Cure ja sam probala tu masazu kada je Vjeran imao problema s nadutoscu i ispustanjem vjetrova i puno je pomoglo (primijetila sam da se to dogadja kada jedem
okule i grah).<
><
>Ksenija, da li ti slucajno konzumiras puno mlijeka i mlijecnih proizvoda? Cesto to je jedan razlog kolikama. U kravljem mlijeku postoje enzimi koji prolaze kroz majcino mlijeko. Mlijecni enzimi su tesko probavljivi u djetetovom zzelucicu, zato se kravlje mlijeko ne bi smjelo davati prije prve godine. Zbog toga mnogo djece ima problema s adaptiranim mlijekom (proljev, nadutost, zastopanost). Uglavnom lactation consultants (ne znam kako da to prevedem) i la leche legaue information pamphlets (barem oni koje ja imam ovdje) savjetuju samo laganu potrosnju mlijecnih proizvoda a ukoliko dijete ima problema s kolikama da ih se potpuno izbaci iz majcine prehrane i onda promatra situacija. Obicno je dovoljno cetiri tjedna da se primijeti poboljsanje.<
><
>Probaj potraziti informacije o tome na
http://www.lalecheleague.com ili potrazi informacije i pogledaj message board i postavi pitanja (koja su ti
zo odgovorena od strane iskusnih majki) na www.
eastfeeding.com "We live in strange times. We also live in strange places - each in the Universe of our own. The people with whom we populate our Universe are shadows of whole other Universes intersecting with our own." (Douglas Adams)<i></i>