Sada je: 13 lip 2026, 20:31.

Generacija 2009. - 8. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2009. - 8. dio

PostPostao/la nevenera » 23 srp 2016, 13:48

Meni je riknuo laptop
Po x-ti put :zub

Mi idemo na more sad bez Tina
On bude s mm-om ili da Sveki
Nije mu ruka još zacijelila

Došao nam je sports direct
Majice 9-10 su mu taman (tako sam i htjela) a donji dijelovi trenerki 9-10 veliki. Debeli su pa će biti za jesen
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 23 srp 2016, 15:32

Latice sretna rockas M i ovdje! Nadam se da ste sad vec doma vas dvije.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Ana2010 » 23 srp 2016, 19:19

Pozdrav!
Neve, uf :(. Imas li stvari s kompa i na nekom externom disku?
Moji (D, J i mm) su na plazi. Mene ulovila jutros neka crijevna viroza s temp. Sreca da je vikend pa je mm sve preuzeo. J je zakljucila da mi nije lose kad sam bolesna jer mi mm da da se izlezavam :lol. Sad popodne sam bolje. Samo da brzo prodje i da se ostali ne zaraze.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la latica » 24 srp 2016, 10:12

ana nadam se da si bolje :hug
neve, baš mi je žao zbog Tina, ali šta možeš, nadam se ća mu t brzo proći :hug
za laptop ne smijem ni razmišljat :lebdi

mi smo od jučer kod bake i dide, dakle pustili su nas doma i rekli da nemaju šta više s nama :lol tako smo se lijepo pozdravili sa svima, srce mi je bilo ko kuća, kad smo izlazili, a ono sunce nekako padalo na natpis s imenom bolnice, meni oči pune suza, tu su se moja djeca rodila, tu sam tek skužila šta je sreća, ma luda žena šta reć :ajme :lol bila sam sad sa sekom u istom apartmanu kao s Matom ka se rodio i to još i na njegov rođendan!

evo imali smo lijep dan i lijepu noć. cura ne silazi sa sike, ali možda je jučer bio i prvi skok. grudi su skroz mekane i ko da se ne stignu ni napunit da budu onako tvrde, ali ja ne kužim jel to sad već mlijeko ili neko prijelazno ili šta. međutim, ono što je bitno je da ona kaka i to onako zlatno - jučer 4 puta, noćas dva puta :joy vi možda znate ša to meni znači jer moja velika cura je u tom početku slabo dobivala na kilaži od dojenja i nije kakala što je bio prvi znak da ne dobije masnog mlijeka, kad se sjetim tih briga, tih vaganja, muka mi dođe, sad kad vidim da ova piški i kaka, sva sam ko perce, visila ona stalno na sisi ili ne :lol strašno za reći, ali kad vidim pokakanu pelenu, srce mi poskoči od sreće :hahaha

malci se sutra vraćaju, e još ću jedan dan izdržat pa se nadam da će seka sutra malo više spavat da ih mogi izmazit :luv
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 24 srp 2016, 12:40

Gledaj pelene i polako
Živjela kakica :joy :joy :joy
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 24 srp 2016, 15:49

Super, latice :joy!
Ja sam dobro, bila je ocito neka jednodnevna viroza.
Svi osim Jakova i mene su kod mog tate, pece se janje na raznju. Pridruzit cemo se naravno i mi uskoro. Sutra je u selu velika festa, 150 god od posvete crkve, a ujedno je i najmladjem imendan :luv (kao i sinku od nase Liv). Mi smo festicu u krugu obitelji preselili na danas :).
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 25 srp 2016, 13:06

sretan imendan dečkima!

tin je jutros makao zavoj i klipse.
ružno izgleda, što jest, jest.
baš ružno. ali mali je i bit će bolje
idemo danas na more konačno.

