Sada je: 13 lip 2026, 22:05.

Generacija 2009. - 8. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2009. - 8. dio

PostPostao/la latica » 18 ruj 2016, 21:15

da, to je globalno čitanje. tako i prepisuju sve s ploče.

mi smo za vikend odmarali, u subotu sam se nešto natezala s njima oko jela i na kraju rekla d ane idemo nikud dok ne jedu. nisu htjeli ništa od podne stvit u usta, cijeli dan su se igrali u dvorištu, nisu glasa pustili, očito nam je svima trebalo da smo u miru i bez ikakvog presinga.
danas smo išli kupit cipele za jesen jer najavljuju kišu, a on ima samo te poluraspadnute tenisice. našli smo u forddu neke na sniženju. jako su te cipele skupe, jako.
popodne smo išli na izlet na ribarske dane i jako nam je bilo lijepo iako nismo baš dugo bili. našli se s vrtićancima i glavna igra je bilo gađanje slabom i divljanje po prašini. došli su doma ko crna zemlja, a vani neka sparina, jako teško vrijeme.

doma sam ih spakirala za krevet, večerali i u krpe. sutra je novi dan. moraju donjet onu posebnu pisanku, dakle počinju učit slova, sretno im bilo! popodne idemo kod zubara. ima karijes između dva zuba, mislim da su četvorka i petica, onako na spoju, i to će morat popravit, držite nam fige :lebdi

liv, on si sam sprema stvari za školu. moj sprema, ali ja stojim kraj njega i onda pomažem dok se ne snađe, ako se naravno ikad snađe :lol
ena jako mi se sviđa vaša učiteljica, po meni je to super pristup. samo ne znam kak to sve uspije riješit s obzirom na količinu gradiva koju treba obradit po programu! naša je puno stroža i odmah se krenulo dosta radit. nema on puno zadaće, nešto sitno i napravi to u produženom, ali to je tek početak, znam da će toga biti puno više i to vrlo brzo!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 18 ruj 2016, 21:39

Tin sam sprema knjige pa je tako u petak zaboravio prirodu
U subotu je oko 13 uletio u sobu vičući da mora u školu
Trebaju donijeti slovaricu sutra
Imao je za domaći neke jabuke i lišće. Majko mila to ne liči na ništa :znoj :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 18 ruj 2016, 21:46

Ajme, Latice, nemoj nas plasiti. Ja zivim u nadi da nece biti bas puno zadace, tj da ce je ona bez problema odradjivati. Nasi jos nisu poceli ucit slova... I ona sprema torbu, ali ja ili nadzirem ili poslije pregledam.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la latica » 18 ruj 2016, 21:54

ma nisam mislila ništa strašno ana. više govorim u kontekstu toga da se mom ništa doma ne da, a ako bude i dalje podcrtavanja čim linija slova pređe preko crtovlja, morat će i doma vježbat, to sam više mislila. spor je i ne da mu se u produženom radit, ali doma mu se da još manje...

neki dan je iz engleskog imao jednu stranicu s crtežima za obojat. kaže učiteljica u produženom da je on to napravio ali sve istom bojom. kaže mi on poslije da je on to odmah na brzinu pod odmorom da bude gotov sve obojao dok su drugi šetali, pa je očito zato sve istom bojom da ne gubi vrijeme :ajme nisam sigurna da se nešto druži s drugima, malo mi to žao, kad je tako stisnut. s druge strane, nek se upozna kad bude spreman. gledam ga danas s vrtićancima, kolovođa za gluposti, svi za njim, a on pun ideja :ajme onda si mislim, nek je još malo stisnut, barem misle kak je pristojan, a ne divljak :hahaha
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 18 ruj 2016, 21:59

Tin isto radi
Na brzinu
Ista boja
Ne gleda crte
A domaćeg rada bude. Po jedna stranica najčešće. To je par zadataka. Većinom bojanje i crtanje
Ali 5 sati- 5 strana : engleski oboji, vjeronauk crtaj, matematika, priroda i hrvatski po nešto.
a njemu za svaku treba vremena.
Tako da nije puno ali se skupi
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 20 ruj 2016, 10:02

Tin je jutros išao sam u školu
Iskreno, rekoh mužu da ga prati
Od sutra bi išao i vraćao se sam

Sinoć domaći rad ajme meni. Brzo i ko da je netko mu platio da radi sve nakrivo :lol

