Sada je: 25 srp 2026, 21:56.
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
Postao/la TEEJA » 29 svi 2006, 17:15
Već sam pisala da bebu dojim i ponekad joj na flašicu dam izdojeno mljeko.Ovaj vikend sam bila kuma,i dosta malo sam bila s njom,ostavila sam izdijene flašice da je bake mogu nahraniti.Kad se izdajam mlijeka imam na jako puno,curi i curi,a kad je dojim (svaka tri sata jede)mlijeka taman koliko treba.Dali je moguće da na izdajanju se prsa više prazne nego kod dojenja?Obićno kažu da se od bebina cicanja mljeko
že i više stvara,no kod mene je suprotno,to mi se dešava kad se izdajam!! <i></i>
-
TEEJA
- Samo sam naišla

-
Postao/la kalea » 29 svi 2006, 19:48
Teeja, koliko ti je bebica stara? Ako osjetis let down na izdajalicu, i onda se jos izdajas koliko ide, moguce je da tako povecavas proizvodnju, a s druge strane, ti ne znas koliko beba mililitara pojede kad je dojis. Kad samo dojis, ponuda i potraznja su savrseno uskladjene (ak je sve ok s dojenjem).<
>Nego ima nesto sto meni nikak nije bilo jasno, prvih par mjeseci dojenja, ako bi ostavila bebu na par sati (kad sam morala nesto obaviti izvan kuce) puno
ze bi mi se stvorilo mlijeko nego da sam isto to vrijeme bila s njom (vjerojatno ima veze s tim sto sam stalno mislila na nju ). <i></i>
-
kalea
- Ovisna sam

-
Postao/la TEEJA » 29 svi 2006, 22:14
Stara je mjesec i deset dana,s dojenjem je sve ok.Znam da kad sam skroz opuštena i smirena također imam ohoho mljeka. <i></i>
-
TEEJA
- Samo sam naišla

-
Postao/la eli » 29 svi 2006, 22:59
ti si još u razdoblju kada tijelo jako
zo i do
o reagira na povećanje potražnje. vrlo vjerojatno kod izdajanja izvučeš više nego što bi malena sa sisanjem. to što ona iscuga cijelu bočicu izdojenog ne znači da je to količina koju i posisa. iz bočice
že curi (iz svake) pa kako joj je lakše, uzme si malo više od potrebnog.<
>to sa
žim punjenjem sisa kad beba nije blizu, mislim da je samo psihički osjećaj. do njenih 5,5 mjeseci bile smo odvojene par po sat vremena (koje sam provela u šopingu ili teretani) i isto sam imala taj osjećaj jer su mi sise puno više smetale u muvu i stalno sam razmišljala što ću ako procurim. <
>kad je imala 5,5 mjeseci (sisala svaka 2 sata, prvi pokušaji žlice) skočila sam do trsta. u povratku u autu sam se rasplakala i držala dlanovima sise da mi ne eksplodiraju od trešnje (a noću bi odgulile po 3 sata bez problema). <i></i>
-
eli
- Sveta krava
-
Natrag na Cica, boca, žlica
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.