Postao/la nadicab » 06 sij 2004, 10:08
opći podaci: <
>težina 10 kg, dužina > 86 cm ali koliko, ne znam, zdrav je već od Božića (hvala Aloa veri)<
>što može: <
>motorički pomaci su sada sve manji, ali postranični sjed mu je sve bolji, tako da je neki dan izdržao čak 10 min bez pridržavanja. Jako lijepo stoji i ne gubi ravnotežu (stoji naslonjen na kauč). Lijepo se iz sjedećeg stava diže i klečeći i sve što smo do sada radili od zadnje posjete Slovenkama, može bolje.<
>Logopedski je najjači: to su sada rečenice od po 5 riječi koje može dosta do
o i snažno izgovoriti. Jako voli čitati slikovnice i lud je za autićima.<
>Zadnjih mjesec dana je počeo i jedan i drugi palac smještavati u figu. Poludila sam od
ige jer to do sada nije uopće radio, ali su mi naši stručnjaci objasnili da je to normalna posljedica njegovog sazrijevanja i pojačane aktivnosti sa svijetom oko sebe. Gđa Suzana nam je dala 3 vježbice za dodatno ispravljanje (leptir, klackalica i masaža) i pojačali smo vježbanje funkcionalne. Sada je već puno bolje.<
>Dobili smo patronažu defektologa 2x tjedno po 1,5 i gđa Zlata je oduševljena s njime. Dodatno svake srijede ide u njihovu igraonicu u Sloboštini. Od slijedećeg tjedna kreće nam 3x tjedno i fizikalna kod kuće o to ćemo dobiti mladu curu koja je donekle upoznata s Bobathom, a mi ćemo je još obučiti, pa će nam život nakon toga biti lakši (odmah sam kontaktirala mentora da se dogovaramo oko teme ).<
>Ide 2x tjedno po 3 sata u Malu kuću, ide 1x tjedno na plivanje s Malom kućom i 2x tjedno dobiva fizikalnu u maloj kući. <
>2x mjesečno idemo na Vojtu kod Suzane ...<
>Eto, dan je jako ispunjen.<
>Inače, svi su oduševljeni s njegovim smješkom i do
om voljom, njegovim stupnjem socijalizacije i prihvaćenjem novih osoba,njegovim razumjevanju i komunikaciji.<
>Trenutačno razmišljamo o upisu u vrtić, ali još ćemo vidjeti ... Denis (16.05.2000.)<
><
><
><i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert EinsteinDenis, 16.05.2000.http://www.udruga-oko.hr