Sada je: 27 srp 2026, 01:13.

proljev i dojenje

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

proljev i dojenje

PostPostao/la Barbi » 16 tra 2003, 13:58

Mislim na bebin proljev, da ne bi bilo zabune.<
>Naime, Patrik mi od jučer ima proljev, jučer je imao i temperaturu, danas više ne. <
>Doc nam je preporučio za klopu mrkvicu, rižu i tako, nešto što zatvara, dojenje da nastavljamo isto, naravno.<
>Ali Patrik ništa (kruto) neće jesti, samo mi visi na sisi.<
>I kaki i dalje svako malo.<
>Dok sam ga isključivo dojila kakio je puno puta dnevno skroz tekuće. Kako da sad znam je li to i dalje proljev ili je kakica česta i tekuća zato što ništa drugo ne jede?<
> Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

Re: proljev i dojenje

PostPostao/la Webmama » 16 tra 2003, 14:35

NE<
>proljev je zato jer je bolestan<
>i nemoj ga siliti da jede ako nece<
>samo mu daj prsa kad god zatrazi i jos cesce Mame&Bebe pocetna stranica<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la djecakovamama » 16 tra 2003, 23:00

Tocno prije godinu dana nama se desilo slicno (a vidim da nam je i medju sinovima isto 1 godina razlike), pa sam tada otvorila topic, evo ga <
><
>pub45.ezboard.com/fmameib...=262.topic<
><
>Dakle ja sam poslusala cure sa foruma, i dojila kad god je htio.<
>Osim toga pokusavala sam mu dati:<
>- rizinu sluz (prekuhana riza<
>- zgnjecenu bananu<
>- ORS od Hipp-a<
>- crni caj (to ovdje preporucuju; i to je prvi i zadnji put u zivotu da je pio caj, a i to je jedva htio).<
>I sve to je bilo u strasno malim kolicinama, bas sam bila za
inuta<
>a za dan-dva, kad se proljev malo smirio, onda mrvicu piletine u juhi sa mrkvicom i krompirom, ali sve to u stvarno malim kolicinama. <
><
>Rijetka kakica se zadrzala i 5-7 dana nakon tog proljeva. <
>nakon toga nije nikad vise imao (kuc-kuc), a tad je u pitanju bila viroza koju smo pokupili na baby-swimu.<
><
>Da, i pazi mu na guzu, da se ne zacrveni, namazi do
o i guzu i pelenu Pavlovicevom.<
>Puse Partiku <
><
> Zvonimir, 13.06.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la borninamama2 » 16 tra 2003, 23:15

Samo ga doji kad on to traži, kad bude gladan jest će.<
><
>Držite se!!! <i></i>
borninamama2
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 17 tra 2003, 11:33

Vidiš djmama, stvarno, ista dob, ista situacija. Sve u svemu, mislim da je već danas prošlo. <
>Nije imao proljev (niti kakio) od jučer popodne i ponaša se sasvim normalno. <
>A mora da mi je u ova tri dana konstantnog dojenja tako povećao proizvodnju da ću izgledat ovako kad se on vrati na staru klopu. Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

dojilja i proljev

PostPostao/la hram » 23 lip 2006, 20:13

Upomoć! Izgleda da sam zgrabila neki virus (ili bakteriju) od koje imam strašan proljev! Naravno da me to zgrabilo u petak popodne pa se ne mogu o
atiti doktoru prije ponedjeljka. Usto imam i povišenu temperaturu, ali to me toliko ne
ine jer mi je patronažna rekla da slobodno dojim dok imam temperaturu do 38 stupnjeva. Gotovo sam sigurna da se radi o virusu, a ne o trovanju hranom, jer je moja majka imala potpuno iste simptome prije par dana (a bile smo u kontaktu, na žalost jer joj se to dogodilo dok je bila kod mene na produženom vikendu, kad joj se počelo pogoršavati, otišla je svojoj kući). <
>Zanima me, zna li itko, može li beba pokupiti virus preko mlijeka? Otkako sam u proljevu, bebu presvlači MM, a ja dok dojim imam higijensku masku na licu. Čini mi se da beba do
o cica i da je, zasad, s njom sve u najboljem redu. Ipak, bojim se!<
>Osim toga, ne znam kako će beba reagirati kad shvati da mama cijeli dan nije ništa jela (samo pijem tekućinu). Od lijekova sam popila samo "Lupocet" za skidanje temperature, a ne znam smijem li piti aktivni ugljen za zaustavljanje proljeva, pa se ne usudim, iako ga imam doma. Mislite li da bih se trebala javiti na hitnu preko vikenda ili da ipak čekam ponedjeljak? <i></i>
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: dojilja i proljev

