Sada je: 27 srp 2026, 10:16.

fiziotarapeut

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

fiziotarapeut

PostPostao/la sanelasabic » 15 ožu 2003, 22:42

Drage moje..imam jedno pitanje za sve vas.. <
>Neki dan smo bili kod Leove doktorice na obicnom pregledu, i zena ostala bez texta kad je vidjela da Leo uopste ne zna da sjedi, a o stajanju da ne pricam..Pokusavala ga je na nogice staviti, ali on odmah pocne da kleca, savje ih i u tom polozaju "stoji"...<
>Dala nam je uputnicu da se javimo fiziotarapeutu,jer on pod hitno kaze mora poceti sa vjezbama... <
>Zvali smo fizio. ali termina slobodnih nema i ja sma sad sva pod nekim strahom ne znam sta da radim....jer samo ptice znaju kad ce imati slobodan termin za nas..<
>Bojim se da to nije nesto strasno, dali to znaci da ce teze prohodati.ili????<
>Jel iko ima iskustva slicnog..znate li nesto vise o tome??<
>Ako neko zna bila bih mu veoma zahvalna da to podjeli samnom... <
><
>Najgore od svega je sto me sveki uplasi pa kaze da je od njenog prijatelja rodjak takodjer rodjen ranije par sedmica i nikad jos nije prohodao, a sad je odrastao covjek..nedo Bog nikom <
>Molim za savjet, ili bilo sta vezano za ovu temu...<
>Hvala Leo (25.08.2002) <i></i>
sanelasabic

Re: fiziotarapeut

PostPostao/la eli » 15 ožu 2003, 23:05

javi se fizioterapeutu ako je pedijatrica to preporučila. ne razumijem se u razvoj bebe samo ti mogu reči moj primjer, da te malo umirim. počela sam sjediti sa devet mjeseci, nikada nisam puzala a samostalno prohodala sa 10 mjeseci. svaka beba ima svoj individualni razvoj, ali liječnike treba poslušati.<
>poljubac leu. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la alexandra » 15 ožu 2003, 23:39

kazem isto sto i eli, obavezno otidji da se rijesis
ige i neizvjesnosti. adrese fizijatara imas na ovoj stranici, a iskustva mnogo
ojnih mama na grupama potpore. ja sam mama bebe koja, na zalost, najvjerojatnije (ja bih sada rekla gotovo sigurno) ne bi hodala, nikada da nije vjezbala, ali sad smo hodanje vec savladali, pa se spremamo na skakanje i trcanje.<
>samo hra
o. <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la alexandra » 15 ožu 2003, 23:48

sanela, sorry, sad sam skuzila da si ti u njemackoj. ako sam do
o skuzila. no mislim da ti tamo ne bi trebao biti problem pronaci kvalitetnu terapiju. a o raznoraznim terapijama i zivotu s vjezbanjem, opet preporucam poviri na grupe potpore ima tamo sveg moguceg sto mi mame s posebnom djecom poduzimamo. <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la sanelasabic » 16 ožu 2003, 00:11

hvala vam,malo mi je lakse kad vidim da ima nade i za nas <
>Jesam u Njemackoj sam..i u ovom mom "selu" ima samo 1 fizio....pa pogledacu u ponedjeljak imal u drugom blizem gradicu,jer moram bas nesto poduzeti <
><
>I jos postojel neke vjezbice da ja snjim radim ovih dana..dok ne nadjem fizio..?<
>Dr. mi je savjetovala da mu i igracke redam oko njega(jer ni ne okrece se..kako ga ostavim tako ga nadjem..pa sam pokusala ali za sad nista..nece-pa nece <
>Inace je napredan(9500gr..dug 71 cm)...ali lijen izgleda..<
><
> Leo (25.08.2002) <i></i>
sanelasabic

PostPostao/la alexandra » 16 ožu 2003, 00:24

vjezbe je malo tesko opisati ovako, osim toga, svako dijete zahtijeva svoj modificirani program. isto tako malo pogledaj na naslovnoj str. mame i bebe naslov djeca s posebnim potrebama. ovo sto ti je pedijatrica preporucila je ok, moras ga poticati na sve moguce nacine da se preokrece na bok i s ledja na trbuh, igraj se s njim sto vise i potici ga da se sam pokrene. s druge strane, opet ti moram ponoviti, "lijene" bebe ne postoje, neke bebe mogu malkice kasniti za vrsnjacima i to je normalno, ali lijenih nema. sa 7 mj. se svaka beba mora moci okrenuti s ledja na trbuh i o
nuto. visina i tezina ne igraju neku znacajnu ulogu s fizijatrijske strane. nade uvijek ima i nemoj tugovati i panicariti, obavi sve pretrage, bit ces mirnija. uvijek se moze desiti da bebi stvarno nije nista i da je samo treba vise pustati i poticati da se pokrene, a ponekad opet treba intervenirati i to na vrijeme.<
> <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 16 ožu 2003, 00:34

sorry sanela, ali nikako mi ne ide u glavu : tvoj mali je 7 mjeseci,a još se ne okreće na stranu ili na trbuh? Za okretanje na trbuh ima još malo fore, kao i za sjedenje, ali ipak mi nije jasno kako to da nitko nije do sada ništa primjetio? <
>Ajde nam reci što točno tvoj mali može i to iskreno.<
>BTW Njemačka je poznata po do
im fizioterapeutima, no frks. Denis (16.05.2000.)<
><
><
><i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la sanelasabic » 16 ožu 2003, 18:03

