Sada je: 29 tra 2026, 11:32.

Djeciji jelovnik i recepti

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: Djeciji jelovnik i recepti

PostPostao/la ChiaraR » 09 ožu 2006, 06:15

Ethan jako voli mljeveno meso, pa mu radim strucu koja u sebi ima vise raznog povrca nego mesa. Ili u bolognes isto stavim neko povrce (patlidjan, tikvice, sitno nasjeckane mahune...). Jednom sam mu zdinstala mrkvu i grasak i nije htio jesti pa sam ja to zmiksala i prelila preko tijesta kao umak i sve je smazao. <
>Ethan<i>Edited by: ChiaraR at: 9/3/06 5:16<
></i>
Veliki brat, 2004
Mala seka, 2010
ChiaraR
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sgrafaha » 09 ožu 2006, 14:02

Quote:par zlica ribane jabuke sa coksom i cimetom i grozdjicama<
><
>Cokoladu isto izribas,a grozdjice ne natopis,ne iskidas <
>Ma nisam pametna(a ni nezadovoljna skroz,ali bih ipak voljela ponekad da ne pojedem ja sama cijeli rucak jer oni nece,a mei zao bacit ),moji su u dohrani stvarno sve jeli i to iskljucivo sezonsko,pa svjeze,pa domace,a tek voce, a mama voli kuhati,a tek papati,ali svejedno njemu su omiljena jela:<
>Pizza i zelje(spinat,blitva na maslacu i parmezan),hajde bar je fifty- fifty,ali se ne mogu pomiriti da ne jede voce,osim svjeze iscjedjen sok od narance(a dok je bio na dohrani sve je "mlatio" i to sa kozicom-
eskvemnektarine,jabuke,grozdje). <i></i>
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la Natasa36 » 09 ožu 2006, 17:35

Ja po ovoj temi samo prijavljujem da prokulice opet nisu prošle... Mi uopće a Ma je ipak jeo, jer kod njega glad ne pita Probali smo ih zamaskirat u umak od vrhnja za kuhanje sa malo fete i parmezana, ali ne ide... Mi sijecanj 2003<
><
>Ma sijecanj 2005<
><
><i></i>
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la koko mamac » 09 ožu 2006, 18:05

sgrafaha, pod coksom sam misla onaj trink kakao iz dm-a, alzo prah, more i kras-ekspres, votever kakao i secer.. grozdjice ne namacem, nije mi palo napamet, a niko se ne buni na tu foru, ribanu (rendanu) jabuku je moja baka mene dobila, ne bi li jela jabuke. meni ju je znala posut samo secerom i ja bi se ubila u tome, solo ju nisam tila nikako.. ja svojima pospem coksom, meni je to mrak fini cudan okus. grozdice projdu pride, ni ne skontaju ih.. <
><
>mirci, jes misla na spagete al olio il spagete kakvec namascene.. moje jako vole spagete al olio, uz saku maslina ma mogu i sarafi, nemoraju bas bit spagetlini ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>
koko mamac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Olivera » 09 ožu 2006, 18:30

Luka dok je bio mladji je jeo sve , sve sve.Sad je to katastrofa.Mislim nije katastrofa kad vas citam ali s obzirom kako je bilo to je meni sad katastrofa.<
>Moje dete je potpalo pod uticajem sirokih decijih masa , sta god neko dete u nasem okruzenju nejede to i moje dete odjednom nevoli.I ako mislite da to traje kratko, ne taj nezaboravlja <
>Nevoli nista, a kad ga nateram da jede sve pojede i nema problema.Kako ga nateram, pa neznam ja te neke metode skrivanja do sada nisam morala da radim, ja sam stroga kazem da nema slatkise, ni sokova dok se nepojede voce i povrce, sledovanje za taj dan.Mada sa uzivanjem jede krem supe od povrca, takodje se 'pali' na zelenu, narandzastu supu, tako mu ja kazem da je zelena supa ustvari ona koju Shrek jede , sargarepu jede zivu, kupus jede ziv, nevoli skuvan ali jede.Spana nevli, ali jede, pradajiz, kratavac, zelnu salatu, nema nikakvih problema..OD VOCA, banane nevoli, ali jed, jabuke jede, kruske voli, od stalog voca zavisi kako koji dan, jedan dan voli grozdje, rugi nevoli, jagode itd.Ja imam uisak zavisi kako i sta deca kazu u obdanistu o hrani tako on dodje kuci sa tim komentarima. <i></i>
"Mother is not the person to lean on, it is the person to make the leaning unnecessary"
Olivera
nema plastike

PostPostao/la koko mamac » 09 ožu 2006, 18:41

zaboravih spomenit.. men pali i fora sa dogovaranjem. ocemo danas kuvat ovo il ono? pa kad se odluci, onda se mora i jest, kad se vec narucilo.. <
><
>kako god one mene vataju za nes kaj sam obecala i moram izvrsit, tako i ja njih.. <
><
>ad hok vam se ta metoda moze cinit kao - nema samse da prodje.. no ja tak radim oduvijek... pa je men valda lako ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>
koko mamac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mirci » 10 ožu 2006, 12:57

ma kakav al'olio <
>to su bili skuhani spageti preliveni sa
do obicnog ulja i malo soli. Ni zacina, ni maslinjaka, ni maslina, ni parmezana, nicega. Mozda je to nekom fino, ali meni je bolje da nista nije jeo nego to . Jezek, travanj 2000.<
>Vovo, srpanj 2002.<i></i>
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la sgrafaha » 10 ožu 2006, 14:39

Koko,odlicna ideja,ja cu probat dodat i rendane mrkvice .<
>Sad sam se sjetila.da sam to sve "uvaljala" u onaj bazni recept za muffine(umjesto bijelog
asna stavila sam mekinje i razeno i psenicno integralno,grozdjice,jabuku,mrkvu)i pojeli su bez problema,cak im se i svidjelo,mozda prođe onda i sirova varijanta <i></i>
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la corazon » 11 ožu 2006, 00:21

Liam hvala! Pokušat ću drugi put.. . Malo sam lijena za učenje. S.09.2001.<
>R.05.2003.<i></i>
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la anabama » 12 ožu 2006, 01:42

nemam neki pametni savjet... <
>mi nemamo takvih problema ali ovo ljeto sam bila s necakom, dijete od 5 godina, koje isto tako skoro nista nije htjelo jesti...<
>ali kad bi jeo kod nas, skupa s mojom djecom sve bi smazao bez problema . kod kuce i dalje nista nije htio jesti. pa smo par tjedana vecinu o
oka skupa jeli dok dijete nije stvorilo opet navike jedenja i navikao se na okuse koji su mu jedno jako dugo vrijeme bili odbojni. npr. nije htio nikakvo voce, povrce samo u umacima isl. <
>mozda im samo trba poticaj djece koja jedu <
> <
>zanima me cisto teoretski je li vasa djeca "oduvijek" ne jedu povrce/voce ili to odjednom dode pod utjecajem okoline ???<
>moji kuc-kuc obozavaju sve vrste voca i povrca i jedu sve svjeze salate. povrce najcesce na leso ili u varivima.<
><
>no ne vole pomfri, ne vole peceni krompir, ne vole popecke, ne vole pite, opcenito ne vole nista frigano. sto i nije tako lose Ana 08.02.2004. Marko 21.06.2002.<
><
><i></i>

M. 2002
A. 2004
J. 2010
anabama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Prethodna

Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.