Sada je: 23 srp 2026, 23:13.

Sjecaju li se vasa djeca svog dojenja

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Sjecaju li se vasa djeca svog dojenja

PostPostao/la nata003 » 13 lis 2005, 11:38

Pitanje za one koje vise ne doje (ili imaju starije dijete, ili djecu) koja su bila dojena, duze, pa bi se mogli sjecati.<
><
>pitam naime, jer sam sinoc pisuci Podgoricanki post o tome koliko je Hanna dugo i intenzivno sisala, razmisljala o tome kako se Hanna danas (tj. vec duze vrijeme to znam), svega godinu dana nakon sto vise ne sisa, - vise ni ne sjeca da je sisala.<
><
>mi smo prestale 'dogovorno', par tjedana prije njenog 3. rodjendana. kako sam ipak ja bila inicijator, i kako je nekako odmah krenulo u smjeru da stvarno prestajemo (sto me ako se sjecate cak i 'razocaralo', malo , mada, racionalna kakva nastojim biti - naravno da mi je to bilo draze nego da je radila probleme). uglavnom mi smo tako 'iznenada' i na
zinu prestale, s njena 35 mjeseca, i jedno vrijeme sam se bojala regresije, pa nismo spominjale nista vezano za dojenje, jer nisam znala sto cu ako odjednom opet zatrazi, a prestale smo. (kod mene nema - ili - ili ).<
><
>i negdje pola godine kasnije, shvatila sam da se H. stvarno ne sjeca da je i ona fakat donedavno dojila.<
>sad vec mozemo normalno o tome pricati, ona se i puno bolje izrazava i kad sam je pitala jel se sjeca da je i ona sisala - kaze da se ne sjeca.<
>mi smo ovdje okruzeni djecom, bebama i starijim 'bebama' koje doje, i Hanna cesto vidi djecu i majke kako doje. zato sam je jednom to i pitala jer smo se obje 'topile' nad bebom koja sisa .<
><
>imamo i slike, pa sam joj pokazala (jer sam je pitala jel zeli vidjeti da je i ona kao 'mala' sisala), no sad znam, da kad kao veca ona i bude govorila da je dojena, to nece biti njeno sjecanje, nego ono sto od mene cuje i vidi na slikama, videu, forumu i sl.... <
><
>ona se danas kad se igra s bebama, daje im dude (ona nikad nije imala dudu), a kao 1,5 godisnjak je 'dojila' svoju omiljenu bebu (bas sam nedavno preko nekog linka na forumu nasla te stare slike, jos stoje na Rodinim stranicama, poslala sam ih jednoj prijateljici pa ih ona poslala dalje na Rodin natjecaj za fotografije dojenja, to je bilo 2003.)<
><
>je li se vasa djeca, pretpostavljam da moraju biti dojena ipak duze od godinu dana, stvarno sjecaju svog dojenja, ili kao moja, samo prica o svom dojenju? <
>moja djeca u Sarajevu<
><
><
>H (sept 2001)<
>A (nov 1989)<i></i>
Just close your eyes, and keep your mind wide open....

slika
nata003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Sjecaju li se vasa djeca svog dojenja

PostPostao/la patkica » 13 lis 2005, 11:46

M se sjeca. Mislim, da ga idem direkt ispitivat ispalo bi vjerojatno po njegovim izjavama da se i ne sjeca (al koje musko se zna konkretno izrazavat i reci sve tocno ), al znao me (u igri) trazit ciku, ja kazem da je prazna, a on kaze da ce donjet imlijeka z frizidera, utocit u cike pa da ce onda papat. <
>Mislim - ocito vrlo do
o zna sta dobiva iz cike (a mlijeko iz frizidera nikad ne pije, ne voli ga bas takvog).<
>I kad sam ga pocela pripremat da dolazi beba koja ce izmedju ostalog papat ciku - poceo je sam (bez mojeg pomaganja) glumatat bebicu i trazit ciku. <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la nata003 » 13 lis 2005, 12:14

zna i Hanna sto se dobiva iz cike, i ona i danas zna me milovati (nesvjesno) po grudima na slican nacin kako je to radila dok je cicala, ali kad je bas pitam - kaze da se ne sjeca.<
><
>znaci, moguce da se u stvari sjeca, ali ne zna to reci <
><
>prijo, bas fino da si mi ti prva naletila, sacuvamo ove topice zamisli kako ce biti simpaticni za 10-15 godina kad ih budemo citali <
><
>ma nisam ja razocarana sto H. kaze da se ne sjeca, boze moj, ne sjeca se, nego ne mogu vjerovati koliko je vremena provela na cici i sad - ne sjecam se <
>moja djeca u Sarajevu<
><
><
>H (sept 2001)<
>A (nov 1989)<i></i>

slika
nata003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nata003 » 13 lis 2005, 12:24

ali zato recimo H. uopce ne zna cemu sluzi bocica - dobila je na poklon neke bebe jos davno s nekim kao bocicama (srecom vrlo apstraktnim, malim, jedna kao plasticni medo a druga neka druga zivotinjica), uglavnom, ona misli da su to velike dude i pokusava ih ugurati svojim bebama u usta onako, da stoje, bebe onda izgledaju ko da imaju zabijene injekcije u licu no ona to zove dude, a ja je nesto bas i ne educiram da se mlijeko moze dobit i iz drugog izvora koji nije cica (dude vidja ovdje na bebama u setnjama i to joj je 'simbol' da je netko beba, pa mi nekad povjerljivo kaze da njena frendica Suzi iz vrtica koja je 'vec cura', nekad ima dudu ko beba ) <
>moja djeca u Sarajevu<
><
><
>H (sept 2001)<
>A (nov 1989)<i></i>

slika
nata003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

cic mic

PostPostao/la † Sanika » 13 lis 2005, 14:22

Paula je prestala s 29 mjeseci, i sad me cesto zna primiti za ciku, staviti je u usta i kao fol cicati, ali zapravo ne cica <
>Onda gurne glavu u nju i mazi se <
><
>Sjeca se ona da je cicala, ali kao da je zaboravila kak se to radi <
><
>Isto tako zna mi reci kak bu ona opet cicala kad bude bila beba <
><
>Bas me zanima kaj bu rekla za godinu dana... .. <i></i>
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Re: cic mic

PostPostao/la lastavica » 13 lis 2005, 19:55

Mi smo prestali prije 5 mjeseci i još uvijek se sjeća. U početku je tražila svakih par dana da ih poljubi i to obavezno obje.<
>Prošli vikend mi je čak rekla da i ona hoće cicu, jer je vidjela MMovo kumče kako doji. Do sada se to nije dešavalo, jer je uglavnom viđala bebe, a ovo je dečkić od 22 mjeseca. Na kraju je završilo tako da sam ja sjela pored njih i uzela ju u naručje kao da će dojiti i počela ju ninati.<
> racica 2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la patkica » 14 lis 2005, 09:21

Quote:Isto tako zna mi reci kak bu ona opet cicala kad bude bila beba<
>Mi to imamo redovito, pogotovo sto imamo bebu doma, pa je sav u tome kako ce i on biti beba...<
><
>Nato, ne zna ni Mika, zna me pitat kad vidi bocicu: sta je to? Sad to dozivljava vise kao bocu, mislim, ko sto on ima bocu Studene ili Jane... pa zna zbunjeno reci: Pa ne moze tako mala beba piti iz flase???<
>A jedan dan na toboganu je objasnjavao klincu: " Nemoj se tako spustati, pasti ces i razbiti zube... onda neces moci jesti, nego samo ciku kao moja seka, ona isto nema zube". <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la eli » 14 lis 2005, 09:36

moja je rano prestala sisati pa nisam sigurna da se sjeća. kad je pitam, odgovori da se sjeća. no sjeća se ona i boce i dude koje nikada nije imala.<
>jučer sam joj postavila podpitanje, čega se sjeća kad je bila mala i sisala i odgovorila mi je da je bila velika beba i da smo ležale na velikom krevetu u mraku. zadnjih par mjeseci dojenja sisala je samo ležeći na mom krevetu i u mraku. možda se još nečeg i sjeća. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Tajana5 » 15 lis 2005, 16:37

Moja draga prijateljica (sad ima 28 godina) se sjeca svog sisanja! <
>Sisala je do cetvrte godine (koja rijetkost u toj generaciji!!!!) i prica kak se sjeca da je jedva cekala da mama dodje s posla po nju k teti cuvalici i da ju je odmah vukla u sobicu "Mama, mama, daj malo cice...." <
><
>MARTA<i></i>
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Matilda » 15 lis 2005, 22:09

Ja ne znam kako bi onda objasnila ovo.<
><
>Kad bi pitali M što je papala kad je bila beba, rekla bi vam da je papala mlijeko iz cice.<
>Inače, M je bila dijete na adaptiranom.<
><
>Sad se sjetih da me prije nekih godinu i pol stalno hvatala za cice i htjela cicati. Kad bi vidjela da ne ide ništa, bila bi jako razočarana.<
><
>Njoj je normalno da bebe papaju cicu pa i svoje lutke stavlja meni ili sebi na cicu (a i nema flašice). <
><
><i></i>
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 20 lis 2005, 13:30

Zvonimir se, mislim, ne sjeca dojenja, ali cesto spomene da je papao maminu siku kad je bio mala beba. <
>I voli gledati slikice dojenja, sav se raznjezi <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Narya1590 » 21 lis 2005, 12:24

Moja Ida kaze da se sjeca. Mada kad se igra sa bebama iskljucivo im stavlja cuclu u usta i daje im flasicu. A nikad nije imala ni cuclu ni flasicu. Valjda su joj zato sad tako zanimljive.<
><
>I nema sanse da ja na primjer kazem kako ce ona imati mozda jedan dan
acu ili seku koji ce "papiti maminu siku". Odmah pocne da se dere: Ne mozeeeee, sta cu onda ja?<
><
>Nekad trazi da proba ima li jos mlijeka u cicama, onda se pocne smijati kao luda i kaze: Zaboravila sam kako ono ide Ida, 24/07/2002 <i></i>
Narya1590
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 21 lis 2005, 12:33

Patrik isto kaže da se ne sjeća. <
>Fascinirano gleda bebe kako doje i ja sam ga jednom pitala jel se sjeća da je i on tako i baš me u čudu pogledao. <
><
> <
>P. 10.06.2002.<
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Helena71 » 21 lis 2005, 23:12

Lucija se sijeca, ali mi smo cesto pricale o tome a i dugo sam ju dojila - 22 mjeseca. Nekiput, kad me vidi golu tj. golih cica, pita molecivo "mama, ja bi malo cike" Pa me uvjerava da ce samo malo probati, a mene uzasava pomisao da povuce pa ju uvjerim da je dosta da ih podraga, a ponekad ih i poljubi Za laku noc <
>Jednom prilikom prije jedno 5-6 mjeseci, dakle imala je oko 2,5 god objasnjavala sam joj kako vise nema mlijeka u cikama, a ona me pita: "a jel mozes otcepit?" <
>Bas je lijepo povremeno svratiti na Dojenje i popricati o tom prelijepom periodu <i></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la djecakovamama » 22 lis 2005, 22:41

Quote:"a jel mozes otcepit?" <
><
> <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.