Postao/la Emmalia » 06 kol 2016, 09:38
Brz oporavak svim bolesnjikavima...
Mi smo u skidanju pelene, evo sutra tjedan dana da sam skinula, nocnu jos ima. Zadovoljna sam jer piski skoro kad god ga ponudim, popisanih gacica nemamo vec par dana. Doduse nijednom mu nisam dala priliku da sam trazi, nego ga nudimo jel bi piskio. Grijesim li?
Kakanje je druga stvar, odmah u nedjelju ujutro se pokakao cim smo skinuli pelenu, u gacice. Bez neke posebne reakcije na to, nije previse skuzio. Drugi dan nije kakao. Trece jutro mi se istovario u setnji, i to mu je bilo koma, plakao je putem do doma i na tusiranju... Cetvrti dan sam ga skuzila, dok je piskio, da se cudno napinje, i panicno pitao pelenu. Pa sam ga uvjerila da sjedne na skoljku, pristao je i pokakao se lako. Bilo je veliko veselje, gledanje govanca, pustanje vode itd. No taj isti dan navecer se pokakao u gacice dok se igrao. I otad evo dva dana nije uopce kakao. Citala sam da se moze u pocetku dogoditi taj kao ''zatvor'' i da to nije strasno, pa ne brinem. Ipak se nadam da ce danas to obaviti, u wc... inace, sve prica i razumije, pa to dosta olaksava jer ga uspijem uvjeriti, nagovoriti itd.
Nego imam jedno pitanjce. Jos dojimo, i nisam mislila prestajati jos, ali evo vec drugi put ovo ljeto mi je doslo da naglo prekinem. Dodju te faze kad me maltretira (inace doji 3 puta dnevno, ujutro, za dnevno spavanje, i navecer, nocno smo ukinuli prije pola godine) i zica ciku u vrijeme kad zna da je dogovor da ne moze dobiti. Recimo vec danima me nocu izludjuje, sinoc je 3 puta pitao u noci, da bi na kraju u 4 ujutro poludio i poceo drecati i posvadjali smo se, ja otisla u drugu sobu, on i tata za mnom, ma kaos... luda sam ovih dana, ne spavam uopce, em navecer nece zaspat, em se budi po noci. I onda naravno pomislim na ukidanje sise potpuno, jer mozda je to uzrok..i tesko mi je jer sam mislila da cemo do 3 godine ako sve bude kako treba, ali u ovakvim fazama vise ne znam.. zbunim ga mozda i navecer, jer vec se pola godine ne uspavljuje sisom, a zadnjih dana mu dam, jer mi nece zaspat po sat vremena..
Dakle moje pitanje bi bilo, ako odlucim prestat dojiti, koliki bi trebao biti razmak od skidanja pelena, posto smo jos u procesu?