Sada je: 25 srp 2026, 19:36.

odvajanje na par dana bez prestanka dojenja - iskustva

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

odvajanje na par dana bez prestanka dojenja - iskustva

PostPostao/la Buba » 18 ožu 2006, 01:51

E. ce u bolnicu, idemo u Zg i htjela bi biti sto vise s njom jer ce me ona puno vise trebati. B. nema gore tko paziti (ustvari ima, ali on nece s njima ostati), pa ce ostati s mojima u Ri. Probali smo se odvojiti na jednu noc, sve je proslo super, ja sam se izdajala, on se probudio par puta mama mu je dala vode (iz case jer bocicu nemamo ). Kad sam dosla po njega igrao se, poljubio me i zagrlio ali nije htio cicati. jedva sam ga nagovorila, ali kad je poceo nije se skidao s cice 20tak minuta <
><
>ustvari, ja znam sto me ceka, izdajanje svakih par sati, po mogucnosti do kraja da se ne smanji kolicina, on ce nekako izdrzati. <
>je li netko bio razdvojen u vrijeme dojenja, zanima me kako su djeca reagirala pri ponovnom susretu sa "svojom najdrazom" ako nakon jednog dana nije htio sam na cicu, sto ce biti nakon 4?<
><
>edit: tipfeler <i>Edited by: Buba at: 18/3/06 0:53<
></i>
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: odvajanje na par dana bez prestanka dojenja - iskustva

PostPostao/la RitaZG » 18 ožu 2006, 09:07

Izdoji se i nek mu daju tvoje mlijeko na casicu umjesto vode mozda to pomogne. Nemam takvih iskustava pa ti nis drugo ne znam rec, sretno <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Gilmorica » 19 ožu 2006, 22:50

Kaj ga mislis hraniti na zlicu ili casu 4 dana? Shvatila sam da ste mu davali na zlicu jer ne zelis uvesti bocicu, ali mozda bi u ovom slucaju pomogla - duda je ipak slicnija
adavici. I naravno da se izdojis sto vise mozes i da mu se daje tvoje mlijeko. Ja sam nakon E.-inog rodjenja imala zalihu za nekih 4-5 dana u zamrzivacu. Pa sam mogla skoknuti van na par sati bez
ige <
><i></i>
e. 27/01/02
n. 23/12/05
Gilmorica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Buba » 21 ožu 2006, 01:19

izdojila sam nesto mlijeka i zamrznula da mu makar daju ujutro kad se probudi da popije. <
>gilmorica, ne bi mu sad uvodila bocicu, on ima 15 mj., kad se samo sjetim muka s E. dok smo je ukinuli, nema sanse da mu je dam.<
>valjda ce izdrzati tih par dana. <i></i>
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 21 ožu 2006, 01:35

nemam savjeta. samo bi vam poželjela uspješnu operaciju i oporavak i da veliki sisavacu ne osjeti nostalgiju za mamom i sekom. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Gilmorica » 21 ožu 2006, 02:06

Malo <
> - da, nema smisla mu davati bocicu ako ju jos nije kusio!. Jel cete ju skroz zaobici i ici odmah na salice? Ta ideja mi se vrti po glavi za nas, ali ne znam da li ju mogu izvesti... <
><i></i>
e. 27/01/02
n. 23/12/05
Gilmorica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Buba » 21 ožu 2006, 02:47

eli i rita hvala <
><
>gilmorica, mi smo imali bocicu prva 2 ili 3 tjedna, jedna do dvije dnevno i to je bilo mucenje jer nije htio. onda smo je ukinuli i sve nam je super krenulo. poslije sam mu dala casu s kljunom (iza 6. mjeseca kad je krenula dohrana) i oko 8. mj. obicnu casu. moj savjet, ako je moguce, izbjeci bocicu. On sad super sam pije iz obicne case, nimalo ne prolije. <
><
> <i></i>
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tajana5 » 21 ožu 2006, 12:49

<
>Buba - <
>Nis nam se ne javljas na bebsichima... <
>Ajde sretno s operacijom kao prvo.<
><
>A Bornek bude izdrzao, malo ce opet traziti okolo po stanu gdje ste malo slatko, cica mu nece tako jako faliti, a cuj, kad se vratis budes vidjela, nemoj se sad
inuti, ako ne bude htio ipak ste dojili 15 mjeseci sto je jako lijepo.<
><
>Ljubi preslatku djecicu!<
> <
>MARTA 04.02.2005.<i></i>
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama dva djecaka » 21 ožu 2006, 16:48