PostPostao/la eli » 23 lip 2006, 20:47

sve radiš super. preko mlijeka teško da će beba pokupiti virus. par dana nakon izlječenja do
o je da ove mjere predostrožnosti i dalje provodiš. pogledaj na pdf bubini savjete za bebe kod proljeva. tamo su navedeni do
i preparati protiv dehidriranja. kod doktora bolje ne ići da ne pokupiš još nešto.<
> <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Buba » 23 lip 2006, 23:13

ja sam prosle godine imala rota virus. B. je imao oko 6 mj., znaci bio je uglavnom na mlijeku (tek smo bili poceli s dohranom). Dojila sam ga normalno, s tim da se nisam mogla uopce ustati iz kreveta (do wc-a i nazad ) Mm ga je presvlacio i pazio, meni ga je nosio samo na dojenje u krevet.<
> nadam se da ces
zo ozdraviti!<
><
>edit. zaboravila sam reci da 3 dana nista nisam mogla staviti u usta, prisiljavala sam se barem piti vodu zbog mlijeka. Poslije toga sve je bilo super, bebac je bio i ostao zdrav. <i>Edited by: Buba at: 23/6/06 23:15<
></i>
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la SandraSM » 25 lip 2006, 09:16

Kada je Stefan imao oko godinu dana imala sam virus sa povracanjem i prolivom i dojila sam ga, na kraju sam ipak otisla do doca po bocu infuzije (za svaki slucaj da ne dehidriram, jer stvarno dugo nisam mogla nista ni pojesti i jako malo popiti), ali osim toga ni za mene ni za njega nije bilo nikakvih posledica. <
><
>Dakle ako mozes piti vode ili onaj rastvor sa elektrolitom koji se daje i bebama (rastvori se u casi vode i ima slankast ukus). <
><
>Mislim da aktivni ugalj smes, jer je to sasvim prirodna supstanca i deluje unutar tvog sistema za varenje. <
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lucy25 » 25 lip 2006, 12:42

Ja sam imala slican problem kao i ti: uzasan proljev kojeg nisam nikako mogla zaustaviti i vec sam mislila da cu zavrsiti u bolnici zbog dehidracije! Sve sto sam pojela i popila, letilo je van iz mene. Nakraju se ispostavilo da je u pitanju rota virus! <
>Sta se tice hrane, ja sam bila samo na caju i dvopeku i nisam primjetila da bi bebica bila gladna (tada je imala samo tjedan dana), a patronazna nam je rekla da se ne moze zaraziti ako je na prsima jer ju mlijeko "stiti". <
>E sad, moram jos iskomentirati ovo za temperaturu: kad mi se zacepio mlijecni kanalic imala sam temp. 39,5, isla sam na hitnu gdje mi je doktorica rekla da se iznad temp. 39 nesmije dojiti! Nisam ju poslusala i dalje sam normalno dojila. Iduci dan smo razgovarali s pedijatrom i pitali ga za savjet (jos jedno misljenje ne skodi). Odgovor je bio da temp. bilo visoka ili niska ne smeta za dojenje, jedino ako bi mi bilo toliko lose da ne bi bila u stanju dojiti, a to kod mene nije bio slucaj. <
><
><
><i></i>
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamaKristina » 29 lip 2006, 13:38