Jučer sam ko furija s njim išla uzeti donje dijelove trenerke
Ove koje ima su debele i velike mu
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 20 ruj 2016, 10:14

ja sam za vikend presložila dječje ormare, napokon. mislim da ima sve. s vremenom ćemo uzet još koju trenirku. ja bi mu uzela neke hlače, ali to neće da nosi :ajme i možda neku fora majicu ako naletim, ali u globalu ima sve što treba za neko vrijeme.
fale nam zimske čizme i trebala bi svakome još jednu jaknu zimsku.

jučer bili kod zubara. vjerovali ili ne popravio je zubić :joy mislim, toliko je zubarka bila dobra i nježna i strpljiva i stvarno je bila gotova u sekundi. stavila mu je lijek i sad sljedeći tjedan idemo završit to, ali super sam zadovoljna, a i on! najbolj mi je bio, sjedi meni u krilu i neće zinut, a seka dolazi pa mu da pusu u ruku :luv ona je bila sva zabrinuta. i ona je zinula naravno i dobila zaštitni premaz. poslije smo svi išli kupit električne četkice u dm i sad su pola sata sinoć zube prali :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 20 ruj 2016, 10:21

Odlično za zubara
Moj se navikao jer je naša odlična i često idemo

Jučer sam btw mislila da ću ubiti Tina
Kažem mu da donese hlače iz ladice da vidim što ima a on nosi majice
Hlače
Nosi čarape
Hlače
Donio jedne
:lebdi
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 20 ruj 2016, 10:35

joj šta dati kažem, neki dan M obuva čarape. obuje jednu i sjedne. i nakon 3 puta: obuj čarape, on gleda okolo po kauču, pa ispod kauča i traži drugu čarapu, a drži je u ruci :lebdi

neve, je li on nešto popravljao ili samo na kontrole? m je sad prvi puta popravljao i stvarno sam se iznenadila kak je to brzo bilo gotovo, valjda ja još svoje traume iz djetinjstva vučem, ja sam se dugo liječila od tog straha. malo mu je načeta i četvorka, ali to je rekla samo malo dotaknut kad bude ovo zatvarala, jer ne treba lijek stavljat.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 20 ruj 2016, 10:44

Popravio je puknutu trajnu jedinicu
I jedan karijes
Ostalo smo išli radi šestica premaza i slično
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 20 ruj 2016, 13:56

tin je dobio 21/21 na neki listić. te bravo
domaći rad je krenuo pisati u 13. još piše. trebalo mu je 20ak minuta da neke sličice pospremi u kovertu
onda još 20 da boja i crta neko voće il tako nešto
10 je na šiljenje potrošio
to je sve jedan predmet.
ima još 3 :lebdi
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 20 ruj 2016, 14:47

Latice stojim i ja kraj J dok si sprema knjige jer mucitam raspored i pazim fa sve spakira. Ali on je nekad naknadno kasnije isao u torbu, namam sro je trazio izvadio knjige i skroz zaboravio na njih. Nisam uopce vidila, samo skupila i dobacila mu ruksak. :ajme

I J je bio kod zubara vec, njemu se zubi jednostavno mrve, nestaju. Sreca sto su mljecni. I bolilo ga je par puta pa smo to isli rjesavati. Sad mu je ok ali redovito odemo da se rijesi tog straha.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 20 ruj 2016, 16:22

Rekla sam da neću Tina dat na ništa ali ima mali rukomet u dvorani iza nastave. I to pon i srijeda kad radim. To je odlično
Ne treba ga voditi
:joy
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 21 ruj 2016, 20:11

danas dan :zub
riknuo auto :znoj
novog nema :nesvist
tinu je trening bio ok :joy
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 21 ruj 2016, 20:30

Ha! Super za trening, baš se dobro uklopio.