ja sam uzela mislim bar, većinu stvari na e-kupi. mislim.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 25 srp 2016, 19:38

sretni imendani :luv

neve, možda bi bilo bolje da su mu šivali? ali doro, bitno da njega ne smeta, ožiljak će svakako biti manji s vremenom, znaš ono - dok se bude ženio... :lol

joj, ja sam uzela neke stvari po sniženjima i outletima sad u zadnjoj fazi trudnoće, ali nisam sigrna što će mu još trebat. ali za početak ima sve, novi šukavac z ajesen, ima kaputić odnosno jaknu za zimu, uzela sam par novih trenirki, a majica ima od lani jer su mu bile mrvu velike, pa će mu sad bit dobre. ostalo ćemo u hodu..
nisam knjige naručila, odnosno nije mm :ajme

no to je sad manje bitno, to ću kad dođemo kući, ali bitno je da su se meni danas moji pilići vratili :srca M je danas ujutro dok je jeo krafnu ispala gornja jedinica pa se vratio ko krezubica :lol uz to ga je jutros nešto koljeno počelo bolit, kaže mi teta da je došao šepajući. boli ga samo kod određenih pokreta, možda se malo preforsirao ili neki krivi pokret napravio, tko će ga znat. i onda se još rasplakao da bi on ostao još na moru - osjetljivi moj, ja sam uvijek kad bi išli s mora išla očiju punih suza :lol
sekica im se presviđa, ali ono oduševljeni su, iako nisam drugačije ni očekivala. prvo su nju išli vidjet i izljubakali je uzduž i poprijeko, M je jako zainteesiran za pupak da vidi kak to izgleda, seka je sva uživljena, kad smo motali malu, ona drži pelenu, ja kažem daj mi pelenicu, a ona: ja ću - beba digni nogice :lol kad su popodne išli van, M se vatio da nije sekici dao pusu :luv
i tak, čim malo zakmeči, velika seka viče: mama mislim da bi ona sikila :lol brzo je skužila u čemu je fora ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 26 srp 2016, 07:50

Ne šije se taj dio
Jučer skinuli i do večeri je prokrvarilo :zub mlatio se s damjanom

Bravo za trojac :luv
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 28 srp 2016, 20:19

Latice kako je? Jel bila priča o porodu :mrgreen

Kako ste cure?

Nakon 2 dana kupanja sam Tina ostavila kod Sveki popodne da se ruka malo suši
Dobio je na poklon legiće, one male i radi dosta toga od njih.
Dobro mu ide
Uzeli smo i neku knjigu o slaganju pa se zabavlja
Danas sam damjana i njega poslala da peespavaju kod Sveki.
Zvala sam maloprije i čini se da damjan ne može zaspati
Budu ga vratili doma
Nadam se ne prekasno :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 29 srp 2016, 18:04

Latice, kako ste? Divni su tvoji :srca!
Neve, nadam se da ce brzo zacijeliti ta rana :hug. Super su legici, moji se satima igraju njima, a i dobri su za finu motoriku, kreativnost...
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la gaga0305 » 29 srp 2016, 20:31

Latice kako ste, kako veliki braco i seka?
Neve kod mojih jedino takvi legici prolaze, sad je Daliju hit oni 3u1. Ali kad krenu slagat bude svega, cak su zajedno slozili nasu vikendicu sa drvecem, stolom i ostalim. To cuvamo i dan danas, zao mi unistiti. A nije da im fale imamo ih na izvoz.
Kako ruka, i kako je prosao spavanac?
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la nevenera » 29 srp 2016, 20:46

Tin je zaspao u 2 ujutro
Toliko o tome
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 30 srp 2016, 15:35

hej cure,
ja se nikako javit jer nikako do laptopa, a ne mogu na mobitelu tipkat...

mi smo super, puj puj puj! u četvrtak smo došli doma, put je bio super hvala Bogu. išli smo s dva auta jer je i moja mama išla k nama, pa je super ispalo jer su svekiji taj dan imali neke obaveze u zg i onda su oni povezli M i moju mamu, a mi smo s curama zapalili čim je mala seka bila za zaspat na dulje.
općenito od kad smo došli ne odvajaju se od legića, igraju se ko da se u životu nisu igrali ni sa čime, baš uživaju doma. meni je malo neobično što ne možemo landrat okolo kao inače, ali meni još nije za dulje šetnje, a i ne stanemo baš u auto s raznim kombinacijama :lol onda ih mama malo odvede s MM-om do grada i predvečer prošetamo tu po kvartu. jučer sam išla sama s njih troje do trgovine po sladoled i kratko prošetat ;)

mama mi je tu što mi je predobro jer nam svaki dan skuha i ako je neka frka malo ih zabavi dok sam ja sa sekom, malo ih izvede van i sl. ostalo sve funkcionira, mala noću nekad više sisa, nekad manje, isto tako i po danu, ali ima svaki dan jedan dulji san kad se i ja sat-sat i pol odmorim što mi je stvarno potrebno. kak ćemo kasnije vidjet ćemo, ali kako su svi tako ćemo i mi. samo da nas grčevi ne uhvate, ovako je za sad sve kak treba.

