Sada je: 18 kol 2026, 19:37.

moramo se pohvaliti - 2. put (psiholog)

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

moramo se pohvaliti - 2. put (psiholog)

PostPostao/la nadicab » 13 stu 2001, 11:04

Ma sva se nadimam od sreće i ponosa kada napišem takav naslov (hura, hura).<
>Bili mi jučer kod neuropedijatra na Re
u (doc. Barišić) i onako u nevezanom razgovoru nas je poslala kod psihologa (ja budala pitala za potrebu psihologa). Ja u komu, bed itd. jer znam da će mi dijete proglasiti idiotom. Još mi Barišićka veli da ako dijete ima motorički zaostatak, da je normalno da ima i lagani do umjereni mentalni zaostatak.<
>Naime, svi ti psihološki testovi se rade za zdravu djecu i mjeri se što ona mogu. Takav test se ne smije tretirati na isti način i za djecu s problemima. Zašto? Prvo, puno naredbi dijete s motoričkim problemima neće moći napraviti jer ima problem motorike (kako da složi toranj od 3 kocke kada nema do
u koordinaciju mozak-ruka), a ako još ima problem vida ... jasno vam je, zar ne? Ti se testovi trebaju tretirati samo kao pokazatelj što takva djeca ne mogu, a ne što mogu. Naravno, da dijete s poteškoćama takav test riješi katastrofalo i dobije IQ na nivou spužve + krede. Vani postoje posebni testovi za takvu djecu.<
>Daklem, odosmo mi kod te prof. na Re
u - a kad tamo, žena super, zeka se i bez sumnjičenja prihvaćala naše tvrdnje što Denis može. A Denis je cijelo vrijeme pokušavao napraviti rusvaj s njezinim kockicama i ostalim igračkama koje mu je nudila, nije uzeo nikakvu stanku osim da joj pošalje smješak. Rekla je da on zaostaje puno na motoričkom planu (zar zbilja?), ali ako izuzme taj dio, on je u širem rasponu normale za tu dob (još nije htjela uzeti njegovu korigiranu starost tj. oduzeti mu 2,5 mj kako svugdje piše da se takva djeca tretiraju). YES,YES!<
>Još nam je malo grijala ego s dodatnim razgovorom o veoma vjerojatnoj njegovoj budućnosti, tj. on će po svoj prilici (ako se sve tako nastavi razvijati) ipak ići u školu mojih klinaca, ali ne po specijalnom programu nego po prilagođenom (?) jer mu grafomotorika bude bila veliki problem.<
>Eh, a kad se sjetim da su ga s Re
a otpustili s prognozom "biljka".<
>Jasno nam je da je naš rad i trud puno tome pridonio, ali on je veliki borac. Naravno, u svemu tome puno znači i naše intelektualno stimuliranje "čitanja slova i slika". Za koji mjesec ću trebati krenuti i na učenje matematike.<
>P.S. Poslije sam čula da je ta psihologica jedna od 5 najboljih u Hrvatskoj, ma ne zato što je Denisa proglasila pametnim, ali to je dokaz toj tvrdnji <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: moramo se pohvaliti - 2. put (psiholog)

PostPostao/la Aleksandra34 » 13 stu 2001, 13:08

SUPER i svaka čast i tebi i Denisu. Kad si spomenula doc Barišić kod koje se i Ines kontrolira radi konvulzija mogla sam si vas sve predočiti. Ovakve dijagnoze daju dodatnu snagu i motivaciju za dalje. Bravo! <i></i>
Aleksandra34

PostPostao/la ivinamama » 13 stu 2001, 13:29

Pridružujemo se čestitkama, ma što sve roditelji mogu!!!!! <i></i>
ivinamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ingrid007 » 13 stu 2001, 13:45

e baš mi je drago zbog denisa i zbog vas!!! <i></i>
Ingrid007

PostPostao/la Daniela32 » 14 stu 2001, 13:23

Nadice, super, baš mi je drago. Čuj, postoje posebne slikovnice - crtanke za razvoj grafomotorike. Ma ti to sigurno znaš i bolje od mene, ali htjedoh reći, kao što ste se borili do sada, tako ćete i ubuduće rješavati probleme kako budu dolazili, pa naravno i grafomotoriku. Ljubi mi Denisa. <b><i>What a wonderful World!</i></b><i></i>
Daniela32
Forumski Mastercard

PostPostao/la natasha32 » 14 stu 2001, 18:52

Super, super! Mi ovako iz zadnjeg reda pratimo sto se s Denisom sve dogadja, pa nam je bas drago kad se pojave tako krasne vijesti. <i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Victory01 » 15 stu 2001, 11:11

Bravo Denis,
avo mama! Super vijesti. Saljemo pusu imenjaku! <i></i>
Victory01
Samo sam naišla
Samo sam naišla

za velikog borca....

PostPostao/la litala » 15 stu 2001, 21:46

<i></i>
litala

Re: za velikog borca....

PostPostao/la Ina66 » 16 stu 2001, 01:07