Postao/la nadicab » 06 vel 2005, 10:36
Eto, da malo parafraziram knjigu koja mi je jako puno pomogla.<
>Mi smo s Denisom od samog početka imali veoma velikih muka oko spavanja i uspavljivanja (poslije pročitali da je to tipično kod neurorizične djece). Uspavljivanje je teklo u naručju i uz flašicu, a po noći je veoma loše spavao s puno buđenje, tako da je malo po malo završavao u našem krevetu. Neko vrijeme ga nismo ni stavljali u kindač jerbo je ionako opet završio kod nas <
>Onda sam ja poludila i posudila jednu englesku knjigu gdje su opisani načini cry out i probala kad je bio star 2 godine. Rezultat - plakao je jako i sve ispovratio pa se MM jako ljutio na mene i rekao da je on nježan i osjetljiv i da batali sve knjige svijeta, on će spavati kod nas. A jednog dana će se valjda odljepiti.<
>Od Uskrsa smo prestali s flašicom zbog bijelog karijesa i onda bi sjedio meni u naručju dok ne bi klonuo (uz lagano drmuskanje) ili bih ja (na izmaku snaga) ga odnijela u naš krevet i legla pokraj njega i zaspala, a i on nakon nekog vremena. <
>Pred 2 tjedna sam posudila već citiranu knjigu i počela je primjenjivati. <
>1. noć - nije ni slutio što ga čeka. MM ga je stavio u kindač i legao je na naš krevet i mali je odmah zaspao.<
>2. noć - e sada je već znao. MM nije bio doma (srećom). Denis je plakao, ja sam dolazila svakih 5 min (gledala na sat) i javljala mu se iz boravka (vrata su nam otvorena). Nakon 15 min se ispovraćao. Ja sam bila ljuta na njega, presvukla ga i vratila ga nazad u kindač. Nakon 10 min sam ga pitala da li želi da legnem na krevet do njega. On je viknuo DAAAAAAA. Ja legla, a on kroz uzdahe "mama, jukicu". Pružila sam ruku kroz rešetku, a on se grčevito uhvatio i zaspao kroz 1 min.<
>3. noć - MM je bio doma i Denis je shvatio da je tata na njegovoj strani. Opet je plakao iz kinderbeta i zvao "tata, dođi, TAATAAA". MM je bio kao lav u kavezu. Opet sam nakon 20 min legla na krevet i Denis je tražio moju ruku, pa zaspao.<
>Sve ostale noći su tekle isto: pred polazak u krevet bi on počeo cviliti i vikati "ne kindejbet!", ja bih ga pitala da li želi da ja legnem u krevet (DA) i gdje će on ležati (kindejbet), oprali bi zubiće, rekli tati "laku noć" i podijelili bi svima puse, ja ga stavim u kindač, uzmem nešto za čitati i legnem na krevet. On je ispočetka svako malo mene zvao da provjeri da sam u njegovoj blizini i onda bi zaspao.<
>Po noći se uglavnom ne budi, puno kvalitetnije spava (i mi naravski), puno se više vrti u vlastitom krevetiću i ono što mi je najvažnije - zaspi SAM bez nošanja i ljuljanja!!<
>Eto, jučer su prošla 2 tjedna, ovaj viken smo bili u gostima i spavao je s nama, ali procedura kod kuće je ostala ista.<
>MM priznaje da sam do
o procijenila i da je sada svima bolje. Denis (16.05.2000.)<
><
><
><i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert EinsteinDenis, 16.05.2000.http://www.udruga-oko.hr