Sada je: 27 srp 2026, 20:24.

informiranost

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

informiranost

PostPostao/la nadicab » 28 lis 2002, 11:51

mala anketa za roditelje nedonoščadi: da li mislite da bi članak o nedonoščadi trebalo dijeliti po neonatologiji?<
>Ja sam ovaj vikend još posnimila i baby handling, pa ću čim prije probati izvući slajdove iz toga i uvrstiti s opisom u članak. Naime, kod neurorizične djece je veoma važno kako ga dižete, nosite i prematate. Nije isto kao kod zdrave djece!! A to su inf koje se nažalost kod nas ili ne dobiju ili se dobiju prekasno. "/> <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re:informiranost

PostPostao/la IvanaiLaura » 29 lis 2002, 00:29

Možeš li pojasniti što si mislila pod djeljenje po neonatologiji? <i></i>
IvanaiLaura
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Re:informiranost

PostPostao/la nadicab » 29 lis 2002, 10:28

nešto smo u pregovorima s NICU-ima (Re
o i Petrova) da bi oni to dijelili roditeljima nedonoščadi. <
><
><i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

clanak

PostPostao/la kreso » 29 lis 2002, 14:40

Nadice ja bih isto pokusao organizirati u Splitu. Mogu li znati koji je to clanak. Ideja je super!!!<
><
>Pozdrav <i></i>
kreso
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: clanak

PostPostao/la Olivera » 29 lis 2002, 21:08

Ovde je to praxa.<
>To se dobije odmah da se iscitava i da se roditelj priprema za nedonosce jer uglavnom niko se nenada prepano rodjenom detetu da moze da se priprema za to kod kuce, to se samo desi.<
>Meni je to mnogooo pomoglo u svemu, najvise da se osecam kompetentnom bez straha da prihvatim svoje majusno dete kada ga prvi put vidim.Obavestenost daje osecaj sigurnosti u tom periodu kada si konfuzan na svim nivoima. <i></i>
"Mother is not the person to lean on, it is the person to make the leaning unnecessary"
Olivera
nema plastike

PostPostao/la nadicab » 30 lis 2002, 10:35

olivera, svaka ti je na mjestu <
>krešo, članak je na mameibebe->dijete->nedonošče <
><
><i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flower power » 30 lis 2002, 22:46

a mene si zaboravila <i></i>
flower power
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re:informiranost

PostPostao/la IvanaiLaura » 30 lis 2002, 23:54

To bi bilo super, da svaka mama čiji bebač završi u NICU dobije taj članak još dok je u bolnici. Mislim da su ti prvi dani najgori, a ti si bespomoćan. Sjećam se da sam jedva čekala da stigem doma i da budem u stanju sjediti na stolici, a sve zato da bih na internetu pronašla što više informacija o prerano rođenoj djeci. Kakve su im prognoze, što se sve može dogoditi... Ovako bi mame odmah dobile mnoge podatke. <
>Ja bih rado to predložila neonatolozima sa Sv. Duha. <i></i>
IvanaiLaura
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Re:informiranost

PostPostao/la Webmama » 31 lis 2002, 15:37

flower sto je s tobom... ja te samo lovim a jos nis ne znam, jesi kaj napravila u bolnici? jel ima sto za meeeeneeeeee Mame&Bebe pocetna stranica<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

Informiranost

PostPostao/la Tomislav 001 » 31 lis 2002, 15:49

Mislim da je svaka informacija (samo ako je provjerena i iz kompetentnog izvora) više nego do
odošla. Koliko god sam zahvalan liječnicima na trudu i znanju koji su uložili u
igu oko moje male Anđele, ne mogu ne izraziti tihi protest protiv jedne svojevrsne blokade informacija. Naime, u više od 80 dana koliko ja naša beba provela na neonatologiji i pedijatriji sav naš razgovor sa liječnicima trajao je maksimalno 10 minuta. Možda sam trebao biti daleko "bezo
azniji i nasrtljiviji" u traženju informacija, a možda mi ni to ne bi pomoglo, jer sam se osobno uvjerio kako roditelji koji si dopuste tu "drskost" na kraju su od pojedinaca bili označeni upravo tako - kao drznici. Dakle da, držim izvrsnom gore navedenu ideju i podržavam je. <i></i>
Tomislav 001

Natrag na Nedonoščad

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.