Postao/la tina30 » 12 svi 2005, 13:19
zanima me da li uopće postoji dojilja kojoj je dojenje od početka bilo čisti užitak ili nakon koliko vremena je prestalo biti bolno. evo zašto.<
><
>sada sam drugi puta dojilja. <
>prije prvog poroda išli smo na više tečajeva o dojenju i stalno se ponavljalo da je dojenje beskrajni užitak, ne smije biti bolno, važan je samo dobar položaj itd. (po tome je izgledalo da ako je
adavica dovoljno duboko u ustima, bit će kao u nekom vakuumu, neće ju ništa ni dodirivati - kako pogrešno) išlo se čak tako daleko da se objašnjavalo da dijete uopće ne siše nego samo jezikom stimulira dojku koja sama otpušta mlijeko.
adavice ne treba pripremati za dojenje.<
>ja sam se čudom čudila kako uopće neke žene mogu oda
ati opciju "ne želim dojiti" kada je to tako jednostavno i prirodno. <
> <
><
>kada sam rodila strahovito sam se iznenadila kako je to zapravo bolno i u najmanju ruku neugodno. zbog svoje tvrdoglavosti i velike želje za dojenjem nisam odustala, iako sam plakala od bolova. <
><
>kada sam drugi puta rodila, znala sam što me čeka i bila sam pripravnija. međutim, ponovo me bolilo. i onda su opet u bolnici obilazili dojilje i govorili da dojenje NE SMIJE BOLITI, ako boli onda je stvar u krivom položaju. čak sam počela sumnjati da položaj nije dobar i pitala ih - rekli su da je OK (inače, na svim predavanjima nitko nije konkretno pokazao KAKO staviti djetetu cicu u usta, to mi je tek kasnije pokazala jedna patronažna. TIP: cica se primi s 2 prsta odmah iza
adavice i skroz stisne pa tako stavi u usta bebe zajedno s vrhovima prstiju. kada beba povuče, izvuku se prsti i onda ste ziher da je položaj dobar). <
><
>OK, položaj mora biti dobar, dojka mora biti dovoljno duboko u ustima djeteta, ali svejedno TO BOLI. žene koje su prvi puta dojile bile su očajne (baš kao i ja prvi puta), uvjerene da im to ne ide jer ih boli. na taj način postaju nesigurne same u sebe. trebalo bi im zapravo unaprijed reći da dojenje VRAŠKI BOLI prvih par tjedana, ali da to nije vječno i da se isplati biti uporan jer će ipak postati užitak kad se taj period pretrpi. <
>zapravo, bilo bi do
o znati koliko dugo je u prosjeku dojenje bolno. <
>kada znaš da je nešto privremeno i kada će otprilike prestati, lakše je izdržati. <
><
>DAKLE, KOLIKO DUGO VAM JE DOJENJE BILO BOLNO (ZA BRADAVICE):nije nikada bilo bolnoprva 2 tjednaprva 3 tjednaprvih mjesec danaviše od mjesec danaShow results <i></i>