mala seka je... divna! m je svako malo napadne ljubakat, neki dan sam mu rekla nek je pusti malo dok posisa, a kaže on: ali kad mi je toliko slatka da ne znam šta bi s njom :luv najbolji mi je kad je ja držim i kažem tipa moram na wc, a on se stvori kraj mene: oćeš da je ja preuzmem :lol

a velika seka je posebna priča. časna riječ da je smo koju godinu starija ako ona sama tu malu ne bi sama okupala i premotala. ona je toliko ufurana, nijedno "kupanje" nije bez nje prošlo, a sve prati ko mala baba. ja skinem bebicu i mrdam nešto sa strane, a ona je iste sekunde stručno zagrne ručnikom da se ova ne širi onako u moorov refleks. u jednoj ruci pelena, oan je namaže kremom,pupčić joj se ništa ne gadi, sve promatra. jučer je beba plakala, a ova mala odmah ššššš, pa joj kaže: udahni duboko :hahaha to ja njoj kažem kad se rasplače pa se ne može smirit. genijalna je zaista. kad mala zaplače a ja je držim ona meni jednom rukom spusti majicu, a drugom lijepo glavicu bebinu prema sisi okreće, dakle ona vidi šta treba i rješava. kamo sreće da je ona može nahranit :lol a to kako joj tepa i kako joj govori je za rastopit se: srecica moja mala, kaže ona njoj :luv

i tak. jučer smo išli malu prijavit pa smo usput stali naručit knjige za školu u knjižari. međutim, su oni to skoro sve imali i odmah nam dali i uzela sam odmah i sve omote i za te radne i za knjige. vjeronauk fali, to će nas zvat kad dođe. nisam se ni u snu nadala da bi to tako jednostavno riješili :shock

eto sad sam vam malo napisala. čitam s mobitel svašta dok dojim, pročitala sam već cijele ove rane pdfove, ali mrzim tipkat s mobitela...

neve, nadam se da je ruka bolje!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 30 srp 2016, 22:52

Ruka je dobro
Sutra će na more
Sama sam s njima pa ćemo ići

Latice divno te čitati
Dobijem želju opet
Ali me prođe

Meni je odlazak damjana kod svekija bila greška
Ne odaziva se na ime
Isključuje se
Plače i vrišti
Zaspao je oko 21.30
Vidjet ću kako će biti noć
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 30 srp 2016, 22:58

A jadan Damjan :(
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la latica » 31 srp 2016, 18:30

kak je Damjan danas?

moji su popodne išli na bazene, kod nas je pakleno vruće, a Drava je visoka i ništa od kupanja još neko vrijeme. dosadno im je. mislim, zapravo se stalno nešto igraju i ne kukaju previše, ali vidim da imaju viška energije i M svako malo u popodnevnim satima oko nečega oplaće, a stvaaaaaro dugo nije imao takvih faza :ajme

evo sad me mama zvala da su sat vremena skakali sa skakaonice :ajme oni imaju toliko energije da to nije normalno :lol

neve, iskreno, ja uživam s malenom, ali ovo je zadnji put definitivno :lol prestara sam ja za novorođenčad :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 31 srp 2016, 19:14

damjan je na pola koplja. ide na bolje. ali ije to to.
i dalje je ko uštekan u struju.

latica je napisao/la:prestara sam ja za novorođenčad :lol
:hahaha
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 02 kol 2016, 13:36

Natjerala sam tina da proba zimsku robu
Većinom može što je bilo za po kući
S sports direct su mu stvari velike pa će biti za zimu il proljeće
Treba nam hlača
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 02 kol 2016, 19:34

ja moram još vidjet do jeseni što će mu trebat,a li msilim da za prvu ruku ima svega dosta. više će cipele bit problem.

danas je išao s didom u kino, sad nastojimo svako popodne da ga netko mlo izvede nekamo ili njih oboje da im ne bude predosadno. prijepodne se voze biciklima po kvartu, ručak i onda seka odmara, a on igra igrice na tabletu ili gleda tv ionda popodnevni đir nekamo.
sutra mala seka ija idemo u đir,HZZO, Croatia osiguranje itd... nikad kraja papirologiji, svi na godišnjem, katastrofa :lebdi
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 02 kol 2016, 19:36

nadam se da se neće jako odužiti ganjanje papira. to je najgore

meni je tin taman između veličina
najgore moguće
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 06 kol 2016, 08:30

kako ste cure?

