hej cure, evo mene s pregleda, malo sam se zadržala s frendicom u gradu na kavi, pa dok sam došla doma i ručala, sad mogu malo odmorit jer vani ništa nije osvježilo..
uglavnom sve je OK, ali
svenegali ako ti se štucalo, vjeruj da sam mislila na tebe. dakle, bila sam prvi put kod ove dr i pogledala me - i dalje samo prst otvorena, ctg kaže super i napravila uvz. gledala, mjerila, protoci Ok, plodne vode ima, beba živahna jedva je uhvati za mjerenje, još se zezamo - kad je počela mjerit, prvo mjeri glavicu i pita jel to cura. ja kažem da, a kaže ona - ma znala sam čim je takva lijepa mala glava da je cura. pa spominje kak ima bucmaste obraščiće i tak. na kraju, ja već obrisala trbuh od gela, kad pitam ja onako usput - niste mi rekli koliko je teška. kaže ona 2600g

ja gledam jesam krivo shvatila jer zadnja dva tjedna mi govore da je oko 3 kg, čak i možda mrvu više. kaže ona da se nije ona zeznula, ali ide još jednom premjerit. i stvarno izmjeri žena još jednom i kaže - ma najviše 2700 g
uglavnom, kaže da je drugi dr možda mrvu dodao, ona radi možda strožu procjenu, a jedan mm na tom uvz se bilježi kao 100 g, dakle vidiš koliko je to subjektivna procjena. a ja sam davno rekla da se meni čini da su je ranije precijenili i da će bit do poroda oko 3 kg, ko i brat i sestra, ne više. i tak će na kraju i bit. uglavnom, svenegali, kak sam s njom pričala, kaže ona da beba po standardnim mjerama odgovara 35. tjednu, a ja sam skoro u 38., ali da to nema nikakve veze, jer je sve drugo - protoci, voda i aktivnost OK i da je to sad samo varijacija u veličini ploda koja može biti različita - ono što smo stalno govorile, neka se beba rodi s 4, a neka s 2.5 kg u istom terminu, to je do anatomije djeteta.
zato se ti više ništa ne brini oko tih procjena, a tko zna hoće li i to pomicanje termina kod tebe držat vodu, možda ti ne izdržiš do kolovoza jer ti je termin ranije, ma tko to zna. bitno da je beba aktivna i da su protoci dobri, a sama kilaža je sad manje bitna
na kraju mi je rekla da je njezina prognoza - mislim to je bilo onako u polušali, da još imam 10 dana i da će mala bit ravno 3 kg na porodu. iz njezinih usta u Gospodinove uši
mary, drago mi je da si se javila malo. blago ti se što se možeš okupat, ja ne smijem gledat slike što mi mm šalje od klinaca, bacila bi se istog trena u more da mogu