Moje iskustvo: prosle godine 2. mjesecu prvo odvajanje. sl. putovanje od 6 dana, N. 20 mjeseci veliki sisavac. Vec prvu noc na granici mastitisa, 2 puta dnevno praznjenje dojki... Odmah po povratku je trazio da sisa, nakon nekoliko smijesnih faca (vjerovatno je okus mlijeka nakon nekoliko dana cudan), nastavio i 'uspjesno' sisao do punih 30 mjeseci.<
>Naravno, nikad ne znas kako ce dijete reagirati, ja sam se nadala da nece htijeti vise, ali potajno mi je bilo u naprijed zao, kad ono... <
>Ali u svakom slucaju, lijepih 15 mjeseci je svakako uspijeh! <i></i>
mama dva djecaka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Buba » 21 ožu 2006, 17:23

tajana, hvala na do
im zeljama javit cu se na bebsice, cim sve ovo prodje.<
><
>mama dva djecaka, znaci bilo je sve ok. ovo za izdajanje sam svjesna, on jako puno sisa i mislim da cu trebati i vise od 2 dnevno. ja ne bi htjela prestati, cilj mi je 2 godine hvala ti!<
> <i></i>
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dodoli » 21 ožu 2006, 23:13

moja L od sest ipo mjeseci sisa sve sto joj das i sisu i bocu i varalicu-mali svejed, ali sam cula da djeca znaju odbacit sisu, ali mislim da je tvoj bebac vec veliki i da nece <i></i>
DORA-18.06.2000.
LUNA-05.09.2005.
dodoli
bravo kralju

PostPostao/la ivana7997 » 28 ožu 2006, 13:45

Buba, kako je proslo? <i></i>
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Buba » 28 ožu 2006, 14:30

sve je bilo do
o, on uopce nije plakao, mama mu je po noci dala vodice i sve je bilo Ja sam se izdajala, prva 2 dana svakih sat vremena (jer sam mislila da cu se raspuknuti), a poslije samo da popusti napetost. Kolicina se drasticno smanjila. Jucer navecer kad smo dosli doma nije odmah pitao vec sam ga ja pitala hoce li papati. navalio je i vukao, vukao, ali jako malo ide. <
>ima li sanse da se poveca kolicina? ne bi jos htjela prestati dojiti, ali mi se cini dda i on polako odustaje, za popodnevno spavanje je jako malo dojio, stavio si dudu i
zo zaspao. grudi su mi skroz mekane, cine mi se nekako "ispuhane". <i></i>
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivana7997 » 28 ožu 2006, 15:16

normalno je da se kolicina smanjila, moze se povecati ako mu cesce nudis. ima li sanse da mu maknes dudu? ocito mu ona mijenja cicu. mozda samo na koji dan dok opet ne nabildas kolicinu... <i></i>
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Buba » 28 ožu 2006, 16:38

nema sanse maknuti dudu jer jedino uz nju zaspi. vec neko vrijeme ne zeli zaspati na cici vec se najede, stavi dudu i zaspi. ali ovo sinoc i nocas je bilo nista kako je prije trazio. danas je htio dojiti, ali kako je nesto slabo islo samo se malo igrao. nudim mu cesto ali nece. <
>bilo bi mi strasno zao da prestane. <i></i>
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la magda74 » 29 ožu 2006, 14:29

Joj ja sam baš htjela postaviti isto pitanje. Idem na put za vikend i radi se u biti o dva i pol dana, ali mene je tako strah da više neće htjeti dojiti kad se vratim, jer ni sad ne doji baš jako puno, ali jako puno nam to znači. Meni bi to bilo strašno žao. Najviše me strah da će mi nestati mlijeka, jer kad me nedavno nije bilo samo jedan dan primijetila sam da se količina još smanjila. D. je poslije sikio i pitao me: "Dje je ssss?" što znači da je stvarno bilo malo. Buba kako je kod vas, jel danas bolje krenulo? <i></i>
Zmaj 18.08.2004.
Poletarka 06.03.2007.
magda74
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Buba » 30 ožu 2006, 13:41

meni se kolicina povecala malo manje papa nego prije (po danu samo 1-2x, a prije je puno vise), ali osjetim da se cike polako pune <
>magda, mene nije bilo 5 dana i izdrzali smo. prva dva dana me je sve boljelo, morala sam se svkoro svaki sat izdajati, tako da vjerujem da vasa 2 dana nece biti nikakav problem. <i></i>
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lucy25 » 02 svi 2006, 15:11

Ja sam bila odvojena od svoje curice 5 dana i uopce nije bilo nikakvih problema, nije se ni sjetila cice, al kad sam dosla doma opet je krenulo po starom... ne zaboravlja dijete tako lako da je jednom cicalo! <
><
><i></i>
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la melita » 08 svi 2006, 10:44

I kod mene slučaj kao kod Lucy! Nije me bilo dvije noći, dijete spavalo ko beba, nikakvih problema, nikakvih cendranja, sve super. Čim sam se pojavila na vratima i ona me ugledala odmah je počela onako, znate ono cendruckanje zbog cendruckanja. Onda se prikačila na cicu i tu i dan danas neumorno visi! <i></i>
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.