions
Sooo tireeeed
Sutra idem u Sinj. Team building.
Budem se digla ranije i odradila trening prije puta.
I hope....
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Mala Bornica » 30 lip 2016, 22:35

Umjesto piyo drencha iscijedila me autumn sa cardio fix extreme treningom. Znojila sam se i nakon tusiranja...

Svidja mi se njen sistem :dada . 4 serije po 4 vjezbe a vjezbe se ponavljaju 2 puta. Tri vjezbe traju po minutu a jedna 30sek. Pauze po 10s izmedju vjezbi, minuta izmedju serija.

Popila sam oko 3dcl vode i klokotao mije trbuh sto mi ide na zivce :lol .

Pcelice drago mi je da vam je bolje.

Neve, tvoja motivacija je svemirska :dada
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Ana2010 » 30 lip 2016, 22:47

Pozdrav!
Ja sam jutros pocela s 9. tj. Body revolution. Odradila sam workout 9 (vecinom prednji dio tijela: ramena, prsa, tricepsi, trbusnjaci, kvadricepsi). Nije puno teze od workouta 7, mada sam nesto morala modificirati.
Kao i u ostalim treninzima, bila su 4 kruga vjezbi. Ide nekoliko vjezbi pa cardio interval (1 min) pa opet te iste vjezbe - i to je 1 krug.
Ima dosta sklekova, plankova, down dogs... Npr. push up jack - spustis se u sklek spojenih stopala, a pri dizanju rasiris noge. Pa stojis u planku na jednoj ruci (ili utegu), noge rasirene, a u drugoj ruci imas lagani uteg (3 lbs su oni imali, ja sam uzela 1,5 kg) i tom rukom mases tj. dignes je bocno gore pa je onda spustis ispod prsa prema drugoj ruci (ako ste skuzile...). Bili su mi fora i cardio intervali. Jedan je bio neka vrsta jumping jacka, ali stojis u polucucnju, a ruke su savijene u laktovima i mices ih bocno. Pa jos jedan cardio interval je ovako isao: stojis uspravno, pa legnes i skvrcis noge, ko da ces napravit kolut unatrag, pa se vratis prema naprijed i ustanes. Trebalo bi to bez pomoci ruku, a modifikacija je da si pomognes rukama ustati.
Sve nesto opisujem, ne znam koliko uspjesno :lol. Ne sjecam se bas naziva vjezbi.
Od sutra sam svakodnevno ujutro doma sama sa svo troje (danas su stariji bili zadnji dan u vrticu). Volim odvjezbati ujutro tj. kad mi maleni zaspi oko podne obicno. Nadam se da cu uspjeti ukrotiti dvoje starijih da me puste da odvjezbam u to vrijeme. A popodne bi u pravilu isli na plazu ako nema drugih obaveza.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ana2010 » 30 lip 2016, 22:53

Pcelice, drago mi je sto ste bolje.
I meni je 21 fix bio zakon. Morat cu se i ja jednom vratiti Autumn, stvarno su super njeni treninzi, a i jako mi odgovara preglednost, odbrojavanje vremena (to mi kod Jillian malo fali). Kad se odlucim odraditi 21days fix extreme, mislim da bi bilo dobro neposredno prije njega opaliti 1 tjedan "obicnog" 21 day fixa.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.