tinu je ruka odlično. sva ona koža koja me brinula je nestala. sve je ravno i lijepo zaglađeno.
ne znam koji je to faktor ali meni bi dobro došlo :lol

jučer i danas sam sama s njima, mm radi 7-19.
sutra idemo na krštenje. bit će 30 odraslih i 15 djece. ide se u crkvu pa restoran. bit će zanimljivo sve to hendlant u restoranu. :znoj
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 06 kol 2016, 20:11

evo da se i ja javim i pojadam :lol

mi smo dobro u globalu, sve je Ok, sekica je divna, jede, spava, bude budna pa nas gleda i maše rukicama, premedena je - nij eni čudo da joj ne daju mira i da je stalno gnjave i ljubakaju. ima 17 dana i sad ono što me ždere - danas je 6. dan da ne kaka :drink
ja sam latentno luda. dakle neću se živcirat, ali onda me navečer uhvati knedla u grlu. bila je patronažna i vagala je - dobila je u 11 dana od kad smo izašli iz bolnice 300g, dakle dobiva na težini, pedijatrica kaže da ako je ovako ok i ako prducka, a prducka stalno, da može biti i do 14 dana da ne kaka. ona je raspoložena, mirno spava, kad je budna isto djeluje skroz zadovoljno, često sisa i za razliku od starije seke može bit po 3 sata na istoj dojci, dakle najljepše sisa od njih troje, trbuščić mi se ne čini tvrd, ali kako bih odahnula da se pokaka :lebdi sorry cure što davim s bebom, morala sam si malo olakšat dušu.

najstariji je pak u svojoj fazi, naravno da ga je sad uhvatilo. o školi uopće ne razmišlja, a sav mi je neki u regresiji. uopće ne želi slušat ništa vezano uz obaveze, ono - ikakve vrste. on je na godišnjem i u svom je svijetu, ali mi ssmo uskoro solo, ja i njih troje dva tjedna prije škole i vrtića, ako on malo ne mrdne dupe, svađat ćemo se opako ...

moram gibat, vratili su se s igrališta, javim se valjda kasnije ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 06 kol 2016, 21:17

nisam ljubitelj nekakača. nema ni žute mrlje koja je kakica?
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 06 kol 2016, 21:40

Nema nista. Samo puno piski. Luda sam zapravo. Ludaaaa, a jso cool sam. Nemam sta napravit. Dojim, jedem voce i pijem sok od sljiva, nju malo promasiram, provjezbam nogice i cekam. A ja i cekanje nismo prijatelji :lebdi
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 07 kol 2016, 07:55

Kužim te skroz
Ja bi pukla :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 07 kol 2016, 08:56

Latice, :hug. I ja bih bila luda, mada ne bi trebalo biti razloga za brigu. Vjerujem da ce se sinko vratiti u normalu kad vidi da nema druge ;).
Moji svi spavaju jos...
Prosli tj je J isla opet na skolu glagoljice. Trajala je 6 dana. Jos idu u utorak na izlet. Ona mi je bas ok u zadnje vrijeme. Cak ne provocira D toliko ko prije. A Jakova mi bas lijepo pricuva dok ja nesto napravim po kuci.
Prekjucer smo pekli doma pizze za nas 20-ak (s djecom). Bili su moji i jos 1 obitelj. Tata Jelenine frendice je nekad radio pizze u pizzeriji i uziva doc k nama radit ih jer imamo krusnu pec. A mi uzivamo jos vise ;).
Danas idemo u babinje mada dijete vec ima 9 mj.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 08 kol 2016, 22:02

Joj znala sam ja ići u babinje i s godinu :ajme
Nekako se sve razvuče
Mi smo jučer bili na krštenju
Ok je bilo
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 08 kol 2016, 22:42

Mi smo danas bili u kukuruznom labirintu, totalna fora! A onda jos setnja uz dravu i slambos ;)
Nego je meni kamen pao sa srca, odnosno Velebit, jer je popodne malena kakala i to 4 puta, zlatno i obilno i bez imalo muke i napora ko da svaki dan kaka :yess
M se malo sredio, a valjda sam i ja bila zivcana zbog drugih stvari pa odmah nastupe problemi :lebdi
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 09 kol 2016, 07:00

Ne vidiš me ali otplesala sam ples za kakanac
nevenera
idejni kreator MUD-a

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.