Nadice, evo ukratko nesto vise o mom sinu..<
>Do neki dan isli smo kod jednog starog pedijatra,ali smo ga na kraju ostavili i otisli kod druge pedijatrice, jer sa ovim starim nismo bili zadovoljni,jer kad je Leo imao
onhitis, i povracao sve sto pojede,on nam samo caj prepisao..a dok je taj isti dan ta druga dr.nam dala punu kesu lijekova...jer je djete pored
onhitisa imao gripu..<
>To je dakle razlog sto smo tog starog ostavili..e sad..kad smo neki dan dosli kod te nove dr. na pregled obicni, koji se ovdje obavlja svaka 2 mjeseca..(kilaza, duzina)..i ona uz sve to provjeri koliko je jak..kad ono spazila je odmah da on nece da sjedi..i onda je pocela prica o tome, i ja sam rekla da on nikad ne sjedi, samo kod mene u krilu, a i tad leti napred..<
>Za stojenje je vidjela da nema sanse, i tako nam tu fiziot. preporucila..<
>Pitala nas je kako nije taj stari dr, provjerio ranije njegovo stanje sa sjedenjem..ali sta mi znamo o tome, nisam mu ja mogla nametati djete, znao je valjda sta je njegov posao,i sta treba i kad raditi <
>Pitas nadice kako niko nista nije primjetio, pa nismo jer nam je taj stari dr, govorio da ej sve ok, i uopste misla sam da nemam razloga za
igu...kontala sma on opet zna bolje od mene...<
>I jos nisam primjetila jer sam mislila kao i svi drugi nasi poznanici, da je miran djecak, i cesto je bio u lezaljci, u kojoj se nije mogao okretati..pa tako da jos uvijek on se ne okrece na stomak, niti na stranu..<
>Kad spava nekad ga nadjem na boku desnom,ali rijetko <
>Pokusavala sam ga staviti na krevet i oko njega igracke,ali nista njega toliko ne zanimma da bi ga natjeralo na okret..ali opet ja ne odustajem<
>Od danas ga stavljam u djeciju stolicu kad jede, pa vidjecemo mozda nesto upali..pa se bar donekle "osamostali"..<
>Eto to je bilo ukratko o nasoj Leo (25.08.2002) <i></i>
sanelasabic

PostPostao/la alexandra » 16 ožu 2003, 18:16

sanela, probaj ga isto tako sto manje drzati u nosiljci i u sjedalici (narocito ako se dok sjedi grbi i zabacuje glavicu na nazad), daj mu sto vise slobode, stavljaj ga u vrtic (ogradicu) ili najbolje deku na pod, njega na deku, oko njega igracke, sviralice, igracke s lampicama, ukljuci tv kada su pjesme ili crtici, legni kraj njega i pjevaj mu pa ga mozda ti bolje motiviras na okret od igracke. i ne odustaj. <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Lidija » 16 ožu 2003, 19:22

Alexandra do
o kaze .... Posjedanjem u stolicu za hranjenje ( osim kad ga hranis, mozda) ili bilo sto slicno on nece savladati sjedenje... budite na podu, igrajte se na podu... barem to dok ne dobijes strucni savjet ... Ivica 9.8.90<
>Matko 13.5.96<i></i>
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sanelasabic » 17 ožu 2003, 13:41

Cure mnogo vam hvala na svemu... <
>Evo jucer i jutros smo vjezbali, tj stavila sam ga na veliki krevet i izazivala ga igrackama, za kojim se on tresao koliko ih je zelio usta staviti..i ta njegova zelja ga je 2x okrenula sa lede na stomacic...juhuuuu <
>Izgleda da cemo uspjeti, polako...ali ipak ne odustajem od fiziotaraputa kojeg cu danas nazvati..<
>Mnogo vam hvala na savjetima...puno ste nam pomogli.. Leo (25.08.2002) <i></i>
sanelasabic

PostPostao/la alexandra » 17 ožu 2003, 14:12

avo, sanela!!!!! evo vidis da se svasta moze, samo treba poceti i biti uporan. ne smijes odustati od fizioterapeuta jer ce ti on objasniti puno toga. izvsno je sto se leo okrenuo, a terapeut ce recimo jos vidjeti da li se okrece pravilno, da li se okrece simetricno na obje strane i sl., pa ako nesto nije u redu pokazat ce ti kako da to vjezbanjem ispravis. tako je s okretanjem, a tako je i sa drugim motorickim radnjama. ti ga i dalje potici na sve moguce aktivnosti primjerene njegovoj dobi dok ne pocnete s eventualnom terapijom. jedino ga, opet ponavljam, nemoj forsirati da sjedi prije nego se posavjetujes s fizijatrom ili terapeutom.<
><
>drzite se i igrajte se!!!! <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la sanelasabic » 20 ožu 2003, 22:04

Alex hvala ti na svemu <
>Dobili smo prvi termin kod fizio. tek 31-vog..i ja jedva cekam da vidim sta i kako trebamo s Leom raditi..<
>Inace svakim danom je sve bolji, izvija se, okrece. i stalno ga nalazim na drugom mjestu u vrticu....i naravno zadovoljna sam jer od neki dan ni toga nije bilo <
><
>Ako zelite javicu vam sta je i kako bilo na gimnastici <
>Hvala vam jos jednom Leo (25.08.2002) <i></i>
sanelasabic

Natrag na Nedonoščad

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.