Što se tiče dojenja pod temperaturom... <
>Prvi put kad sam zakurila 38,5 moja doktorica je rekla da neka ne dojim,da ću dijete zaraziti,neka ne bude ni blizu mene,blablabla. l poslušala sam ju. Maleni je cijeli dan proveo kod bake,na zamjenskom mlijeku,a ja doma u krevetu,sama i srce mi se slamalo. <
>Drugi put sam zakurila cijeli dan raspon od 36 do 40,nakraju i preko 41,ali nisam nikome mogla ostaviti malenoga,bili smo cijeli dan sami,ja u krevetu,nisam imala snage ni otić na wc povraćati,nego sam si donijela plastičnu posudu,a on hopsao oko mene.<
>Uglavnom,malenom nije bilo apsolutno ništa,baš suprotno,upravo od tog dana je počeo spavati cijelu noć. <i></i>
T 26.9.2004.
A 30.11.2005.
mamaKristina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lucy25 » 30 lip 2006, 14:54

Eto vidis, to je samo dokaz da temp. i dojenje nemaju bas neke prevelike veze jer znamo da je dijete zasticeno ako je na prsima i zbilja ne kuzim kako bi se moglo zaraziti Ja sam u par navrata bila bolesna i normalno sam dojila, a bebica je bila zdrava ko dren! <
><
><
><i></i>
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la teutonija » 04 srp 2006, 13:14

Dok god možeš piti i vidiš da nisi dehidrirana(imaš mlijeka) sve je ok i bebi se neće zaraziti preko mlijeka ,dapače pokupit će antitijela što se stvaraju u tvom organizmu.<
><
>Ja sam sa Klarinih 5.5 mjeseci završila na infuziji jer nisam mogla piti, povratila bih u roku sekunde nakon žličice tekućine ,temp nebu od oblake,vidla sam da sam dehidrirana,da mi se koče mišići ,da mlijeka nema ,a ona je još samo sisala,nakon 4 flaše bila sam ko nova ,moji se namučili s njom doma(mm bio na putu ,mene odvela hitna ,veli mama da joj je to bilo najteže popodne u životu ) i hranili ju mojim mlijekom(hvala bogu pa sam imala smrznutog) na žličicu jer drugo nije znala,kad sam u ponoć došla doma( i to nas voj zahtjev jer sam znala da je gladna ) s punim cicama za koje sam misla da će se raspuknut nakon toliko tekućine tak je zdušno pocicala da je bila milina gledati .<
><
>Bit je da njoj nije bilo niš,nije pokupila virus,dojila sam ju čak i s temp 39 (na tolko je pala nakon lupoceta ) <
>KLARA, 01.06.2003.<i></i>
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Lucy25 » 04 srp 2006, 15:19

Uf, bas vam je bilo tesko, ali bitno da se sve super zavrsilo i sad imamo jos jedan dokaz da dojenje i temp. idu zajedno <
><
><
><i></i>
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la melita » 05 srp 2006, 07:51

Kad je Zita bila stara 10 mjeseci završila sam u bolnici s visokom temperaturom (iznad 39) i pitala sam doktoricu za dojenje, a ona meni: "Koliko je stara beba?", ja: "Deset mjeseci.", ona: "Mislim stvarno! Nema apsolutno nikakve potrebe da ju dojite!" U to vrijeme Zita je još uvijek bila samo na cici, tek je počinjala prihvaćati dohranu. <i></i>
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la hram » 10 srp 2006, 18:00

Hvala, cure.<
>Pomogla su mi vaša iskustva. Srećom, moj proljev je trajao samo 3 dana, a povišena temperatura je bila normalna već drugi dan.<
>Barbara je sve to izdržala kao da se s mamom ništa nije dogodilo. Doktorica je na prvoj kontroli rekla da smo sve radili super. Isto tako mi je rekla da mogu još neko vrijeme piti Prenatal, ako mi ga je ostalo, jer što vrijedi za trudnicu - vrijedi i za dojilju!<
> <
><
><
><i></i>
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju.