Sada je: 24 srp 2026, 00:38.

koliko u stvari mlijeka...

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

koliko u stvari mlijeka...

PostPostao/la podocnjaci forever » 27 stu 2005, 11:58

...nisam znala da li da otvorim ovaj topic na dohrani ili ovdje, pa se onda ipak odlucih za tu jer me bas zanima dojenje, ne druga hrana... <
>...malo sam u nedoumicama; J-u je 10 mjeseci, jos uvijek ga dojim, ali unazad recimo mjesec dana nekako mi se cini da nije vise bas zainteresiran... jede svu ostalu hranu bez problema, i samo je mozda prva 2-3 tjedna otkad uvedosmo dohranu trazio da i siki nakon o
oka... sto sam mu naravno uvijek davala...nakon toga vise nije htio, samo onak okrene glavu...<
>...pa onda ne znam pije li dovoljno mlijeka - dojim ga ujutro oko 8, pa tek popodne oko 16 i onda vise puta (bar 3x) tijekom noci...mlijeko jos dobije u vecernjem o
oku - 2 dl u mlijecno zitnoj kasici...<
>...e sad, ako je za pretpostavit da dijete pri podoju popije (hm, kak da se izrazim drukcije) najmanje 1,1 dl mlijeka, onda ispada kad se sve ovo z
oji da mu je dovoljno (onih 7 dl dnevno, ak ne grijesim)...ali, ova nocna dojenja su u stvari slucajna, dojim ga samo zato sto slabo spava... sta bi bilo da spava cijelu noc, pri kojem o
oku bih mu nadoknadila mlijeko?..<
>..koliko vasi bebejci doje ak su otprilike ove dobi (ili ak se sjecate kad su bili tako mali); i kako to uopce ide s mlijecnim o
okom uz dojenje u ovom razdoblju te nakon recimo 1. godine...postaje li dojenje samo cin zblizavanja s malishom ili je jos uvijek bitan dio prehrane? <
> <i></i>
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: koliko u stvari mlijeka...

PostPostao/la Barbi » 29 stu 2005, 17:20

Ja se nisam nikad baš za
injavala stvarnom količinom mlijeka/ mliječnog koje P pojede-ne pojede, pogotovo dok je još dojio. Tko bi to uopće izračunao.<
>Kad pomisliš da bi mu trebalo još mliječnog možeš ubaciti fermentirane mliječne proizvode (npr. jogurt, svježi sir), mi smo s tim krenuli čini mi se baš u toj dobi oko 10 mjeseci, a s mlijekom godinu dana kasnije. P. 10.06.2002.<
><
><
><
><
><
><
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Narya1590 » 29 stu 2005, 17:42

Quote:Ja se nisam nikad baš za
injavala stvarnom količinom mlijeka/ mliječnog koje P pojede-ne pojede, pogotovo dok je još dojio. Tko bi to uopće izračunao.<
><
>Ja isto ko i Barbi.<
>Mislim da joj je uz drugu hranu moje mlijeko skroz bilo dovoljno, pa joj nisam nudila dodatno mlijeko. Ida, 24/07/2002 <i></i>
Narya1590
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 29 stu 2005, 20:00

baš u toj dobi moja je zaštrajkala. sa 10-ak efektivnih podoja (ispraznila bi obje) spali smo na samo dojenje u snu. količina se drastično smanjila. nakon par tjedana sisala je samo za uspavljivanje (i to ne baš intenzivno) i pravi podoj u snu, pred zoru (na moju inicijativu). po danu rijetko, zapravo svakodnevno, ali po pola minute. tada sam joj uvela obaveznu večernju kašicu na adaptiranom (hipp rižine pahuljice) + 1 jogurt ili abc sirić. svakodnevno. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la podocnjaci forever » 29 stu 2005, 23:18

...hm, znaci, samo da nastavimo kako i radimo...do
o je, trebala mi neka potvrda, jer, ssve nedoumice oko dojenja se nekako odnose na pocetak i uhodavanje s dojenjem, a kasnije nista...a vidim sad da i bongo oko ovoga mudruje...<
>...ma stvarno bi bila steta sada prestati ili da on nesto zastrajka jer ja mlijeka imam poprilicno i mislim da su podoji bas kvalitetni<
> <i></i>
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.