Postao/la nikinola » 06 svi 2006, 22:38
evo kopirati cu recept po kojem ja radim (s prve teme o krempitama)<
>ako se drzi recepta - nema sanse da krema bude rijetka, meni stoje ko.... mislim na krempite - kad ih napravim, jedina im je mana sto
zo nestanu <
><
>lisnato tijesto - 500g ostavi na sobnoj temperaturi, da se odledi, razvaljaj ga na ravnoj površini OBAVEZNO posutoj
ašnom, na veličinu lima i malo šire/duže jer se tijesto tokom pečenja malo skrati<
>Lim okreni naopako, po
ašni, prebaci na njega razvučeno tijesto OBAVEZNO vilicom nabockaj tijesto PRIJE pečenja. <
>Peci na 180°-200° C, u prethodno zagrijanoj pećnici. <
>KREMA:<
>1,5 L mlijeka, 1 L vode, 1 Gustin - cijelu kutiju, ima 200g (ili bilo koje drugo škrobno
ašno), 6 žlica
ašna, 25 žlica šećera, 3-4 vanilin šećera, 6 friških jaja<
>Vodu i mlijeko skupa uliješ u veeeliku zdjelu (odvojiš 1 čašu) i staviš da prokuha.<
>Odvojiš žumanca i miksaš ih u zdjeli sa 12 žlica šećera i vanilinim šećerima. Kad ih do
o pomiješaš, dodaš Gustin i onu casu vode i mlijeka, dodaš i
ašno. Sve izmixaš da bude jednolicno - bez grudica,<
> zakuhano mlijeko pomalo ulijevaj u žumanca sa šećerom i
ašnom <
>Promješaj tu vruću smjesu da se ujednači pa vrati natrag na LAGANU vatru i kuhaj da se još malo zgusne STALNO MJEŠAJ da ne zagori. <
>Kad se zgusne makni sa vatre, stuci bjelanca sa malo soli u čvrsti snijeg. Dodaj im 12 žlica šećera stalno mixaš da "ne padnu". <
>Sad bjelance UMIJEŠAJ u smjesu SA ŽICOM za kolače<
>Iskreni kremu na pečenu 1 koru lisnatog poklopi drugim pečenim lisnatim tijestom i pusti nek se ohladi. <
>Prije posluživanja nareži nožem, pospi šećerom u prahu i <
>U SLAST! Nikolina 28.02.1999. & Nola 04.09.2003.<i></i>