ne znam da li si pogledala na podforum Grupe potpore,u zadnje vrijeme se mame sa nedonošćadi samo tamo javljaju i sigurno ćeš naći sve informacije koje te zanimaju. Moja Laura je rođena u 6 mjesecu i bila je 800gr. Imala je retinopatiju pa smo bili na operaciji i slabovidna je i isto kasnimo za vršnjacima,ona ima 20 mjeseci,a motorički je sada oko 11 mjeseci. Sa vidom više kasni,ali pomalo i to ide,a emocionalno je najnaprednija. I EEG nam je bio loš,ali dobila je lijek i sad je normalan.A i jedenje nam je problem.<
>Ako te šta zanima,piši! Ne znam mogu li ti kako pomoći.Ako ne,ima puno mama koje su potkovanije znanjem.Mi smo tek na početku sa finom motorikom jer je Laura tek počela uočavati sitnije predmete,tako da sad vježbamo pincetni hvat. A to nam najbolje ide sa smokijem.Stavljam ga na žutu podlogu pa ga prvo mora nekako uočiti i onda uhvatiti. zasad je to improvizacija ,služi se objema rukama i dlanom,svakako da bi ga stavila u usta,ali s vremenom će biti bolje.I još su mi rekli da probam sa ogrlicom sa perlama i igračke kod koji se mora povuči uzica da bi zasvirale. I listamo slikovnice ,one tvrđih stranica. <i></i>