Sada je: 27 srp 2026, 09:37.

LUKA i pregled sa 20 meseci..

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

Flower power

PostPostao/la Olivera » 02 kol 2002, 19:31

Knjizica je kupljena u YU, sada kada sam bila kuci i zove se 'Potrebe"U u njoj je medi, hladno, pa mora da obuce dzemper, pa je gladan i mora da jede, zatim mu se i piski i mora u kupatilo na nosu itd.) i izdao je Kreativni centar.Kvadratnog je oblika i jedna je od serije knjizica koja objasnjavaju deci osnovne stvari, druge su "osecanja","boje", "oblici", 'razlike" i sl.Ja sam kupila celu kolekciju i bez obzira sto sam mislila da je on za to jos mali on je ipak super prihvatio.Ilustracije su divne i jako upadljivih boja i likova.Neznam da li ima i kod vas da se kupe.<
> <i></i>
"Mother is not the person to lean on, it is the person to make the leaning unnecessary"
Olivera
nema plastike

Tin

PostPostao/la Franka » 29 kol 2002, 11:11

Nismo se javili neko vrijeme, pa evo da nadoknadim. Ja sam počela raditi pa imam i malo manje vremena (ali zato i internet na poslu ), a eto i prvi put Tin je bolestan. Prije 2 dana probudio se oko ponoći (uobičajeno), skroz vruć. Do jutra se više nije spavalo nego je. Otišli smo k docu, ima upalu oba uha i to kaže doc da je jaaako crveno. Ako se ne liječi da može do mozga.... a meni odmah pozlilo kad sam se opet sjetila bolnice, i svih problema. Dobio je antibiotik i kapi za nos. Taj dan je samo spavao i nije se dao iz ruku. Ja sam htjela ostati kući ali me svekrva potjerala da idem na posao, jer sam tek počela raditi (to mi je novi job), pa što će misliti da ću svako malo ostajati kući zbog djeteta... I tako sam ga teška srca ostavila s bakom, tako je plakao kad je vidio da odlazim... Taj dan je samo spavao i nije se dao pustiti iz ruku. Jučer je već živnuo, otpuzao do usisavača, njegove omiljene zabave u zadnje vrijeme. Sad je već puno bolje iako su mu oči i dalje malo crvene.<
>Što se tiče razvoja, već je jako do
o savladao hodanje uz namještaj, a odvaži se napraviti i po 2 koraka sam, između vrtića i stola. Jučer sam ga držala za jednu ruku pa je dosta do
o hodao, doduše je nesiguran, onako leluja kao pijanac , ali sve je bolji. Tako da očekujemo da će
zo prohodati. Njemu je sad 14 mj.<
>Jučer smo bili naručeni za vježbe, ali kako se razbolio nije otišao. U 9 mj. imamo fizijatra pa ćemo vidjeti što će ona reći, a onda ćemo i na vježbice. Praktički ga sad ništa ne vježbamo, sve što su nam pokazali je savladao. Nije mi to baš drago, voljela bih da bude u nekom kontinuitetu, iako je i zadnji put fizijatrica rekla da nema više nekih posebnih uputa. U 9. mj. bi trebali otići i oftamologu na kontrolu (ne volim taj pregled, jako plače). Eto, to je u kratko.... <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Tin

PostPostao/la Olivera » 29 kol 2002, 15:01

Drago mi je da si se javila, bas se mislim sta Tin radi.<
>Znam kako je kada se razbole.Luka je imao zapaljenje uva sa 18 meseci i slicna prica kao i kod tebe, nije hteo da mi izadje iz narucja ni dan ni noc.Ipak skoro bezbolno je proslo(cak i spavanje nije bilo lose) a antibiotici sa ukusom banane pa se otimao da ih pije.<
>Bez obzira sto ti se nedopada sti vise da njim nevezbate to je znak da doktori misle da nema potrebe, sto je jako do
a vest.Znam koji ti je osecaj, ko i meni kada su ga u bolnici skinuli sa monitora i poslali kuci a ja bila u soku jer on sigurno ima neke probleme disanja i rada srca i ostalo a ja nemam monitor da vidim.Ustvari istina je da on vise nema problema i monitor netreba ali je tesko navici se na tu novu realnost koja je jako ohra
ujuca i pozitivna.<
>Bilo bi fino da stavis neku slicicu od Tincica na ITSM da se upoznamo.<
>Luka je do
o, jako mnogo prica i to su navale novih pojmova i znacenja, mnogo sto sta razumem ali nesto i ne pa treba pogadjati.Svaki dan idemo u park da se igra sa drugom decom i do
o nam ide, na pocetku se bas i nije snalazio u situaciji da deli igracke i da drugim ne rusi njihove kule u pesku.sada je vec mnogo bolji u socijalizaciji.Stvar vezbe.<
>Kod kuce povremeno ima zute minute kada kmezi i pokusava da nas maltretira(cista razmazenost odnosno uzeli nas se kada dodjemo s posla pa nezna sta bi).Sva sreca kratko traje ,pola sata i to je to vrati se u normalu.<
>Imali smo rodjendan, videla si slike, lepo nam je bilo i njemu samo sto nemislim da on shvata cemu sve to.Nisam se ni trudila da mu nesto preterano ni objasnjavam.Ima vremena ukapirace sta znaci rodjendan.<
>Ovde nam vec dolazi jesen polako i ja smisljam koje cemo aktivnosti imati za svaki dan po hladnom vremenu.Hocu da pronadjem neku igraonicu blizu naseg stana, kao i da mu kupimo klizaljke pa da ga stavimo na led prvi put ove godine.<
>Dosadno je biti stalno u stanu sa istim igrackama.<
>Toliko od nas.........<
>Kakav je nov posao? <i></i>
"Mother is not the person to lean on, it is the person to make the leaning unnecessary"
Olivera
nema plastike

Prethodna

Natrag na Nedonoščad

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.