Sada je: 29 tra 2026, 11:31.

Recepti za rodjendan i jos...(slike)

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: priprema pozor SAD... za rodjendan

PostPostao/la mia » 29 ruj 2005, 10:44

kiselo vrhnje koliko ja znam <i></i>
mia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Olivera » 29 ruj 2005, 16:56

Vidis ja nikako neznam sta je to 'za kuvanje', citam to cesto ovde ali neznam ko je je.<
>Ovo na koje ja mislim je ono za jelo, sto mozes namazati na hleb izgleda kao kiselo mleko ali je gusce i drugog malo ukusa. <i></i>
"Mother is not the person to lean on, it is the person to make the leaning unnecessary"
Olivera
nema plastike

PostPostao/la ena » 30 ruj 2005, 14:20

definitivno kiselo vrhnje...ono za kuhanje je rijeđe i piše na njenu da je za kuhanje, ima bljutav ukus ak se proba prije kuhanja...kak sam ja to stručno objasnila <i></i>
ena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tinchi25 » 01 lis 2005, 17:37

Oli kojih je dimenzija tepsija u kojoj peces Kapri tortu? <i></i>
Tinchi25
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ina66 » 02 lis 2005, 03:38

Oli draga, samo da ti kažem da si ti, pored mesje Montignaca i J. Olivera, treća osoba koja je dobila file sa svojim imenom na mom kompu <
><
>napravila sam Punjenog francuza i ostala paf! kako je to do
a kombinacija aroma (držala sam se recepta u ptpunosti) za nadjev<
>sutra dopišem kakvi su komentari gostiju <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Olivera » 03 lis 2005, 02:52

Tinci, boga mi velike.Mozda 20cm sa 35cm, bas bude velika i to nije klasicna velicinana jer znam da mi ne stane na posluzavnik za pravougaonu tortu koju imam.<
>Ipak ispadne superrrr<
><
>Ina hvala draga <
><
>E evo mene sa jos jednom torticom.Ukrasavanje klasicno a recept je boli glava.....<
><
>torta od cokolade sa pomorandzom<
><
>Za testo: 8 jaja, 10 kasika secera, 200 grama mlevenih oraha, sok i strugana korica od jedne pomorandze, 2 kasike mrvice od keksa, strugana stangla jedne cokolade.<
><
>Za fil: 5 jaja, 200 gr secera, 200gr cokolade, vanilin secer, 250 grama butera i sok od jedne pomorandze.<
><
>Umutitit posebno 8 belanaca sa 10 kasika secera, zatim dodavati jedno po jedno zumace uz neprestano mucenje mikserom.Zatim dodati orahe, keks, struganu cokoladu i koru od pomorandze.Sjediniti to fino varjacom(ne mikserom) i na kraju dodati sok jedne pomorandze.Peci u okruglom plehu na 250 stepeni oko pola sata(meni).Koru preseci na pola kad se ispece i ohladi.<
><
>Nadev, miksati zicom 5 celih jaja sa 200gr secera, zatim uz neprestano mesanje skuvati fil na pari.Kad je fil skuvan(zfusne se i ostaje na zici kao puding), dodati cokoladu i skinuti s pare.Zatim doadi i vanilin secer.Masu ohladiti i kad je hladna dodati 2500 grama umucenog butera i sok od jedne pomorandze.<
><
>Tortu filovari redosledom, kora fil, kora pa filom premazati celu tortu.Ukrasiti po ukusu, slag ide super, mada ako bas hocete jacu tortu glazura od cokolade se slaze takodje.<
><
><
><
><
><
>Zasto kazem da je torta do
a, sem sto je ukusna, kore su tako socne(od soka od pomorandze) da iskreno i bez fila samo neka cokoladna glazura ili slag moze biti ko kolac. <i>Edited by: Olivera  at: 3/10/05 2:55<
></i>
"Mother is not the person to lean on, it is the person to make the leaning unnecessary"
Olivera
nema plastike

PostPostao/la Ina66 » 03 lis 2005, 08:29

obećah komentare - sve se pojelo, a recepte diktirala <
><
>ova torta mi je slijedeća na popisu - mami mi je rođendan za dva tjedna, taman po mjeri <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Olivera » 04 lis 2005, 15:47

Ina torta je stvarno super, cak i ja koja nejedem torte pojela sam pola parceta. <i></i>
Olivera
nema plastike

PostPostao/la nikinola » 05 lis 2005, 08:57

Olivera ova torta od narance je super <
>Meni za rodjendane i slicno mama i tata uvijek rade tortu i kad je meni rodjendan uvijek ovu. Super je samo sto oni gore ne etave slag nego je premazu kremom i pospu ribanom cokoladom pa ukrase.<
>Torta je stvarno super, ja inace ne preferiram torte s orasima - prezasitni su mi/preteski, ali tu mi bas pasu. <
><
><i></i>
nikinola
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Solea » 05 lis 2005, 16:55

Oli, svake me godine zadiviš i ostaviš bez teksta, ja sam na ovak topic ušla već barem 30ak puta <
><
><
>Bravo <i></i>
Solea
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.