Sada je: 23 srp 2026, 08:44.

ne želi majčino mlijeko

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

ne želi majčino mlijeko

PostPostao/la Zeljka i Martin » 17 vel 2006, 14:33

evo, nova sam na ovome forumu i nadam se da ću dobiti neki utješan i konkretan odgovor. moj martin će kroz 7 dana napuniti 4 mj. i već tjedan dana se hrvamo sa hranjenjem. ne dojim, nije išlo nikako i već sam počela gubiti mlijeko, pa sam se odlučila na varijantu izdajanja i davanja mojega mlijeka na flašicu. to nam je bilo suuuuper, mlijeka pun frižider i škrinja (puno sam čitala da se od izdajanja mlijeko smanjuje..... ali ja ga imam i za dve blizanke sa 3 kata ) sve do prije 7 dana, martin je jednostavno prestao jesi, a do tada je jeo bez problema, po 220 ml, 4-5 o
oka na dan, i odjednom rez..... ništa. dok jučer sva luda i jadna iz očaja nisam djetetu dala adaptirano...... i mali jede bez problema (na početku neće i ljuti se,ali kada proba jede). nisam jela ništa novo, dapače... toliko sam već luda jer ne jede, da već dva dana niti ja ne jedem (nije rješenje ali nisam gladna).<
>da li neko ima slično iskustvo i da li je stvarno moguće da mu "ne valja" moje mlijeko.<
>hvala unaprijed <i></i>
Zeljka i Martin
Samo sam naišla
Samo sam naišla

ne želi majčino mlijeko

PostPostao/la Zeljka i Martin » 17 vel 2006, 14:58

evo, nova sam na ovome forumu i nadam se da ću dobiti neki utješan i konkretan odgovor. moj martin će kroz 7 dana napuniti 4 mj. i već tjedan dana se hrvamo sa hranjenjem. ne dojim, nije išlo nikako i već sam počela gubiti mlijeko, pa sam se odlučila na varijantu izdajanja i davanja mojega mlijeka na flašicu. to nam je bilo suuuuper, mlijeka pun frižider i škrinja (puno sam čitala da se od izdajanja mlijeko smanjuje..... ali ja ga imam i za dve blizanke sa 3 kata ) sve do prije 7 dana, martin je jednostavno prestao jesi, a do tada je jeo bez problema, po 220 ml, 4-5 o
oka na dan, i odjednom rez..... ništa. dok jučer sva luda i jadna iz očaja nisam djetetu dala adaptirano...... i mali jede bez problema (na početku neće i ljuti se,ali kada proba jede). nisam jela ništa novo, dapače... toliko sam već luda jer ne jede, da već dva dana niti ja ne jedem (nije rješenje ali nisam gladna).<
>da li neko ima slično iskustvo i da li je stvarno moguće da mu "ne valja" moje mlijeko.<
>hvala unaprijed <i></i>
Zeljka i Martin
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: ne želi majčino mlijeko

PostPostao/la mamashnita od noje » 17 vel 2006, 15:48

zeljka probaj ovaj post staviti na pdf dojenje. mislim da ćeš tamo dobiti kvalitetnije odgovore. ipak je riječ o majčinom, a ne o adaptiranom mlijeku.<
>sretno. <i></i>
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Natasa36 » 17 vel 2006, 16:14

Slažem se s Mamanojom... <
>Možda se radi samo o privremenom "štrajku", događa se i to.<
>Inače, ni moj Martin nije bio "talentiran" za cicu (na moju ogromnu žalost), pa smo neko vrijeme kombinirali izdajanje i adaptirano i na koncu sa 3,5 mjeseca prešli samo na adaptirano. Uz puno moje tuge i suza (zapravo nepotrebno), no lijepo napreduje i sve je 5.<
><
>I još za kraj veliki pozdrav malom Martinu od mog malo većeg Martina... <
><
> Mi sijecanj 2003<
><
>Ma sijecanj 2005<
><
><i></i>
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la MLADENA » 17 vel 2006, 17:12

I mi smo isto tako do 3 i pol mjeseca dojili onda moja Eva isto bas nije htjela cicati pa smo se malo izdajali i na kraju preli na adaptirano i evo danas ima 11 mjeseci i nis joj ne fali.<
>Slazem se s curama mozda je to nekakva faza ne odustaj. <i></i>
Eva,16.03.2005.Ribica
Tonka,28.11.2009.Strijelac
MLADENA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: ne ¾eli majèino mlijeko

PostPostao/la Gilmorica » 17 vel 2006, 17:55

Do
odosla k nama! Nemam iskustva sa takvom situacijom kao sto je tvoja, ali znam da ima cura tu koji znaju puno o tome, pa ce ti se netko sigurno javiti. Do tada <
><i></i>
e. 27/01/02
n. 23/12/05
Gilmorica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: ne ľeli majčino mlijeko

