Sada je: 30 tra 2026, 02:15.

Trebam pomoc oko traka i programa za njih :)

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Trebam pomoc oko traka i programa za njih :)

PostPostao/la Hope77 » 18 srp 2018, 14:04

Zna li netko za dobre kucne vjezbe sa trakama, ali da nema previse skakanja jer imam zabranu zbog ledja.
Mislim kupiti ove vrste
slika
i ove
slika
ali ne znam koje su kvalitetne, pa molim pomoc i oko toga.
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

Re: Trebam pomoc oko traka i programa za njih :)

PostPostao/la Mala Bornica » 18 srp 2018, 14:21

ima na youtubu svega. upises npr 'band excerscises' :

https://www.youtube.com/results?search_query=band+exercises

ja imam ove prve koje si stavila, i imam ovakve:

slika

mada mozes i ovu dugacku svezati pa dobijes inacicu tvoje prve.

sa tvojim drugim trakama nisam nikad vjezbala, u stvari jesam jednom. to je kao neka TRX traka?
uz ovo sto imam nemam potrebu za tim. jedino ako bi zakačila za nešto:

slika

ja moram paziti kad radim vjezbe u pretklonu, znaju me ledja (lumbalni dio) boliti, a to je zato jer u neko doba opustim trbuh pa se ledja uviju.

a sad sam se sjetila da u stvari imam nesto slicno, u lidlu sam kupila, probala i nisam dalje koristila jer mi je bilo nespretno.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Hope77 » 18 srp 2018, 15:27

Hvala za link :buket ima odlicnih vjezbi.

Imala sam operaciju ledja pa zato ne mogu bas skakati (zabranjeno mi je i trcanje, a to mi je uvik bila najdraza rekreacija :( ), sve ostalo mogu raditi do granice boli, cim zaboli moram stati.

Ove druge trake su za ovako nesto (barem mi tako izgledaju kao na ovom linku)
https://www.youtube.com/watch?v=18hPypKsQ8w
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Duga » 18 srp 2018, 16:13

:mah
Hope, želim ti brz oporavak i svakako potraži savjet nekog dobrog fizioterapeuta ili trenera koji zna šta radi da ti pokažu vježbe obzirom na tvoje probleme i op. koju si prošla. Ne riskiraj tražeći sama vježbe :dunno.

Meni su razne trake dosta uključene u vježbanje i često neku vježbu prilagodi meni.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Hope77 » 18 srp 2018, 16:38

Vec je dosta proslo od operacije, bol je ostala, naucila sam ziviti i kretati se a da ne uzrokujem vecu bol. Ici cu do doktora opet, samo moram prvo smrsaviti jer znam da ce mi to prvo i reci.
Bila sam u fizioterapeuta, ono sto mi je sve otkrio pregledom ne zelim niti ponavljati, ukratko covjek je sokiran onim sto su mi napravili i kako su mi napravili, ali sto je tu je, povratka nema.

Trake mi izgledaju bolja verzija od utega i girja kojih imam doma ali ih od operacije samo gledam.
I mislila sam prilagoditi vjezbe sebi, ono sto znam da ce mi uzrokovati bol cu preskociti ili zaminiti necim sto mogu raditi.
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Duga » 18 srp 2018, 17:26

Vec je dosta proslo od operacije, bol je ostala, naucila sam ziviti i kretati se a da ne uzrokujem vecu bol.

Radiš kompenzacije da bi si olakšala, a tako, s vremenom, se sve pogorša. Zato je bitno da ti netko pametan kaže šta i kako raditi, vjerujem da ti može biti samo lakše.

...ukratko covjek je sokiran onim sto su mi napravili i kako su mi napravili, ali sto je tu je, povratka nema.

Traži dalje, sigurno ima netko ideje i rješenja kako ti olakšati.

Trake mi izgledaju bolja verzija od utega i girja...

To sigurno.
I mislila sam prilagoditi vjezbe sebi, ono sto znam da ce mi uzrokovati bol cu preskociti ili zaminiti necim sto mogu raditi.

Ovo je super ako znaš šta i kako.
Sretno :buket
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Mala Bornica » 19 srp 2018, 10:46

hope :hug, dobro ti duga savjetuje.

nadji fizioterapeuta koji zna sta radi i nek te savjetuje.

gledam po sebi koja nit imam problema nekih pravih, nemam ni visak kila (osim onih par koje meni smetaju, ali BMI je je ok), vjezbam redovno vec dugo, misicni tonus mi je dobar, imam snage, izdrzljivost... u treningu sam. i svejedno ima vjezbi u kojima mi ledja 'pate', i to zato jer mi je u nekim pozicijama tesko aktivirati trbusnjake. krenem dobro i onda zaboravim i opustim. a nije da su mi trbusnjaci slabi, dapace.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.