Koma za auto. :/

J odradio par treninga košarke i oduševljen. Za sad. Nadam se da će ga držati i dalje.
sutra kreću s prvim slovom i pisankom.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 21 ruj 2016, 20:36

da, i tin kreće s slovima
za pisanku mi je rekla prijateljica da treba
dobro da je, jer se on nije sjetio uopće mi to reći
:whew
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 21 ruj 2016, 20:45

A njima je učiteljica stavila obavijest u informativku. Inače bi i on zaboravio vrlo vjerovatno.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la gaga0305 » 22 ruj 2016, 07:37

neve :hug za auto. Znam kako ti je, i nas je od jucer na popravku, popravak prava sitnica :ajme MM otisao natociti u BiH gorivo, i doslepali su ga nazad, propalo kvacilo, i sad sve treba mijenjati, a jucer ztebali u Suvag.
Super za trening, bas se dobro poklopilo :dada
Nasi su isto jucer poceli sa slovima, ali zaboravila im prenjeti info za biljeznice, ali ja mu sama stavila jer sam vidjela po gradivu da treba poceti. Bio je sav vazan jer je on jedini imao pisanku a :lol
Vec 4 dana ide i dolazi sam :luv a danas mu se prijatelj najavio doci da vidi gdje on zivi :hahaha
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la Ana2010 » 22 ruj 2016, 07:57

pozdrav!
gaga0305 je napisao/la:Vec 4 dana ide i dolazi sam :luv a danas mu se prijatelj najavio doci da vidi gdje on zivi :hahaha
super :).
neve, nadam se da ćete uskoro dobiti novi auto. valjda si se snašla za posao ovih dana...? super za rukomet :joy!
Liv Tyler je napisao/la:J odradio par treninga košarke i oduševljen.
:joy

Danas je mm odvezao D u vrtić malo kasnije nego inače (jer ne ide radit u 7 nego brat grožđe) pa je i J usput odvezao u školu. Inače ide svaki dan ujutro na bus koji ih iskrca blizu škole, a popodne je mm pokupi na produženom, kad i D iz vrtića. ja sam dosad samo jednom išla po nju ranije...
I naši danas počiju učiti slova. Inače je sa školom sve ok, a i sa aktivnostima (zbor, engl). Šteta mi je malo što ne ide na neku sportsku aktivnost, ali ne uklapa nam se baš u raspored obaveza, a i ne želimo je preopteretiti.

Mi u sub planiramo u Zg. Sada je ondje moja prijeteljica koja inače živi u Španjolskoj pa se idemo malo podružit s njenom obitelji (ima malu bebu). Planiramo i u zoološki vrt.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 22 ruj 2016, 08:16

Naši još nisu počeli učiti slova, sad tek vuku one crte ravno, pa u koso.... moram pogledati u udžbenik. I moram onu slovaricu izrezati i nalijepiti na štapiće. Za sada mi se sve čini na easy, ali mislim da je tako bilo i sa starijim. Nikakvi listići, bodovanje, samo smiješkići i kvačice.

Leon bi išao na sve živo. Sportske aktivnosti su im u boravku, od 15.30 na dalje. Dogovorili smo se za nogomet i badminton (ima i džudo izvan škole) iako bi on sve sve :ajme , to je ta faza.

Onda smo imali slučaj gdje je uzeo iz svoje kasice 200kn i krenuo ih samaritanski dijeliti po razredu da si prijatelji kupe igračke :ajme , pa smo i to riješili (novce vratili, kasicu sakrili, razgovarali).

Kod zubara je bio več puno puta, na pečaćenju i kontroli.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la nevenera » 22 ruj 2016, 09:18

radim samo ponedjeljak i srijedu, tako da trebam nepto za ponedjeljak

kod nas su isto smješkići i plusići
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 22 ruj 2016, 10:40

neve koma za auto! nadam se da ćete nešto uspjet riješit uskoro!!

pisala sam neki dan kak je M tražio čarapu, a čarapa mu u ruci. danas on ode do auta otvorit seki vrata, a tata će mu ponijet torbu do auta. za 5 minuta, ja dođem u hodnik vidjet jesu krenuli, a mm traži njegovu torbu i pita mene jel znam di je. torba mu na ramenu :ajme geni geni kameni šta da kažem :hahaha
mislim da oni kreću sa slovima, jer je M još prošli tjedan gnjavio da je učiteljica rekla da treba ponjet zelenu pisanku s rakunom ili je, citiram: gotovo :lol nij euspio objasnit što je gotovo, ali ako ne doneseš pisanku gotov si. i ja imam tu jednu pisanku nova slova, to je ona sa započetim slovima. međutim dođe on neki dan da to nije ta, da je ta za drugi razred, a on treba s tiskanim slovima. i mi tražili u Školskoj knjizi, oni dan ranije povukli iz prodaje i sve vratili u zg. I on meni: reko sam ti prošli tjedan, sad si ti kriva :p i tak, na kraju je učiteljica rekla da ima ona 5 komada viška pa će mu dat, a moji su se aktivirali i našli u Zg-u pa ćemo joj kasnije vratit. hoću reći - iznenađujuće misli šta treba napravit i donjet i sl.

tanja, ne mogu vjerovat da je lovu dijelio :ajme

super cure za treninge!

ja danas idem na informacije, sva sam si važna i uzbuđena. i onda ću ga odmah pokupit ranije, da ne moramo poslije po njega.

e da, jaknu je izgubio, odnosno nije izgubio, nego je netko pokupio njegovu prije 2 dana i nije vratio još uvijek :lebdi im au razredu sličan tamnoplavi šuškavac, očito je netko taj ostavio i uzeo njegov jer on kad je išao iz produženog nije ga bilo. i tak, moramo to riješit, predivan mi je taj njegov šuškavac, novi i ne dam ga ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la tanjabb » 22 ruj 2016, 11:54

Uf, te zamjene odjeće i izgubljenih stvari će biti koliko hočeš.
Neki dan dođe Leon iz škole a u pernici pola stvari fali. Šiljilo mu se slomilo, ravnalo mu je netko drugi slomio, pola bojica nema, gumica nestala.... prvo smo tražili na stolu od učiteljice, ima lončić sa nađenim priborom, i našli nekoliko bojica. Ravnalo, šiljilo i gumicu smo imali doma rezervne. Uz njih je išlo i predavanje o čuvanju vlastitih stvari....
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Liv Tyler » 22 ruj 2016, 14:47

Ana uzivajte u Zg!

I kod nas samo smajlici i kvacice.

Jucer isla isprintati remenik i skuzim da prcasi uopce namaju ni jedan pismeni. Ne sjecam se s G da je bilo tako. Oni nisu imali ocjene ali radili su provjere. :dunno
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Ana2010 » 22 ruj 2016, 16:18

Hvala, Liv.
Mislim da bi trebali imati tek u drugom polugodistu
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 22 ruj 2016, 17:40

imaju provjere ali nema ocjene nego bodovi il plusevi il što već
ja za engleski svoje prvaše provjerim 2x u prvom polugodištu. jednom pravi test koji samo napišem bodove i jednom drawing dictation gdje dobiju il plus il minus
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 24 ruj 2016, 18:42

imat će pismene provjere ali bez ocjena. mi smo čak morali donjet fascikl samo za pismene provjere da kad dođemo na informacije da nam pokaže.

na informacijama je bilo ok, malo smo općenito pričale, kaže da je on dobar, ali da je malo spor i da je malo zaigran :lol ja sam rekla da znamo da je takav, kaže ona - dobro, samo sam htjela reći da znate!
kaže da nije on tako povučen, da se javi koji put i na satu i da se s djecom isto već pomalo skompao. ima samo 6 dečki u razredu, to nije ni trećina :ajme
i tako, sve u svemu ok. jakna nije noš nađena, ali neki su bili bolesni ovaj tjedan. moram poslat poruku u viber grupu, ali nisu se još svi roditelji uključili. ali fora je. sd kad su neki bolesni mi poslikamo što se radilo i što je za zadaću i pošaljemo, dobro je za znati da će tako i drugi nama ;)

imali smo incident sa škaricama, nikako da to napišem. dobio je nove škarice kad je počela škola jer mora uvijek imat u pernici. prvo je doma sjedio za stolom i nešto pisao i porezao čarapu i pidžamu :ajme ok, ajde mislim si zaigrao se pa probao, niej zanp da će tako završit. kupili neki dan nove cipele kožne, imaju neku kao preklop u boji, ja gledam drugi dan jel moguće da je to puklo, akužim ja- on prerezao :ajme tu već lagano pizdim i govorim da ne smije ni pod razno rezat stvari. i u četvrtak on otvara pernicu, ona zapinje, gledam šta zapinje, a on iznutra ono preštepano sve razrezao, e mrak mi je pao na oči :gaah došlo mi da ga udavim :lebdi rekla sam mu ako još jednom vidim da je nešto izrezao, uzimam škare pa nek objašnjava učiteljici zašto on nema škare na nastavi
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 24 ruj 2016, 19:04

Latice mogu PREPISATI što su napisala
Tin je prerezao 3 alkice iz pernice
Jer su bile prazne
Jer mu je bilo dosadno
Ili što već

Bila sam 9-16 na seminaru
Javim se večeras