PostPostao/la dove » 17 vel 2006, 18:35

Kopiram sa Roda, mozda ti moze pomoci.<
><
>Quote:Specifična je situacija da neke žene primjećuju okus mlijeka koje kao da je pokvareno. To se događa kad je mlijeko puno lipaze (enzima koji razgrađuje mast u mlijeku), te ovisno o njegovoj količini, čudan žareći okus može se primjetiti i ako je kratko bilo pohranjeno u hladnjaku, a ponekad tek ako je bilo zamrznuto.<
><
>Quote:Kako se to može spriječiti? Prvo treba zamrznuti nekoliko vrećica ili posudica, te ih nakon tjedan dana odmrznuti i provjeriti jesu li u redu. Ako okus nije dobar, majka ubuduće treba postupati na način da izdojeno mlijeko odmah nakon izdajanja zagrije gotovo do vrenja (da se pojave mjehurići na rubovima) i zatim ga naglo ohladi zamrzavanjem. Zagrijavanjem se sprječava aktiviranje lipaze. Većina djece odbija jesti mlijeko čudnog okusa, iako se ne zna točno je li štetno za bebu. Moguće je i da odmrznuto mlijeko poprimi sapunasti miris. Ova promjena mirisa nastaje uslijed zamrzavanja i nije opasna za dijete. <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zeljka i Martin » 17 vel 2006, 19:00

čitala sam na rodama o tome, ali to (na žalost, valjda) nije naš problem, mlijeko ima normalan fini slatkasti okus, nije čudnog ''žarečeg'' okusa nego je onak slatkasto........ fino, normalno, kao i uvijek <i></i>
Zeljka i Martin
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Webmama » 18 vel 2006, 14:37

budem kopirala na dojenje <b>*Portal mameibebe.net *</b><i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Zeljka i Martin » 18 vel 2006, 20:40

hvala na podršci!!! martin jede ko sumanut i opet nam je gušt kada ide papati, nema više suza niti s njegove a niti s moje strane, nema nagovaranja i vrištanja, sve je super... ali jede adaptirano. pričala sam sa željkom (to je moj muž) i dogovor je pao..... previše smo izmoreni i previše smo se napatili, odnosno previše smo izmaltretirali martina sa klopom koju nije htio jesti tako da nažalost nećemo niti probati više sa mojim mlijekom. tužna sam i jadna , ali nemam hra
osti još jednom sve ispočetka. možda se predajemo pre
zo, ali zaključak je da nije sve u hrani i da je bitno da naš mali bembo bude sretan i veseli, a ne da vrišti prije svakog o
oka.<
><
>pozdrav svima, a najviše velikome martinu <i></i>
Zeljka i Martin
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Neda3kids » 18 vel 2006, 20:51

Možda si jela nešto što Martinu nije pasalo. Meni Kimka tak reagira na češnjak Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><i></i>
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Zeljka i Martin » 18 vel 2006, 20:58

nisam, sigurno nisam jela ništa novo ili začinjeno, nisam promijenila prehranu, sve je isto kao i prvoga dana. sve sam preispitala i ne znam di je problem. ne znam koliko je moguće da tjedan dana, i više jedem to nešto šta njemu ne paše? bilo bi mi jasno da je to dan ili dva, ali više od tjedan dana??? <i></i>
Zeljka i Martin
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Fidji » 19 vel 2006, 01:57

Šteta je ne iskoristiti zalihe izdojenog.<
>Moj prijedlog je da probate pomiješati pola majčinog - pola adaptiranog.<
>Ili početi dodavati više adaptiranog, a zatim za svaki o
ok mijenjati omjer u korist majčinog.<
>Probajte, pa javite kak ide. <
>ema helena 06/10/2002<
>beba stiže 05/06/2006<i></i>
Ema Helena 06/10/02
Ana Lorena 06/06/06
Ian Mihael 10/09/08
Fidji
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 22 vel 2006, 07:07

Bas sam i ja to htjela predloziti. Probajte miksati pa mozda opet dodje na svoje, u svakom slucaju je steta to baciti. Drste se, mozda je samo faza <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la levakivana » 06 ožu 2006, 01:51

Bok!<
>Imali smo isti problem, ali smo malo stariji (12.3. &#263;emo 5 mjeseci). Moj Marko nije ništa jeo 5 dana osim malo cike ali nedovoljno. Poludili smo kad smo došli na kontrolu i kad je doktorica rekla da je dobio premalo na težini. Ina&#269;e je od ro&#273;enja do prije 3 do 4 dana bio samo na ciki. Od utorka do ju&#269;er nije jeo ništa, nije spavao, a ja sam forsirala samo ciku. O&#269;ito mu to nije bilo dovoljno pa smo mu nudili razne umjetne hrane ali ništa, sve je pljuvao van. Nije &#269;ak niti kakao jer nije imao šta. Ju&#269;er sam zvala svoju patronažnu sestru koja je zakon jer je riješila problem. Danas je Marko pojeo 2 puta doma&#263;u vo&#263;nu kašicu, jednu mlije&#269;nu sa keksom, i pocicao sve što se dalo. Neopisivo sretna i sita beba. Probajte ne odustati od cike uz ostalu hranu, ona može biti samo da se pomazi. Sretno i pusa Martinu <i></i>
levakivana

PostPostao/la Hajdi » 12 ožu 2006, 23:56

Zeljka i Martin, i kako vam ide sad, je li šta bolje? Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<
>Jakob (4.8.2005)<
><i></i>
Hajdi
Sveta krava

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.