Sada je: 31 srp 2026, 22:56.
, iz tog razloga ih ne kupujemLedo smrznute kozice su iz Indijei vecina drugih smrznutih proizvoda su uvoz, samo ubaceno u ledo vrecicu da nas zavara..
ali Ledo. Necu da me Frozy truje

Adorabla je napisao/la:Ledo smrznute kozice su iz Indijei vecina drugih smrznutih proizvoda su uvoz, samo ubaceno u ledo vrecicu da nas zavara..
neki dan sam kupila lososa na snjizenju iz Kineali Ledo. Necu da me Frozy truje

jedan ima bratića koji ima med, druga drži kokoši... tako da imamo zelenu tržnicu uvijek aktivnuNana1971 je napisao/la:a ja da na poslu razmjenjujem s frendovima namirnicejedan ima bratića koji ima med, druga drži kokoši... tako da imamo zelenu tržnicu uvijek aktivnu

i odlazak na tržnicu je onda kad mogu skoknuti s posla na pola sata, a ne mogu to uvijek unaprijed planirati.

Ina66 je napisao/la:Nana1971 je napisao/la:a ja da na poslu razmjenjujem s frendovima namirnicejedan ima bratića koji ima med, druga drži kokoši... tako da imamo zelenu tržnicu uvijek aktivnu
To je najbolja varijanta

i ne uzimam sto nije sezonski (npr. pome usrid zime i sl.
Barbi je napisao/la:Dišemo zagađen zrak, djeca jedu u školskoj kuhinji, pijemo vodu iz pipe, sve da mi hrana s bio-eko certifikatom raste u kućnom frižideru to bi bilo možda četvrtina onog što unesemo dnevno u organizam.

Po cijeni. Di je najjeftinije. Ucimo kataloge napamet.
Zabava za kupovati 
Duga je napisao/la:i ne uzimam sto nije sezonski (npr. pome usrid zime i sl.
Šta , onda, ostaje u periodu od cca 10. - 4. mjeseca?

Napomena: Zimski mjeseci (prosinac – ožujak) su izostavljeni. U to vrijeme sezona je zimnice pripremljene od voća i povrća u fazi pune zrelosti (kiselog kupusa, repe, cikle, paprike, kuhane rajčice, voćnih pripravaka poput džema i pekmeza...) te voća i povrća koje je prikladno uskladišteno nakon berbe.

Adorabla je napisao/la:kupus, kelj, pak choi, prokulice, cikla, raštika, batat ako je toplije poriluk i brokula i špinat i blitva. Pa tu onda dodaj grah, slanutak i td . Nije bogato ali uz mrkvu, celer itd se može nešto skombinirati. Pogotovo ako imaš bundeve u zalisi.
. I karfiol.snowwhite je napisao/la:a ovisi iz kojeg se kraja. nakontinetu sad možda nema puno toga no na obali može biti kupusnjača cijelu zimu
...
).Mirci je napisao/la:Adorabla je napisao/la:kupus, kelj, pak choi, prokulice, cikla, raštika, batat ako je toplije poriluk i brokula i špinat i blitva. Pa tu onda dodaj grah, slanutak i td . Nije bogato ali uz mrkvu, celer itd se može nešto skombinirati. Pogotovo ako imaš bundeve u zalisi.
Ne podnosim povrće van sezone, nije mi ukusno, ne kupujem sad ni paradajze ni paprike, jedino ponekad koju tikvicu. Al zato jedemo puno više zelenog lisnatog i kiselog kupusa. A tu je i kisela repa koju je adorabla zaboravila. I karfiol.

i jedno i drugo su ispod nekog plastenika/staklenika i nije sezonsko.
Tako je, na kontinentu ovih par mjeseci nema ničega sezonskog (dakle, da se uđe u bašču i ubere).
i sve kaj sam nabrajala je nekaj kaj recimo ima kod nas u vrtu. Naravno da moras štiti od smrzavanja ali ne vidim kak bismo ikada išta jeli ako ne bismo pazili na to; brali kad je vrijeme, štitili od smrzavanja, štitili od štetočina spremali u ostavu itd.snowwhite je napisao/la:a ovisi iz kojeg se kraja. nakontinetu sad možda nema puno toga no na obali može biti kupusnjača cijelu zimu

Ne bih onda nikada jela ni ribu jer meni riba nije lokalna
namirnica jer jedem morsku ribu. Ne mogu osim pastrva niti jednu riječnu. Ali riba mi je sezonska jer ću bome u svibnju uživati u škampima, a sada u lignjicama i sipicama. A u srpnju i kolovozu mi nije sezona ribe. ne zato što joj nije sezona, o jee moje omiljene fratra ili ovčice recimo, ali si ju tada ne mogu stvarno priuštiti niti naći na placu nego samo na koči ili potkupljivanjem lokalaca.
pristupom hrani. I da nemam limit para bome bi se kod nas samo najfinije jelo. Ko na dvoru 
) - ja ne znam ni jedno koje sad sazrijeva ovdje kod nas.
.

Trenutno korisnika/ca: / i 39 gostiju.