Postao/la LedinaMama » 04 srp 2005, 09:08
Tebi se jos nije dogodio onaj jedan klik! u glavi. Na do
om si putu i kad se to dogodi, bit ce sve OK.<
><
>Ja sam se nakon tog klika prestala "izvlaciti dok spava i bavljati 100 poslova" i pocela gledati sapunice s njom u krilu, drzala bih je na jednoj ruci, a drugom gostima spremala kavu, u grad isla s njom, a u doktorice bih samo uletila/izletila dok bi MM bio s njom u autu, spreman donijeti je ako treba ... kuzis, nismo se odvajale, a meni to uopce nije bilo tesko. Negdje u to doba sam zacepila usi za "savjete" (osim savjeta obitelji, oni uvijek nekako jace pogode i zabole ).<
><
>I vas cete dvoje doci do toga. Moras samo malo "uhvatiti ruku" i nauciti sve raditi skupa s njim. Daj si jos malo vremena, budite skupa ...<
><
>Jedna je moja prijateljica stvar rijesila tako da je beba bila u kolicima, uvijek okrenuta prema njoj tako da je do
o vidi i vozila je kolica po stanu svugdje za sobom (zena je krhkije gradje, a beba je bila bucko, pa nosanje nije dolazilo u obzir).<
><
>A za caj te nitko nema pravo osudjivati. Sve mame ovdje znaju koliko je tesko upoznavanje s bebom i zato su tu da pomognu i kazu ti razloge za i protiv necega. Jedino, moras uvijek znati sto i zasto radis i da svaka odluka koju doneses bude do
o promisljena. <
><
>Pa cu ti ja reci: caj nece pomoci, a moze odmoci (ali i ne mora, ovisi o bebi). Umjesto njega mozes se probati izdojiti i dati mu izdojeno mlijeko, ili ga mozes podojiti negdje izmedju tocke A i tocke B. Kod dojenja se najcesce nista ne vidi, a ako ti je skroz neugodno, stavi laganu gazu preko.<
><
>Za koji mjesec ces i ti tjesiti novopecene mame. Leda 24.12.2001.<i></i>